OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 05.03.2012 09:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpyn suolausmetodilla mennään täälläkin ja tasaista tulee. 3-4% lihojen painosta suolaa ja välillä melkutusta välillä. Nyt menee semmoinen pikkusatsi seinälle, noin 15 kiloa.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tammakko
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Elo 2011
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 16.03.2012 01:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on taas se aika vuodesta, kun kylillä näkee maireita naamoja. Räystäillä käy armoton kuhina ja hätäsimmät käy vetelemässä puoli raakoja laisseja kypsyyttä tarkastellessa. Tosin tämän alan vannoutuneimmat tosimiehet, kaikkien kuivismiesten äitien isoäidit, malttamattomuuttaan nielee jo nostovaiheessa pari kiloa lihaa naamaan.

Ei oo itellä ollu vasta ku parisen viikkoa kuivamassa ja mahtaa mennä vielä toiset pari. Jotenkin se aika pitäs saaha kulumaan ja yrittää kittuuttaa jollain korvaavilla tuotteilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 16.03.2012 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

itsekin maistelin toissa päivänä pienen palan. saavat olla vieläviikon ainakin jos kelit sallii.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 16.03.2012 10:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kelit on ollu ihan kohillaan - melkoinen rutina on käynyt liha parvella. Nyt on sen verran paksuja palasia, että saa vielä roikkua. Keskellä tuntuu olevan vielä pehmeää.

Pienen palasen jo vuoleskelin - suolaus näyttää onnistuneen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 16.03.2012 14:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä, vetasee pinnan kuivaksi ja tummaksi jo parissa päivässä. Paksummat on vielä ihan punasia sisältä. Jos tarpeeksi isoihin mennään , kuivuukhaan koskaan.

Vähän on jo maisteltu. Muutaman päivän savuttelu tuo kyllä hienon aromin lihoihin. Porosta parasta tuntuu olevan sellainen puolikuiva , sisältä raaka, ja pinnassa makea leppäsavu... Lehmän pumput saa olla kypsäksi asti .

Suolanki noista maistaa. Ei sitä enempää tarvi olla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kaunahaukka



Liittynyt: 21 Maa 2010
Viestejä: 5
Paikkakunta: Maakunta

LähetäLähetetty: 16.03.2012 19:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valmista tuli. Kuivatlihat meni tänään pakastimeen. Jostain syystä pakastimen kantta pitää aukoa puukko kourassa vähän väliä. Eli hyvää tuli.Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 18.03.2012 23:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kylläpä se siitä, tänään pistin poron roikkumaan

yhden paistin jätin muuhun käyttötarkoitukseen + fileet tietenkin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 02.04.2012 20:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämän kevään jätän väliin. Viimevuotisia ihan piisalta. Ellei sitten kuitenkin..... Rolling Eyes
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4726

LähetäLähetetty: 02.04.2012 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


_________________
Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 02.04.2012 22:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilettään nostelin puolet jo pakkaseen. Osa keittolihoista oli kerenny jo pikkusen "ylikypsiksi" kun en laiskuuttani käyny aikonaan kopeloimassa.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 03.04.2012 07:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hyvät kelit pohjoisessa, parissa viikossa valtaosa valmistui. pitää näköjään vielä reenata tätä paloittelu hommaa, kun kolmasosaan jäi vähän paksumpia kimpaleita. josko viikon päästä sitten loputkin joutaisi pois.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 03.04.2012 08:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

huti-kuti kirjoitti:
hyvät kelit pohjoisessa, parissa viikossa valtaosa valmistui. pitää näköjään vielä reenata tätä paloittelu hommaa, kun kolmasosaan jäi vähän paksumpia kimpaleita. josko viikon päästä sitten loputkin joutaisi pois.


Voi ne paksummat tempasta kuivatuksenkin aikaan puukolla halki jos haluaa niitten kuivavan nopsaan. Tahtoo hidastua se kuivuminen melkosesti kun pintakerros on kuivanut kiinni. Toisaalta se kuivuus tasottuu pakastimessa ajan mittaan, eli nuo sisältä punasetkin tummuvat.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 03.04.2012 09:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juu, tuli viillot tehtyä jo silloin roikkumaan laittaessa, hankalaa vain tuoreessa lihassa hahmottaa oikeat paikat, jotta kaikki valmistuisivat samaan aikaan.
tai siis viillot tuli tehtyä jo ennen suolausta, kun suolasin siten, että heittelin mututuntumalla suolaa ja annoin vuorokauden vaikuttaa. lyhyestä vaikutusajasta johtuen eipä se suola olisi päässyt vaikuttamaan, jos niitä viiltoja ei olisi paksuimmissa kohti
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 03.04.2012 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen aamulla oli varisjahdissa ensimmäinen tanko eväänä ja olihan se hyvää!
Viikonverran ku malttais vielä niin saa nostaa loput pötköt alas.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 03.04.2012 17:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juu, just otin maistiaiset naudan sydämmestä tulevana pyhänä menee vakuumiin ja pakkaseen toivottavasti riittävät tulevalle metsästys kaudelle.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 44 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com