Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 09.12.2004 20:21 Viestin aihe: (ei_niin) reaaliaikainen eräkeittiö osa 2 |
|
|
Hyvää ilta taas metsien ja rantojen miehet! Kömpikää posi veneiden alta, sillä eräkeittiö starttaa taas!
Tällä kertaa eräkeittiö ei tule reaaliaikaisena vaan se on tallennettu aiemmin iltasella. Syynä tähän oli ruuanlaiton hektisyys ja apumiesten onneton määrä. Edellisessä jaksossa nähdyt apuritkin mököttivät.
Asiaan kuitenkin pitemmittä puheitta, aika on rahaa!
Aloitamme työntämällä käden pakastearkkuun ja tarttumalla ensimmäiseen käteen osuvaan pussukkaan. Ahaa, ai tällainen!
Esille kotimainen tylsähkö puukko ja ei kun nävertämään! Leikellään vinottain poikkisyyhyn mahdollisuuksien mukaan...
Kohta puoliin pyystä ja teerestä ei sitten enää olekaan kuin kinttu-/siipilihat sekä muut roippeet jäljellä. Nakataan lastut pakkaseen lautasella etteivät lötkisty ja roippeet kattilaankera veden...
Luita hauduteltaessa syntyy kattilaan vaahtoa, se on otettava tarkkaan pois, maistuu epämiellyttävälle... Kattilassa on lintujen mukana aromisuolaa, lihaliemikuutio ja neljä katajan marjaa.. antaahan hymyillä (ei siis kiehuteta kauheesti) tovi...
Ja kun luut ovat muhineet kymmenen, viistoista minuuttia, otetaan esille kunnon pannu (Hackman, ei mikään Lidl -pannu) ja voita. Kuumennetaan pannu kunnolla ja nakataan voita pannulle. Sitten jäiset teeri/pyy -kiehiset päälle. Äläkä laita liikaa kiehisiä, ettei pannu kylmene tai pannulle kerry liikaa nestettä... Tässä pannulla lihat ruskistetaan molemmin puolin hetken aikaa.
Sitten ruskistuneet pois ja toinen satsi tulille. Nyt voi lisätä pari pilkottua sipulia sekaan...
Jos joku ihmetteli miksi kummassa kokilla oli jo ensimmäisessä kuvassa olutpullo mukana niin ei - kokki ei ole juoppo - vaan olut lorautetaan lihojen maustamisen (pippuri, suola) jälkeen käristyksen päälle.
Pistetään pannun päälle kansi ja sammutetaan levy. Katso ettei olut pääse palamaan, voit siis ottaa hetkeksi pannun pois levyltä.
Otamma sitten luusopan pois levyltä ja siivilöimme sen siivilän läpi toiseen kattilaan. Paprika Koskenlaskijajuustoa klöntteinä sinne sekaa, tabascoa ja soijakastiketta myös. Sotketaan tovi ja suurustetaan LUOMU -vehnäjauhoilla kuten kunnon luonnonystävä konsanaan...
Ja tässä välissä on lohkopotut jo nakattu uuniin...
Annetaan kastikkeen hymyillä hetki kattilassa, otetaan lohkopotut uunista ja puolukka-porkkana (resepti copyright Veijo Toimela) sose jääkaapista. Pyöräytetään wokkivihannekset wokkipannussa ja todetaan, ettei kannata säästää näissäkään. Spar-wokki on jäätynyt yhdeksi klöntiksi ja nestettä tulee aivan liikaa...
Ja sitten lautaselle, lasiin samaista olutta...
Ja kuunnellaan mitä vaimo tuumaa:
- Syvä hiljaisuus
- Syvä hiljaisuus jatkuu, ruokailun ääniä
- Syvä hiljaisuus jatkuu
- Tätä voisit muuten tehdä jos tule vieraita käymään
JEE! Ei siis maistu sille mille navetta haisee eikä Kotipizzaan ole tarvetta soittaa!
Hyvä yleisö, suosittelen lämpimästi ko. reseptiä. Illalla on vielä hauska imeskellä töllön ääressä linnun luita.
Bön Äpetit! _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 10.12.2004 02:30 Viestin aihe: |
|
|
Hus, nukkumaan siittä!Eikä käydä enää jääkaapilla! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
geratherm Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2004 Viestejä: 1501 Paikkakunta: Oulun lääni
|
Lähetetty: 10.12.2004 09:04 Viestin aihe: |
|
|
Pittää sen verran kommentoia että tuotahan pittää kyllä kokkeillaki sitte ens syksynä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mitä Hä Vieras
|
Lähetetty: 10.12.2004 19:15 Viestin aihe: |
|
|
Mites tuo legenda on tuon väristä lasissa. Valehteleeko kuva.
Näyttää ihan mehukatti mehulta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 10.12.2004 19:40 Viestin aihe: |
|
|
Sävyt päin prinkkalaa, puolukkaporkkanankin pitäis olla helakan punaista... _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 10.12.2004 19:44 Viestin aihe: |
|
|
Kuvaaja on nauttinut liikaa tuota haudutuslientä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nihis Vieras
|
Lähetetty: 10.12.2004 20:33 Viestin aihe: |
|
|
Ettei vaan olis kokki ottanut snapsiksi Sinolia? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 11.12.2004 00:27 Viestin aihe: |
|
|
Ei niin hyvää ettei jotain pahaakin. !&%¤#"! aivan väärän merkkistä kaljaa, eikun lirua... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Vieras
|
Lähetetty: 11.12.2004 10:30 Viestin aihe: |
|
|
Niin tietenkin kun linnut on jo syöty, niin sitten nuin hyvä resepti (pitihän rakhalta heti kysyä, onko lintuja vielä pakkasessa).
No kokeilen vuojenpäästä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|