Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 19.06.2013 21:14 Viestin aihe: Juhannusriistaa? |
|
|
Millä riistalla foorumilaiset aikovat juhannuksena herkutella? Siis ruokaa tarkoitin;-)) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 19.06.2013 21:39 Viestin aihe: |
|
|
Peuran filettä. Tulee hyvän makuinen, kun ensin ruskistaa parilalla kokonaisen fileen pinnan, ja sen jälkeen folioon, grillinmittarin mukaan noin 175astetta 25-30min, ylähyllyllä. Toimii.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 19.06.2013 21:40 Viestin aihe: |
|
|
Hirvivasan sisäfilettä taidan grillissä pilalle polttaa... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 19.06.2013 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Peuranlihavartaita grillissä ois tarkoitus laittaa. Niitä tuli syötettyä toiselle porukalle viime viikonloppuna kun oltiin Kirjaisissa talkoissa. Ja ittellekin maistu niin hyvälle että samalla kaavalla mennään nyt Jussinakin tuolla missä nallea jonkun viikon perästä ehkä jahdataan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 20.06.2013 18:54 Viestin aihe: |
|
|
Toisaalta juhannus on oiva hetki pitää parin päivän paussi riistansyönnistä ja keskittyä esimerkiksi liidelin braatwurstiin _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lumikuu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2009 Viestejä: 48
|
Lähetetty: 20.06.2013 19:56 Viestin aihe: |
|
|
Pyyn rintafileitä pekoniin käärittynä grillistä, medium+
Kylkeen uudet perunat ja kuivatuista herkkutateista kastike.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11311
|
Lähetetty: 20.06.2013 20:14 Viestin aihe: |
|
|
Peuraa täälläkin, grillattuna ja jauhelihana... _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15904
|
Lähetetty: 20.06.2013 21:35 Viestin aihe: |
|
|
Villisikaribsejä ajattelin perheelle esitellä, saa nähdä uppooko vai joutuuko itse nakertamaan ensi viikon luun kylkeä. Villisikaa kehutaan mutta meiltä on vielä reseptit hukassa, täytyy jatkaa grillielämysten etsiskelyä. Itse ammuttu kotisika ei vissiin kelpaa riistaksi vaikka tänään siitä kaikki tykkäsi grillattuna (ei ollut mini-, mikro-, eikkä roikkomasusikaa, ihan tavallista). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2237 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 21.06.2013 00:55 Viestin aihe: |
|
|
Pari tuntia sitten pyyettyä pullataimenta loimutettuna aattona. Lauantaina sitten peuran entrecote:ta grillattuna. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 21.06.2013 18:05 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä huomaa, että foorumilaiset ymmärtävät hyvien raaka-aineiden päälle. Juuri itse saalistettu riista ja siitä rakkaudella valmistettu ruoka kruunaa koko jahtielämyksen!
Omassa grillissä valmistuu kaksi peuranvasan sisäfileetä ja muutama omasta maasta nostettu Siikli peruna ynnä muita kotimaisia vihanneksia oliiviöljyisessä marinaadissa muhineina. Tarkoituksena oraalisen nautinnon lisäksi hurmata syvästi rakastamani juhannusnaiseni!) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 21.06.2013 18:53 Viestin aihe: |
|
|
Nyt herahti teidän riista resepteistävesi kielelle.Tänä aattona jäi riista pakastimeen ja grillaanpa hereford vasikan entrecoteta,mutta jos vielä kumminkin huomiseksi hakis sulamaan hirvivasan fileen..Entrecote syödään itse tehtyjen ranskalaisten kanssaja hollandaise kastikkeella,foliossa hiukka porkkanointa voilla ja rakuunalla ja vihersalaatti. _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Stance Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Kes 2007 Viestejä: 701 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 21.06.2013 18:56 Viestin aihe: |
|
|
Hirvivasan ulkofileen leikkasin paloiksi ja tein sille currytahnan tyyppisen mausteisen marinadin jossa palat olivat tunnin verran. Sitten laitoin vartaaseen hirveä, paprikaa, kesäkurpitsaa ja tomaattia ja vartaat polteltiin kaasugrillillä. Lisäkkeeksi perunoista, pekonista ja ruohosipulista salaatti jogurttikastikkeella. _________________ Sovittiin seisojan kanssa työnjaosta: se käyttää nenäänsä ja minä haulikkoa. Näin yhteiselo on leppoisampaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 21.06.2013 21:11 Viestin aihe: |
|
|
lohifileen rinnalla savustin kokonaisen tavin miedolla lämmöllä. Siivutin fileet terävällä veitsellä paperin ohuiksi viipaleiksi ja tarjoilin alkuruuaksi korvasienimuhennos pedillä kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Nälkä taltutettiin savulohella korvasienimuhennoksella ja uusilla perunoilla.
Hyvää Juhannusta ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 2009 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 21.06.2013 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Vuolin mustan teeren täkästä pihvejä ja pyöräytin hyvin kuumalla pannulla vajaa minuutti puoleltaan. Sitten suola ja pippuri. - Taitaa olla klassinen juhannusruoka. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15904
|
Lähetetty: 21.06.2013 22:14 Viestin aihe: |
|
|
Pakkasta pöyhiessä tuli vastaan "villisikajauhis"-pussi (eli silppulihaa josta olisi fiksuin tehdä jauhelihaa), siistin ja tökin punaisimmat palat tikun nokkaan, hyvin upposi yleisöön. Ehkä ne ribsit jää post-juhannukseen, vaimo osti parin kilon möntin naudan sisäfilettä, kai sillä pari päivää "selviää".
Lyrurus:in teyriresepti tuntuu hyvältää, teyrtä ei vaan sieltä pakkasesta tullut vastaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|