Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 09.02.2012 18:21 Viestin aihe: |
|
|
mitäpä olette mieltä pohjoissavon korkeudella kuivatuksesta. teenkö laatikon itikka verkosta vai katiskaverkosta. ja onnistuuko ollenkaan. tarkoitus olisi kanssa tehdä naudan sydämmistä. ja mikähän se olisi kuivatus aika kaikkiaan paras. ps. en jaksa lukea kaikkia aikaisempia juttuja. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 22.02.2012 18:13 Viestin aihe: |
|
|
no niin nyt sitten seinällä minkkiverkko toosa. sisällä neljän naudan pumput ja ulkopaistia puolikiloa siivuina naruissa roikkumassa kuinkahan kaun pidän niitä ulkona. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 22.02.2012 20:17 Viestin aihe: |
|
|
Niitä paloja pitää käydä välillä kopeloimassa, puristelemassa ja haistelemassa, työntää vaikkapa kalanfilerointihaarukka ( se millä kalaa pidetään leikkulaudalla) hitaasti läpi ja arvioida vastuksesta, joko sisus on oikean näköistä puolimustaa ja jämäkkää, muttei kovaa kappuraa, kuten pinta....
Voihan sen palan aina katkaista keskeltä, tarkistaa kypsyysaste ja liian pehmyttä ollen jättää vielä kuivumaan.
Jos kelit eivät tästä ihan lauhalle lässähä, niin kuukauteen ei ole kypsää tulossa. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juze86 Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Mar 2011 Viestejä: 172 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 22.02.2012 20:56 Viestin aihe: |
|
|
Jos ens viikon perjantaina tai lauantaina meinaisin pumppuja leikata, nii minä päivänä nostan sulaamaan että niitä voi käsitellä ja saa irti toisistaan? nii ja jääkaappiin vaiko huoneenlämpöön? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 22.02.2012 22:48 Viestin aihe: |
|
|
No maksimissaan vajaa vuorokausi. Pikkusen kohmeessa saa rasvat paremmin vuoltua irti, ellei sitten halua kuuta kimpaleisiin. Sulat on paljon hankalampia pilkkoa. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 23.02.2012 00:23 Viestin aihe: |
|
|
Juu, kohmeisena net on helpompi leikellä.Itelläkin odottaa 40kg naudanpumppuja ja +10kg hirvenlihoja sulatusta, leikkelyä ja suolausta. Sitten laitan roikkumaan kun säätiedotus lupaa otollsita keliä moneksi päivää eteenpäin. Osan laitan kylmäsavuun ja saatanpa kokeilla semmosia kevyesti savustetetun ilmakuivaustakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 23.02.2012 07:35 Viestin aihe: |
|
|
liekköhän tuosta lumesta haittaa noiden lihojen pinnalla kun vasta laitoin kuivumaan niin het pölytti pikkasen lihojen pintaan lunta _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 23.02.2012 09:15 Viestin aihe: |
|
|
Ei ne taija heti mennä pilalle. Kokeneemmat kertokoon.
Foreca lupaili ensiviikolle kelejä. Nostelin eilen omat pumput sulamaan - jos ne tänään tai huomenna saisi suolautumaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kaunahaukka
Liittynyt: 21 Maa 2010 Viestejä: 5 Paikkakunta: Maakunta
|
Lähetetty: 23.02.2012 12:25 Viestin aihe: |
|
|
Plussalla ollaan ja yöksi pikku pakkasta. Ensivikolla lihat kuivaa maistamis kuntoon. Hyvänäkösiä on jo nyt mustia kuin neekerit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 23.02.2012 13:02 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Ei ne taija heti mennä pilalle. Kokeneemmat kertokoon.
Foreca lupaili ensiviikolle kelejä. Nostelin eilen omat pumput sulamaan - jos ne tänään tai huomenna saisi suolautumaan. |
Niinpä vain luppaakin, tuohon rakoon olis hyvä saada lihat pihalle.
Sullahan kivineva on palvipönttö olemassa. Ookko aatellut tai jo joskus kikkaillut kylmäsavustamisen ja kuivattamisen yhdistämisellä ?
Tänä vuonna vaihdan kuivalihojenkin kohdalla kuivasuolauksesta nestesuolakseen tasasemman lopputuloksen toivossa. Onko se 0.75-1.0dl per 1L vettä kuivalihoillekkin sopiva annostus ? Tuo 7.5 asteen liemi on mulla vakioitunut savulijoen kohdalle mutta onko se kuivalihoille turhan mieto jos aattelee että se suola on ainut säilöntäaine ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 23.02.2012 16:10 Viestin aihe: |
|
|
sampa kirjoitti: |
Niinpä vain luppaakin, tuohon rakoon olis hyvä saada lihat pihalle.
Sullahan kivineva on palvipönttö olemassa. Ookko aatellut tai jo joskus kikkaillut kylmäsavustamisen ja kuivattamisen yhdistämisellä ?
|
On sitä kylmäsavulihan valmistusta mietitty, mutta laiskuus on vienyt voiton.
Minkä makuista tuosta tulee jos jonkin aikaa ottaa savunmakua ennen seinälle ripustamista? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 23.02.2012 22:46 Viestin aihe: |
|
|
Minusta suolavesiliuos riittää, kun se on 3-5 % höyteillä ja pitää siinä vuorokauden verran ja kääntelee lihoja ainakin 2 kertaa sinä aikana, että vastakkain olevat pinnat vaihtuvat. Isoon liotussammioon kun ei tilaa monella ole .Suolaa "purassut" pinta on harmaata ja raaka punaista.
Lievä savustus ennen kuivaamista tuottaa sietämättömän maukasta ja tukevaa retkievästä...
Toisikon sitä taas joku Matineaan ? _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 23.02.2012 23:35 Viestin aihe: |
|
|
Eli jonkin verran kesympi liemi kuivattaville kuin palvi tai kylmäsavulle. Painohävikin takia lopputuotteessa on suunnilleen sama suolaprosentti? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 24.02.2012 10:39 Viestin aihe: |
|
|
Just näin. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6350 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 25.02.2012 14:39 Viestin aihe: |
|
|
Vielä lerpottaa kuusenoksapuntari niin, että ei enteilekään kuivakelejä. Pitäs tosin inventoija vanhat lihat että onko uuvelle tarvistakaan. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|