Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Saraspaa Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Syy 2008 Viestejä: 231 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 31.10.2009 14:03 Viestin aihe: |
|
|
Ei oo Lahtinen malttanu antaa paistin "levähtää ennen leikkausta.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 04.11.2009 17:09 Viestin aihe: |
|
|
Lahtisen perhe osallistuu ilmastotalkoisiin...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 04.11.2009 18:42 Viestin aihe: |
|
|
Ja maku senkun paranee, jos on jäänyt vielä huomiseksi !
Minusta parhaimmillaan väsyksiin asti pakerretun pakkaspäivän iltana. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tommi.r Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Hei 2007 Viestejä: 152 Paikkakunta: Suomi
|
Lähetetty: 04.11.2009 23:28 Viestin aihe: |
|
|
Kattelin näitä lahtisen touhuja, mutta nyt se selvis. Äijä polttelee piipussa kuivattuja suppilovahveroita, tai no näyttää ainakin
Vitsi vaan , ok?
Jatka samaan malliin.
Hyvä hyvä!!!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 04.11.2009 23:37 Viestin aihe: |
|
|
Eihän nuo mitään Suppilovahveroita ole vaan Madonlakkeja. Kyllähän tuon huomaa jo siitä mitä Lahtinen tänne "runoilee"... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 05.11.2009 14:08 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Lahtisen perhe osallistuu ilmastotalkoisiin...
|
Nälkähän tässä tulee. Keittojen aatelia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 05.11.2009 14:44 Viestin aihe: |
|
|
Saraspaa kirjoitti: | Ei oo Lahtinen malttanu antaa paistin "levähtää ennen leikkausta.. |
En malttanut odottaa kuin hetken .
Aika mielenkiintoista muuten, paljonko tuo vielä "kypsyy" uunista poisottamisen jälkeenkin. Puukotin paistia vähän heti poisoton jälkeen ja aika punaista oli. Siinävaiheessa kun tuota alettiin syömään, punerrus oli aika pitkälle jo hävinnyt ja alkoi olla liiankin kypsää lähes.
Miten tuo "levähdys" tehdään oikeaoppisesti? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5989
|
Lähetetty: 05.11.2009 14:52 Viestin aihe: |
|
|
En tiiä oikeaoppisuudesta, mutta folioon käärittynä annetään 'vetäytyä' tuollaisen varttitunnin - jos malttaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 05.11.2009 16:04 Viestin aihe: |
|
|
Olemme porukassa tehneet paistin kypsennyksen siten että uuniin on paistin kera laitettu erillisellä anturilla varustettu lämpömittari. Anturin kärki keskellä lihakönttiä.
Kun mittari näyttää tiettyä lämpötilaa (jota tietenkään en nyt muista), otetaan paisti pois uunista, kääritään se huolellisesti folioon ja vielä tukevaan kerrokseen sanomalehteä. Tämä käärö pannaan vajaaksi puoleksi tunniksi sivuun jona aikana paisti itsekseen "tekeytyy" siten että on jo kypsää mutta sisältä silti selvästi punainen ts. hyvä "medium".
Tällä tavalla nesteet pysyvät mukana lihassa ja lopputulos on, sopivasti maustettuna, erittäin maukasta syötävää.
Toimii muuten myös linnulle, testasimme pyyllä pari viikkoa takaperin ja hyvää tuli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 06.11.2009 01:23 Viestin aihe: |
|
|
65-75 Maun mukaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 06.11.2009 17:24 Viestin aihe: |
|
|
Riippuu aika paljon lihasta. Hyvin riiputetun paahto- tai sisäpaistin sisälämpötilaa ei kannata hinata yli 65 asteen, fileistä puhumattakaan. Ulko- ja kulmapaisti haudutetaan mielellään nesteessä reilusti ylikypsäksi. Pienten riistalintujen kypsennyksessä oman maun mukaan paras lopputulos saadaan jossain 55-57 asteen liepeillä. Vanha teeri ja metso vaativat jokusen asteen enemmän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 06.11.2009 21:25 Viestin aihe: |
|
|
Juha toikin esille asian että myös lihoissa on eroja...
Oma tapani on hyvin raakakypsytetyt ja vasan paistit ottaa uunista noin 58 asteisena. Tämän jälkeen folio + pyyhe/sanomalehti ympärille ja vähintään vartti huilia. Isomman köntin kanssa voi hyvin tuota aikaa pidentääkin. Niin ja muistakaa että tuo huilimisaika on hyvä hetki viimeistellä kastike kuntoon, kastike on ruuan sielu |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 21.01.2010 20:14 Viestin aihe: |
|
|
Piti tuota pakastinta toasen tyhyjentee "tulevien" peyrojen tieltä...
Nyt muhhii uunissa padan peällä kokonaenen sipuleilla täytetty yrttimarinoitu nahkapeällinen syyssorsa, padan sisällä muhhii toasen rusakon paisteja, pyy ja lopussa lisään sinne vielä paistettua hirven maksaa ja kauriin munuaiset...sörsseliksi kai tuota voisi sanoa?
Kermainen matsutake-kastike ja valkosipulikermaperunat on lähtökuopissaan...
Ne aperitiivit ja digestiivit on vielä mietintä myssyssä ja selveneevät tarkemmin sitten muutaman saunakaljan jäläkeen...ehkä portviiniä ja "tinkstuuraa", mene ja tiedä...
Kuumennettua juustoleipää vaniljakastikkeessa ja lakkahilloa on jälkiruokana.
Kai noita syö ja juo... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 22.01.2010 00:06 Viestin aihe: |
|
|
Justiinsa söi tuota sekamelskaa, en sitten sekoittanut maksaa ja munuaista pataan vaan erikseen... meleko suunmyötäistä evästä oli.
Aperitiivina oli sitten lopulta the woodcock scotch whisky... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 22.01.2010 09:47 Viestin aihe: |
|
|
Raakakypsennetylle paistille ja fileelle maks 55 astetta uunissa ja siten pois. Loppulämpö on köntistä riippue 60-65 elli parahultainen medium. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|