OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sorsaa nuotiolla!
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
siperianparoni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Hei 2004
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 28.07.2004 10:34    Viestin aihe: Sorsaa nuotiolla! Vastaa lainaamalla viestiä

Oisko hyviä ehdotuksia miten sorsasta saa uskomattoman hyvän
aterian nuotion loimussa Question Question
_________________
Täytyy olla hullu ettei sekoa....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 28.07.2004 13:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se joka ensin keittää ja sitten paistaa, se makean maistaa. Eli; esikäsittele lintusi ensin normaalisti ja keitä se sitten pakissa puolikypsäksi. Sen jälkeen paistat hiljalleen nuotiolla siihen saakka että kypsyysaste on haluamasi. Pelkkä nuotion loisteessa paahto vie aikaa aivan liian paljon että sitä jaksaisi nälkäinen mies odotella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 28.07.2004 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suosittelen kuitenkin että, kynit linnun, varsinkin jos menaat nuotion loimussa paistella. kokemuksesta voin sanoa että sorsa kuivahtaa ikävästi nahottuna.

Reseptiä:

ujuta nahan alle rintalihojen päälle litistetty valkosipuli hieman karkeaa suolaa ja pippurisekoitusrouhetta, jos on pullo punkkua mukana niin sitäkin voipi sinne pikkasen hujauttaa.

keitä aluksi lintua pakissa, taveille riittää joku~vartti mut heinuria kannattaa pitää noin puolituntia. tsekkaa kuitenkin etteivät ihan kypsiksi pääse. Tän jälkeen

sitten vain tikun nokkaan nuotion leimuun, varo ettet liian lähelle tulta laita, pinta kärtsähtää aika helposti ja jääpi sisältä raakaksi. muistelisin et keskikokoselle linnulle nuotiokäsittelyksi riittänee vajaa puol tuntia. kypsyyden huomaat oikeaksi silloin kun pistät puukolla rintalihaan, jos neste mikä tulee on kirkasta niin tipu on kypsä.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 29.07.2004 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sorsalta takki pois ja savustuspussiin. Sipulit sun muut rojut sekaan ja kunnon hiillokselle kypsymään. Hyvä tulee.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 29.07.2004 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savea poijjaat. leivotaan lintu saven sissään ja pannaan nuotioon kypsymään lisäillään puita päälle ja annetaan rauhassa muhia hiilloksessa. ei kuivu ei pala ja kypsän linnun höyhenet jää savveen. jotensaniin methtään sopivampi kuin savustuspussit.
Takaisin alkuun
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6384
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 30.07.2004 08:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyni lintu ja polttele. Hommaa riittävän pitkä (kahvinkeitto)keppi, terota se ja laita haarikkakepillä nuotion yläpuolelle. Töki puukolla etenkin täkkään reikiä ja valuta niihin suolaa ja hiero nahkaan. Samoten sisuksiin suolaa ja hierotaan sisäelimiin ja lihaan. Lintu vartaan nokkaan ja käännellään aika-ajoin varrasta. Varo polttamasta lintua. Aika hidas valmistusmenetelmä.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Derzu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 2457
Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho

LähetäLähetetty: 30.07.2004 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teertä ja kyyhykyä nyljettynä nuotiolla paistettuna olen joskus kokeillut. Suolat, pippurit, valkosipulia ynnä muut mausteet kuten Tvälläri ja Sämpy aiemmin esitti. Emme ole keittäneet ja kuivumisen estämiseksi lintu päällystetään amerbekoniviipaleilla, tavallinenkin käynee. Viipaleet "naulataan" puutikuilla kiinni. Ja ei ku paahtamaan ja herkkua odottelemaan. Niin ja odotellessa voi paistella samalla tyylillä vaikka räksän täkkiä alkupaloiksi. Pienempinä ne valmistuvat nopeammin ja käyvät leukaan nekin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elwood
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1418
Paikkakunta: Siilinjärvi

LähetäLähetetty: 30.07.2004 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sorsaa en ole tehnyt näin, riekkoa kylläkin.
Isoja perunoita.
Halkaise potut, koverra ontoksi.
Rintapaloja+mausteita, voita jne jne perunan sisään.

Perunan puoliskot uudelleen yhteen ja folioon ja hiilloksella.
_________________
Tosi asiaa ei tarvitse uskoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jartsa
Vieras





LähetäLähetetty: 31.07.2004 11:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sorsasta rintapalat ja muut lihat folioon ja ripaus suolaa ja Grilli maustetta ja käännetään notskissa tai grillissä muutaman kerran n, 40min. jestas ku on makiaa
Takaisin alkuun
tyhjää
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Elo 2004
Viestejä: 37
Paikkakunta: Etelä-LAPPPI

LähetäLähetetty: 02.08.2004 12:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

laita täkkälihat pakkiin kiehumaan kourallinen suolaa ja kaavi ''vaahdot'' pois.keitä mureaksi.
_________________
etelän turisteja...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
oppia ikä kaikki
Vieras





LähetäLähetetty: 03.08.2004 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos olet merellä, liota merivedessä puoli tuntia, jos järvellä ota merisuolaa mukaan.Sisään suolaa sipulia voita ja currya Kääri pekoniviipaleilla ja sit foliolla. Pistä kepin nokkaan ja anna kaverille ja kehu että hyvää tulee naminami. Kun kaveri pitelee tikkua häivyt sillä aikaa pizzalle ja oluselle. Laughing
Takaisin alkuun
siperianparoni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Hei 2004
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 03.08.2004 15:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nälkähän tässä tulee ku lukee äijien reseptejä Laughing Laughing Wink
toivottavasti pääsee käytännössä kokeileen alotuspäivänä bekonilla
peiteltyä sorsaa...Hyviä vinkkejä!Kiitoksia kaikille vastanneille
ja riistarikasta syksyä......
_________________
Täytyy olla hullu ettei sekoa....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wentovieras
Vieras





LähetäLähetetty: 05.08.2004 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerran oltiin kaverin mummolassa sorsan alotuksessa ja ei saatu runsaasta alkomahoolin nauttimisesta johtuen kun yksi tavi. Noh, kaveri (joka on vielä KOKKI) päätti paistaa tavin iltapalaksi ja otti ensin tavilta nutun pois ja purki pari haulikon patia joista otti ruudit talteen ja hieroi ne tavin ympärille mausteeks ja eiku tulelle. Oli kuulema hyvää, tiiä häntä en ite maistanu.
Takaisin alkuun
Jaape
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Elo 2004
Viestejä: 12

LähetäLähetetty: 06.08.2004 04:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tainnu tämä kokki olla ihan selvistäpäin?? Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wentovieras
Vieras





LähetäLähetetty: 06.08.2004 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No hieman oltiin spiritusta maisteltu... Wink
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com