Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4501
|
Lähetetty: 28.12.2024 20:12 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | Oskari kirjoitti: | On sitten kotona tai teollisessa työssä niin useampi leikkuuveitsi oltava, tylsä sivuun ja terävä käteen. Laadukaskin terä äkkiä tylsä kun luita pitkin vetää, puhumattakaan nykmisestä.
|
Pari päivää sitten:
Wikke kirjoitti: | Jos kyseessä vaikkapa ruhon paloittelu, tahi lihojen irroittelu luista veitsistä verrattuna (niitä prässättyjä pellin palasia, joita tahkolla tai jollain hömpöttimillä "teroitetaan") sitten keittiö toimintaan, on aavistuksen erillaista. |
Oskari kirjoitti: | tahkolla niin pysyy se teräkulma haluttuna ---
Tahtoo se terä vaan kulua kun teroittelee |
Eilen:
Wikke kirjoitti: | Tässä päästäneen taasen siihen että millä teroitetaan. Jos tahkolla tahi vaikka nauhakoneilla, niin metalli todellakin loppuu jossain vaiheessa. Vaikkapa kivillä teroitettaessa laadukkaampi veitsi on elinikäinen, mikäli sille ei odottamatonta damagea tule. |
Pointtini tuossa linkin laudassa oli, että jos niitä vaikkapa vähän parempia/paremmin teroitetettuja veitsiä haluaa "helliä", niin varteenotettava ja hygieeninen vaihtoehto. Ja edelleen, siellä ruu`anlaitto vaiheessa, ei ruhon pilkkomisessa. |
Keittiöhommat, kuitenkin rohinleikkuustakin kirjoitat. Onko kuitenkin silti tarkoitus erotella muiden samoin tehdessä asiat😂
Elintarvikemuovi on ihan riittävän hygieeninen, kotona tuskin eroa vaikkapa ei ole edes elintarvikemuovia.
Puinen väitetään olevan hygieenisesti paras, vaan noin iso mihin itsellä on tarvetta niin puisena huonosti löytyy. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9534
|
Lähetetty: 28.12.2024 20:47 Viestin aihe: |
|
|
Luitko tuota tähän ketjuun kirjoittamaani ensimmäistä viestiä laisinkaan? _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2444
|
Lähetetty: 28.12.2024 20:54 Viestin aihe: |
|
|
Puun pitäisi olla puhtain, mutta mitä merkitystä, jos ja kun pesee laudat. Muovilauta pesukoneseen 65-70 asteeseen. Eiköhän se puhdistu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9534
|
Lähetetty: 28.12.2024 21:04 Viestin aihe: |
|
|
Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 323 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 29.12.2024 02:56 Viestin aihe: |
|
|
Heero kirjoitti: | Puun pitäisi olla puhtain, mutta mitä merkitystä, jos ja kun pesee laudat. Muovilauta pesukoneseen 65-70 asteeseen. Eiköhän se puhdistu. |
Tossa muovilaudassa on ongelmana se, että ei ole niin kiinteää kuin puu. Pääsee lika viillosta sinne laudan sisään siis viillosta joita terävällä keklulla tulee. Ei auta astianpesukone sinne jää bakteerit muhimaan. Ei auta vaikka keittäisit sen laudan, paitsi jos keität sitä tunnin. 100° C auttaa ja aika tietoa on.
Toinen juttu on, että puinen lauta on jo itsestään antibakteerinen materiaali muovi ei ole. Ja nyt puhun kunnon puisista laudoista "pölkyistä" en niistä markettien halvoista. Mulla keittiössä vain niitä pölkkyjä.
Kekluinahan pärjää ihan halpis victorionoxilla lihan leikkuulla yllättävän hyvin, käytän ite keraamista puikkoa leikkuuhommissa tiuhaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2444
|
Lähetetty: 29.12.2024 07:35 Viestin aihe: |
|
|
Onko jossain ihan oikeasti todettu, että huolellisesti pestyyn lautaan jää sellainen määrä bakteereja, että asialla on merkitystä? Puhuthan sinäkin ongelmasta.
Tutkimuksessa kasvatettiin puu- ja muovilautojen pinnoilla bakteerikantoja, ei pesty niitä pois. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2444
|
Lähetetty: 29.12.2024 08:43 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. |
Oliko minulle vai Oskarille?
Aiemmin vertasit muovilautaa 100-150 mm käyntiin aseessa. Itselläni on halvinta mallisarjaa oleva pyssy, tosin ei ihan halvimpana versiona. Käynti Sakon Bladella 15-20 mm. Tuo on siis normaalia muovilautasarjaa. Sitten kun aletaan maksaa veitsistä ja laudoista viisinkertaisia hintoja tavanomaiseen verrattuna, puhutaan aseissakin jostain muusta kuin tavanomaisesta käynnistä. Jos siis haluaa näitä toisiinsa jostain syystä verrata. 100 mm käyntiä voisi verrata leikkuulaudassa sanomalehteen.
Onko muovilautojen kanssa mielestäsi hygieniaongelma? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4501
|
Lähetetty: 29.12.2024 09:52 Viestin aihe: |
|
|
Heero kirjoitti: | Wikke kirjoitti: | Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. |
Oliko minulle vai Oskarille?
Aiemmin vertasit muovilautaa 100-150 mm käyntiin aseessa. Itselläni on halvinta mallisarjaa oleva pyssy, tosin ei ihan halvimpana versiona. Käynti Sakon Bladella 15-20 mm. Tuo on siis normaalia muovilautasarjaa. Sitten kun aletaan maksaa veitsistä ja laudoista viisinkertaisia hintoja tavanomaiseen verrattuna, puhutaan aseissakin jostain muusta kuin tavanomaisesta käynnistä. Jos siis haluaa näitä toisiinsa jostain syystä verrata. 100 mm käyntiä voisi verrata leikkuulaudassa sanomalehteen.
Onko muovilautojen kanssa mielestäsi hygieniaongelma? |
Varmaan molemmille, ei pääse wikke millään yli linkistään.
On erilaista käyttöä eri talouksissa puukoilla ja leikkulaudoilla, osa leikkaa tomaattia, osa ruhojakin.
Elintarviketeollisuus EI käyttäisi muovia jos bakteereja noista tulisi, eihän sellaista tuotetta voisi laittaa myyntiin eikä olisi hyväksyttävää käyttää.
Myös mitä on ollut töissä noissa lihanjalostuspaikoissa niin tormekin teroituslaitteita näkynyt niissäkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9534
|
Lähetetty: 29.12.2024 10:36 Viestin aihe: |
|
|
Oskari kirjoitti: | Heero kirjoitti: | Wikke kirjoitti: | Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. |
Oliko minulle vai Oskarille?
Aiemmin vertasit muovilautaa 100-150 mm käyntiin aseessa. Itselläni on halvinta mallisarjaa oleva pyssy, tosin ei ihan halvimpana versiona. Käynti Sakon Bladella 15-20 mm. Tuo on siis normaalia muovilautasarjaa. Sitten kun aletaan maksaa veitsistä ja laudoista viisinkertaisia hintoja tavanomaiseen verrattuna, puhutaan aseissakin jostain muusta kuin tavanomaisesta käynnistä. Jos siis haluaa näitä toisiinsa jostain syystä verrata. 100 mm käyntiä voisi verrata leikkuulaudassa sanomalehteen.
Onko muovilautojen kanssa mielestäsi hygieniaongelma? |
Varmaan molemmille, ei pääse wikke millään yli linkistään.
On erilaista käyttöä eri talouksissa puukoilla ja leikkulaudoilla, osa leikkaa tomaattia, osa ruhojakin.
Elintarviketeollisuus EI käyttäisi muovia jos bakteereja noista tulisi, eihän sellaista tuotetta voisi laittaa myyntiin eikä olisi hyväksyttävää käyttää.
Myös mitä on ollut töissä noissa lihanjalostuspaikoissa niin tormekin teroituslaitteita näkynyt niissäkin. |
Nooh, Oskarille lähinnä.
Mutta edelleen: Wikke kirjoitti: | Mikäli veitsilaatikkoon/magneettiin/tukkiin on eksynyt jotain muutakin kuin sitä marketti-/ketjushittiä, niin saattaa arvostaa leikkuulaudalta myös veitsi ystävällisyyttä. |
Tuo se pointti! Ja tuokin nimenomaan siellä ruoanvalmistus vaiheessa, kuten toin mielestäni asian aika selvästi esille? En missään välissä ole osallistunut mihinkään muovi vs. puu kinaamiseen, vaikka veistä ja sen terässäpysymisen kantilta kokemukseen pohjaten vahvat mielipiteet aiheesta onkin. _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2444
|
Lähetetty: 29.12.2024 10:57 Viestin aihe: |
|
|
Veitsiystävällisyyttä, jos omistaa kalliita veitsiä ja käyttää aikaa pari tuntia teroitukseen. Se tuli käsiteltyä jo kaksi sivua sitten. Samoin se, että muut ratkaisut luokittelet kelvottomalle tasolle, kuten aseen käynnin 100-150 milliin.
Sen jälkeen otit puheeksi hygienisyyden, johon kysyin tarkennusta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2444
|
Lähetetty: 29.12.2024 11:12 Viestin aihe: |
|
|
Veitsiystävällisyydestä vielä. Automarketin kalatiskillä kun myyjä veti lohen fileiksi vaivattoman näköisesti, kysyin veitsien teroituksesta. Vastauksen oli, wttä samalla mitä Motonetissa myydään. Sen jälkeen hankin itsekin vastaavan, Chef choice-merkkisen laitteen. Minuutissa saa markettiveitseen terän, jolla kopiopaperi menee kahtia helposti ja tomaatti siivuiksi. Se riittää meillä arjen keittiöhommiin. Onhan toki hienoa, jos tomaatti siivuttuu hipaisemalla, mutta meillä ei tätä taustaa vasten riitä mielenkiintoa hinkata veitsiä tunteja teräväksi. Vaikka muovilauta epäilemättä tylsyttää nopeammin kuin kumilauta, teroittamisen helppouden takia ei tuo ole kiinnostava asia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4501
|
Lähetetty: 29.12.2024 11:47 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | Oskari kirjoitti: | Heero kirjoitti: | Wikke kirjoitti: | Eli et. Tai et ainakaan sisäistänyt kirjoittamani pointtiani. |
Oliko minulle vai Oskarille?
Aiemmin vertasit muovilautaa 100-150 mm käyntiin aseessa. Itselläni on halvinta mallisarjaa oleva pyssy, tosin ei ihan halvimpana versiona. Käynti Sakon Bladella 15-20 mm. Tuo on siis normaalia muovilautasarjaa. Sitten kun aletaan maksaa veitsistä ja laudoista viisinkertaisia hintoja tavanomaiseen verrattuna, puhutaan aseissakin jostain muusta kuin tavanomaisesta käynnistä. Jos siis haluaa näitä toisiinsa jostain syystä verrata. 100 mm käyntiä voisi verrata leikkuulaudassa sanomalehteen.
Onko muovilautojen kanssa mielestäsi hygieniaongelma? |
Varmaan molemmille, ei pääse wikke millään yli linkistään.
On erilaista käyttöä eri talouksissa puukoilla ja leikkulaudoilla, osa leikkaa tomaattia, osa ruhojakin.
Elintarviketeollisuus EI käyttäisi muovia jos bakteereja noista tulisi, eihän sellaista tuotetta voisi laittaa myyntiin eikä olisi hyväksyttävää käyttää.
Myös mitä on ollut töissä noissa lihanjalostuspaikoissa niin tormekin teroituslaitteita näkynyt niissäkin. |
Nooh, Oskarille lähinnä.
Mutta edelleen: Wikke kirjoitti: | Mikäli veitsilaatikkoon/magneettiin/tukkiin on eksynyt jotain muutakin kuin sitä marketti-/ketjushittiä, niin saattaa arvostaa leikkuulaudalta myös veitsi ystävällisyyttä. |
Tuo se pointti! Ja tuokin nimenomaan siellä ruoanvalmistus vaiheessa, kuten toin mielestäni asian aika selvästi esille? En missään välissä ole osallistunut mihinkään muovi vs. puu kinaamiseen, vaikka veistä ja sen terässäpysymisen kantilta kokemukseen pohjaten vahvat mielipiteet aiheesta onkin. |
😂😂, just näin, se leikkuulautahan sen veitsen saa tylsäksi.
Mutta tee kuten wikke, tee oikein, tilaa linkin lauta ja ja hiero kivellä puukot terään.
Jännä juttu että nämä työkseen tuota leikkaamista tekevät eivät ole päätyneet samaan lopputulokseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9534
|
Lähetetty: 29.12.2024 14:35 Viestin aihe: |
|
|
Heero kirjoitti: | Onhan toki hienoa, jos tomaatti siivuttuu hipaisemalla, mutta meillä ei tätä taustaa vasten riitä mielenkiintoa hinkata veitsiä tunteja teräväksi. Vaikka muovilauta epäilemättä tylsyttää nopeammin kuin kumilauta, teroittamisen helppouden takia ei tuo ole kiinnostava asia. |
Wikke kirjoitti: | Mutta kuten sanottu, keittiö hifistely ( harrastus sekin ) eri kuin lahtivaja... |
Toisille se että kaiken mihin terävyys kuuluu, on myös terävää, on myös harrastus.
En noita kumi/puuseoksisia kelleen mitenkään tyrkyttänyt, tahi mitenkään "oikeaksi ja ainoaksi" yrittänytkään väittää, kunhan toin esille itselleni parhaaksi kokemani vaihtoehdon.
Heero kirjoitti: | Onko jossain ihan oikeasti todettu, että huolellisesti pestyyn lautaan jää sellainen määrä bakteereja, että asialla on merkitystä? Puhuthan sinäkin ongelmasta. |
Missähän vtun vaiheessa mistään ongelmasta olen puhunut? Kirjoitin:
Wikke kirjoitti: | Pointtini tuossa linkin laudassa oli, että jos niitä vaikkapa vähän parempia/paremmin teroitetettuja veitsiä haluaa "helliä", niin varteenotettava ja hygieeninen vaihtoehto. |
Optimi veitsen terässä pysymisen kannalta varmaan olisi vaikkapa balsainen, tai kotimaisista esimerkiksi haapainen leikkuulauta. Ja nekin juuri pystysyin sekä käsittelemättöminä. Noh, kauankohan moinen imevämateriaali pysyy OIKEASTI hygieenisenä vaikkapa lihanleikkuun jälkeen? Tai hajuttomana muutaman sipulin perästä?
Oskari kirjoitti: | Elintarviketeollisuus EI käyttäisi muovia jos bakteereja noista tulisi, eihän sellaista tuotetta voisi laittaa myyntiin eikä olisi hyväksyttävää käyttää.
Myös mitä on ollut töissä noissa lihanjalostuspaikoissa niin tormekin teroituslaitteita näkynyt niissäkin. |
Oskari kirjoitti: | Jännä juttu että nämä työkseen tuota leikkaamista tekevät eivät ole päätyneet samaan lopputulokseen. |
Aiemmin:
Wikke kirjoitti: | Ja tähän on syynsä, nimittäin kustannustehokkuus. Mietitäänpä vaikka ammatti lihanleikkaaja, vaikkapa jossain Atrialla. Onko hänen käytössään olevat veitset & leikkuulaudat hänen oman mieltymyksensä mukaan valittu? Vaiko ihan vain niillä mennään mitä työnantaja tarjoaa? Onko hänellä aikaa, tai suodaanko sitä työsuoritteessaan vaikkapa useamman tunnin teroitus sessioon viikossa?
|
Oskari kirjoitti: | 😂😂, just näin, se leikkuulautahan sen veitsen saa tylsäksi. |
Kyllä, jos nyt puhutaan LEIKATTAVASTA MATERIAALISTA ja oikeasti terävistä veitsistä, niin iso osa tylsymisestä on juurikin laudasta johtuvaa. Eri asia sitten se luita myöden pyyhkiminen tai vaikkapa jäisen matskun leikkaaminen. _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2444
|
Lähetetty: 29.12.2024 15:05 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: |
Heero kirjoitti: | Onko jossain ihan oikeasti todettu, että huolellisesti pestyyn lautaan jää sellainen määrä bakteereja, että asialla on merkitystä? Puhuthan sinäkin ongelmasta. |
Missähän vtun vaiheessa mistään ongelmasta olen puhunut? |
Mistä nyt pillastuit? Esitin sinulle aika yksinkertaisen kysymyksen, muttet halunnut siihen vastata, vaikka muuten mielipiteitä aiheesta riittää.
Ongelmaksi tulkitsin muovin, kun tarjosit sille hygienistä vaihtoehtoa. Mutta ehkä suomen kieli on vaikeaa. Jos tarjoan kumilaudalle veitsiystävällistä vaihtoehtoa, ehkä senkin voi ymmärtää väärin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9534
|
Lähetetty: 29.12.2024 19:09 Viestin aihe: |
|
|
Heero kirjoitti: | Mistä nyt pillastuit? |
En mistään. Miksi ihmeessä olisin?
Heero kirjoitti: | Esitin sinulle aika yksinkertaisen kysymyksen, muttet halunnut siihen vastata, vaikka muuten mielipiteitä aiheesta riittää. |
Esitit kysymyksen minulle? Vaiko nimimerkki "longi":lle:?: Lukaiseppa nyt vähän tätä ketjua taemmaksi. Tai vaikka ajatuksella, siis ihan oikeasti ajatuksella koko ketju.
Mutta mikäli minulle, niin montako kertaa mainitsin yhtään hiton mitään leikkuulaudan materiaalia ennen kysymystäsi? Aivan yhden (1).
Heero kirjoitti: | Mutta ehkä suomen kieli on vaikeaa. |
No niinpä, varsinkaan jos ei tiedä edes kenen kanssa kulloinkin keskustelee... _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|