Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 05.10.2009 16:26 Viestin aihe: Kalojen lasipurkkiin säilöminen |
|
|
Kai nuo kalatkin voidaan riistanruokien alle laittaa?
Eli meinasin tuossa kokeilla muikun säilömistä lasipurkkeihin, tyyliin 1 tunti 150:ssä asteessa ja 4 tuntia 100:ssa asteessa.
Mieleen vaan tuli että kestääköhän nykyisten purkkien kansien tiivisteet tuota lämpöä? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 05.10.2009 16:43 Viestin aihe: |
|
|
Ainakin omissa purkituksissa on kestänyt ja hyvää tulee. Tuo 150 astetta voi olla liian kuuma. Omat purkitukset olen tehnyt 120 asteen lukemissa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 05.10.2009 16:49 Viestin aihe: |
|
|
Eikö se riitä että ne jotkut tunkee laivoja pulloihin ja ties mihin. Vieläkö ne kalaraukatkin. Seuraavaksi joku on paketoimassa Itämerta purnukkaan kaapin perälle _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 05.10.2009 16:58 Viestin aihe: |
|
|
Otettiinhan aikoinaan pulloon talteen Äänisen aaltojakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 06.10.2009 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Tuli muuten halvatun hyviä. Heti meni pari purkkia .
Mitenhän tuo onnistuisi esim. hirvenlihasta? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 07.10.2009 09:35 Viestin aihe: |
|
|
Mitä mausteita laitoit, onko kuvia pistää lopputuloksesta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
thaapasalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Syy 2008 Viestejä: 242 Paikkakunta: Joensuu (Eno)
|
Lähetetty: 07.10.2009 10:33 Viestin aihe: |
|
|
Tuttava laittaa muikkuja ja pieniä särkiä purkkeihin. Mukaan menee suolaa, sitruunaa, sipulia ja ketsuppia, erimoisia määriä kutakin. Hjelvetin hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 07.10.2009 10:53 Viestin aihe: |
|
|
Suolaa, sipulia, sinapinsiemeniä ja liraus etikkaa. Laakerinlehteä, edellyttäen että pitää sen mausta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Bearclaw Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 1183
|
Lähetetty: 07.10.2009 10:56 Viestin aihe: |
|
|
[quote="Sarvikuono"]Eikö se riitä että ne jotkut tunkee laivoja pulloihin ja ties mihin. Vieläkö ne kalaraukatkin. Seuraavaksi joku on paketoimassa Itämerta purnukkaan kaapin perälle :shock:[/quote]
tule apuun Anja, "miksi kissansilmät kiinnitetään polkupyörän lokasuojiin ja tiikeri laitetaan tankkiin jne :D ...." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 08.10.2009 09:24 Viestin aihe: |
|
|
Mie laitoin tomaattimurskaa 500g, 3dl öljyä, ehkä 0,5dl suolaa, rkl sokeria, valkopippuria, laakerinlehteä. Sipulin unohdin .
Muikkuja pohjalle, lusikallinen kastia päälle, muikkuja, kastia lusikallinen jne.
1/3 purkista pitäisi jättää tyhjäksi että mahtuu kuohumaan uunissa.
Purkit tiukasti kiinni ja uuniin.
Pidin tunnin 120 asteessa ja sitten 4h 100:ssa.
Muikku oli suht pientä, laitoin ne kokonaisina. Jos isoista kaloista tekee palasina saattaa vaatia vähän pidempää että pehmenee varmasti.
Kun purkit jäähtyy kuuluu pop! pop! kun ne vakumoituvat. Tämän huomaa siitä kun peltikorkki painuu lommolle.
Jos ei painu, on tiiviste pettänyt ja ne pitää syödä ensin pois. Muuten pitäisi kai säilyä 2-3kk jääkaapissa. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
aisola Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Jou 2004 Viestejä: 210 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 08.10.2009 09:27 Viestin aihe: |
|
|
Olen maistanut öljyyn säilöttyä savustettua muikkua, oli todella hyvää. Muikut olivat kokonaisina lasipurkissa reilussa öljyssä. Osaisikohan joku kertoa tarkemmat ohjeet ko. appeelle? _________________ "Leuka vasten rintaa ja kohti uusia epäonnistumisia" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Bearclaw Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 1183
|
Lähetetty: 08.10.2009 09:35 Viestin aihe: |
|
|
[quote="RiUDE"]
Jos ei painu, on tiiviste pettänyt ja ne pitää syödä ensin pois. Muuten pitäisi kai säilyä 2-3kk jääkaapissa.[/quote]
Ei säilyny meillä, joku rutja kävi siellä enste... :D |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 08.10.2009 10:07 Viestin aihe: |
|
|
aisola kirjoitti: | Olen maistanut öljyyn säilöttyä savustettua muikkua, oli todella hyvää. Muikut olivat kokonaisina lasipurkissa reilussa öljyssä. Osaisikohan joku kertoa tarkemmat ohjeet ko. appeelle? |
Kyseessä lienee ns. "reksaus". En ole itse kokeillut, mutta samassa valokopiossa josta otin tuon em. reseptin puhutaan myös tästä.
En muista kuollaksenikaan mistä kirjasta tuon kopion aikanaan otin.
Eli savukalat ruoditaan, pannaan purkkiin ja sekaan vähän öljyä. Sitten vettä (keitettyä) niin paljon että kalanpalat juuri ja juuri peittyvät. Purkkien pitää jäädä taas vähän tyhjiksi.
Purkit isoon kattilaan ja vettä niin paljon että ne peittyvät.
Keitellään tunnin verran pienellä tulella.
Jäähtymisen jälkeen purkkien kansien pitäisi tässäkin olla kuopalla jos prosessi on onnistunut. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tomppav Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Huh 2004 Viestejä: 477 Paikkakunta: koillis-savo
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 10.11.2009 08:43 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Tuli muuten halvatun hyviä. Heti meni pari purkkia .
Mitenhän tuo onnistuisi esim. hirvenlihasta? |
Tehty on ja monesti
Sipulia, lihaa kuutioina/karkeana jauheena, suolaa 1,25 p%, lasipurkkiin n, sentti vajaaksi yläreunasta ja 1 rkl vettä mukaan(parantaa umpiota kiehuessaan kannen välistä pois)Lasipurkkiin ja kannet kiinni. Kylmään uuniin ja 120 astetta. muistakaa laittaa ritilän alapuolelle uunipelti, sillä kannen välistä saattaa ruikata vähä lientä pois. Uunia 4-6 tuntia (6 h jälkeen liha on levitettävissä leivälle vaikka teelusikalla) ja sitten uuni pois päältä ja annetaan jäähtyä hiljalleen luukkua avaamatta. Umpion onnistumista voi arvoida silleen, että jos kuplia muodostuu purkissa vielä kun purkki on n. 60 asteen lämpötilainen , on umpio täydellinen.
Säilyy ainakin 6 vk, sen jälkeen on viimeistään kaikki syöty _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|