OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustettua hirvenmaksaa!
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
vinmag
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Tam 2009
Viestejä: 26

LähetäLähetetty: 12.11.2009 21:41    Viestin aihe: Savustettua hirvenmaksaa! Vastaa lainaamalla viestiä

Tämähän on vain minun mielipiteeni mutta Razz hyvää ja helpolla.Tarveaineet maksaa suolaa valkosipulijauhetta voita sekä savustuspönttö ja foliota.Liota maksaa kylmässä vedessä sellaisenaan, ei tarvitse poistaa kalvoa päältä.Laita ritilänpäälle foliopaperia ettei maksa tartu paistuessaan ritilään kiinni.Ravistele maksasta enimmät vedet pois ja aseta ritilälle ensin se hieman kuperampipuoli alaspäin Rolling Eyes .ripottele pinnalle suolaa ja valkosipulijauhetta (jos olet valkosipulin ystävä).Käännä maksa ja tee veitsellä 2-3 sentinvälein viiltoja maksanpintaan noin puoleenväliin saakka.Siroita suolaa ja valkosipulijauhetta viiltoihin ja lopuksi kokopinnalle.Sitten oliskin vuorossa se savustus ,leppälästut tai purut pönttöön maksa perään kansi kiinni ja TULTA.Aikaa menee siinä tunnin molemmin puolin riippuen lämmöstä ja maksan koosta (paksuudesta).Kurkista pönttöön ja kun maksanpinnalla viilloissa oleva neste ei näytä(jos sitä vielä on) kovin veriselle laita viiltoihin voinokareita ja anna sulahtaa kansiauki.Nosta maksa jäähtymään ja tee tarkastusviilto paksuimmalle kohtaa että näät ettei jää sisältä raakaksi.Ja eikun syömään kuumana tai kylmänä .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vinmag
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Tam 2009
Viestejä: 26

LähetäLähetetty: 17.11.2009 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joo ja lisäystä edelliseen.Ehkä paree nylkeä maksa niin uppoaa suola paremmin ja saa veret huuhdottua nopeemmin.Tänään hirvi nurin ja parintunnin päästä maksa pöntössä, aikaa otti aikuisen maksa sellaset 1 1/2 tuntia kylmään pönttöön laitettuna.HYVÄÄ tuli Razz kokeilkaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vinmag
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Tam 2009
Viestejä: 26

LähetäLähetetty: 15.01.2010 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tokkos kukaan kokeillut kun ei mitää kommentteja tullut???? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 15.01.2010 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vasan maksa pakkasessa. Minäpä otan päännousemaksi sen nuilla ohjein savustaa, jahka kerkiän (Kota, olutta ja aikaa).
Perästä kuuluu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäsusi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2009
Viestejä: 410

LähetäLähetetty: 15.01.2010 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vinmag kirjoitti:
tokkos kukaan kokeillut kun ei mitää kommentteja tullut???? Wink


Ei ole tullut kokeiltua...
Menee nuot hirven maksat paistinpannuun merisuolassa, voissa, valkosipulissa ja pippurissa porisemaan ohuina lastuina ja hyvvää on Very Happy

Pitääpä kokeilla ens syksynä tuota savustamista, kun ei ole aiemmin tullu mieleen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 06.02.2010 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maksa "viheltää" (sulamassa) Wink ...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Twist
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Tam 2005
Viestejä: 1419
Paikkakunta: Suomineidon navan alla

LähetäLähetetty: 19.02.2010 14:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

esteri kirjoitti:
Maksa "viheltää" (sulamassa) Wink ...


Vielä hengissä testin jälkeen? Onnistuiko?

Shocked
_________________
TRTT,!&%¤#"!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 19.02.2010 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hengissä ollaan, ja hyvvää tuli.

Se ei vaan jostain syystä tuo "tuohustus" homma sovi meikäläiselle. Seuraavana aamuna taas tuntu että ohta halakijaa.
Ja lämpimiltään tuli syötyä koko maksan puolikas, aamuksi ei jääny kipenettää suolukkaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 19.02.2010 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nakkasitko kokonaissa kipruun vain palastelitko millälailla ?
Pitkäänkö turruutit ?
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 19.02.2010 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ärryytinhän minä, tunnin... kaksi ?... taisi mennä kolomekkin ?!? Välillä kyllä tulikin sammui.
Koko möykkynä puolikkaan vasan maksan. Nuo viillot tein ja suolasin ja maustoin, otin välliin jonku kommauksen itekkii ja lopuksi ohjeen mukkaan voisulalla päällystin.

Oikeastaan tässä voisi katella jo uuven puolikkaan sulamaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vinmag
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Tam 2009
Viestejä: 26

LähetäLähetetty: 08.03.2010 18:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nonnii sen on sitten esteri tieteellisesti kokeillut ja hyväksi havainnut Smile.Varmaankin puutteellinen ilimanvaihto kodassa ollut syynä tuohon ohtaluun kolottamiseen Wink .Ei muuta ku kokeilemaan joilla mahdollisuus on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vinmag
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Tam 2009
Viestejä: 26

LähetäLähetetty: 20.10.2010 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo jälleen maksan aikaa,onkos kellään mitään uusia kommentteja :roll:Kokemuksia reseptejä Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16755

LähetäLähetetty: 22.10.2010 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole maksaa, joten ei maksa vaivaa. Hitto kun oli hyvä lohkaisu.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
korpiukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Syy 2004
Viestejä: 128

LähetäLähetetty: 11.11.2010 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

noniin! tuli kokeiltua maksan savustamista tällaisella reseptillä:ensin ruisku suolaus 5% suolavedellä,liotus samassa vedessä 2 tuntia,kuivaus,pöntöön 55-60 astetta,köntsä uuniin,1,5 tuntia lämpöä = kirkas lihasneste,savua annoin normaalia enemmän(kalan savustus),jonka jälkeen maksa voi paperiin ja sanomalehteä ympärille,pari tuntia annoin makujen tasaantua ja sitten maisteleen,ja maku oli todella hyvä.maksa oli ennen peuran vasan.kiitokset vinmagille hyvästä vinkistä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jarno.j.t
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2010
Viestejä: 926

LähetäLähetetty: 12.11.2010 00:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite olen savustanut niin tomaatteja , perunoita kuin , no lähes kaikkea kokeillut Laughing , makuasiat on kuitenkin yksilöllisiä tosin savustuksessa vaan mielikuvitus on rajana ja kokeilemalla ne omat reseptit löytyy...sen verran ainakin itse todennut että lihalle/maksalle yms. vähemmän savuhaketta , purua tai kiekkoja milloin mitäkin (niin , omenapuu,tammi kuin toki leppä joskus koivuakin kokeillut jos ei muuta ole ollut saatavilla pelaavat hienosti..kunhan ovat ilman kuorta Exclamation ) niin annostelen vähemmän kuin kalalle Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com