Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 05.03.2012 09:44 Viestin aihe: |
|
|
Sämpyn suolausmetodilla mennään täälläkin ja tasaista tulee. 3-4% lihojen painosta suolaa ja välillä melkutusta välillä. Nyt menee semmoinen pikkusatsi seinälle, noin 15 kiloa. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tammakko Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 08 Elo 2011 Viestejä: 13
|
Lähetetty: 16.03.2012 01:45 Viestin aihe: |
|
|
Se on taas se aika vuodesta, kun kylillä näkee maireita naamoja. Räystäillä käy armoton kuhina ja hätäsimmät käy vetelemässä puoli raakoja laisseja kypsyyttä tarkastellessa. Tosin tämän alan vannoutuneimmat tosimiehet, kaikkien kuivismiesten äitien isoäidit, malttamattomuuttaan nielee jo nostovaiheessa pari kiloa lihaa naamaan.
Ei oo itellä ollu vasta ku parisen viikkoa kuivamassa ja mahtaa mennä vielä toiset pari. Jotenkin se aika pitäs saaha kulumaan ja yrittää kittuuttaa jollain korvaavilla tuotteilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 16.03.2012 09:14 Viestin aihe: |
|
|
itsekin maistelin toissa päivänä pienen palan. saavat olla vieläviikon ainakin jos kelit sallii. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 16.03.2012 10:08 Viestin aihe: |
|
|
Kelit on ollu ihan kohillaan - melkoinen rutina on käynyt liha parvella. Nyt on sen verran paksuja palasia, että saa vielä roikkua. Keskellä tuntuu olevan vielä pehmeää.
Pienen palasen jo vuoleskelin - suolaus näyttää onnistuneen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 16.03.2012 14:33 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä, vetasee pinnan kuivaksi ja tummaksi jo parissa päivässä. Paksummat on vielä ihan punasia sisältä. Jos tarpeeksi isoihin mennään , kuivuukhaan koskaan.
Vähän on jo maisteltu. Muutaman päivän savuttelu tuo kyllä hienon aromin lihoihin. Porosta parasta tuntuu olevan sellainen puolikuiva , sisältä raaka, ja pinnassa makea leppäsavu... Lehmän pumput saa olla kypsäksi asti .
Suolanki noista maistaa. Ei sitä enempää tarvi olla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kaunahaukka
Liittynyt: 21 Maa 2010 Viestejä: 5 Paikkakunta: Maakunta
|
Lähetetty: 16.03.2012 19:53 Viestin aihe: |
|
|
Valmista tuli. Kuivatlihat meni tänään pakastimeen. Jostain syystä pakastimen kantta pitää aukoa puukko kourassa vähän väliä. Eli hyvää tuli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 18.03.2012 23:49 Viestin aihe: |
|
|
kylläpä se siitä, tänään pistin poron roikkumaan
yhden paistin jätin muuhun käyttötarkoitukseen + fileet tietenkin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 02.04.2012 20:20 Viestin aihe: |
|
|
Tämän kevään jätän väliin. Viimevuotisia ihan piisalta. Ellei sitten kuitenkin..... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juse Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Jou 2004 Viestejä: 4740
|
Lähetetty: 02.04.2012 20:55 Viestin aihe: |
|
|
_________________ Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6347 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 02.04.2012 22:27 Viestin aihe: |
|
|
Eilettään nostelin puolet jo pakkaseen. Osa keittolihoista oli kerenny jo pikkusen "ylikypsiksi" kun en laiskuuttani käyny aikonaan kopeloimassa. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 03.04.2012 07:57 Viestin aihe: |
|
|
hyvät kelit pohjoisessa, parissa viikossa valtaosa valmistui. pitää näköjään vielä reenata tätä paloittelu hommaa, kun kolmasosaan jäi vähän paksumpia kimpaleita. josko viikon päästä sitten loputkin joutaisi pois. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 03.04.2012 08:53 Viestin aihe: |
|
|
huti-kuti kirjoitti: | hyvät kelit pohjoisessa, parissa viikossa valtaosa valmistui. pitää näköjään vielä reenata tätä paloittelu hommaa, kun kolmasosaan jäi vähän paksumpia kimpaleita. josko viikon päästä sitten loputkin joutaisi pois. |
Voi ne paksummat tempasta kuivatuksenkin aikaan puukolla halki jos haluaa niitten kuivavan nopsaan. Tahtoo hidastua se kuivuminen melkosesti kun pintakerros on kuivanut kiinni. Toisaalta se kuivuus tasottuu pakastimessa ajan mittaan, eli nuo sisältä punasetkin tummuvat. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 03.04.2012 09:44 Viestin aihe: |
|
|
juu, tuli viillot tehtyä jo silloin roikkumaan laittaessa, hankalaa vain tuoreessa lihassa hahmottaa oikeat paikat, jotta kaikki valmistuisivat samaan aikaan.
tai siis viillot tuli tehtyä jo ennen suolausta, kun suolasin siten, että heittelin mututuntumalla suolaa ja annoin vuorokauden vaikuttaa. lyhyestä vaikutusajasta johtuen eipä se suola olisi päässyt vaikuttamaan, jos niitä viiltoja ei olisi paksuimmissa kohti _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 03.04.2012 16:43 Viestin aihe: |
|
|
Eilen aamulla oli varisjahdissa ensimmäinen tanko eväänä ja olihan se hyvää!
Viikonverran ku malttais vielä niin saa nostaa loput pötköt alas. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 03.04.2012 17:40 Viestin aihe: |
|
|
juu, just otin maistiaiset naudan sydämmestä tulevana pyhänä menee vakuumiin ja pakkaseen toivottavasti riittävät tulevalle metsästys kaudelle. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|