OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 16, 17, 18  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 24.05.2008 07:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eraus kirjoitti:
Esteri käy kahtomassa joskus jos jouvat, ennenku ruppeat koputtelemmaan oman . makkeita on lihat ollu. eivät kerkeä vanheta Wink


Nyt kun tietäs mistä pihasta sitä pönttöä kahtelisi Laughing .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tietoa kaipaava
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Kes 2008
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 12.06.2008 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Itse palvattua hirvenlihaa, ei tuosta hullumpaa tullut. Pikkaisen ehkä liikaa suolaa, mutta onpahan hyvä syy ottaa olut palvilihaleivan kaveriksi Smile . Seuraavalla kerralla käyttöön 5% suolavesi ruiskusuolauksessa.



Mmm, hirvi leivän päällä voisi olla jo aikamoista luksusta, pitäisiköhän tuota erälle lähdön aloittelua ryhtyä tosissaan selvittelemään?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
romo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 186
Paikkakunta: Kontiolahti

LähetäLähetetty: 18.08.2008 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites on. Onnistuuko kalan savustelu samassa pömpelissä vai rupeaako liha ottamaan makua? Kalasta ainakin jää jonkinlaista hajua pömpeliin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.08.2008 01:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omat kokemukset 80 litran kuumasavupöntöstä väittävät että ei tulee lihaan kalanmakua, kunhan muistaa putsata pöntön huolellisesti! Laughing (vanhat emmeet hitoille ja uutta tilalle) Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 21.08.2008 18:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ainakaan usko, että ottaa makua lihaan. Kesän olen savustellut kalaa tuolla laitoksella, mutta kohta siirrytään taas lihojen palvaamiseen, silloin tuo viimeistään selviää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 20.09.2008 08:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkämoisia lämpötiloja kalaa savustaessa pidetään ?

Nyt se on lähestulkoon valamis. Hirvenmehtyy on alotettava poikkeuksellisesti heti.
Testing, testing...





Viimeinen muokkaaja, esteri pvm 23.12.2009 13:21, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.09.2008 13:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyl ny on Esteri tehny pöntön vimpan päälle!!!
Noilla tieidoilla kuin kuvista välittyy, niin koitas hidasta kypsytystä; enstex kitutulet alle jolla saat lämpötilan nousemaan jonnekin 30-40 asteen välille ja siitä hitaasti nostamalla max 75 astetta about tunti ja kokeile kalan kypsyyttä siinä vaiheessa; koko rosessi voi kestää n. 3 tuntia ja sitten testauksen jälkeen alat määritellä oikeat aikataulut eri tuotteille; lihoille n. puolet kauemmin kuin kaloille.
Lämpötilaa tarkkailemalla saat hyviä vinkkejä myöhempää käyttöä varten.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 20.09.2008 15:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaan jo oot komian pöntön väsännyt! Raaskiiko siihen edes tulia laittaa Smile

Vilperin ohjeilla taitaa pärjätä melko lailla. Ainoastaan alussa itse pidän kaikki räppänät auki siihen asti, että kalan pinta vähän kuivahtaa ja sen jälkeen luukut pienemmälle jotta lämpötila nousee. Kalasta tulee moninverroin parempaa, mitä noilla pienillä peltilaatikoilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 932

LähetäLähetetty: 21.09.2008 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onpa Esterillä komia palvaamo! Siellähän pieni pygmi vaikka saunois Wink Meillä on Isännän kanssa vanha saunan vesipata, hyvin toimii sekin ja helppo pitää puhtaana. Kolmeen kerrokseen saa tavaran, koon mukaan.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
salminen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2007
Viestejä: 215

LähetäLähetetty: 22.09.2008 08:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt se selvisi esterin ostokset, meinasin kaupassa jo kysyä, mihin sinä sitä arinarautaa tarvitset. Eihän tuosta voi sanoa miten hyvä palvaamo se on, ennen kuin tarjoat maistiaiset, komea se ainakin on.

Jussalle tiedoksi, nyt pitää houkutella tuo esteri sille suunnitellulle reissulle, voidaan pitää kunnon maistiaiset ja antaa sen jälkeen tänne foorumille lausunto palvaamosta ja sen tuotteista . Wink
_________________
Jos ymmärrät kaeken, oot varmasti käsittännä viärin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 22.09.2008 17:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Säilyyköhän nuo sinne asti ?
Reilun seittemän tunnin kohalla otin pienempiä pois;
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussijänismies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2005
Viestejä: 2606
Paikkakunta: Hallan Aroilla...

LähetäLähetetty: 24.09.2008 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No voi Shocked Jokosta lähetään reissuun?
_________________
Jussa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 26.09.2008 02:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moron

Paljonko ESTERI llä oli "uunin" lämpö palvauksen aikana ja míten suolasit lihat ?

Tuotos näytti perin hyvältä
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 26.09.2008 06:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

80 astetta ja ruiskulla tökin vajova 10 % suolaliuoksen lihapalojen sisään, sekä tasautin 1,5 vuorokautta samassa liuoksessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 29.09.2008 22:22    Viestin aihe: Epätietoinen kysyy jälleen Vastaa lainaamalla viestiä

Ihanko ESTERI omasta päästä rakentelit Smile vai olikos jonkinlaisia pirustuksia olemassa.

Kuinka herkkä tuon kokoinen sauna on lämmönvaihteluille. Pitääkö koko palvauksen ajan olla nenä kiinni mittareissa, vai kestääkö ottaa naksua välillä.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 16, 17, 18  Seuraava
Sivu 3 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com