OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vakuumikone
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10629
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 24.04.2025 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siis nimenomaan on tehty joka kerta vakumoimalla. Eli kun vesi alkaa virrata koneen kaukaloon ilman poistuttua, niin saumaus päälle.
Tulee täysin ilmattomia pusseja ja suolautuu hyvin.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10629
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 24.04.2025 21:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On tullut seurattua kun serkkupojilla paljon tuoreempia Lavan vehkeitä, niin niihin on laitettu jo tiivistesarjoja ja mitä lie korjaussarjoja...
Foodsaveri menny vuodesta 2014 sillä, että pyyhkii enimmät veret pois.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.04.2025 21:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käsittääkseni ainakin jotkut Foodsaverit vetää noin 0.5 bar tyhjiön, kun Lavat vetää palttiarallaa 0.9 Bar.

Siinä on jonkuverta eroa, paljonko nestettä virtaa läpi pussinsuun.

Toki, Lavastakin saa ilmanpoistajan ku vakumoi pskasilla tiivisteillä. Sillonkin tyhjiö nousee noin 0.8 Bariin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10629
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 24.04.2025 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meneekö Lavalla kanadanhanhen rintakehä rikki vakumoimalla? Tuolla Foodsaverilla menee.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.04.2025 21:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuran kylkiluut menee poikki, jos pussi kestää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10629
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 24.04.2025 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaan saumaa ei kuitenkaan saa aikaseksi, jos ulkona sataa... Ainakaan ilman tamppooneja Laughing
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.04.2025 22:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Smile

Mitä ite oon tolskannut ilmanpoistajan ja vakuumikoneen kanssa, niin eihän tolla tyhjiön tömäkyyden erolla tunnu isoa vaikutusta olevan säilyvyyteen. Joss esimerkiksi vakumoi huonoilla tiivisteillä Lavalla, niin saa niitä lötköpusseja.

Isoin juttuhan on, että saumat pitää ja pussit kestää kolistelua pakkasessa.

Sitä olen ihmetellyt, että vakuumipussifirmat myy "hienokuvioista" pussia parhaana laatuna. Ja karkeakuvioinen on halvempaa. Ja sitten Suomessa Motonetit sun muut puuilot taitaa myydä ihan hvetin karkeakuvioisia.

Mikä sitten oikeasti on toimivinta riistan vakumointiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10629
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 24.04.2025 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Halvin on toiminut. Ennen täällä oli semmoinen säästö market, mistä hain. Nyt sitten mistä helpoiten saanut,
viimeksi vissiin Puuilosta. En ole juuri käytännön eroja huomannut, vaikka välillä on ollut karkea, hienompaa ja värillistäkin pussia.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 22107
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 24.04.2025 22:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
tuhola kirjoitti:

Olisi kiva nähdä miten nopeasti muut esim peuran vakumoi ja tekevätkö jotain eri tavalla kuin itse tulee tehtyä.


Ite vakumoin tyypillisesti mökillä, joten hommaa ei tarvi tehdä kelloa vastaan. Toki pyrin jonkinmoiseen optimointiin. Omasta mielestäni jos kauden mittaan tulee ”osissa” vaikka 100kg hirvenlihaa ja pari pikkusorkkaa, niin homma ei vielä tunnu työltä.

Tyypillisesti homma menee itellä seuraavasti:
- Ennen lihanleikkuuseen lähtöä, varmistan että olutta on jääkaapissa Smile
- Putkikeittiössä vakumointi toisella seinustalla, lihankäsittely toisella
- Laitan ennalta vakuumivehkeet tikkiin, levittelen pussit hyvin saataville, ”imukankaat” jne. Ite kyllästyin siihen, että kaikissa noissa on verisiä sormenjälkiä, jos ei ole ennakkovalmisteluja tehty ja niitä on kaiveltu vakumoinnin ohessa.

- Leikkuusta tullessa jätän lihan verannalle ”viileään”
- Operoin nitriilihanskoissa, koska niihin liha ei tartu kuten paljaisiin käsiin
- Ensimmäisenä jauhelihat työstöön. Mielestäni ”herkintä lihaa”, vaatii nopeimman pakastuksen ja ilman muuta vakumoinnin
- Jauhelihat pussitan ”pohjattomalla tuopilla”, nopeuttaa hommaa ja vähentää liharoiskeita hitsisaumassa

- Haen aina ”viileästä” osan lihoista, enkä koko satsia kerralla.
- Ehjien lihojen kanssa fiilistelen tarkemmin. Siistin lihat ja järkeilen jo kokkausvaihetta, minkämoisissa seteissä pakastaa; Meneekö palviin, pihviksi, leikataanko surutta palapaistivärkkiä jne.
- Yleensä ekailtana pakastan jauhelihat ja ehjät lihat vakumoituna jääkaappiin. Joskus aikatauluhaasteita ja saatan vakumoida ehjiä lihoja jääkaappiin isoihin pusseihin työstöä oottamaan ja raakakypsymään.

Itsellä homma menee niin että hirvenlihat pakataan silloin kun ne tulee. 10kg raakaläjä on tunnissa priimana pakastimessa. Eli se ei vaadi mitää ihmeitä.

Mutta sitten esim kylmiössä oleva aikuinen peura. Sen valmistus pakastimeen vie sen 4-6 tuntia eikä mitään voi. Tässä kohtaa tulee se kiire. Eli pitää suunnitella miten omat työt, emännän työt ja pojan kanssa olemiset sekä mahdolliset kokoukset tms menot. Ei ole olemassa mitään rentoja leikkuuhetkiä oluen kanssa. Se on totinen suoritus. Teen joka työvaiheen niin tehokkaasti, kuin osaan ja niin hyvin kuin osaan. Liikkeet on nopeat ja pyrin säästää aikaa. Silti erällenetin totuus että, ”jos ei aikuista peuraa laita kolmeen tuntiin pakastimeen niin lihankäsittelytaidoissa on pahasti vikaa”, rassaa takaraivossa kun aikaa vaan menee ja menee.

Aika pitkälle teen samoin. Pidän lihoja viileässä odottamassa vuoroaan jne. Jauhelihan annosteluun en ole keksinyt tehokasta tapaa. Käännän pussin suut ja heitän pussin aina vaakakuppiin ja lappaan sinne sen 500g jauhelihaa parilla kauhallisella. Sitten heitän pussin silläänsä sivuun ja pakkaan seuraavan. Sitten vakumointivaiheessa käännän pussin suut ja muotoilen jauhelihan palloksi pussin sisälle samaan aikaan ku kone vakumoi edellistä. Lopuksi vedän kaulimella pussit levyiksi.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.04.2025 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus olen polttanut kahta pussia kerralla, jos on kapeita pusseja ja koneen kitaleveys on piisannut.

Silloin on kyllä jauhelihaa tullut vähän liian isosti.

Tavallaan itelle metsästys ei ole mitään bisnestä. Saatan jättää kytikseltä jopa ampumatta, jos ei ole järkevää "ruhon käsittelyikkunaa".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 22107
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 24.04.2025 22:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Joskus olen polttanut kahta pussia kerralla, jos on kapeita pusseja ja koneen kitaleveys on piisannut.

Silloin on kyllä jauhelihaa tullut vähän liian isosti.

Tavallaan itelle metsästys ei ole mitään bisnestä. Saatan jättää kytikseltä jopa ampumatta, jos ei ole järkevää "ruhon käsittelyikkunaa".

Joo jätin kans vuosia kokonaan ampumatta ihan siksi että hankala löytää tuota aikaa. Nyt poika kasvanut sen verran että pystyn vähän samalla tehdä jotain kun olen hänen kanssa kaksin. Pari vuotta sitten oli vielä täysin poissuljettua että olisi voinut samaan aikaan leikata pari tuntia lihoja ja katsoa pojan perään. Sen verran poikkeuksellisen vilkas kaveri kyseessä. Toinen syy miksi aloin ampua peuroja on ihan se 30% ostovoimaromahdus mikä koettiin pari vuotta sitten. Taloudellinen tiukkuus pakotti käyttämään enemmän tarkoin saatavilla olevia resursseja hyödyksi. Tällaisilla syrjäisillä kuolevilla pienillä maalaispitäjillä leipä on otettava sieltä mistä sen saa. Yleensä se leipä otetaan monesta paikasta. Metsästys on toki harrastus mutta en pidä ollenkaan epäterveenä että minunkin täysin tuottamaton petojahti-intohimo on muuntunut aikuismaiseen ruuan ja resurssien hankintamalliin. Olen päässyt takaisin sinne lähemmäs metsästyksen ydintä, kun olen alkanut miettiä metsästyksen tuottavuutta.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4575

LähetäLähetetty: 25.04.2025 05:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Tuossahan "ei ole vakumointi päällä".

Kyllähän Lavallakin polttaa saumaa vaikka porauslauttaan, jos vakumointi ei ole päällä ja neste virtaa sauman läpi.


Joskus tuore ja nesteinen liha, takkusi saumaus, kyselin lavalta. Hommaa helpottaa kun manuaalisaumaus käyttöön, heti kun alkaa vetämään vakuumiin niin poltto päälle oli ohje ja tuntui toimivan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.04.2025 06:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oskari kirjoitti:
Lahtinen kirjoitti:
Tuossahan "ei ole vakumointi päällä".

Kyllähän Lavallakin polttaa saumaa vaikka porauslauttaan, jos vakumointi ei ole päällä ja neste virtaa sauman läpi.


Joskus tuore ja nesteinen liha, takkusi saumaus, kyselin lavalta. Hommaa helpottaa kun manuaalisaumaus käyttöön, heti kun alkaa vetämään vakuumiin niin poltto päälle oli ohje ja tuntui toimivan


Ite aloin käyttämään noita imukaistaleita, että saa ajaa täydet vakuumit. Toki, joku tuoreiden sienien vakumointi oli silti vähän haasteellista Smile.

Tuholalle vois sanoa, että ainakin meillä oli jälkikasvu jo aika pienenä "ihan täpinöissään" kun pääsi "aikuisten hommiin" vakumoimaan. Automaatilla kun vetää, niin hyvin pärjää pikkuorja vakuumihommassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21356
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.04.2025 06:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Halvin on toiminut. Ennen täällä oli semmoinen säästö market, mistä hain. Nyt sitten mistä helpoiten saanut,
viimeksi vissiin Puuilosta. En ole juuri käytännön eroja huomannut, vaikka välillä on ollut karkea, hienompaa ja värillistäkin pussia.


Täytyy joskus hommata kokeeksi noita karkeampia. Itelle ei ole kirkastunut, miksi toi "hieno tekstuuri" olisi parempi; liittyykö vakuumin leviämiseen pussiin vai tohon nesteen nousuun.

Vai koijjaako pussifirmat vaan apinaa tolla "highest quality" merkinnällä.

Sen minkä kyllä huomaa, jos käyttää niitä vahvempia pusseja, niin eron tuntee jo sormiin. Hiukan paremmin noi kestää luunsärmää pussia vasten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1217
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 25.04.2025 08:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuolta löytyy edullisempaa pussukkaa eli 100 nipussa kun paikalliset yleensä 50

https://saksavorst.ee/fi/tuote/200x300mm-ilmakanavoidut-tyhjiopussit-100kpl/

Tilasin suolta makkarantekoon ja otin pusseja ja pari puukkoa kokeeksi on toiminu ja väittävät olevan 100 mic kun LAVA halvempi on 90
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Seuraava
Sivu 13 Yht. 14

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com