OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mirokuun sopivat patit

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kuju
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Elo 2004
Viestejä: 21

LähetäLähetetty: 14.08.2008 12:11    Viestin aihe: Mirokuun sopivat patit Vastaa lainaamalla viestiä

Yritin hakea foorumilta kokemuksia Miroku MK70 Hunteriin sopivia pateja, mutta en oikein löytänyt. Oisko kellään hyviä suosituksia mitä kannattaa kokeilla/testata aluksi ja millä suppareilla. Lähinnä haussa lyijyä kanalintujahtiin sekä kettupatia. Toki hyvä&sopiva sorsapatikin kiinnostaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TTM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Elo 2004
Viestejä: 523

LähetäLähetetty: 31.08.2008 22:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hubertus Max 42 3,25/3,5/3,75mm, Sellier & Bellot mini-magnum 42,5 2,75/3.00 mm Remington LIght Magnum 3,9mm nuo 3/4 ja 1/1 supistuksesta, Remington Light Magnum 3,5 mm, RC 40 3,5/3,9mm puolikkaasta, Hubertus toimii myös puolikkaalla muttei parannetulla sylinterillä. Lisäksi Rio Royal 36g/4mm ja Tunet Palombe 3,25 mm on hyviä patruunoita Mirokuun, kevyistä latingeista (32g) on Rion ja Miragen paukut toimineet hyvin parannetulla sylinterillä ja puolikkaalla. Rion Royal 4 Buck 6,2 mm antaa myös tiukan kasan täyssuppeasta jos karkeita kaipaat. Tuntuma ois sellainen, että Miroku tykkää kohtuu nopeista patruunoista, aseen myin tänä syksynä takaisin velipojalle jolta sen myös ostin, sata euroa on aina voittoa Wink Mutta tuo velipojan Miroku on jo kohtuu vanha eli pakosta supistajat ei ole ihan samanlaiset eli kokeilemalla, mutta epäilisin että Hubertuksen Max 42 ja 3,25 mm on se yleispatruuna myös sun aseeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Benellihunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2008
Viestejä: 2687
Paikkakunta: Nivala

LähetäLähetetty: 03.02.2009 19:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Testaa ja totea itse niin saat parhaiten selville mikä passaa omaan haulikkoosi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
tucmo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Elo 2009
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 05.09.2009 23:20    Viestin aihe: Tässä kevyttä testausta Vastaa lainaamalla viestiä

Kun nyt löytyi teemaan liittyvä valmis aihe, niin jatketaan tähän.

Sain käyttööni metsähaulikoksi vanhan Mirokun. Olisiko 80-luvun tuote? Valikoivat ejektorit jne. Yläpiippu on täyssuppea ja alapiippu puolisuppea, 30 tuuman piipulla. Ylimenokartiossa on huonon pidon jäljiltä syöpymää, mene tiedä onko sillä sitten vaikutusta haulikupin käyttäytymiseen.

Padit hain Vantaan Budget Sportista, hintaan 90€/500 kpl. Gyttorp Sport Target Load 24g, koko 7,5. Gyttorpin sivuilta tai muualtakaan netistä ei tuota löytynyt. Hauleja oletan olleen n.300 kuten vastaavassa Lead Maxissa. Sen mukaan kuitenkin prosentit. Olisikohan kuitenkin ollut vähemmän? Kasat kuitenkin aika säännölliset.

Ohessa pahvikuvia, testasin siis ensisijaisesti käyntiä ja opettelin uuden aseen tähtäyskuvaa. Kuvaan piirretty n.75cm halkaisijaltaan oleva ympyrä. Mittanauha osvittaa antamassa. Piirretty piste palveli tähtäyksen kiintopisteenä. Läpäisyä en tarkastellut.

Ampumamatka 25 metriä. Sää kuiva, lämmin päivä. Tähtäys seisten, jyvä juuri merkin alla. Varsinkin täyssuppealla käy hyvinkin 30 cm jyvän päälle jo tuolle matkalle.

1. Puolisuppealla. Gyttorp Sport Target Load 24g, koko 7,5.
Sisällä 263, ulkona 23. Prosentit 87,6%, kuitenkin aika aukkoinen kuva.



2. Puolisuppealla. Gyttorp Sport Target Load 24g, koko 7,5.
Sisällä 268, ulkona 23. Prosentit 89,3%,




3. Puolisuppealla. Gyttorp Sport Target Load 24g, koko 7,5. Tässä vähän noussut tähtäys? Aika tarkasti rajautunut tuo pilvi alaosastaan. Tai sitten haulikuppi ei ole toiminut.
Sisällä 226, ulkona 28. Prosentit 75,3%,



4. Täyssuppealla. Gyttorp Sport Target Load 24g, koko 7,5.
Sisällä 254, ulkona 21. Prosentit 84,6%,



5. Täyssuppealla. Gyttorp Sport Target Load 24g, koko 7,5.
Sisällä 238, ulkona 26. Prosentit 79,3%,



6. Täyssuppealla. Gyttorp Sport Target Load 24g, koko 7,5. Kasa vähän oikealla, mulla tuli kai kiire ampua että skeet-porukka sai jatkaa..
Sisällä 237, ulkona 33. Prosentit 79%,



Eli kokonaisuutena vain suuntaa antava. Matkaa olisi pitänyt olla enemmän, mutta SMY:n radalla tahtoi tila loppua kesken. Nyt täyssuppealla vaikutelmaksi jäi varsin erilainen käynti kuin puolisuppealla alapiipulla.

- Alapiippu tekee kasaa alemmas ja paremmalla kattavuudella - prosentit korkeammat jos tuota viimeinen katsotaan poikkeukseksi.
- Yläpiippu käy selkeästi ylemmäs, ehkä suurempi hukkaprosentti menee ylimenneiden haulien piikkiin.
- Kasat kuitenkin pääosin säännöllisen muotoiset, ehkeivät vielä ehtineet avautua tarpeeksi.
- Ensi kerralla pitäisi katsoa myös haulikuppien toimintaa.

Nyt kuitenkin trap-panokset kyseessä. Skeetin joillekin etäisyyksille siis aika kapeaa kuviota, ehkä siksi pumminkin niin antaumuksella... Pitää siis opetella ampumaan paremmin.

Sagan Export Skeettiä myös hankittu, katsotaan myöhemmin niillä, ja muillakin, niin tulee vähän paremmin perspektiiviä niin aseen kuin patienkin käyntiin.

Analysoikaa te, jotka enemmän tiedätte - jos kiinnostusta on. Tässä kuitenkin tällainen pläjäys, itsen, ja miksei teidän muidenkin viihdykkeeksi.

PS. Rauhallisemmalla paikalla voisin ampua kasoja enemmänkin, nyt kyseessä enemmän "tilanteenmukainen" kasan tsekkaus. Ensi kerralla paremmin.

EDIT: Katsoin tuossa haulikuppeja. Osasta oli siivekkeet ihan miten sattuu, jopa täysin ilman. Ammuttiin uusia kasoja - heittelyä niin ettei tosikaan. Pitäisi varmaan avata uusi topic kyseisten patruunoiden käynnistä... tällä hetkellä en ole alkuunkaan vakuuttunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com