Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.02.2009 22:26 Viestin aihe: Vilperin laiskurin pata! |
|
|
Eräänlainen sovellus karjalanpaistista laiskan immeisen tapaan.
Alku on ihan tavallinen, mutta loppupäästä homma voi muuttua muhennokseksi. Huomaa kuitenkin se valurautapata koko prosessin ajan!
Lähtökohtana possua ja hirviötä (peura/kauriskin käy) ja vähän erilaista luonnontuotantoa sekaan:
Pata kuumaksi ja rasvaa sekaan:
Karkeasti paloitellut lihat väriä/makua saamaan:
Alkuvaiheessa vähän sekoitettuna:
Tuossa vaiheessa on aikaa putsata rehut patavalmiiksi:
Ja pilkkoa työjärjestyksen mukaan. (osa rehuista kaipaa enemmän kypsymisaikaa):
Kun on sopivasti lihoille annettu lämpöä, niin porkkanat ja lanttukuutiot sekaan ja sekoitetaan sopivasti:
Kansi päälle ja muhimaan miedolle lämmölle:
Tässä vaiheessa on hyvää aikaa pilkkoa lyökit myöhempää vaihetta varten:
Samoin pestä potut:
Sipulit sekaan:
Sekoitus ja muut tarvittavat mausteet tässä vaiheessa joukkoon; pippureita, suolaa yms. mitä kukakin haluaa:
Taas vähän aikaa muhimista kannen alla! :
Kohtuullisen ajan päästä tilanne on tämännäköinen:
Reilusti olutta joukkoon:
Ja vettä:
Kunnes nestetasapaino on saavutettu:
200 asteiseen uuniin kansi päällä muhimaan:
Sopiva aika pilkkoa potut. (sen verran ohutkuorisia ettei kannattanut poistaa ravintoaineita)
N. tunnin uunissa olon jälkeen tilanne on tämän näköinen; nesteet imeytyneet joten pottuja lisätessä pitää tarkistaa nestetasapaino:
Potut joukkoon:
Sekoitus:
Ja nestettä lisää:
N. tunti uunissa 150 astetta ja lopputulos tän näköinen:
Hyvältä maistuu ja muistakaa tuo soveltamisen mahdollisuus eri aineiden kanssa; maku voi parantua tai huonontua eri raaka-aineita käytettäessä!! Kun olis älynnyt ostaa kermatetran, niin sen lisäys n. 1/2 tuntia ennen uunista poisottoa olis voinut antaa sen lopullisen silauksen. _________________
Viimeinen muokkaaja, Vilperi pvm 23.02.2009 22:52, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 20.02.2009 22:51 Viestin aihe: Re: Vilperin sovellus karjalanpaistista! |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Eräänlainen sovellus karjalanpaistista
| siis karjalanpaisti? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.02.2009 23:00 Viestin aihe: Re: Vilperin sovellus karjalanpaistista! |
|
|
petra kirjoitti: | Vilperi kirjoitti: | Eräänlainen sovellus karjalanpaistista
| siis karjalanpaisti? |
Kun kerran Petralla ei ole koskaan mitään asiallista sanottavaa, niin toivoisin että hän viimeinkin järkiintyisi sen verran että ei viitsisi esittää nk. "kommenttejaan" mun tuotoksilleni!! Ja kyse ei ole pelkästään tästä palstasta, mutta pieni sisälukutaito olisi taas kerran ollut paikallaan! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eraser Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Hel 2005 Viestejä: 392
|
Lähetetty: 20.02.2009 23:07 Viestin aihe: |
|
|
Muuten hyvä mutta tuo koffin olut... Sehän on niin pirun lähellä vettä, että tuskin ainakaan maussa huomaa, jos pelkkää h2o:ta laittaa .. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.02.2009 23:19 Viestin aihe: |
|
|
Eraser kirjoitti: | Muuten hyvä mutta tuo koffin olut... Sehän on niin pirun lähellä vettä, että tuskin ainakaan maussa huomaa, jos pelkkää h2o:ta laittaa .. |
Sattui olemaan tarjouksessa, joten joutui siihen tällä kertaa tyytymään; joku Guinnesin tumma olisi varmaan antanut paremman säväyksen, mutta niinkuin teksteissä sanoin soveltaminen on sallittua!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
JarTo Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Tam 2009 Viestejä: 153 Paikkakunta: Koillis-Lappi
|
Lähetetty: 20.02.2009 23:36 Viestin aihe: |
|
|
näinhän se on."Ruuanlaitossa saa ja pitää soveltaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 20.02.2009 23:58 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä on vilperin ohje, eikä väliä vaikka unohtais uuniin pitempäänkin.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 21.02.2009 00:19 Viestin aihe: |
|
|
olsa kirjoitti: | Hyvä on vilperin ohje, eikä väliä vaikka unohtais uuniin pitempäänkin.
|
Tuo nestemäärä kyllä rajoittaa sitä uunissaoloaikaa; lisäämällä nestettä voi jättää sen pitemmäksi aikaa, mutta silloin todellakin on kyseessä muhennos! Tosin mitäpä tuo haittaa vaikka ei hampaita tarvitakaan sen syömiseen??!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5988
|
Lähetetty: 21.02.2009 09:26 Viestin aihe: Re: Vilperin sovellus karjalanpaistista! |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Eräänlainen sovellus karjalanpaistista laiskan immeisen tapaan.
|
Eikös tuo mene pataruuan puolelle.
Ja varsinkin, että ei tuo kyllä laiskan puuhastelua ole!
Toisin kuin se perinteinen karjalanpaisti... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Panostaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2007 Viestejä: 1911
|
Lähetetty: 21.02.2009 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Hyvännäköinen on kyllä "paisti". Pakkoa sanoa että ei se taida Vilperin akka pärjätä kokkihommissa, sen verran kyllä mies osaa. Itseä on laiskottanut tuo kuvanotto vaikka monenlaista sörsseliä on tullut tehtyä. Pitää yrittää jatkossa jaksaa kuvata niitä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 21.02.2009 13:09 Viestin aihe: |
|
|
Emännyksellä on taas omat bravuurinsa joihin en puutu. Ja on tuota sapuskantekoa siirretty vähän noille jälkeläisillekin joten heidänkin tulevat elinkumppaninsa ei ainakaan nälkään kuole! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
pihkat Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2007 Viestejä: 4618
|
Lähetetty: 21.02.2009 18:45 Viestin aihe: |
|
|
Joopa hyvältä näyttää ja varmaan maistuukin,, mitenkähän jokin punaviini kävisi tuon oluen sijaan.. _________________ Voi pihkat |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 22.02.2009 16:28 Viestin aihe: |
|
|
Laakerinlehti tai pari vielä mukaan niin vot, jo maistuu. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 23.02.2009 17:43 Viestin aihe: |
|
|
Ei tuota nyt voi kerrassaan verrata "Karjalan Paistiin"
Mulla tuo edesmennyt Iita-mummo (Muolaan-pitäjästä) neuvoi mulle jo pienenä poikana, miten kunnon Karjalanpaisti tehdään...
Olutta, eikä valkosipulia ollut sota-aikaan saatavana, joten oli tyydyttävä kaskinauriiden ja porkkanoiden makuun.
Sipulia tietenkin löytyi, mutta muuten sikapossua ja jopa hieman naudanlihaakin tuohon laitettiin.
Kaikella kunnioituksella herra Vilperi teitä kohtaan, mutta et sinä karjalaisista ruoista tiedä mittään _________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Punajalaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tam 2006 Viestejä: 3187 Paikkakunta: :)
|
Lähetetty: 23.02.2009 18:12 Viestin aihe: |
|
|
Ehkäpä ite on sen verran rasisti, vai mistä johtuu, mutta eipä oo karjalanpaisti laihoine velleineen mitään lempiruokaani. Mutta tuo vois jo maistuakki, tulee ihan näläkä ja jääkaappi ihan tyhyjä. Taitaa joutua saarioisen roiskeläppiä hakee salesta:) _________________ No ehä minä, mutta muut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|