Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
rääveli Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 171 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 04.02.2009 10:13 Viestin aihe: Villisian palvaus |
|
|
Sain saaliiksi villisian porsaan, n. 20 kg.
Käytössä olis savusauna, antakaapa vinkkejä suolauksesta, saunan lämmöstä ja palvausajasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 04.02.2009 21:53 Viestin aihe: |
|
|
Moron
Savustutin pari vuotta sitten aikuisen villipossun kinkun Iiläisessä savustamossa. Savustamon setä sanoi, että villisikaa täytyy suolata 5% voimakkaammalla liuoksella rasvaisuuden takia.
Lopputulos oli erittäin herkullinen. Toivotan menestystä operaatioon, vaikka ohjeita en osaa antaa. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 04.02.2009 22:32 Viestin aihe: |
|
|
Tarkastuta liha trikiinien vuoksi.. palvaus ei välttämättä tapa trikkiniä, koska hyvässä palvauksessa lämpötila jää alle 80 astetta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16749
|
Lähetetty: 04.02.2009 22:40 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä huomio tuosta trikiinistä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turja Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 31 Paikkakunta: utajärvi
|
Lähetetty: 05.02.2009 10:31 Viestin aihe: |
|
|
pari vuotta sitten palvauttiin n.40kg villisianpaisteja kylmäsellä ,lihoissa liian vähän suolaa sekä tosi kuivaa.
mutta koira tykkäs _________________ Vaikka perse eellä puuhun ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 05.02.2009 16:31 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on pakko komentoida vaikka lipsuu jo pahasti aiheesta, mutta tuo yllämainittu lihankäsittely laitos ei saa minulta minkäänlaista arvostusta. En kehtaa alkaa moittimaan, mutta en edes suostu virsireikääni laittamaan mitään tuotetta joka on ko. tuottajalta. Tämä riittänee... _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rääveli Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 171 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 05.02.2009 21:34 Viestin aihe: |
|
|
Trikiinit testattu, ei ollut. Viikonloppuna palvataan, saas nähdä mitä tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 06.02.2009 01:04 Viestin aihe: |
|
|
Snaipperi kirjoitti: | Nyt on pakko komentoida vaikka lipsuu jo pahasti aiheesta, mutta tuo yllämainittu lihankäsittely laitos ei saa minulta minkäänlaista arvostusta. En kehtaa alkaa moittimaan, mutta en edes suostu virsireikääni laittamaan mitään tuotetta joka on ko. tuottajalta. Tämä riittänee... |
Tuotteistaan päätellen em. firma on enemmän mylly kuin lihanjalostamo. _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
? ! ? Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 23 Syy 2007 Viestejä: 89
|
Lähetetty: 08.02.2009 16:20 Viestin aihe: |
|
|
Rääveli, miten palvaus onnisti? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rääveli Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 171 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 11.02.2009 23:37 Viestin aihe: |
|
|
Vähän jännitin tuleeko syötävää itselleni vai koiralleni. Taitaa koiralle jäädä vain luut.
Palvasin kohtalaisen lämpimässä ( ei ollut mittaria) savusaunassa n. 8 tuntia
aloittaen kylmässä saunassa, ulkona ja sisällä pakkasta n. -5.
Annoin saunan siintyä, jonka jälkeen nautimme makoisista löylyistä ystävättäreni, minä ja palvilihat.
Seuraavana aamuna savustin lihoja vielä 5 tuntia arviolta 20 asteisessa saunassa. Saunan lämmitykseen käytin leppää ja tammea sekä viimeksi
hieman katajaa.
Loppuarvostelu: maukasta, sopivan suolaista, hyvännäköistä, kuivui hieman liikaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 12.02.2009 10:47 Viestin aihe: |
|
|
rääveli kirjoitti: | jonka jälkeen nautimme makoisista löylyistä ystävättäreni, minä ja palvilihat.
Seuraavana aamuna savustin lihoja vielä 5 tuntia arviolta 20 asteisessa saunassa. Saunan lämmitykseen käytin leppää ja tammea sekä viimeksi
hieman katajaa.
Loppuarvostelu: maukasta, sopivan suolaista, hyvännäköistä, kuivui hieman liikaa. |
Onneksi tällä palstalla ei kaksi mielisyttä esiinny... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhaniR Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Syy 2008 Viestejä: 12
|
Lähetetty: 20.04.2009 15:21 Viestin aihe: Villisika? |
|
|
Vähän aiheen vierestä mutta itselläni on ekaa kertaa pakkanen täynnä villisikaa...millaisia ohjeita olisi eri osien valmistamiseen?
Muut reseptit kuin palvaaminen kiinnostaisi kovasti.
Kiittäen etukäteen ,
-Juhani Siga |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.04.2009 16:04 Viestin aihe: |
|
|
Pidähän hyvää huolta siitä kinkusta; ens jouluna sitten vähän parempi joulukinkku tiedossa!!
Muuten käytä sitä ihan samoin kuin muutenkin possua, mutta ole mausteissa tarkkana ettet hävitä sen ominaismakua.
Olen pari kertaa päässyt maistamaan ja todella maukasta on. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 20.04.2009 16:40 Viestin aihe: |
|
|
Yrttisessä punaviinissä olen marinoinut ja normi riistapaistin tapaan haudutellut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhaniR Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Syy 2008 Viestejä: 12
|
Lähetetty: 27.04.2009 15:40 Viestin aihe: wappuna |
|
|
vappuna on sitten sikaa tiedossa, pitää ottaa sulamaan ja marinoinitiin muhimaan...grillissä sitten valmiiksi, on meinaan isoa gripsiä tiedossa!
-J |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|