OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kalojen lasipurkkiin säilöminen
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 05.10.2009 16:26    Viestin aihe: Kalojen lasipurkkiin säilöminen Vastaa lainaamalla viestiä

Kai nuo kalatkin voidaan riistanruokien alle laittaa?

Eli meinasin tuossa kokeilla muikun säilömistä lasipurkkeihin, tyyliin 1 tunti 150:ssä asteessa ja 4 tuntia 100:ssa asteessa.
Mieleen vaan tuli että kestääköhän nykyisten purkkien kansien tiivisteet tuota lämpöä?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 05.10.2009 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakin omissa purkituksissa on kestänyt ja hyvää tulee. Tuo 150 astetta voi olla liian kuuma. Omat purkitukset olen tehnyt 120 asteen lukemissa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 05.10.2009 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikö se riitä että ne jotkut tunkee laivoja pulloihin ja ties mihin. Vieläkö ne kalaraukatkin. Seuraavaksi joku on paketoimassa Itämerta purnukkaan kaapin perälle Shocked
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 05.10.2009 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Otettiinhan aikoinaan pulloon talteen Äänisen aaltojakin. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 06.10.2009 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli muuten halvatun hyviä. Heti meni pari purkkia Very Happy.
Mitenhän tuo onnistuisi esim. hirvenlihasta?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 07.10.2009 09:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä mausteita laitoit, onko kuvia pistää lopputuloksesta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
thaapasalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 242
Paikkakunta: Joensuu (Eno)

LähetäLähetetty: 07.10.2009 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuttava laittaa muikkuja ja pieniä särkiä purkkeihin. Mukaan menee suolaa, sitruunaa, sipulia ja ketsuppia, erimoisia määriä kutakin. Hjelvetin hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 07.10.2009 10:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suolaa, sipulia, sinapinsiemeniä ja liraus etikkaa. Laakerinlehteä, edellyttäen että pitää sen mausta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bearclaw
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 1183

LähetäLähetetty: 07.10.2009 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Sarvikuono"]Eikö se riitä että ne jotkut tunkee laivoja pulloihin ja ties mihin. Vieläkö ne kalaraukatkin. Seuraavaksi joku on paketoimassa Itämerta purnukkaan kaapin perälle :shock:[/quote]

tule apuun Anja, "miksi kissansilmät kiinnitetään polkupyörän lokasuojiin ja tiikeri laitetaan tankkiin jne :D ...."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 08.10.2009 09:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mie laitoin tomaattimurskaa 500g, 3dl öljyä, ehkä 0,5dl suolaa, rkl sokeria, valkopippuria, laakerinlehteä. Sipulin unohdin Very Happy.
Muikkuja pohjalle, lusikallinen kastia päälle, muikkuja, kastia lusikallinen jne.
1/3 purkista pitäisi jättää tyhjäksi että mahtuu kuohumaan uunissa.
Purkit tiukasti kiinni ja uuniin.
Pidin tunnin 120 asteessa ja sitten 4h 100:ssa.
Muikku oli suht pientä, laitoin ne kokonaisina. Jos isoista kaloista tekee palasina saattaa vaatia vähän pidempää että pehmenee varmasti.
Kun purkit jäähtyy kuuluu pop! pop! kun ne vakumoituvat. Tämän huomaa siitä kun peltikorkki painuu lommolle.
Jos ei painu, on tiiviste pettänyt ja ne pitää syödä ensin pois. Muuten pitäisi kai säilyä 2-3kk jääkaapissa.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
aisola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 210
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 08.10.2009 09:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen maistanut öljyyn säilöttyä savustettua muikkua, oli todella hyvää. Muikut olivat kokonaisina lasipurkissa reilussa öljyssä. Osaisikohan joku kertoa tarkemmat ohjeet ko. appeelle?
_________________
"Leuka vasten rintaa ja kohti uusia epäonnistumisia"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bearclaw
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 1183

LähetäLähetetty: 08.10.2009 09:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="RiUDE"]
Jos ei painu, on tiiviste pettänyt ja ne pitää syödä ensin pois. Muuten pitäisi kai säilyä 2-3kk jääkaapissa.[/quote]

Ei säilyny meillä, joku rutja kävi siellä enste... :D
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 08.10.2009 10:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

aisola kirjoitti:
Olen maistanut öljyyn säilöttyä savustettua muikkua, oli todella hyvää. Muikut olivat kokonaisina lasipurkissa reilussa öljyssä. Osaisikohan joku kertoa tarkemmat ohjeet ko. appeelle?


Kyseessä lienee ns. "reksaus". En ole itse kokeillut, mutta samassa valokopiossa josta otin tuon em. reseptin puhutaan myös tästä.
En muista kuollaksenikaan mistä kirjasta tuon kopion aikanaan otin.

Eli savukalat ruoditaan, pannaan purkkiin ja sekaan vähän öljyä. Sitten vettä (keitettyä) niin paljon että kalanpalat juuri ja juuri peittyvät. Purkkien pitää jäädä taas vähän tyhjiksi.
Purkit isoon kattilaan ja vettä niin paljon että ne peittyvät.
Keitellään tunnin verran pienellä tulella.
Jäähtymisen jälkeen purkkien kansien pitäisi tässäkin olla kuopalla jos prosessi on onnistunut.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tomppav
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Huh 2004
Viestejä: 477
Paikkakunta: koillis-savo

LähetäLähetetty: 10.11.2009 01:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=13614&highlight=kalaa+s%E4il%F6%F6n
_________________
ei net yhettömissä ole...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 10.11.2009 08:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Tuli muuten halvatun hyviä. Heti meni pari purkkia Very Happy.
Mitenhän tuo onnistuisi esim. hirvenlihasta?


Tehty on ja monesti

Sipulia, lihaa kuutioina/karkeana jauheena, suolaa 1,25 p%, lasipurkkiin n, sentti vajaaksi yläreunasta ja 1 rkl vettä mukaan(parantaa umpiota kiehuessaan kannen välistä pois)Lasipurkkiin ja kannet kiinni. Kylmään uuniin ja 120 astetta. muistakaa laittaa ritilän alapuolelle uunipelti, sillä kannen välistä saattaa ruikata vähä lientä pois. Uunia 4-6 tuntia (6 h jälkeen liha on levitettävissä leivälle vaikka teelusikalla) ja sitten uuni pois päältä ja annetaan jäähtyä hiljalleen luukkua avaamatta. Umpion onnistumista voi arvoida silleen, että jos kuplia muodostuu purkissa vielä kun purkki on n. 60 asteen lämpötilainen , on umpio täydellinen.

Säilyy ainakin 6 vk, sen jälkeen on viimeistään kaikki syöty
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com