Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 04.04.2012 09:18 Viestin aihe: |
|
|
M..M kirjoitti: | juu, just otin maistiaiset naudan sydämmestä tulevana pyhänä menee vakuumiin ja pakkaseen toivottavasti riittävät tulevalle metsästys kaudelle. |
Pistätkö vakuumiin ettei kuivahda _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 04.04.2012 15:55 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | M..M kirjoitti: | juu, just otin maistiaiset naudan sydämmestä tulevana pyhänä menee vakuumiin ja pakkaseen toivottavasti riittävät tulevalle metsästys kaudelle. |
Pistätkö vakuumiin ettei kuivahda | heh. en vaan ihan siisteys syistä. onpahan mukavampi kuljetella vaikka hirvimetsällä taskussa. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6349 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 06.04.2012 19:53 Viestin aihe: |
|
|
Kunhan sitten sen muistaa että muovipussissa olevaa sulaa kuivalihaa uhkaa home. Siksi pitemmällä eräreissulla oleva sälli pakkaa kuivalihat paperipussiin. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 06.04.2012 21:44 Viestin aihe: |
|
|
M..M kirjoitti: | juu, just otin maistiaiset naudan sydämmestä tulevana pyhänä menee vakuumiin ja pakkaseen toivottavasti riittävät tulevalle metsästys kaudelle. |
Laitoin kans noita naudan sydämmiä suolattomana kuivaan. Koira tykkää ku hullu puurosta No laitoin itellekki suolasia 2kg kun ei tuosta sydämmestä oikein tule hyvää jos vertaa paistiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 08.04.2012 21:31 Viestin aihe: |
|
|
Hyvää evästä vaikka iltapalaksi - muutama kilo alkaa kohta olla pakkasessa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16749
|
Lähetetty: 08.04.2012 22:08 Viestin aihe: |
|
|
juse kirjoitti: | |
_________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1985 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 09.04.2012 10:17 Viestin aihe: |
|
|
Selittäkääpäs minulle nyt mestarit eräs hämmentävä seikka. Nimittäin: Minulle on kiikutettu pohjoisesta maistettavaksi monenlaista kuivalihaa, märempää ja kuivempaa, suolaisempaa ja vähemmän suolaista. No minä olen kohteliaasti maistanut. Kaikissa lihoissa on ollut sama eltaantuneen eli pilaantuneen lihan perusmaku. Minä olen tottunut parempilaatuiseen lihaan ja asia on siksi kummastuttanut minua.
Ettei tässä vain ole tapahtunut eräs perin inhimillinen asia: Välttämättömyydestä on tullut hyve. Nykyään on käytössä paljon parempiakin säilömäkonsteja, mutta jollakin merkillisellä vouhotusmenetelmällä tästä vanhasta hätäkonstista on tullut oikein onni ja autuus. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 09.04.2012 20:37 Viestin aihe: |
|
|
Lyrurus kirjoitti: | Selittäkääpäs minulle nyt mestarit eräs hämmentävä seikka. Nimittäin: Minulle on kiikutettu pohjoisesta maistettavaksi monenlaista kuivalihaa, märempää ja kuivempaa, suolaisempaa ja vähemmän suolaista. No minä olen kohteliaasti maistanut. Kaikissa lihoissa on ollut sama eltaantuneen eli pilaantuneen lihan perusmaku. Minä olen tottunut parempilaatuiseen lihaan ja asia on siksi kummastuttanut minua.
Ettei tässä vain ole tapahtunut eräs perin inhimillinen asia: Välttämättömyydestä on tullut hyve. Nykyään on käytössä paljon parempiakin säilömäkonsteja, mutta jollakin merkillisellä vouhotusmenetelmällä tästä vanhasta hätäkonstista on tullut oikein onni ja autuus. |
AUTS, kyse on samasta kun monen muunkin herkun kohdalla. Oma elimistösi ei ole vielä herkistynyt tuolle ihanuudelle.
Kannattaisi tehdä näin keväällä vaikkapa viikon pilkkireissu ja evääksi lähinnä seinistä, keskikaljaa ja *-jallua. Parin kolmen päivän jälkeen alkaa seiniksen nyassit löytyä ja olet myyty tuolle. Syksyllä vastaavan voisi totetuttaa esimerkiksi lokakuun alussa ruskaretkenä, teemoina pääasiassa kanakoirametsästys mutta samoin eväin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 09.04.2012 20:39 Viestin aihe: |
|
|
Lyrurus kirjoitti: | Selittäkääpäs minulle nyt mestarit eräs hämmentävä seikka. Nimittäin: Minulle on kiikutettu pohjoisesta maistettavaksi monenlaista kuivalihaa, märempää ja kuivempaa, suolaisempaa ja vähemmän suolaista. No minä olen kohteliaasti maistanut. Kaikissa lihoissa on ollut sama eltaantuneen eli pilaantuneen lihan perusmaku. Minä olen tottunut parempilaatuiseen lihaan ja asia on siksi kummastuttanut minua.
Ettei tässä vain ole tapahtunut eräs perin inhimillinen asia: Välttämättömyydestä on tullut hyve. Nykyään on käytössä paljon parempiakin säilömäkonsteja, mutta jollakin merkillisellä vouhotusmenetelmällä tästä vanhasta hätäkonstista on tullut oikein onni ja autuus. |
et ymmärrä hyvän päälle, yksinkertainen selitys
muistuu mieleen kun aikoinaan armeijassa olin hyrylässä ja tupakaverit olivat ympäri suomea. minulla sattui olemaan kuivaalihaa ja rupesin sitä nakertamaan. tupakavereista kukaan ei ollut ikinä maistanut sitä ja nehän tietenkin tuli siihen pummaamaan. annoinpa biitit ja tulos oli mielenkiintoinen. noin puolet piti sitä herkkuna ja toinen puolikas kyseenalaisti mielenterveyteni, kun pilaantunutta lihaa syön. siinäpä se, siitä joko tykkää tai ei _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6349 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 09.04.2012 20:43 Viestin aihe: |
|
|
Ei me selitetä senkummemmin asiaa. Jos se kuivaliha sinun suussa maistuu pahalta, niin so what. Makuasioista ei voi kiistellä. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 10.04.2012 20:31 Viestin aihe: |
|
|
Sen olen huomannut, että tämä on kuin aurajuusto - siitä tykkää tai sitten ei. Meillä lapset vetää kuin karkkia, mutta rouva ei sitten välitä yhtään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 10.04.2012 20:40 Viestin aihe: |
|
|
Sen olen huomannut, että tämä on kuin aurajuusto - siitä tykkää tai sitten ei. Meillä lapset vetää kuin karkkia, mutta rouva ei sitten välitä yhtään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 10.04.2012 20:43 Viestin aihe: |
|
|
Hyyii helev..tti sitä aurajuustoa ! Mutta kuivaliha... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 21.04.2012 07:20 Viestin aihe: |
|
|
Tässä simppeli ohje jos ei ole viitseliäisyyttä tai mahdollista riiputtaa ulkona.Toimiva konsti,kannattaa kyllä hiukan raottaa kuivuria auki ettei lämpöä olisi liikaa.Olen kokeillut hirvenlihalla ja on kyllä tullut hyvää.
http://kerkesix.fi/lihan-kuivaus-ohje |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 24.09.2012 19:14 Viestin aihe: |
|
|
Kuivaliha on suurinta herkkua, silloin harvoin kun sitä sattuu saamaan.
Mikä on eteläisin leveysaste, missä kuivalihan/ seinälihan valmistus onnistuu?
Kaverit väitti, ettei se onnistu täällä etelä sawossa. Pitääkö täällä laittaa lihat roikkumaan aiemmin ( helmikuussa)? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|