Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
masiina Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 1579
|
Lähetetty: 29.09.2010 23:40 Viestin aihe: |
|
|
No johan on kun tuntuu että ei meinaa lihat kuivua sitten millään! Aamulla 10-11 välillä nakkasin ne uuniin ja lämpöä on ollut vaihtelevasti 30 ja 40 asteen välillä. Joutuukohan jättämään vielä yöksi uuniin. _________________ "...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veksu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Hei 2008 Viestejä: 36 Paikkakunta: Pohjois-Kymenlaakso
|
Lähetetty: 02.10.2010 15:02 Viestin aihe: Beef jerky, kuivalihaa uunissa |
|
|
Tuli ostettua Honkkarista kuivuri kun noita omenoita tuli vallan kauhiasti. Tietysti tämä lihapuoli oli mulla myös mielessä. Vaimo vähän epäili kun tekaisin marinadin chilisoossista ja savuhikkori vastaavasta. No yön yli reilusti olivat paistisiivut maustumassa. Lopputulos kuivauksen jälkeen oli että puolensa on pidettävä että tekijäkin sais osansa herkusta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
masiina Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 1579
|
Lähetetty: 13.10.2010 13:46 Viestin aihe: |
|
|
Ensimmäisen kerran kurahti jerkyt. En suosittele marinaadia ketsuppi-jalosavu-blair´s chilisoosi (ainakaan niin että ketsuppia on suurin osa).
Toiseen satsiin(Jalosavu-chilimauste-suola) tuli taas vähän helevetisti liikaa suolaa. _________________ "...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Finnbatt Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Tam 2009 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 13.10.2010 21:41 Viestin aihe: |
|
|
Toi suola muuten on kumma juttu. Jotenkin sitä aina laittaa liikaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7512
|
Lähetetty: 22.10.2010 17:32 Viestin aihe: |
|
|
Älkää kertoko muille, että hirven sydämestä tulee sairaan hyvää kuivalihaa. Sitä on jostain syystä tarjolla meidän seuran erillisessä poiminta laatikossa jossa on myös maksat ja munuaiset. Täytyykin viedä enemmän... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Giant Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Jou 2006 Viestejä: 434 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 26.10.2010 19:37 Viestin aihe: |
|
|
dxman kirjoitti: | Älkää kertoko muille, että hirven sydämestä tulee sairaan hyvää kuivalihaa. |
Tuo menee seuraavaksi kokeiluun. Kuukauden sisällä 4 keitettyä sydäntä alkaa jo tympäisemään.
Nyt pöhisee aivan täysi sienikuivurillinen hirvenlihaa. Marinadiksi piti kokeilla jallua kun ei kaapista halpisviskiä löytynyt. Lisänä savuesanssia, suolaa ja chiliä.
Eikä toi yksi marinadin aine ole ollenkaan huonoa kun harvoin maistaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tommiunk Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Huh 2005 Viestejä: 154 Paikkakunta: varsinaissuomi / Satakunta
|
Lähetetty: 07.11.2010 21:50 Viestin aihe: |
|
|
Tuli tehtyä kuivalihaa hirvenpaistista. Marinoinut en millään ihme cajun sötkötyksillä vaan pelkkä sopiva suolaus ja mustapippuria..
Sienikuivuriin noin 1cmx6cmc20cm siivut ja 30 asteessa niin kauan ettää keskeltä vielä hieman punainen ja pehmeä. Kuivurista pussiin ja jääkaappiin tasaantumaan. On hyvää. enemmän perinteisen kuivalihan tyylistä Tarviikin tehdä lisää kun tulee tarvetta pakastustilalle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 06.12.2010 21:42 Viestin aihe: |
|
|
Testissä savuaromichiliviskimustapippurisoijaWorchester jerky. Paljon parempi kuin ihan huono. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KalleZ Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Lok 2009 Viestejä: 11 Paikkakunta: Paimio
|
Lähetetty: 10.12.2010 21:55 Viestin aihe: |
|
|
1,2 kiloa naudan paistia, suikaleiksi, marinointi konjakkia, soijaa, balsamiviinietikkaa, hp savusoosia. 50 astetta 12 tuntia. Nyt odotellaan vesi kielellä.
Kuivaa tuli, myllystä kasan päälle pippuria. Nyt on huikopaloja.
Viimeinen muokkaaja, KalleZ pvm 11.12.2010 10:13, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7512
|
Lähetetty: 10.12.2010 22:35 Viestin aihe: |
|
|
Nyt kuivurissa pari kiloa kolmella eri maustesetillä.
Mustapippuri suola valkosipuli
Cayannepippuri chili suola ja makua taittamaan sokeria
hp wood smoke classic
Väliaikatiedot kuivurista antavat ymmärtää,että tuo cayannepippuri chili on sellaista, että jälkimaku kestää pitempään kuin kohteen ampuminen ,suolistaminen, majalle raahaaminen, nylkeminen ja paloittelu. Olutta menee kyllä yhtä pajljon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
altsu Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Elo 2005 Viestejä: 215 Paikkakunta: Oulu/P-Karjala
|
Lähetetty: 11.12.2010 00:19 Viestin aihe: |
|
|
Miten työ saatte nuista syötäviä. Eipä tullu kovin kehuttavaa kun pari pientä satsia tein sienikuivurilla hirvestä, toiseen pelkkä suolaus+mustapippuri ja toiseen kaupan random marinaadi ja yön yli siinä, kuivasin siinä 50 asteessa 12-14 tuntia, kuivia niistä kyllä tuli mutta maussa ei oo kehumista, jotenkin ehkä veri maistuu läpi en tiiä, vois ehkä kokeilla naudasta seuraavaks. _________________ kkssu |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7512
|
Lähetetty: 11.12.2010 00:41 Viestin aihe: |
|
|
Tämä on makuasia. Järkytyksekseni huomasin, että aika moni kanssa maistaja piti näytteitä liian tulisina tai suolaisina. Moni ei vain tunnista itselleen sopivaa ravintoa. Näille lopuille on ohjausta setan ja muiden akustisiempien taidemailmojen hallitsioiden varalta varattu kirjekuoria joiden liimaan lipaisut on riittävää ravintoa ellei kuivaliha maistu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 11.12.2010 00:46 Viestin aihe: |
|
|
dxman kirjoitti: | Tämä on makuasia. Järkytyksekseni huomasin, että aika moni kanssa maistaja piti näytteitä liian tulisina tai suolaisina. Moni ei vain tunnista itselleen sopivaa ravintoa. Näille lopuille on ohjausta setan ja muiden akustisiempien taidemailmojen hallitsioiden varalta varattu kirjekuoria joiden liimaan lipaisut on riittävää ravintoa ellei kuivaliha maistu. |
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
masiina Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 1579
|
Lähetetty: 28.09.2011 17:05 Viestin aihe: |
|
|
Heitin kuivuriin 900g yön yli maustuneita naudanpaistista leikattuja lastuja. Marinaadina pullollinen chipotle Tabascoa ja suolaa, lanttasin vedellä sen verran että marinaadia tuli puolisen litraa. _________________ "...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Morjensta Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Mar 2010 Viestejä: 359
|
Lähetetty: 28.09.2011 21:57 Viestin aihe: |
|
|
Mistä saan tuollaisen sieni kuivurin? haluaisin kovati ruveta tekemään evästä mettäreissuille, mutta kun en ole löytänyt kuivuria. Uunissa en jaksa ruveta väsäämään... ei siitä sen enempää. Eli jos joku ystävällisesti kertoisi, mistä edullisesti tuollaisen hankkisin? lupaan laittaa raporttia kuvien kanssa tulemaan _________________ Okke... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|