Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 18.01.2010 23:09 Viestin aihe: |
|
|
Sillon uutena luin viettelyohjeita :
" Järjestä naisellesi kynttiläillallinen! Hanki samppanjaa, viiniä, kynttilöitä, maukasta syötävää, tee kaunis kattaus jne..Ja vielä parempi lähestymiskeino: Tehkää yhdessä ikimuistoinen illallinen".
No, minähän rustasin alotukseski ennen taamin tuloa pirtinpöyvvälle kattausta peltilautasilla ja joillai taltrikkiilla, ei ne sammaa paria kaikki olleet,, välikö hällä, juomalasina Karjala- ja Lapinkulta mainostuopit.
Jukolanleipiä panin keskipöyvvälle pinon ja repäsin voipaketin auki siihen viereen. Pesasin parikymmentä puikulapottua ja nakkasin tuppipäällissä kattilaan. Alako olla meleko esivalamista, että tästä jatkamma yhessä evvääntekoa. Ootellessa hunttailin, että joko kohta nuo tarjoushautakynttilät sytytän, vain neitohan tuli jo. Tervehin häntä ja tarjosin tulosamppanjan tilalla keskenkäynyttä jyskyä. Siihen hättään muuta ollu. Ja kuohuu se kun pittää lämminnä. Punaviinihän minulle on puolukkamehulla lantattua kilijua.
No, siinä se tunnelma alako tiivistyä ja neito innostu, kun ehotin että tehtäs tämä illallinen yhessä. Käväsin ulukoa lumisäilössä olleen hakemassa toissaviikkosen nelikilosen matteen sanon, että alotappa Sinä tuon perkkuulla, niin minä temperoin tuo viinin.
Ovisaranoijjen korjuussa meni loppuilta ja leitiä en senkoommin oo nähny...vaativia ne sillonni naiset oli..sitä kun ei sillon ollu vormulakuski eikä liikakiekkoilijakaa eikä TV:stä tuttu..
_________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.01.2010 12:00 Viestin aihe: |
|
|
terva kirjoitti: | Ehdottomasti Lahtinen suosittelen siirtymään noista einesperunoista itse tehtyihin lisukkeisiin erityisesti kun tarjolla on jotain niinkin hienoa kuin teeri! |
Jotain tuommoista pitäisi alkaa harjoittelemaan. Nyt on tullut panostettua tuohon liha- ja juomapuoleen.
Ehkäpä pikku hiljaa sitten ne lisukkeet, kastikkeet, jälkiruuat jne. Vähän niinkuin tyvestä puuhun...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 26.01.2010 20:41 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Jotain tuommoista pitäisi alkaa harjoittelemaan. Nyt on tullut panostettua tuohon liha- ja juomapuoleen.
Ehkäpä pikku hiljaa sitten ne lisukkeet, kastikkeet, jälkiruuat jne. Vähän niinkuin tyvestä puuhun...
|
Heti on menossa vikaan...
Uuniin menevät perunat jauhoista lajiketta. Kiinteästä ei tahdo oikeen onnistua esim lohkoperunat. (tosin mistäpä minä tiedän mitä olet potuista tekemässä) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.01.2010 21:42 Viestin aihe: |
|
|
Paitsi että päältä rapeat ja sisältä pehmeät, hyvin koossa pysyvät lohkoperunat kannattaa ehdottomasti tehdä kiinteistä perunoista. Tämän olen todennut kokeiluissani ehkä noin 93 kertaa. Tai no, ehkä pari kertaa vähemmän, mutta kuitenkin. (Ja tästäkin on intetty ennenkin... ) Ja nykyisin pidän kyllä kaapissa koko ajan niitä keltaisen pussin yleisperunoita kun punaisen pussin jauhoiset muusiperunat ryhtyivät jostakin syystä viime syksynä maistumaan oudolta meidän perheen mielestä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1681
|
Lähetetty: 26.01.2010 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Uunissa jos tekee nii ihan sama mitä ruokalistalla kunhan se valmistetaan rosamundasta:
Tulee lohkoperunat, laatikot, kermaperunat, vuoat. Erinomainen uuniperunaresepti meni jotenkin:
vuoka
karkeaa suolaa
isoja rosamunda perunoita
täytetään vuoan pohjalle n. 4-5cm suolaa. Pestään perunat hyvin ja asetellaan suolan sekaan/päälle, ei kuitenkaan haudata kokonaan. Uuniin.
En muista lämpötilaa tai paistoaikaa(arvaisin n. 150c 2h) mutta tulee kyllä erinomaisia näin valmistamalla.
p.s. Lahtinen juomapuoleen on aina hyvä panostaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pelimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Tam 2005 Viestejä: 1216 Paikkakunta: Lapinlääni päästä päähän
|
Lähetetty: 29.01.2010 13:46 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: | Sillon uutena luin viettelyohjeita :
" Järjestä naisellesi kynttiläillallinen! Hanki samppanjaa, viiniä, kynttilöitä, maukasta syötävää, tee kaunis kattaus jne..Ja vielä parempi lähestymiskeino: Tehkää yhdessä ikimuistoinen illallinen".
No, minähän rustasin alotukseski ennen taamin tuloa pirtinpöyvvälle kattausta peltilautasilla ja joillai taltrikkiilla, ei ne sammaa paria kaikki olleet,, välikö hällä, juomalasina Karjala- ja Lapinkulta mainostuopit.
Jukolanleipiä panin keskipöyvvälle pinon ja repäsin voipaketin auki siihen viereen. Pesasin parikymmentä puikulapottua ja nakkasin tuppipäällissä kattilaan. Alako olla meleko esivalamista, että tästä jatkamma yhessä evvääntekoa. Ootellessa hunttailin, että joko kohta nuo tarjoushautakynttilät sytytän, vain neitohan tuli jo. Tervehin häntä ja tarjosin tulosamppanjan tilalla keskenkäynyttä jyskyä. Siihen hättään muuta ollu. Ja kuohuu se kun pittää lämminnä. Punaviinihän minulle on puolukkamehulla lantattua kilijua.
No, siinä se tunnelma alako tiivistyä ja neito innostu, kun ehotin että tehtäs tämä illallinen yhessä. Käväsin ulukoa lumisäilössä olleen hakemassa toissaviikkosen nelikilosen matteen sanon, että alotappa Sinä tuon perkkuulla, niin minä temperoin tuo viinin.
Ovisaranoijjen korjuussa meni loppuilta ja leitiä en senkoommin oo nähny...vaativia ne sillonni naiset oli..sitä kun ei sillon ollu vormulakuski eikä liikakiekkoilijakaa eikä TV:stä tuttu..
|
Mikähän tuossa nyt sitten meni Koukkupolovella vikaan, tarjoilussa sinäänsä ei minusta mitään vikaa. Meniköhän se sitten sen jyskyn temperointi vikaan, vaiko epäonnistuiko se punkun esivalmistelu. Seksihommista ette tainneet keritä edes keskustella. Oiskohan niistä ollut syytä mainita jo ulko-ovella, säikähtiköhän se daami, että menee pelkästään syönti ja juonti puolelle koko ilta. Vai oisko vaatinut kruunukynttilät nuijen hautakynttilöiden sijaan.Tiijä nuista naisista.
Ps. Menikö neitokainen saranapuolelta pihalle, vai heilahteliko ovi muuten niin rajusti, että kävi saranoiden päälle? _________________ Ei linna pelota, eikä huorat hurmaa.
https://imageshack.us/i/5fshesrfj |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 29.01.2010 14:10 Viestin aihe: |
|
|
pelimies kirjoitti: |
Ps. Menikö neitokainen saranapuolelta pihalle, vai heilahteliko ovi muuten niin rajusti, että kävi saranoiden päälle? |
jospa daami olikin astetta mittavampi, ja meni ovi, saranat sekä karmitkin samalla vauhdilla _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 29.01.2010 22:25 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Paitsi että päältä rapeat ja sisältä pehmeät, hyvin koossa pysyvät lohkoperunat kannattaa ehdottomasti tehdä kiinteistä perunoista. |
Mitäpä lajiketta olet käyttänyt? Kerrotko muutenkin valmistusprosessin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.01.2010 23:26 Viestin aihe: |
|
|
Olen tehnyt ranskanperunamaiset lohkoperunat nelihenkiselle perheelle seuraavalla tavalla:
Prismasta koukataan kärryyn valmiiksi pakattu vihreä perunapussi (lajike on mitä on, kiinteää kuitenkin).
Keltaistakin tulee käytettyä kun sitä muusin tekoa varten kaapissa kuitenkin on aina.
Laitetaan akka valitsemaan pussista vähintään 15 keskikokoista pottaattia.
Laitetaan akka kuorimaan potut. Jos ei muuten suostu, muistutetaan "keittiön ulkopuolisten palveluiden" korkeasta tasosta taloudessa. (sanassa korkea ei pidä olla lainausmerkkejä...)
Keskikokoinen peruna lohkotaan pituussunnassa kuuteen, jopa kahdeksaan lohkoon.
Kuivataan lohkot huolellisesti esimerkiksi hölskyttelelmällä niitä taikinakulhossa talouspaperipalan kanssa. (Älä riko paperia lohkojen sekaan...)
Pottuja lohkottaessa kannattaa sulattaa mikrossa voita öljyn seassa. Normi tikkuaskin kokoinen nokare voita vastaavaan öljymäärään riittää?
Kuivattujen lohkojen päälle valutetaan rasvaa siinä määrin että voidaan ajatella jokaisen lohkon olevan noin pinnaltaan 52% rasvattuja ja hölskytellään lohkoja taikinakulhossa niin että rasva leviää tasaisesti.
Levitellään lohkot uunipellille paperin päälle mahdollisimman tasaisesti ja laitetaan 250 asteeseen näpelöityyn uuniin. Esilämpöä kannattaa säästösyistä käyttää hyväksi näinä ankeina aikoina. Tehokkaassa uunissa saa varautua hieman matalampaan lämpötila-asetukseen.
Perunoita täytyy käännellä pellillä pari tahi seitsemän kertaa paistamisen aikana. Keskellä kannattaa pitää lohkot harvemmassa kuin reunoilla.
Puolen tunnin jälkeen kannattaa sulkea forum.eralle.net ja mennä katsomaan joko potut otetaan uunista vai tarvitaanko vielä kymmenisen minsaa.
Jälleen kerran korostettakoon maistelun tärkeyttä. Suusi kertoo sinulle kun perunat ovat valmiita. Itse pidän suuresti päältä ruskeista ja rapeista mutta sisältä pehmeistä.
Ripota perunoille kohtuudella suolaa ennen kuin kutsut perheen latomaan tavaraa lautaselle.
(Em. proseduurin aikana olet tietenkin foorumilla koluamisen sijaan ruskistanut voissa hirven vasan paistista tahi fileestä leikatut, tunnin ajan huoneenlämmössä suolatut paksut pihvit, pippuroinut ne ja käyttänyt niitä pari minuuttia samassa uunissa ritilällä oikeanlaisen puoliraa'an kypsyysasteen saavuttamiseksi... sitten siinä pihvinpaistoon käytetyllä teräspannulla olet toki keittänyt kermaa lihan paistoliemissä ja pannuun tarttuneissa lihanrippeissä saadaksesi makoisan kastikkeen. Joku lihaliemi tai fondi on aika poikaa siihen soosiin.)
Kasviksia tietenkin joutuu iän myötä annokseen lisäämään kosolti. Liioitella ei kuitenkaan pidä ettei liha-kasvisuhde mene annoksessa ihan persiilleen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2235 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 30.01.2010 18:11 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Paitsi että päältä rapeat ja sisältä pehmeät, hyvin koossa pysyvät lohkoperunat kannattaa ehdottomasti tehdä kiinteistä perunoista. Tämän olen todennut kokeiluissani ehkä noin 93 kertaa. Tai no, ehkä pari kertaa vähemmän, mutta kuitenkin. (Ja tästäkin on intetty ennenkin... ) Ja nykyisin pidän kyllä kaapissa koko ajan niitä keltaisen pussin yleisperunoita kun punaisen pussin jauhoiset muusiperunat ryhtyivät jostakin syystä viime syksynä maistumaan oudolta meidän perheen mielestä. |
Punaisen pussin perunat on ollu tänä vuonna aivan /c:stä. Joku ihme maku niissä on ollut.
terva kirjoitti: | Uunissa jos tekee nii ihan sama mitä ruokalistalla kunhan se valmistetaan rosamundasta:
Tulee lohkoperunat, laatikot, kermaperunat, vuoat. Erinomainen uuniperunaresepti meni jotenkin:
vuoka
karkeaa suolaa
isoja rosamunda perunoita
täytetään vuoan pohjalle n. 4-5cm suolaa. Pestään perunat hyvin ja asetellaan suolan sekaan/päälle, ei kuitenkaan haudata kokonaan. Uuniin.
En muista lämpötilaa tai paistoaikaa(arvaisin n. 150c 2h) mutta tulee kyllä erinomaisia näin valmistamalla.
p.s. Lahtinen juomapuoleen on aina hyvä panostaa! |
Totta! Kokeilin viimeksi rosamundaa "ranskis"-uuniperunoihin ja tuli aivan loistavaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 11.02.2010 16:22 Viestin aihe: |
|
|
Hommasin vakuumiin pakattuja karitsan parikyljyksiä.
Ja samalla jatkoin tutkimusmatkaani perunajalosteiden mielenkiintoisessa maailmassa
Karitsankyljyksiä, ristikkoperunoita, tsatzikia, viininlehtikääryleitä, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Vielä kun olisi ollut kaapissa Ouzoa, niin olis hangen keskelläkin luullut olevansa perheen kanssa etelässä .
Itselle jäi sellainen näppituntuma, että oli paraslaatuista lampaanlihaa, mitä on omiin käsiin koskaan osunut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1681
|
Lähetetty: 11.02.2010 16:42 Viestin aihe: |
|
|
miten teit ristikkoperunat |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 11.02.2010 16:46 Viestin aihe: |
|
|
terva kirjoitti: | miten teit ristikkoperunat |
Pussista pellille ja uuniin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 11.02.2010 17:53 Viestin aihe: |
|
|
Ristikkoperunat??Uritettu raastinrauta sitten kun siivuttaa niin kääntelee perunaa 181,5 astetta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|