OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 04.04.2012 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

M..M kirjoitti:
juu, just otin maistiaiset naudan sydämmestä tulevana pyhänä menee vakuumiin ja pakkaseen toivottavasti riittävät tulevalle metsästys kaudelle.


Pistätkö vakuumiin ettei kuivahda Very Happy
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 04.04.2012 15:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
M..M kirjoitti:
juu, just otin maistiaiset naudan sydämmestä tulevana pyhänä menee vakuumiin ja pakkaseen toivottavasti riittävät tulevalle metsästys kaudelle.


Pistätkö vakuumiin ettei kuivahda Very Happy
Very Happy heh. en vaan ihan siisteys syistä. onpahan mukavampi kuljetella vaikka hirvimetsällä taskussa.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 06.04.2012 19:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kunhan sitten sen muistaa että muovipussissa olevaa sulaa kuivalihaa uhkaa home. Siksi pitemmällä eräreissulla oleva sälli pakkaa kuivalihat paperipussiin.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 06.04.2012 21:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

M..M kirjoitti:
juu, just otin maistiaiset naudan sydämmestä tulevana pyhänä menee vakuumiin ja pakkaseen toivottavasti riittävät tulevalle metsästys kaudelle.


Laitoin kans noita naudan sydämmiä suolattomana kuivaan. Koira tykkää ku hullu puurosta Smile No laitoin itellekki suolasia 2kg kun ei tuosta sydämmestä oikein tule hyvää jos vertaa paistiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 08.04.2012 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää evästä vaikka iltapalaksi Smile - muutama kilo alkaa kohta olla pakkasessa.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16708

LähetäLähetetty: 08.04.2012 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juse kirjoitti:



Shocked
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1960
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 09.04.2012 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Selittäkääpäs minulle nyt mestarit eräs hämmentävä seikka. Nimittäin: Minulle on kiikutettu pohjoisesta maistettavaksi monenlaista kuivalihaa, märempää ja kuivempaa, suolaisempaa ja vähemmän suolaista. No minä olen kohteliaasti maistanut. Kaikissa lihoissa on ollut sama eltaantuneen eli pilaantuneen lihan perusmaku. Minä olen tottunut parempilaatuiseen lihaan ja asia on siksi kummastuttanut minua.

Ettei tässä vain ole tapahtunut eräs perin inhimillinen asia: Välttämättömyydestä on tullut hyve. Nykyään on käytössä paljon parempiakin säilömäkonsteja, mutta jollakin merkillisellä vouhotusmenetelmällä tästä vanhasta hätäkonstista on tullut oikein onni ja autuus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 09.04.2012 20:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lyrurus kirjoitti:
Selittäkääpäs minulle nyt mestarit eräs hämmentävä seikka. Nimittäin: Minulle on kiikutettu pohjoisesta maistettavaksi monenlaista kuivalihaa, märempää ja kuivempaa, suolaisempaa ja vähemmän suolaista. No minä olen kohteliaasti maistanut. Kaikissa lihoissa on ollut sama eltaantuneen eli pilaantuneen lihan perusmaku. Minä olen tottunut parempilaatuiseen lihaan ja asia on siksi kummastuttanut minua.

Ettei tässä vain ole tapahtunut eräs perin inhimillinen asia: Välttämättömyydestä on tullut hyve. Nykyään on käytössä paljon parempiakin säilömäkonsteja, mutta jollakin merkillisellä vouhotusmenetelmällä tästä vanhasta hätäkonstista on tullut oikein onni ja autuus.


AUTS, kyse on samasta kun monen muunkin herkun kohdalla. Oma elimistösi ei ole vielä herkistynyt tuolle ihanuudelle.

Kannattaisi tehdä näin keväällä vaikkapa viikon pilkkireissu ja evääksi lähinnä seinistä, keskikaljaa ja *-jallua. Parin kolmen päivän jälkeen alkaa seiniksen nyassit löytyä ja olet myyty tuolle. Syksyllä vastaavan voisi totetuttaa esimerkiksi lokakuun alussa ruskaretkenä, teemoina pääasiassa kanakoirametsästys mutta samoin eväin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 09.04.2012 20:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lyrurus kirjoitti:
Selittäkääpäs minulle nyt mestarit eräs hämmentävä seikka. Nimittäin: Minulle on kiikutettu pohjoisesta maistettavaksi monenlaista kuivalihaa, märempää ja kuivempaa, suolaisempaa ja vähemmän suolaista. No minä olen kohteliaasti maistanut. Kaikissa lihoissa on ollut sama eltaantuneen eli pilaantuneen lihan perusmaku. Minä olen tottunut parempilaatuiseen lihaan ja asia on siksi kummastuttanut minua.

Ettei tässä vain ole tapahtunut eräs perin inhimillinen asia: Välttämättömyydestä on tullut hyve. Nykyään on käytössä paljon parempiakin säilömäkonsteja, mutta jollakin merkillisellä vouhotusmenetelmällä tästä vanhasta hätäkonstista on tullut oikein onni ja autuus.

et ymmärrä hyvän päälle, yksinkertainen selitys Laughing

muistuu mieleen kun aikoinaan armeijassa olin hyrylässä ja tupakaverit olivat ympäri suomea. minulla sattui olemaan kuivaalihaa ja rupesin sitä nakertamaan. tupakavereista kukaan ei ollut ikinä maistanut sitä ja nehän tietenkin tuli siihen pummaamaan. annoinpa biitit ja tulos oli mielenkiintoinen. noin puolet piti sitä herkkuna ja toinen puolikas kyseenalaisti mielenterveyteni, kun pilaantunutta lihaa syön. siinäpä se, siitä joko tykkää tai ei
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 09.04.2012 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei me selitetä senkummemmin asiaa. Jos se kuivaliha sinun suussa maistuu pahalta, niin so what. Makuasioista ei voi kiistellä.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 10.04.2012 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen olen huomannut, että tämä on kuin aurajuusto - siitä tykkää tai sitten ei. Meillä lapset vetää kuin karkkia, mutta rouva ei sitten välitä yhtään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 10.04.2012 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen olen huomannut, että tämä on kuin aurajuusto - siitä tykkää tai sitten ei. Meillä lapset vetää kuin karkkia, mutta rouva ei sitten välitä yhtään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 10.04.2012 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyyii helev..tti sitä aurajuustoa ! Mutta kuivaliha... Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 21.04.2012 07:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä simppeli ohje jos ei ole viitseliäisyyttä tai mahdollista riiputtaa ulkona.Toimiva konsti,kannattaa kyllä hiukan raottaa kuivuria auki ettei lämpöä olisi liikaa.Olen kokeillut hirvenlihalla ja on kyllä tullut hyvää.

http://kerkesix.fi/lihan-kuivaus-ohje
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 24.09.2012 19:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuivaliha on suurinta herkkua, silloin harvoin kun sitä sattuu saamaan.
Mikä on eteläisin leveysaste, missä kuivalihan/ seinälihan valmistus onnistuu?
Kaverit väitti, ettei se onnistu täällä etelä sawossa. Pitääkö täällä laittaa lihat roikkumaan aiemmin ( helmikuussa)?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 45 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com