OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 190, 191, 192, 193, 194  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 14.04.2024 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VilppuH kirjoitti:
Joko Pedon tai muiden kuivalihat valmistu? Itellä jäi vähän myöhäseen laitto ja reilun viikon vasta ehti oleen. Vähän turhan lämpöset kelit tohon hommaan useemmaks päivää, niin alkoi hirvittään että alkaa pilaantuun. Eilen vein vanhaan kivinavettaan kun siellä lämpötila juuri plussan puolella. Tarvii alkuviikosta kun taas viilenee, ottaa takasin pihalle, jos niistä vielä tulis toimivaa kamaa..


Kyllähän se meni (taas!) enempi lihan pilluuksi...
Ensimmäisen viikon kuivu hyvin, sitte vesipaska keli ja pisarat pinnassa. Vielä meinas sen jälkeen kuivua, mutta ei ehtinyt,
ennen kun iski lopulliset lämpimät ja hain ne pois ettei vallan kärpäset pasko lihoja.
Pidin sitte jääkaapissa pari viikkoa, jollon ne johonkin kuntoon kuivu:



Ei tuota nyt viitti juuri vieraille tarjota, vaan syön änskästä itte pois, kun ei ole tapana epäonnistumistaan myöntää Laughing
Ei siinä ite asiassa mitään virhemakuja huomaa, pinta vaan kelottunut ei niin herkullisen näköseksi.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.


Viimeinen muokkaaja, Peto pvm 14.04.2024 19:34, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 14.04.2024 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin ja suola on helevetin kova, juomia mennee... Rolling Eyes
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17154
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 04.05.2024 14:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli kävästyä siikaongella ja päätin hiillostaa osan, eipä moittimista tässäkään tyylissä.



_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
longi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 301
Paikkakunta: NURMIJÄRVI

LähetäLähetetty: 06.06.2024 19:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tuli tossa tänään pyöärytettyä haukipullia, mylläsin joukkoon vähän kylmäsavu peuraa, siis ihan hieman oisko mennyt kolme - neljä siivua peuraa ja puolentoista kilon hauen fileet.

Pysty vetään pottuvoin ja kermaviilikastikken kanssa, eikä vaimokaan irvistelly Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1866
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 06.07.2024 14:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirviburger


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
petsupaa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Lok 2008
Viestejä: 495
Paikkakunta: Helvetistä länteen

LähetäLähetetty: 04.08.2024 20:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kanadanhanhea punaviinikastikkeessa murskattujen uunissa viimeisteltyjen perunoiden kanssa.
_________________
Märkä pyyhe on kuin täyteen räitty nenäliina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2021
Viestejä: 2398

LähetäLähetetty: 04.08.2024 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oluella maustettua hirvipataa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16768

LähetäLähetetty: 20.09.2024 14:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teeren rintafilettä, kivipiirasta, sydäntä, maksaa ja perunamuusia.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35485

LähetäLähetetty: 20.09.2024 18:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvipataa ja muussia.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2021
Viestejä: 2398

LähetäLähetetty: 20.09.2024 18:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvilihapullia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1866
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 09.10.2024 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rusakkotortilla, pirun hyvä!

https://www.kettunet.com/tortilla-rusakon-jauhelihasta/


_________________


Viimeinen muokkaaja, fox66 pvm 10.10.2024 15:04, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2539
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 09.10.2024 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokunen päivä sitten jahdeissa.
Kaverilla oli taas rusakko-sinihomejuusto nakkeja. On muuten hyvää.

Tullut syötyä lähipäivinä myös sekä hirven-että naudanlihasta tehtyä ruokaa chimichyrry kastikkeella.
Ohjeella:
1 kokonainen valkosipuli
1 iso sipuli
2 ruukkua persiljaa
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sormisuolaa
1 tl pepperoncini-chilirouhetta
1 1/4 dl oliiviöljyä

Toimii punaisella lihalla.
Paistetaan "pihvit" noin 2,5 minuuttia per puoli ja folioon lepäämään ja ennen syömistä leikataan liha noin 1 cm paksuisiksi suikaleiksi ja chimichrussia päälle oman maun mukaan.
Sitten ollaan tehty voideltuun vuokaan uunijuurekset noin 20 minuutiksi uuniin ja punaviinillä alas ruoka kitusista.

Liha huoneen lämpöön noin tunti ennen tekemistä ja chimichyrrykastike saa tekeytyä noin tunnin ennen tarjoilua.

Tää ohje on varmasti tuttu näille foxx66 ynnä muille paremmille kokkaajille.

Ohjeena vielä

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
Hienonna persilja myös ja laita ne kulhoon.
2. Lisää etikka,suola ja chilirouhe.
Sekoita ja lisää öljy.
Anna kastikkeen maustua vähintään tunti ennen tarjoamista.

Entrecote
6 naudan entrecote-pihviä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2539
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 10.10.2024 17:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitänee testata tuota rusakkotortilla ohjetta, on varmaan hyvää.
Oletteko huomanneet sellaisen asian, että nuo tortillat, tacot ym. vastaavat ruuat tuntuvat täyttävän vatsan yllättävän tehokkaasti eli aika vähän ainakin itse santsaan noita ruokia, vaikka sitä täytettä lihoineen tulisikin yllättävän vähän annoksiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16768

LähetäLähetetty: 16.10.2024 16:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven maksapihvejä.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 3221
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 16.10.2024 17:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kerinnyt kaupassa käydä kun lähdin lauantaina metille niin pakasteesta teeren fileet matkaan, kohmeisena siivuiksi ja nopeasti pannulla käyttää. Leipien päälle sienisalaattia ja suikaleet. Melko täyttävät leivät. Nykyään linnun lihakin maistuu ihan tuolla tavalla tehtynä, hyvää oli. Kesällä tein samalla tyylillä metson filettä ja hampurilaisen väliin. Sekin upposi oikein hyvin. Nykyään en enää ota koko täkkiä luineen kuin harvoista linnuista vaan irroittelen lihat ja pakastan köntiksi. Niin helppo laitella ruuaksi kun ei tarvi sulatella koko päivää vaan voi jäisenä siivuttaa. Eihän niistä kokonaisista linnnuista jouda laitteleen ruokaa muulloin kuin talvella leivinuunissa.


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 190, 191, 192, 193, 194  Seuraava
Sivu 191 Yht. 194

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com