Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 24.05.2008 07:35 Viestin aihe: |
|
|
Eraus kirjoitti: | Esteri käy kahtomassa joskus jos jouvat, ennenku ruppeat koputtelemmaan oman . makkeita on lihat ollu. eivät kerkeä vanheta |
Nyt kun tietäs mistä pihasta sitä pönttöä kahtelisi . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tietoa kaipaava Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 05 Kes 2008 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 12.06.2008 22:14 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Itse palvattua hirvenlihaa, ei tuosta hullumpaa tullut. Pikkaisen ehkä liikaa suolaa, mutta onpahan hyvä syy ottaa olut palvilihaleivan kaveriksi . Seuraavalla kerralla käyttöön 5% suolavesi ruiskusuolauksessa.
|
Mmm, hirvi leivän päällä voisi olla jo aikamoista luksusta, pitäisiköhän tuota erälle lähdön aloittelua ryhtyä tosissaan selvittelemään? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
romo Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2005 Viestejä: 186 Paikkakunta: Kontiolahti
|
Lähetetty: 18.08.2008 21:26 Viestin aihe: |
|
|
Mites on. Onnistuuko kalan savustelu samassa pömpelissä vai rupeaako liha ottamaan makua? Kalasta ainakin jää jonkinlaista hajua pömpeliin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.08.2008 01:34 Viestin aihe: |
|
|
Omat kokemukset 80 litran kuumasavupöntöstä väittävät että ei tulee lihaan kalanmakua, kunhan muistaa putsata pöntön huolellisesti! (vanhat emmeet hitoille ja uutta tilalle) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 21.08.2008 18:32 Viestin aihe: |
|
|
En ainakaan usko, että ottaa makua lihaan. Kesän olen savustellut kalaa tuolla laitoksella, mutta kohta siirrytään taas lihojen palvaamiseen, silloin tuo viimeistään selviää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 20.09.2008 08:21 Viestin aihe: |
|
|
Minkämoisia lämpötiloja kalaa savustaessa pidetään ?
Nyt se on lähestulkoon valamis. Hirvenmehtyy on alotettava poikkeuksellisesti heti.
Testing, testing...
Viimeinen muokkaaja, esteri pvm 23.12.2009 13:21, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.09.2008 13:08 Viestin aihe: |
|
|
Kyl ny on Esteri tehny pöntön vimpan päälle!!!
Noilla tieidoilla kuin kuvista välittyy, niin koitas hidasta kypsytystä; enstex kitutulet alle jolla saat lämpötilan nousemaan jonnekin 30-40 asteen välille ja siitä hitaasti nostamalla max 75 astetta about tunti ja kokeile kalan kypsyyttä siinä vaiheessa; koko rosessi voi kestää n. 3 tuntia ja sitten testauksen jälkeen alat määritellä oikeat aikataulut eri tuotteille; lihoille n. puolet kauemmin kuin kaloille.
Lämpötilaa tarkkailemalla saat hyviä vinkkejä myöhempää käyttöä varten. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 20.09.2008 15:02 Viestin aihe: |
|
|
Vaan jo oot komian pöntön väsännyt! Raaskiiko siihen edes tulia laittaa
Vilperin ohjeilla taitaa pärjätä melko lailla. Ainoastaan alussa itse pidän kaikki räppänät auki siihen asti, että kalan pinta vähän kuivahtaa ja sen jälkeen luukut pienemmälle jotta lämpötila nousee. Kalasta tulee moninverroin parempaa, mitä noilla pienillä peltilaatikoilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 21.09.2008 19:40 Viestin aihe: |
|
|
Onpa Esterillä komia palvaamo! Siellähän pieni pygmi vaikka saunois Meillä on Isännän kanssa vanha saunan vesipata, hyvin toimii sekin ja helppo pitää puhtaana. Kolmeen kerrokseen saa tavaran, koon mukaan. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
salminen Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2007 Viestejä: 215
|
Lähetetty: 22.09.2008 08:27 Viestin aihe: |
|
|
Nyt se selvisi esterin ostokset, meinasin kaupassa jo kysyä, mihin sinä sitä arinarautaa tarvitset. Eihän tuosta voi sanoa miten hyvä palvaamo se on, ennen kuin tarjoat maistiaiset, komea se ainakin on.
Jussalle tiedoksi, nyt pitää houkutella tuo esteri sille suunnitellulle reissulle, voidaan pitää kunnon maistiaiset ja antaa sen jälkeen tänne foorumille lausunto palvaamosta ja sen tuotteista . _________________ Jos ymmärrät kaeken, oot varmasti käsittännä viärin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 22.09.2008 17:58 Viestin aihe: |
|
|
Säilyyköhän nuo sinne asti ?
Reilun seittemän tunnin kohalla otin pienempiä pois;
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
jussijänismies Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2005 Viestejä: 2606 Paikkakunta: Hallan Aroilla...
|
Lähetetty: 24.09.2008 21:25 Viestin aihe: |
|
|
No voi Jokosta lähetään reissuun? _________________ Jussa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 26.09.2008 02:15 Viestin aihe: |
|
|
Moron
Paljonko ESTERI llä oli "uunin" lämpö palvauksen aikana ja míten suolasit lihat ?
Tuotos näytti perin hyvältä _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 26.09.2008 06:45 Viestin aihe: |
|
|
80 astetta ja ruiskulla tökin vajova 10 % suolaliuoksen lihapalojen sisään, sekä tasautin 1,5 vuorokautta samassa liuoksessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 29.09.2008 22:22 Viestin aihe: Epätietoinen kysyy jälleen |
|
|
Ihanko ESTERI omasta päästä rakentelit vai olikos jonkinlaisia pirustuksia olemassa.
Kuinka herkkä tuon kokoinen sauna on lämmönvaihteluille. Pitääkö koko palvauksen ajan olla nenä kiinni mittareissa, vai kestääkö ottaa naksua välillä. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|