OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Iso leikkuulauta kympillä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4501

LähetäLähetetty: 28.12.2024 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
Oskari kirjoitti:
On sitten kotona tai teollisessa työssä niin useampi leikkuuveitsi oltava, tylsä sivuun ja terävä käteen. Laadukaskin terä äkkiä tylsä kun luita pitkin vetää, puhumattakaan nykmisestä.


Pari päivää sitten:

Wikke kirjoitti:
Jos kyseessä vaikkapa ruhon paloittelu, tahi lihojen irroittelu luista veitsistä verrattuna (niitä prässättyjä pellin palasia, joita tahkolla tai jollain hömpöttimillä "teroitetaan") sitten keittiö toimintaan, on aavistuksen erillaista.


Oskari kirjoitti:
tahkolla niin pysyy se teräkulma haluttuna ---
Tahtoo se terä vaan kulua kun teroittelee


Eilen:

Wikke kirjoitti:
Tässä päästäneen taasen siihen että millä teroitetaan. Jos tahkolla tahi vaikka nauhakoneilla, niin metalli todellakin loppuu jossain vaiheessa. Vaikkapa kivillä teroitettaessa laadukkaampi veitsi on elinikäinen, mikäli sille ei odottamatonta damagea tule.


Pointtini tuossa linkin laudassa oli, että jos niitä vaikkapa vähän parempia/paremmin teroitetettuja veitsiä haluaa "helliä", niin varteenotettava ja hygieeninen vaihtoehto. Ja edelleen, siellä ruu`anlaitto vaiheessa, ei ruhon pilkkomisessa.


Keittiöhommat, kuitenkin rohinleikkuustakin kirjoitat. Onko kuitenkin silti tarkoitus erotella muiden samoin tehdessä asiat😂
Elintarvikemuovi on ihan riittävän hygieeninen, kotona tuskin eroa vaikkapa ei ole edes elintarvikemuovia.
Puinen väitetään olevan hygieenisesti paras, vaan noin iso mihin itsellä on tarvetta niin puisena huonosti löytyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9531

LähetäLähetetty: 28.12.2024 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luitko tuota tähän ketjuun kirjoittamaani ensimmäistä viestiä laisinkaan? Razz
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2021
Viestejä: 2444

LähetäLähetetty: 28.12.2024 20:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puun pitäisi olla puhtain, mutta mitä merkitystä, jos ja kun pesee laudat. Muovilauta pesukoneseen 65-70 asteeseen. Eiköhän se puhdistu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9531

LähetäLähetetty: 28.12.2024 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. Surprised
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
longi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 323
Paikkakunta: NURMIJÄRVI

LähetäLähetetty: 29.12.2024 02:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heero kirjoitti:
Puun pitäisi olla puhtain, mutta mitä merkitystä, jos ja kun pesee laudat. Muovilauta pesukoneseen 65-70 asteeseen. Eiköhän se puhdistu.


Tossa muovilaudassa on ongelmana se, että ei ole niin kiinteää kuin puu. Pääsee lika viillosta sinne laudan sisään siis viillosta joita terävällä keklulla tulee. Ei auta astianpesukone sinne jää bakteerit muhimaan. Ei auta vaikka keittäisit sen laudan, paitsi jos keität sitä tunnin. 100° C auttaa ja aika Very Happy tietoa on.

Toinen juttu on, että puinen lauta on jo itsestään antibakteerinen materiaali muovi ei ole. Ja nyt puhun kunnon puisista laudoista "pölkyistä" en niistä markettien halvoista. Mulla keittiössä vain niitä pölkkyjä.

Kekluinahan pärjää ihan halpis victorionoxilla lihan leikkuulla yllättävän hyvin, käytän ite keraamista puikkoa leikkuuhommissa tiuhaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2021
Viestejä: 2444

LähetäLähetetty: 29.12.2024 07:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko jossain ihan oikeasti todettu, että huolellisesti pestyyn lautaan jää sellainen määrä bakteereja, että asialla on merkitystä? Puhuthan sinäkin ongelmasta.

Tutkimuksessa kasvatettiin puu- ja muovilautojen pinnoilla bakteerikantoja, ei pesty niitä pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2021
Viestejä: 2444

LähetäLähetetty: 29.12.2024 08:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. Surprised


Oliko minulle vai Oskarille?

Aiemmin vertasit muovilautaa 100-150 mm käyntiin aseessa. Itselläni on halvinta mallisarjaa oleva pyssy, tosin ei ihan halvimpana versiona. Käynti Sakon Bladella 15-20 mm. Tuo on siis normaalia muovilautasarjaa. Sitten kun aletaan maksaa veitsistä ja laudoista viisinkertaisia hintoja tavanomaiseen verrattuna, puhutaan aseissakin jostain muusta kuin tavanomaisesta käynnistä. Jos siis haluaa näitä toisiinsa jostain syystä verrata. 100 mm käyntiä voisi verrata leikkuulaudassa sanomalehteen.

Onko muovilautojen kanssa mielestäsi hygieniaongelma?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4501

LähetäLähetetty: 29.12.2024 09:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heero kirjoitti:
Wikke kirjoitti:
Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. Surprised


Oliko minulle vai Oskarille?

Aiemmin vertasit muovilautaa 100-150 mm käyntiin aseessa. Itselläni on halvinta mallisarjaa oleva pyssy, tosin ei ihan halvimpana versiona. Käynti Sakon Bladella 15-20 mm. Tuo on siis normaalia muovilautasarjaa. Sitten kun aletaan maksaa veitsistä ja laudoista viisinkertaisia hintoja tavanomaiseen verrattuna, puhutaan aseissakin jostain muusta kuin tavanomaisesta käynnistä. Jos siis haluaa näitä toisiinsa jostain syystä verrata. 100 mm käyntiä voisi verrata leikkuulaudassa sanomalehteen.

Onko muovilautojen kanssa mielestäsi hygieniaongelma?


Varmaan molemmille, ei pääse wikke millään yli linkistään.
On erilaista käyttöä eri talouksissa puukoilla ja leikkulaudoilla, osa leikkaa tomaattia, osa ruhojakin.
Elintarviketeollisuus EI käyttäisi muovia jos bakteereja noista tulisi, eihän sellaista tuotetta voisi laittaa myyntiin eikä olisi hyväksyttävää käyttää.
Myös mitä on ollut töissä noissa lihanjalostuspaikoissa niin tormekin teroituslaitteita näkynyt niissäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9531

LähetäLähetetty: 29.12.2024 10:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oskari kirjoitti:
Heero kirjoitti:
Wikke kirjoitti:
Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. Surprised


Oliko minulle vai Oskarille?

Aiemmin vertasit muovilautaa 100-150 mm käyntiin aseessa. Itselläni on halvinta mallisarjaa oleva pyssy, tosin ei ihan halvimpana versiona. Käynti Sakon Bladella 15-20 mm. Tuo on siis normaalia muovilautasarjaa. Sitten kun aletaan maksaa veitsistä ja laudoista viisinkertaisia hintoja tavanomaiseen verrattuna, puhutaan aseissakin jostain muusta kuin tavanomaisesta käynnistä. Jos siis haluaa näitä toisiinsa jostain syystä verrata. 100 mm käyntiä voisi verrata leikkuulaudassa sanomalehteen.

Onko muovilautojen kanssa mielestäsi hygieniaongelma?






Varmaan molemmille, ei pääse wikke millään yli linkistään.
On erilaista käyttöä eri talouksissa puukoilla ja leikkulaudoilla, osa leikkaa tomaattia, osa ruhojakin.
Elintarviketeollisuus EI käyttäisi muovia jos bakteereja noista tulisi, eihän sellaista tuotetta voisi laittaa myyntiin eikä olisi hyväksyttävää käyttää.
Myös mitä on ollut töissä noissa lihanjalostuspaikoissa niin tormekin teroituslaitteita näkynyt niissäkin.


Nooh, Oskarille lähinnä.

Mutta edelleen:
Wikke kirjoitti:
Mikäli veitsilaatikkoon/magneettiin/tukkiin on eksynyt jotain muutakin kuin sitä marketti-/ketjushittiä, niin saattaa arvostaa leikkuulaudalta myös veitsi ystävällisyyttä.


Tuo se pointti! Ja tuokin nimenomaan siellä ruoanvalmistus vaiheessa, kuten toin mielestäni asian aika selvästi esille? En missään välissä ole osallistunut mihinkään muovi vs. puu kinaamiseen, vaikka veistä ja sen terässäpysymisen kantilta kokemukseen pohjaten vahvat mielipiteet aiheesta onkin.
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2021
Viestejä: 2444

LähetäLähetetty: 29.12.2024 10:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Veitsiystävällisyyttä, jos omistaa kalliita veitsiä ja käyttää aikaa pari tuntia teroitukseen. Se tuli käsiteltyä jo kaksi sivua sitten. Samoin se, että muut ratkaisut luokittelet kelvottomalle tasolle, kuten aseen käynnin 100-150 milliin.

Sen jälkeen otit puheeksi hygienisyyden, johon kysyin tarkennusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2021
Viestejä: 2444

LähetäLähetetty: 29.12.2024 11:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Veitsiystävällisyydestä vielä. Automarketin kalatiskillä kun myyjä veti lohen fileiksi vaivattoman näköisesti, kysyin veitsien teroituksesta. Vastauksen oli, wttä samalla mitä Motonetissa myydään. Sen jälkeen hankin itsekin vastaavan, Chef choice-merkkisen laitteen. Minuutissa saa markettiveitseen terän, jolla kopiopaperi menee kahtia helposti ja tomaatti siivuiksi. Se riittää meillä arjen keittiöhommiin. Onhan toki hienoa, jos tomaatti siivuttuu hipaisemalla, mutta meillä ei tätä taustaa vasten riitä mielenkiintoa hinkata veitsiä tunteja teräväksi. Vaikka muovilauta epäilemättä tylsyttää nopeammin kuin kumilauta, teroittamisen helppouden takia ei tuo ole kiinnostava asia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4501

LähetäLähetetty: 29.12.2024 11:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
Oskari kirjoitti:
Heero kirjoitti:
Wikke kirjoitti:
Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. Surprised


Oliko minulle vai Oskarille?

Aiemmin vertasit muovilautaa 100-150 mm käyntiin aseessa. Itselläni on halvinta mallisarjaa oleva pyssy, tosin ei ihan halvimpana versiona. Käynti Sakon Bladella 15-20 mm. Tuo on siis normaalia muovilautasarjaa. Sitten kun aletaan maksaa veitsistä ja laudoista viisinkertaisia hintoja tavanomaiseen verrattuna, puhutaan aseissakin jostain muusta kuin tavanomaisesta käynnistä. Jos siis haluaa näitä toisiinsa jostain syystä verrata. 100 mm käyntiä voisi verrata leikkuulaudassa sanomalehteen.

Onko muovilautojen kanssa mielestäsi hygieniaongelma?






Varmaan molemmille, ei pääse wikke millään yli linkistään.
On erilaista käyttöä eri talouksissa puukoilla ja leikkulaudoilla, osa leikkaa tomaattia, osa ruhojakin.
Elintarviketeollisuus EI käyttäisi muovia jos bakteereja noista tulisi, eihän sellaista tuotetta voisi laittaa myyntiin eikä olisi hyväksyttävää käyttää.
Myös mitä on ollut töissä noissa lihanjalostuspaikoissa niin tormekin teroituslaitteita näkynyt niissäkin.


Nooh, Oskarille lähinnä.

Mutta edelleen:
Wikke kirjoitti:
Mikäli veitsilaatikkoon/magneettiin/tukkiin on eksynyt jotain muutakin kuin sitä marketti-/ketjushittiä, niin saattaa arvostaa leikkuulaudalta myös veitsi ystävällisyyttä.


Tuo se pointti! Ja tuokin nimenomaan siellä ruoanvalmistus vaiheessa, kuten toin mielestäni asian aika selvästi esille? En missään välissä ole osallistunut mihinkään muovi vs. puu kinaamiseen, vaikka veistä ja sen terässäpysymisen kantilta kokemukseen pohjaten vahvat mielipiteet aiheesta onkin.


😂😂, just näin, se leikkuulautahan sen veitsen saa tylsäksi.
Mutta tee kuten wikke, tee oikein, tilaa linkin lauta ja ja hiero kivellä puukot terään.
Jännä juttu että nämä työkseen tuota leikkaamista tekevät eivät ole päätyneet samaan lopputulokseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9531

LähetäLähetetty: 29.12.2024 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heero kirjoitti:
Onhan toki hienoa, jos tomaatti siivuttuu hipaisemalla, mutta meillä ei tätä taustaa vasten riitä mielenkiintoa hinkata veitsiä tunteja teräväksi. Vaikka muovilauta epäilemättä tylsyttää nopeammin kuin kumilauta, teroittamisen helppouden takia ei tuo ole kiinnostava asia.


Wikke kirjoitti:
Mutta kuten sanottu, keittiö hifistely ( harrastus sekin ) eri kuin lahtivaja...


Toisille se että kaiken mihin terävyys kuuluu, on myös terävää, on myös harrastus. Wink

En noita kumi/puuseoksisia kelleen mitenkään tyrkyttänyt, tahi mitenkään "oikeaksi ja ainoaksi" yrittänytkään väittää, kunhan toin esille itselleni parhaaksi kokemani vaihtoehdon.

Heero kirjoitti:
Onko jossain ihan oikeasti todettu, että huolellisesti pestyyn lautaan jää sellainen määrä bakteereja, että asialla on merkitystä? Puhuthan sinäkin ongelmasta.


Missähän vtun vaiheessa mistään ongelmasta olen puhunut? Shocked Kirjoitin:

Wikke kirjoitti:
Pointtini tuossa linkin laudassa oli, että jos niitä vaikkapa vähän parempia/paremmin teroitetettuja veitsiä haluaa "helliä", niin varteenotettava ja hygieeninen vaihtoehto.


Optimi veitsen terässä pysymisen kannalta varmaan olisi vaikkapa balsainen, tai kotimaisista esimerkiksi haapainen leikkuulauta. Ja nekin juuri pystysyin sekä käsittelemättöminä. Noh, kauankohan moinen imevämateriaali pysyy OIKEASTI hygieenisenä vaikkapa lihanleikkuun jälkeen? Tai hajuttomana muutaman sipulin perästä?

Oskari kirjoitti:
Elintarviketeollisuus EI käyttäisi muovia jos bakteereja noista tulisi, eihän sellaista tuotetta voisi laittaa myyntiin eikä olisi hyväksyttävää käyttää.
Myös mitä on ollut töissä noissa lihanjalostuspaikoissa niin tormekin teroituslaitteita näkynyt niissäkin.


Oskari kirjoitti:
Jännä juttu että nämä työkseen tuota leikkaamista tekevät eivät ole päätyneet samaan lopputulokseen.


Aiemmin:

Wikke kirjoitti:
Ja tähän on syynsä, nimittäin kustannustehokkuus. Mietitäänpä vaikka ammatti lihanleikkaaja, vaikkapa jossain Atrialla. Onko hänen käytössään olevat veitset & leikkuulaudat hänen oman mieltymyksensä mukaan valittu? Vaiko ihan vain niillä mennään mitä työnantaja tarjoaa? Onko hänellä aikaa, tai suodaanko sitä työsuoritteessaan vaikkapa useamman tunnin teroitus sessioon viikossa? Wink


Oskari kirjoitti:
😂😂, just näin, se leikkuulautahan sen veitsen saa tylsäksi.


Kyllä, jos nyt puhutaan LEIKATTAVASTA MATERIAALISTA ja oikeasti terävistä veitsistä, niin iso osa tylsymisestä on juurikin laudasta johtuvaa. Eri asia sitten se luita myöden pyyhkiminen tai vaikkapa jäisen matskun leikkaaminen.
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2021
Viestejä: 2444

LähetäLähetetty: 29.12.2024 15:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:

Heero kirjoitti:
Onko jossain ihan oikeasti todettu, että huolellisesti pestyyn lautaan jää sellainen määrä bakteereja, että asialla on merkitystä? Puhuthan sinäkin ongelmasta.


Missähän vtun vaiheessa mistään ongelmasta olen puhunut? Shocked


Mistä nyt pillastuit? Esitin sinulle aika yksinkertaisen kysymyksen, muttet halunnut siihen vastata, vaikka muuten mielipiteitä aiheesta riittää.

Ongelmaksi tulkitsin muovin, kun tarjosit sille hygienistä vaihtoehtoa. Mutta ehkä suomen kieli on vaikeaa. Jos tarjoan kumilaudalle veitsiystävällistä vaihtoehtoa, ehkä senkin voi ymmärtää väärin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9531

LähetäLähetetty: 29.12.2024 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heero kirjoitti:
Mistä nyt pillastuit?


En mistään. Miksi ihmeessä olisin? Smile


Heero kirjoitti:
Esitin sinulle aika yksinkertaisen kysymyksen, muttet halunnut siihen vastata, vaikka muuten mielipiteitä aiheesta riittää.


Esitit kysymyksen minulle? Vaiko nimimerkki "longi":lle:?: Wink Lukaiseppa nyt vähän tätä ketjua taemmaksi. Tai vaikka ajatuksella, siis ihan oikeasti ajatuksella koko ketju.

Mutta mikäli minulle, niin montako kertaa mainitsin yhtään hiton mitään leikkuulaudan materiaalia ennen kysymystäsi? Aivan yhden (1).



Heero kirjoitti:
Mutta ehkä suomen kieli on vaikeaa.


No niinpä, varsinkaan jos ei tiedä edes kenen kanssa kulloinkin keskustelee...
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 3 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com