OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Karpalolikööri

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 18.09.2016 11:11    Viestin aihe: Karpalolikööri Vastaa lainaamalla viestiä

Karpaloita löytyi hyvin ja kun kaapissa on 0,5 litraa 96-volttista etanolia, niin ajattelin tehdä likööriä. Teenkö raakana vai pitäisikö laimentaa Kossulla? Silloin olisi 1 litra 67% viinaa. Paljonko siihen karpaloita ja sokeria? Valmistunee jouluksi?
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15902

LähetäLähetetty: 18.09.2016 16:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mun mielestä ei kannata laimentaa ainakaan ennen käyttöä. Karpaloista on aika niukasti kokemusta mutta ainakin kirsikoille saa olla tuota vahvaa viinaa. Itse en tykkää makeasta viinasta, tuntuu että sokerikin kannattaa sekoittaa nautittaessa, käyttäjän maun mukaan. Meillä on tehty niin että purkkiin marjaa tai kirsikkaa mitä mahtuu ja sitten väkevää viinaa perään. Ja monasti on jouluna sitten naurattanut. Marjoissa on aika paljon kosteutta, laimeneehaan jo sillä aika paljon. Joskus on yritetty tuota viinakaupan tuotteilla, ei vaan tunnu onnistuvan, mun mielestä ei kossua kannattaisi sotkea tuohon hommaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veeteetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2005
Viestejä: 647
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 18.09.2016 16:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liuotus aina raakaa spriitä käyttäen, maku irtoaa parhaiten. Laimentamaan ehtii myöhemminkin. Lopputulos on VÄKEVÄÄ ja yleensä vielä pahaakin. Seuraavaksi liuotetaan sokeri, mikä onnistuu vain vesihauteessa kuumentamalla, kylmänä sokeri ei liukene. Nyt alkaa maku tulla esiin. Ja oikean liköörinhän tunnistaa siitä, että väkevyys on 50% tai enemmän, ruåtsinlaivojen 21% litkut ovat vain pannunpesuvesiä Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 18.09.2016 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asia vilpitön. Karpalo on maultaan puolukan sukua, joten luultavasti on parhaimmillaan melko makeana? Vaakkumikoneen mukana tuli sarja minikokoisia pusseja, joille en ole keksinyt käyttöä. Jos laittaisi uuttuneet karpalot niihin, niin saisi booliin semmoisia "jäitä" että heikompia hirvittää Laughing
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hanzzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Mar 2005
Viestejä: 825
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 19.09.2016 08:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tuota minä oon hillat kyllä 'raiskannu' ihan tavallisella Tapio-viinalla Rolling Eyes

Ohjeena on ollu kilo, kilo ja litra. Eli hilloja, sokeria ja viinaa. Lasipurkkiin kaikki ja patenttikorkki kiinni. Hilla-aikaan ku laittaa niin jouluna on valmista. Ei tartte laimentaa. Ja liukenee sokeri tuona aikana.

Toki tuossa on kyllä pointtia, että kovemmalla spriillä vois maut irrota vielä paremmin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17157
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.09.2016 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Surautetaankos nuo marjat vai kokonaisena?
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veeteetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2005
Viestejä: 647
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 19.09.2016 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riippuu siitä, haluaako hilloa vai likööriä Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koheltaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 5580

LähetäLähetetty: 19.09.2016 10:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerran olen murskannut ja oli siinä suodattamista ja siitä huolimatta jäi sameaksi. Sen jälkeen kokonaisina purkkiin likoamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17157
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.09.2016 10:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veeteetee kirjoitti:
Riippuu siitä, haluaako hilloa vai likööriä Very Happy


En o tehny enkä tee.



-hilloa toki.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hanzzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Mar 2005
Viestejä: 825
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 19.09.2016 11:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakaan hilloja ei saa 'surauttaa', tulee karvasta jos siemenet rikkoontuu. Kokeileppa tehä pirtelöä Wink

Kyllä se alkomahooli liottaa maut kuoren läpi ajan kans ja on tosiaan suodattaminen helpompaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com