Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.07.2010 13:32 Viestin aihe: |
|
|
Tänä kesänä laitoin herukan lehtiä pakastimeen, silloin kun ne olivat parhaimmillaan, ja puhtaita. (kestääköhän ne pakastamisen?)
Kestävät ja kun laittaa kuuman veden päälle niin aromit vain vahvistuvat. Vertaa pakastevihtaan.
Kirsikanlehdistä en tiedä mitään, mutta jos joku niitä kaipaa, niin Kangasalan ja Oriveden puolivälistä saa kaikki niitä tarvitsevat hakea sen verran kun tarvetta on! Mulla on täysin villinä rehottavaa kantaa haitaksi asti samoin kuin maatiasluumuja.
Taas villi kysymys? Mites luumun tai omenan lehdet ja miksei "hedelmätkin" kurkun valmistuksessa? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 31.07.2010 17:34 Viestin aihe: |
|
|
00002345 kirjoitti: | Kannattaa hakea reseptejä myös hapankurkun nimellä.
Ainakin virolaiset puhuvat hapu kurkista, ja se vastaa kyllä ihan minun käsitystäni venäläisestä suolakurkusta.
Olen tehnyt "venäläisiä" pari kertaa, ja viimeksi onnistui jotenkuten. Resepti oli varmaan sama kuin Whiskillä, koska siinäkin puhuttiin tammen-ja kirsikanlehdistä.
Rakenne ja suolaisuus olivat erinomaiset mutta kun viime syksynä mustaherukan lehdet oli tekoaikaan jo ihan käpristyneitä ja kellastuneita, tuli sitten pistettyä enämpi noita tammen- ja kirsikanlehtiä kun pihassa sattui olemaan.
En tiedä mistä johtuu, mutta kurkuissa on jokin epämiellyttävä sivumaku. Sellainen tympeä, ehkä hieman karvas.
Tammi nyt on tammi, mutta onkohan noita kirsikkapuita jotain semmosia lajikkeita, joiden lehtiä ei kannata käyttää. Vai johtuuko niistä mustaherukan lehdistä, mitkä eivät olleet ihan priimaa.
Tänä kesänä laitoin herukan lehtiä pakastimeen, silloin kun ne olivat parhaimmillaan, ja puhtaita. (kestääköhän ne pakastamisen?)
Tarkoitus olisi taas tehdä suolakurkkuja.
Se yön yli vedessä liotus on tärkeä, silloin kurkut aloittavat käymisen. Aamulla ihan vesi sihisee, kun sitä pois kaataa. |
Tuo hapankurkkuvinkki oli ihan kiva, sillä löytyi lisää sivuja luettavaksi. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 01.08.2010 14:30 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on kurkut purkitettu ja siinä ei ollut mitään ongelmaa. Kertakäyttökäsineet käsineet kädessä ja kokoajan huolehdin siitä ettei kurkut olleet, kuin muutaman sekunnin ilmassa, koska laitoin valmiiksi lientä uuteen purkkiin ja vielä valtaosalla oli viinin lehti ympärillä. Oli kahdessa astiassa ja makukin oli eri, kun otin sipulista ja selleristä? Syytä en tiedä? Suolaiselta maistu ja aika raikkaalta kumpikin, maku vain oli pikkuisen erilainen. Toinen astioista menee vaihtoon. löytyi syöpymiä teräskattilasta, vaikka oli ihan uusi. Nyt sitten jännätään pari viikkoa ainakin, tuleeko kompostin täytettä, vai voiko syödä? _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 01.08.2010 19:56 Viestin aihe: |
|
|
Taijatta vain sillä ulupalla kurkkuja suolata, että saisitta huuhella ärmättimaun suusta votkalla.....
On se suolakurkku hyvvää..kiusallahan minä...
_________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 01.08.2010 21:56 Viestin aihe: |
|
|
_________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 11.08.2010 22:08 Viestin aihe: |
|
|
Tuli sitten korkattua ensimmäinen kurkku ja voin sanoa, että ei tarvitse enää kaupan suolakurkkua ostaa. Kiinteä, raikas ja tietenkin myös suolainen, eikä vielä ihan kypsä, mutta nam ja maiskis _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.08.2010 22:44 Viestin aihe: |
|
|
Otitkos venäläiseen tapaan myös snapsin sen seuraksi!?
Hyvä kun näyttää onnistuneen. Saatko ne riittävän viileeseen pitempiaikaiseen säilytykseen? (viinikin paranee vanhetessaan, kunnes muuttuu etikaksi) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7532
|
Lähetetty: 11.08.2010 23:06 Viestin aihe: |
|
|
Offtopic. Liittyy kyllä kurkkujen maustamiseen.
Nimittäin. Vuosia sitten silloisella vaimolla oli tapana ostaa sellaisia isoja kurkkusäilykepurkkeja. Olikohan vetoisuus 10 litraa? Isoja kumminkin.
Ne oli avattavissa vain säilyketölkinavaajalla ja exä jätti sen kannen pieneltä osin leikkaamatta jotta kannen pystyi painamaan takaisin suojaksi.
Kerran satuin tulemaan kotiin kun pikkuinen poikani lorotteli pissiä tyytyväisenä keittiön nurkassa..... Täydestä kurkkupurkista oli kansi nostettu pystyyn ja sinne meni... Ravistelun jälkeen painoi kannen takaisin kiinni, niin kuin vessanpytyn kannen. Onneksi satuin huomaamaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.08.2010 23:18 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos päivän nauruhetkestä!! Saako lainata tekstiäsi muualle dxman?
Nauroin silmät vedessä kun sieluni silmin katselin tapahtumaa!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 12.08.2010 07:56 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Otitkos venäläiseen tapaan myös snapsin sen seuraksi!?
Hyvä kun näyttää onnistuneen. Saatko ne riittävän viileeseen pitempiaikaiseen säilytykseen? (viinikin paranee vanhetessaan, kunnes muuttuu etikaksi) |
Ovat kylmäkaapissa, en tiedä ihan mikä lämpötila, mutta katsotaan nyt sanoi lääkäri
Tämä sinun tarinasi dxman oli kyllä vuoden paras, johon minäkin kysyn saanko lainata omiin juttuihin lisäyksellä, että netistä poimittua? _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7532
|
Lähetetty: 12.08.2010 15:46 Viestin aihe: |
|
|
Ei tästä mitään teosto maksuja mene... siitä vaan.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 12.08.2010 18:24 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos. Juttusi oli varmasti vuoden kärkikymmenikössä _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 12.08.2010 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Samoin kiitän minäkin!
Tarina eläköön netin syövereissä.
Joten tarkkana noiden kurkkupurkkien kanssa jos taloudessa elää pojankoltiaisia. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 19.10.2010 11:24 Viestin aihe: |
|
|
Taisin jossain vaiheessa luvata kommenttia siitä, miten kurkut onnistuivat? Joten nyt on ensimmäisen palautteen aika. Ongelma numero 1 on nyt tullut, eli säilyvyys. En saa millään niitä säilymään ensi kevääseen saakka, koska ne perhana loppuvat ennen, enkä syö, kuin kurkun päivässä aamupalaleivän päällä. Muutaman kurkun olen antanut maistiaiseksi ja lisääkin kuulemma voisi ottaa maistiaisia?
Itse kurkuista sen vertaa kommenttia, että kahden purkin päällä oli vähän hometta, koska oli täytteet jääneet nestepinnan yläpuolelle, joten ensivuona pitää huolehtia paremmin siitä, että kaikki pysyy nesteen peitossa. Makuun ei tuo home vaikuttanut mitenkään, kuten joku jossain mainitsikin, että ei tarvitse heittää pois, hyvin kelpasivat minulle.
Suolan määrää voisi ehkä hivenen vähentää ja valkosipulin määrää lisätä, samoin huomasin että olisi kumminkin tarvinnut laittaa myös tammen oksia joukkoon, nyt pelkät lehdet ei paljoakaan makua antaneet.
Kotimaisen viinirypäleen lehdet sopii eritttäin hyvin kurkkujen kääriliinoiksi, ettei kurkut koske toisiinsa. Maku on varmasti parempi, kuin kaupan kurkuissa ja tiedän tasan tarkkaan mitä olen purkkin laittanut.
Kustannukset 10 kg kurkkua maksoi 8 €, suolaa meni ehkä kilon verran ja vodkaa 2 dsl maksimissaan, joten kohtuulinen hintakin vertaen kaupan suolakurkkuun hinta lähes 6 € kilo. taatusti ensi vuona uudestaan, mutta nyt sillä ajatuksella, että asiaan varaudutaan jo hyvissä ajoin, eikä niin kuin nyt ihan väärässä järjestyksessä, eli oli kurkut ennen ohjeita ja astioista ei tietoakaan. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.10.2010 00:18 Viestin aihe: |
|
|
Ei tarvitse ottaa ihan tosissaan, mutta jos pieni neuvo salliitaan, niin hyödynnä niitä mustan viinimarjan lehtiä, mikäli sinulla on niitä saatavilla. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|