Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 06.02.2008 18:07 Viestin aihe: Jänis käristys |
|
|
Tässä on hyvä ja heleppo resepti kelle tahansa jäniksen ystävälle ja eikä pitääsi mennä kuinkaa pilalle...
Tarvikkkeet:
Jänis (itse käytin vain taka jalat, kun vain 2 syöjää)
Suolaa
Porkkana tai pari
Sipuli
Vettä
Peruna muussia
Puolukka hillo...
Homma lähti käyntiin pakastinta tonkimalla kun jossain sen kätkössä piti olla jänis, ja sielähän tuo lepäs jäisenä. Kun jäiset lihat on pöydällä niin saa ruveta heti vuolemaan lastua, tosin paremmin saa lastua irti kun antaa lihojen sulaa muutaman minuutin, mutta terävällä puukolla lähti heti jäisenäkin.
Kun lastut rupes sulamaan lautasella niin nostin lautasen pakkaseen ja sinne sitten laitoin lastut, sama kai tuo olis ollu vaikka ne olisi sulanut ja sitten laittanut pannulle.
Kun luut oon saatu paljaiksi niin laitetaan lihat kuumalle pannulle missä on voita. Lihat ruskistetaan hyvin ja ripotellaan suolaa lihoille.
Kun lihat on pannulla ruskistumassa niin voit sillä välin etsiä sopivan padan mihin lihat laittaa. Kun pata on löytynyt niin voi pataan laittaa sipulin tai pari jotka ovat pilkottu 4 osaan, tietysti sipulin voi myös ruskistaa pannulla ja pieniä pienimmäksi, mutta itse pienin 4 osaan yhden ja nakkasin pataan.
Nyt kun lihat on ruskistettu ja kaadettu pataan niin seuraavaksi pannulla pyöräytetään porkkaanoita ja ne kaadetaan pataan, sitten kaaretaan vettä niin jotta lihat peittyy justiin. Pata uuniin joka on lämmitetty 175 asteeseen ja rupiat kuorimaan perunoita.
Lihoja pidin uunissa (noin 1½ tuntia) tunnin kauemmin kun perunoita kattilassa. Elikkä perunoilla ei ole hirveä kiirus..
Pataan jää jonkin verran vettä kastikkeeksi.
Kun lihat on ollut sen puolitoista tuntia uunissa ja perunamuussi on tehty niin voi ruveta syömään puolukka hillon kera ja juomaksi sihi juomaa tai sitä mitä kukin haluaa ruuan kans juora...
Hyvää tuli ja todella heleposti.... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Systeemin uhri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Maa 2007 Viestejä: 709 Paikkakunta: Jönköping
|
Lähetetty: 06.02.2008 23:06 Viestin aihe: |
|
|
Tuota vois vaikka kokeilla. _________________ JESJESJESJES! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vonkamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1471 Paikkakunta: Suomi
|
Lähetetty: 07.02.2008 00:55 Viestin aihe: |
|
|
Vesi kieltämättä tuli kielellä kun tota luki _________________ Sako Finnlight aito Suomalainen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 07.02.2008 20:43 Viestin aihe: |
|
|
Suosittelen... Koskaa en oo syöny nuon hyvää ruokaa jäniksestä ! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
deadline Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2004 Viestejä: 2904
|
Lähetetty: 07.02.2008 22:31 Viestin aihe: |
|
|
Mulla oli pakastimessa valmiiksi uunissa paistopussissa kypsennettyä rusakkoa. Siitä vaan jäisenä vuoli pannulle, hetken pyöritteli voissa, pari pippuria ja hetken aikaa pienessä vesimäärässä "kypsenteli" niin jopahan oli nopiasti perunalle kaveri.
Ja maistuu mainiolle, totta kai. _________________ "Hän oli mahtava metsämies Herran edessä" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Systeemin uhri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Maa 2007 Viestejä: 709 Paikkakunta: Jönköping
|
Lähetetty: 08.02.2008 09:24 Viestin aihe: |
|
|
Luulis kyllä raa'allekin ton pelkän paistamisen riittävän, kun on niin ohuita lihasiivuja. Ettei tarvii uuniin laittaa ja sillee... _________________ JESJESJESJES! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 08.02.2008 10:40 Viestin aihe: |
|
|
Joo kyllä ne kypsiä on ennen ku ne uuniin laittaa muhimaan... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 08.02.2008 10:44 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilkaapa linnun kanssa samaa. Tulee todella hyvää kanssa ja metosta tulee ihan mukavan kokoinen käristys. On myös erittäin hyvä eräeväs loppusyksystä kun yöpakkaset jäädyttävät linnut tai sitten keväällä.
Itsellä on tapana joskus poronkäristykseenkin vuolla riekko tai pari sekaan makua antamaan. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 08.02.2008 14:25 Viestin aihe: |
|
|
Tuota pitää linnullakin koittaa kun niitä on vielä pakkasessa metsosta taviin.. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2237 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 08.02.2008 15:33 Viestin aihe: |
|
|
On todella hyvää sekä siivekkäistä, että nelijalkasista. Jos haluaa eksoottisen vivahteen kannattaa kokeilla meksikolaisittain maustettuna. Tein jänöstä käristyksen samallalailla maustettuna kuin tacoihin laitettava jauheliha. Jos tykkää meksikolaistyyppisestä ruoasta tämä on varma hitti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 09.02.2008 21:49 Viestin aihe: |
|
|
Berkele kirjoitti: | Tein jänöstä käristyksen samallalailla maustettuna kuin tacoihin laitettava jauheliha. Jos tykkää meksikolaistyyppisestä ruoasta tämä on varma hitti | turhaan hukkaat hyvät riistalihat..tee meksikolaiset niistä kaupan !&%¤# lihoista |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Klouni Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 02 Tam 2012 Viestejä: 93
|
Lähetetty: 07.03.2012 10:44 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos reseptistä! Oli TODELLA hyvää!!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hannipaali Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Lok 2011 Viestejä: 350
|
Lähetetty: 07.03.2012 11:39 Viestin aihe: |
|
|
Vielä yks mehto pakkasessa ja miettinyt mitä uutta sille keksisi? Nyt ratkesi ongelma, tätä täytyy kokeilla. Tattis! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 12.03.2012 17:29 Viestin aihe: |
|
|
hannipaali kirjoitti: | Vielä yks mehto pakkasessa ja miettinyt mitä uutta sille keksisi? Nyt ratkesi ongelma, tätä täytyy kokeilla. Tattis! |
Suosittelen! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 14.03.2012 18:11 Viestin aihe: |
|
|
Joo... omaa tyhmyyttä alkaa lukea tämmöstä... pakastimessa ei nytten satu olemaan muuta riistaa kuin hirveä.
Voi kiesus kun olis jänes, taikka joku mettälintu pakastimessa... eipä tarttis arpoa mitä tänään syötäisiin _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|