Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
siperianparoni Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Hei 2004 Viestejä: 50
|
Lähetetty: 28.07.2004 10:34 Viestin aihe: Sorsaa nuotiolla! |
|
|
Oisko hyviä ehdotuksia miten sorsasta saa uskomattoman hyvän
aterian nuotion loimussa _________________ Täytyy olla hullu ettei sekoa.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 28.07.2004 13:26 Viestin aihe: |
|
|
Se joka ensin keittää ja sitten paistaa, se makean maistaa. Eli; esikäsittele lintusi ensin normaalisti ja keitä se sitten pakissa puolikypsäksi. Sen jälkeen paistat hiljalleen nuotiolla siihen saakka että kypsyysaste on haluamasi. Pelkkä nuotion loisteessa paahto vie aikaa aivan liian paljon että sitä jaksaisi nälkäinen mies odotella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 28.07.2004 13:47 Viestin aihe: |
|
|
Suosittelen kuitenkin että, kynit linnun, varsinkin jos menaat nuotion loimussa paistella. kokemuksesta voin sanoa että sorsa kuivahtaa ikävästi nahottuna.
Reseptiä:
ujuta nahan alle rintalihojen päälle litistetty valkosipuli hieman karkeaa suolaa ja pippurisekoitusrouhetta, jos on pullo punkkua mukana niin sitäkin voipi sinne pikkasen hujauttaa.
keitä aluksi lintua pakissa, taveille riittää joku~vartti mut heinuria kannattaa pitää noin puolituntia. tsekkaa kuitenkin etteivät ihan kypsiksi pääse. Tän jälkeen
sitten vain tikun nokkaan nuotion leimuun, varo ettet liian lähelle tulta laita, pinta kärtsähtää aika helposti ja jääpi sisältä raakaksi. muistelisin et keskikokoselle linnulle nuotiokäsittelyksi riittänee vajaa puol tuntia. kypsyyden huomaat oikeaksi silloin kun pistät puukolla rintalihaan, jos neste mikä tulee on kirkasta niin tipu on kypsä. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 29.07.2004 21:26 Viestin aihe: |
|
|
Sorsalta takki pois ja savustuspussiin. Sipulit sun muut rojut sekaan ja kunnon hiillokselle kypsymään. Hyvä tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 29.07.2004 22:28 Viestin aihe: |
|
|
Savea poijjaat. leivotaan lintu saven sissään ja pannaan nuotioon kypsymään lisäillään puita päälle ja annetaan rauhassa muhia hiilloksessa. ei kuivu ei pala ja kypsän linnun höyhenet jää savveen. jotensaniin methtään sopivampi kuin savustuspussit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6384 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 30.07.2004 08:17 Viestin aihe: |
|
|
Kyni lintu ja polttele. Hommaa riittävän pitkä (kahvinkeitto)keppi, terota se ja laita haarikkakepillä nuotion yläpuolelle. Töki puukolla etenkin täkkään reikiä ja valuta niihin suolaa ja hiero nahkaan. Samoten sisuksiin suolaa ja hierotaan sisäelimiin ja lihaan. Lintu vartaan nokkaan ja käännellään aika-ajoin varrasta. Varo polttamasta lintua. Aika hidas valmistusmenetelmä. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 30.07.2004 12:55 Viestin aihe: |
|
|
Teertä ja kyyhykyä nyljettynä nuotiolla paistettuna olen joskus kokeillut. Suolat, pippurit, valkosipulia ynnä muut mausteet kuten Tvälläri ja Sämpy aiemmin esitti. Emme ole keittäneet ja kuivumisen estämiseksi lintu päällystetään amerbekoniviipaleilla, tavallinenkin käynee. Viipaleet "naulataan" puutikuilla kiinni. Ja ei ku paahtamaan ja herkkua odottelemaan. Niin ja odotellessa voi paistella samalla tyylillä vaikka räksän täkkiä alkupaloiksi. Pienempinä ne valmistuvat nopeammin ja käyvät leukaan nekin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elwood Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1418 Paikkakunta: Siilinjärvi
|
Lähetetty: 30.07.2004 20:05 Viestin aihe: |
|
|
Sorsaa en ole tehnyt näin, riekkoa kylläkin.
Isoja perunoita.
Halkaise potut, koverra ontoksi.
Rintapaloja+mausteita, voita jne jne perunan sisään.
Perunan puoliskot uudelleen yhteen ja folioon ja hiilloksella. _________________ Tosi asiaa ei tarvitse uskoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jartsa Vieras
|
Lähetetty: 31.07.2004 11:35 Viestin aihe: |
|
|
Sorsasta rintapalat ja muut lihat folioon ja ripaus suolaa ja Grilli maustetta ja käännetään notskissa tai grillissä muutaman kerran n, 40min. jestas ku on makiaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tyhjää Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 02 Elo 2004 Viestejä: 37 Paikkakunta: Etelä-LAPPPI
|
Lähetetty: 02.08.2004 12:38 Viestin aihe: |
|
|
laita täkkälihat pakkiin kiehumaan kourallinen suolaa ja kaavi ''vaahdot'' pois.keitä mureaksi. _________________ etelän turisteja... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
oppia ikä kaikki Vieras
|
Lähetetty: 03.08.2004 12:24 Viestin aihe: |
|
|
Jos olet merellä, liota merivedessä puoli tuntia, jos järvellä ota merisuolaa mukaan.Sisään suolaa sipulia voita ja currya Kääri pekoniviipaleilla ja sit foliolla. Pistä kepin nokkaan ja anna kaverille ja kehu että hyvää tulee naminami. Kun kaveri pitelee tikkua häivyt sillä aikaa pizzalle ja oluselle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
siperianparoni Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Hei 2004 Viestejä: 50
|
Lähetetty: 03.08.2004 15:10 Viestin aihe: |
|
|
Nälkähän tässä tulee ku lukee äijien reseptejä
toivottavasti pääsee käytännössä kokeileen alotuspäivänä bekonilla
peiteltyä sorsaa...Hyviä vinkkejä!Kiitoksia kaikille vastanneille
ja riistarikasta syksyä...... _________________ Täytyy olla hullu ettei sekoa.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wentovieras Vieras
|
Lähetetty: 05.08.2004 23:11 Viestin aihe: |
|
|
Kerran oltiin kaverin mummolassa sorsan alotuksessa ja ei saatu runsaasta alkomahoolin nauttimisesta johtuen kun yksi tavi. Noh, kaveri (joka on vielä KOKKI) päätti paistaa tavin iltapalaksi ja otti ensin tavilta nutun pois ja purki pari haulikon patia joista otti ruudit talteen ja hieroi ne tavin ympärille mausteeks ja eiku tulelle. Oli kuulema hyvää, tiiä häntä en ite maistanu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaape Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 02 Elo 2004 Viestejä: 12
|
Lähetetty: 06.08.2004 04:02 Viestin aihe: |
|
|
Ei tainnu tämä kokki olla ihan selvistäpäin?? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wentovieras Vieras
|
Lähetetty: 06.08.2004 21:35 Viestin aihe: |
|
|
No hieman oltiin spiritusta maisteltu... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|