Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
predator1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Jou 2005 Viestejä: 152
|
Lähetetty: 11.10.2008 10:21 Viestin aihe: |
|
|
Jyräys kirjoitti: | predator1 kirjoitti: | Miksi luukun pitää olla vähän auki ja eikö kiertoilmauunissa tarvitse olla auki?
Missä säilytätte valmiit lihat? |
Luukun pitää olla auki että kosteus häipyy paremmin, niin ainakin minä luin jostain.
Kiertoilmauunissa ei tuota ongelmaa ole.
Tuossa purkissa pöydällä ne ovat olleet, ja ihan hyvältä ne maistuvat. |
Juu selvä, pitää koittaa.
Onko kiertoilmauunissa tuo sama lämpötila hyvä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 12.10.2008 22:45 Viestin aihe: |
|
|
Pitäsi olla samalla lämmöllä. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Capote
Liittynyt: 23 Elo 2009 Viestejä: 3
|
Lähetetty: 26.08.2010 13:53 Viestin aihe: |
|
|
Ai ai, satsi uunissa nyt neljättä tuntia. Laitoin kolmella eri reseptillä mausteita noin ihan kokeilu mielessä ja nyt jännätään onko yksikään "erä" syötävää...Miten onkos kellään kokemuksia jälkeen päin maustamisesta jos kaikki ei mennykkään niinku telkkarissa ja/tai maustaminen on tehty kokonaan jälkeen päin??? Luotto tässä vaiheessa omiin maustamistaitoihin ei ole kovinkaan korkealla... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20239 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.08.2010 15:35 Viestin aihe: |
|
|
Mielenkiintoista.
Jerkyhän taitaa maksaa kaupassa noin 4e 50 gramman pussi.
Voisi kanssa koittaa kaivella pakkasta.
Mikähän liha (paikka) tuohon olisi parasta? Esimerkiksi joskus jaossa tulevat "paistin roiskeet" voisi ehkä hyödyntää tuolla tapaa.
Ilmeisesti vähän kohmeisena suikaleiksi ja sitten marinointi ja uuniin? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Giant Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Jou 2006 Viestejä: 434 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 26.08.2010 17:36 Viestin aihe: |
|
|
Sienikuivuri on näppärä laite jerkyn tekemisessä. Useat satsit olen sillä tehnyt.
Itse ainakin leikkaan lihat niin ettei syyt mene suoraan poikki, vaan n.45 asteen kulmassa. Kun lihat kuivuu niin on enemmän järsittävää kun ei suikaleet murene heti suussa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 26.08.2010 17:42 Viestin aihe: |
|
|
Oletteko liottaneet ennen uuniin laittoa suolavedessä vai miten tuon säilymisen kanssa on?(jos ei ahmimista oteta huomioon. ) Vai onko tuo kunnolla kuivattu "ikuista" niinkuin näkkileipä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Giant Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Jou 2006 Viestejä: 434 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 26.08.2010 17:54 Viestin aihe: |
|
|
Olen aina lihat marinoinut ennen kuivatusta. Savusuolaa, viskiä, chiliä tai mitä nyt kaapista sattuu löytymään.
Yleensä lihat ovat hävinneet aika nopeasti. Mutta on joskus useammankin kuukauden olleet huoneenlämmössä, enkä ole maussa mitään muutosta havainnut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20239 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.08.2010 20:01 Viestin aihe: |
|
|
Varmaan kerettiläistä, mutta joskus säilyttelin Rastinsahi&Co:lta saatuja kuivalihoja (niitä mitkä selvisivät huikopalantarpeisesta kotimatkasta) pakkasessa.
Ei tuntunut ainakaan pahaksi olevan noille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1291 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 26.08.2010 20:32 Viestin aihe: |
|
|
Minä tein vähän vastaavaa lihan muokkausta "kodan latvassa" mausteena hirven lihalle vain suola. Suikaleet roikkumaan kodan latvaan savuaukon alapolelle. Eikun tulistelemaan n.kuudeksi tuniksi.
8 v tyttö sanoi "SAIRAAN HYVÄÄ LIHAA". Maistui muillekin. Kokeilin myös ulkofileestä tul iparempaa.
Ps En raaskinut kokeilla sisäfileestä _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 26.08.2010 20:45 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä lämminsavulihakin on hyvää ja sitä on helppo tehdä noin kodassakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 26.08.2010 22:21 Viestin aihe: |
|
|
Kauanko olette sienikuivurissa lihoja pitäneet? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Giant Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Jou 2006 Viestejä: 434 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 26.08.2010 23:36 Viestin aihe: |
|
|
emppu kirjoitti: | Kauanko olette sienikuivurissa lihoja pitäneet? |
Omassa halpiskuivurissa menee 4-6 tuntia kun pidän tuuletusräppänät auki lämmön kohoamisen estämiseksi. Riippuu paljon lihan paksuudesta.
Kannattaa ainakin kertaalleen kääntää ritilöiden järjestys kuivatuksen aikana jos on altapuhaltavaa mallia.
Yleensä operaation aikana menee ainakin yksi ritilällinen lihaa parempiin suihin. Ihan vaan kypsyysasteen tarkkailun vuoksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20239 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 27.08.2010 08:59 Viestin aihe: |
|
|
Löytyi näköjään moinen toiminto uunista, mitenkähän aikoinaan tullut valittuakin moinen uuni . En kyllä tiedä poikkeaako mitenkään normaalista kiertoilma-asetuksesta. Voisi kumminkin olla jerky-hommiin kova sana.
Näköjään suosittelevat kiertoilmauunissakin luukun aukipitoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20239 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 01.09.2010 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Ensimmäinen kokeilu…
Vasanpaistia palasiksi. Leikkailin vähän eri kokoisia ja vahvuisia.
Pikamarinointi. Olisi ehkä kannattanut malttaa hieman pidempään marinoida, nyt tuli pidettyä lihoja liemissä vain tunnin verran.
Ja sitten tikuilla ritilään
Kymmenen tuntia kiertoilmauunin kuivatustoiminnolla 50C lämmöissä ja ensimmäiset tunnit luukku vähän auki.
Todella vaikea pidätellä, ettei kisko koko satsia heti lämpöisenä naamariinsa. Pistin puikot pakkaseen, mielenkiintoista nähdä miten tuo toimii eväänä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 01.09.2010 22:25 Viestin aihe: |
|
|
Tuosta uunissa tekemisestä: aika väljästi ja vähän lihaa näyttäs kuvista päätellen olevan kerralla kuivumassa. Onko kokemusta kärsiikö tulos jos sinne uuniin laittaa enemmän lihaa kerralla, ei luulis niin paljon olevan haittaa jos kiertoilmauuni ja luukku auki koko kuivauksen ajan? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|