OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 09.02.2012 18:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mitäpä olette mieltä pohjoissavon korkeudella kuivatuksesta. teenkö laatikon itikka verkosta vai katiskaverkosta. ja onnistuuko ollenkaan. tarkoitus olisi kanssa tehdä naudan sydämmistä. ja mikähän se olisi kuivatus aika kaikkiaan paras. ps. en jaksa lukea kaikkia aikaisempia juttuja.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 22.02.2012 18:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no niin nyt sitten seinällä minkkiverkko toosa. sisällä neljän naudan pumput ja ulkopaistia puolikiloa siivuina naruissa roikkumassa kuinkahan kaun pidän niitä ulkona.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 22.02.2012 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niitä paloja pitää käydä välillä kopeloimassa, puristelemassa ja haistelemassa, työntää vaikkapa kalanfilerointihaarukka ( se millä kalaa pidetään leikkulaudalla) hitaasti läpi ja arvioida vastuksesta, joko sisus on oikean näköistä puolimustaa ja jämäkkää, muttei kovaa kappuraa, kuten pinta....
Voihan sen palan aina katkaista keskeltä, tarkistaa kypsyysaste ja liian pehmyttä ollen jättää vielä kuivumaan.
Jos kelit eivät tästä ihan lauhalle lässähä, niin kuukauteen ei ole kypsää tulossa.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juze86
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2011
Viestejä: 172
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 22.02.2012 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos ens viikon perjantaina tai lauantaina meinaisin pumppuja leikata, nii minä päivänä nostan sulaamaan että niitä voi käsitellä ja saa irti toisistaan? nii ja jääkaappiin vaiko huoneenlämpöön?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 22.02.2012 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No maksimissaan vajaa vuorokausi. Pikkusen kohmeessa saa rasvat paremmin vuoltua irti, ellei sitten halua kuuta kimpaleisiin. Sulat on paljon hankalampia pilkkoa.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 23.02.2012 00:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, kohmeisena net on helpompi leikellä.Itelläkin odottaa 40kg naudanpumppuja ja +10kg hirvenlihoja sulatusta, leikkelyä ja suolausta. Sitten laitan roikkumaan kun säätiedotus lupaa otollsita keliä moneksi päivää eteenpäin. Osan laitan kylmäsavuun ja saatanpa kokeilla semmosia kevyesti savustetetun ilmakuivaustakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 23.02.2012 07:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

liekköhän tuosta lumesta haittaa noiden lihojen pinnalla kun vasta laitoin kuivumaan niin het pölytti pikkasen lihojen pintaan lunta
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 23.02.2012 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ne taija heti mennä pilalle. Kokeneemmat kertokoon.

Foreca lupaili ensiviikolle kelejä. Nostelin eilen omat pumput sulamaan - jos ne tänään tai huomenna saisi suolautumaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kaunahaukka



Liittynyt: 21 Maa 2010
Viestejä: 5
Paikkakunta: Maakunta

LähetäLähetetty: 23.02.2012 12:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Plussalla ollaan ja yöksi pikku pakkasta. Ensivikolla lihat kuivaa maistamis kuntoon. Hyvänäkösiä on jo nyt mustia kuin neekerit. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 23.02.2012 13:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Ei ne taija heti mennä pilalle. Kokeneemmat kertokoon.

Foreca lupaili ensiviikolle kelejä. Nostelin eilen omat pumput sulamaan - jos ne tänään tai huomenna saisi suolautumaan.


Niinpä vain luppaakin, tuohon rakoon olis hyvä saada lihat pihalle.
Sullahan kivineva on palvipönttö olemassa. Ookko aatellut tai jo joskus kikkaillut kylmäsavustamisen ja kuivattamisen yhdistämisellä ?

Tänä vuonna vaihdan kuivalihojenkin kohdalla kuivasuolauksesta nestesuolakseen tasasemman lopputuloksen toivossa. Onko se 0.75-1.0dl per 1L vettä kuivalihoillekkin sopiva annostus ? Tuo 7.5 asteen liemi on mulla vakioitunut savulijoen kohdalle mutta onko se kuivalihoille turhan mieto jos aattelee että se suola on ainut säilöntäaine ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 23.02.2012 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sampa kirjoitti:

Niinpä vain luppaakin, tuohon rakoon olis hyvä saada lihat pihalle.
Sullahan kivineva on palvipönttö olemassa. Ookko aatellut tai jo joskus kikkaillut kylmäsavustamisen ja kuivattamisen yhdistämisellä ?



On sitä kylmäsavulihan valmistusta mietitty, mutta laiskuus on vienyt voiton.

Minkä makuista tuosta tulee jos jonkin aikaa ottaa savunmakua ennen seinälle ripustamista?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 23.02.2012 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minusta suolavesiliuos riittää, kun se on 3-5 % höyteillä ja pitää siinä vuorokauden verran ja kääntelee lihoja ainakin 2 kertaa sinä aikana, että vastakkain olevat pinnat vaihtuvat. Isoon liotussammioon kun ei tilaa monella ole .Suolaa "purassut" pinta on harmaata ja raaka punaista.
Lievä savustus ennen kuivaamista tuottaa sietämättömän maukasta ja tukevaa retkievästä...

Toisikon sitä taas joku Matineaan ?
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 23.02.2012 23:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eli jonkin verran kesympi liemi kuivattaville kuin palvi tai kylmäsavulle. Painohävikin takia lopputuotteessa on suunnilleen sama suolaprosentti?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 24.02.2012 10:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Just näin.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 25.02.2012 14:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä lerpottaa kuusenoksapuntari niin, että ei enteilekään kuivakelejä. Pitäs tosin inventoija vanhat lihat että onko uuvelle tarvistakaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 42 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com