OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jänis käristys
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 06.02.2008 18:07    Viestin aihe: Jänis käristys Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä on hyvä ja heleppo resepti kelle tahansa jäniksen ystävälle ja eikä pitääsi mennä kuinkaa pilalle...

Tarvikkkeet:
Jänis (itse käytin vain taka jalat, kun vain 2 syöjää)
Suolaa
Porkkana tai pari
Sipuli
Vettä
Peruna muussia
Puolukka hillo...

Homma lähti käyntiin pakastinta tonkimalla kun jossain sen kätkössä piti olla jänis, ja sielähän tuo lepäs jäisenä. Kun jäiset lihat on pöydällä niin saa ruveta heti vuolemaan lastua, tosin paremmin saa lastua irti kun antaa lihojen sulaa muutaman minuutin, mutta terävällä puukolla lähti heti jäisenäkin.
Kun lastut rupes sulamaan lautasella niin nostin lautasen pakkaseen ja sinne sitten laitoin lastut, sama kai tuo olis ollu vaikka ne olisi sulanut ja sitten laittanut pannulle.




Kun luut oon saatu paljaiksi niin laitetaan lihat kuumalle pannulle missä on voita. Lihat ruskistetaan hyvin ja ripotellaan suolaa lihoille.
Kun lihat on pannulla ruskistumassa niin voit sillä välin etsiä sopivan padan mihin lihat laittaa. Kun pata on löytynyt niin voi pataan laittaa sipulin tai pari jotka ovat pilkottu 4 osaan, tietysti sipulin voi myös ruskistaa pannulla ja pieniä pienimmäksi, mutta itse pienin 4 osaan yhden ja nakkasin pataan.




Nyt kun lihat on ruskistettu ja kaadettu pataan niin seuraavaksi pannulla pyöräytetään porkkaanoita ja ne kaadetaan pataan, sitten kaaretaan vettä niin jotta lihat peittyy justiin. Pata uuniin joka on lämmitetty 175 asteeseen ja rupiat kuorimaan perunoita.

Lihoja pidin uunissa (noin 1½ tuntia) tunnin kauemmin kun perunoita kattilassa. Elikkä perunoilla ei ole hirveä kiirus..
Pataan jää jonkin verran vettä kastikkeeksi.
Kun lihat on ollut sen puolitoista tuntia uunissa ja perunamuussi on tehty niin voi ruveta syömään puolukka hillon kera ja juomaksi sihi juomaa tai sitä mitä kukin haluaa ruuan kans juora...








Hyvää tuli ja todella heleposti....
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Systeemin uhri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2007
Viestejä: 709
Paikkakunta: Jönköping

LähetäLähetetty: 06.02.2008 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota vois vaikka kokeilla.
_________________
JESJESJESJES!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vonkamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1471
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 07.02.2008 00:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vesi kieltämättä tuli kielellä kun tota luki
_________________
Sako Finnlight aito Suomalainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 07.02.2008 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suosittelen... Koskaa en oo syöny nuon hyvää ruokaa jäniksestä !
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
deadline
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 2904

LähetäLähetetty: 07.02.2008 22:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla oli pakastimessa valmiiksi uunissa paistopussissa kypsennettyä rusakkoa. Siitä vaan jäisenä vuoli pannulle, hetken pyöritteli voissa, pari pippuria ja hetken aikaa pienessä vesimäärässä "kypsenteli" niin jopahan oli nopiasti perunalle kaveri.

Ja maistuu mainiolle, totta kai.
_________________
"Hän oli mahtava metsämies Herran edessä"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Systeemin uhri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2007
Viestejä: 709
Paikkakunta: Jönköping

LähetäLähetetty: 08.02.2008 09:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luulis kyllä raa'allekin ton pelkän paistamisen riittävän, kun on niin ohuita lihasiivuja. Ettei tarvii uuniin laittaa ja sillee...
_________________
JESJESJESJES!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 08.02.2008 10:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo kyllä ne kypsiä on ennen ku ne uuniin laittaa muhimaan...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 08.02.2008 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilkaapa linnun kanssa samaa. Tulee todella hyvää kanssa ja metosta tulee ihan mukavan kokoinen käristys. On myös erittäin hyvä eräeväs loppusyksystä kun yöpakkaset jäädyttävät linnut tai sitten keväällä.

Itsellä on tapana joskus poronkäristykseenkin vuolla riekko tai pari sekaan makua antamaan.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 08.02.2008 14:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota pitää linnullakin koittaa kun niitä on vielä pakkasessa metsosta taviin..
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2237
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 08.02.2008 15:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On todella hyvää sekä siivekkäistä, että nelijalkasista. Jos haluaa eksoottisen vivahteen kannattaa kokeilla meksikolaisittain maustettuna. Tein jänöstä käristyksen samallalailla maustettuna kuin tacoihin laitettava jauheliha. Jos tykkää meksikolaistyyppisestä ruoasta tämä on varma hitti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 09.02.2008 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Berkele kirjoitti:
Tein jänöstä käristyksen samallalailla maustettuna kuin tacoihin laitettava jauheliha. Jos tykkää meksikolaistyyppisestä ruoasta tämä on varma hitti
turhaan hukkaat hyvät riistalihat..tee meksikolaiset niistä kaupan !&%¤# lihoista Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Klouni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Tam 2012
Viestejä: 93

LähetäLähetetty: 07.03.2012 10:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos reseptistä! Oli TODELLA hyvää!!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hannipaali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2011
Viestejä: 350

LähetäLähetetty: 07.03.2012 11:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä yks mehto pakkasessa ja miettinyt mitä uutta sille keksisi? Nyt ratkesi ongelma, tätä täytyy kokeilla. Tattis!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 12.03.2012 17:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hannipaali kirjoitti:
Vielä yks mehto pakkasessa ja miettinyt mitä uutta sille keksisi? Nyt ratkesi ongelma, tätä täytyy kokeilla. Tattis!


Suosittelen!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 14.03.2012 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo... omaa tyhmyyttä alkaa lukea tämmöstä... pakastimessa ei nytten satu olemaan muuta riistaa kuin hirveä.

Voi kiesus kun olis jänes, taikka joku mettälintu pakastimessa... eipä tarttis arpoa mitä tänään syötäisiin Very Happy
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com