OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Uusi aselaki
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tube



Liittynyt: 07 Lok 2008
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: 18.01.2009 20:59    Viestin aihe: Uusi aselaki Vastaa lainaamalla viestiä

Iltalehdessä ministeri Holmlund kertoi että aseluvista tulisi määräaikaisia 5-10 vuotta, mitä olette mieltä? Myös sellaista oli että aselupiin tulisi yläikäraja, siis mitä ihmettä? Jos joku aloittaa ammuntaharrastuksen vasta 60-65V ja yläikäraja olisi esim 70V. Ihmiset elää muutenkin pitempään ja terveemmin. Ainahan on näitä dementikkoja ja Altzhaimereita, mutta ne voidaan kyllä saada selville testeillä ja tarkastuksilla. Toivottavasti ikämiesampujat herää ennenkuin on liian myöhäistä. Hyväks ampujaks kehitytään yleensä vasta pitkän kokemuksen kautta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 18.01.2009 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos leima pitää uusia 5-10v välein niin uusitaan sitten. Tavalliselle tervepäiselle metsästäjälle tai aseharrastajalle se on läpihuutojuttu.
Eri asia on kannattaako vähäisiä poliisivoimia käyttää turhanpäiväisiin asioihin joissa panos/tuotossuhde on vaatimaton
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 18.01.2009 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riippuuhan tuo vähän miten ne haluaa että harrastus varmennetaan. Itekkin ammuskelen kohtalaisen ahkerasti käsiaseella (joista toinen on sellanen hurjankamalasarjatulilaite.22lr), mutta en kuulu seuraan. En myöskään pidä päiväkirjaa, tai siis lokakuusta olen alkanut pitämään, mutta sekin lähinnä laukausmääriä varten.

Edellyttääkö tää nyt sitten hirveää elämäntavan muutosta, seuraan liittymistä (kun asuinpaikkakuntakin muuttuu vuoden sisällä varmasti), päiväkirjaa johon pyydellään allekirjoituksia tuhannelta tuntemattomalta vai miten prkl Evil or Very Mad
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jorge
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 1628
Paikkakunta: Rehuvaara

LähetäLähetetty: 18.01.2009 23:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koululaisille ei saisi antaa kuin korkeintaan parin päivän määräaikaisen luvan. Ainakin sen mukaan mitä Jokelan ja Kauhajoen tapauksista on opittavissa. Kumpikin tapaus sattui likimain välittömästi luvan saamisen jälkeen.

Julkisuudessa olleilla lainmuutoksilla ei pystytä vaikuttamaan Jokelan tai Kauhajoen kaltaisiin tapauksiin. Kysymys kun ei ole itsestään aseesta vaan yksinomaan sen käyttäjästä. Silloin kun joku haluaa suunnitelmallisesti toteutaa itsemurhan, murhan tai vaikka joukkomurhan siihen löytyy kaikenlaisia tekoväneitä tai keinoja. Jos niistä yhden välineen, siis laillisesti hankitun ampuma-aseen, saaminen estetään se ei ole vielä kovin vakuuttava ratkaisu. Eikä sitäkään estetä ehdotetulla lainmuutoksilla. Nykyisen aselain 45§:n tarkka noudattaminen olisi tässä suhteessa kaikkein paras ratkaisu.

Ilmeisesti lainlaatijan tarkoituksena on saattaa aseen omistaminen mahdollisimman hankalaksi ja kalliiksi. Sitä kautta pyritään saamaan ampuma-aseita vähenemään. Mutta, kun tuntee ja tietää suomalaisten kansanluonnetta, on vaarana että taas mennään ojasta allikkoon. Määräaikaisuus ja kaikki muukin hankaluus koskee vain luvallisia aseita. Jos aseiden hankinta menee laillisten kanavien kautta liian vaikeaksi, niin ihmiset saattavat innostua hankkimaan luvattomia aseita. Siitäkin syntyy omat hankaluutensa ja yleinen lain kunnioitus vain heikkenee.

Kaavailulla aselainmuutoksilla ei todellakaan ole merkitystä koulusurmien ehkäisyssä. Mutta se tuskin lienee edes lainlaatijan tarkoituksena. Kysymys on vain ja ainoastaan vasemmistolaisten ja muiden asevastustajien yleisestä periaatteellisesta tavoitteesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 19.01.2009 03:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täysin järjetöntä ajaa lupien määräaikaisuutta. Jo touhun kustannukset ovat olemattomaan "turvallisuuden lisääntymiseen" nähden kohtuuttomat.
Jos vaikka satatuhatta aseenomistajaa ramppaa alvariinsa todistelemassa että "Ammuttu on", niin millainen poliisilauma niitä todistuksia istuu tarkastamassa ja selvittelmässä.

Eikö sitten täytyisi olla tarkat taulukot kuinka monta laukausta päivää kohden pitää ampua että on tarpeeksi harrastunut ja saa lupansa uusituksi. Kymmenen vuoden aikana taatusti useimmille kuitenkin tulee HARRASTUKSEEN taukoja ihan arkipäivän syistä; työttömyys tms. rahapula, sairaus tai loukkaantuminen jne. Sitten viedään luvat kun "Virtanen ei ole senjasen vuoden siinäjasiinä kuussa ampunut tarpeeksi"... Ei taatusti ole mitään muuta harrastusta johon virkamies yrittää ajaa HARRASTUSPAKKOA.

Ilmeisesti lupien uusimispakolla ja siitä harrastajille koituvilla kustannuksilla yritetään vähentää "tarpeettomien" aseitten määrää, mm. asekeräilijöiden hallussa olevia... Jollain "yläikärajalla" taas ilmeisesti aiotaan lopettaa mahdollisuus aseitten perimiseen.

Outoja esityksiä, joissa oudointa on se keppihevonen millä niitä yritetään ajaa laiksi. Molempien ammuskelijoitten määräaikalupa osoittaa sen hyödyn ja kyseessä eivät tainneet olla mitkään eläkeläiset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mikko1
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 67

LähetäLähetetty: 19.01.2009 05:22    Viestin aihe: Määräaikaiset luvat johtavat kaaokseen Vastaa lainaamalla viestiä

Suunnitelma systemaattisesti määräaikaistaa (käsi)aseluvat johtanee lupahallinnolliseen kaaokseen, harrastajien rahastukseen ja pahimmillaan arvaamattomiin oikeusturvaongelmiin:
- Jo nyt lupakäsittelyajat kuuluvat olevan kuukausia, entä sitten kun muutaman vuoden päästä mukaan hakijoiksi tulevat kaikki lupien uusijat?
- Pistoolin lupaprosessi maksaa jo nyt helposti 150+ euroa lääkärintodistuksineen, matkakuluineen jne. Vaikka hakija vain olisi esim. vaihtamassa pistoolia toiseen samanlaiseen pitää käydä lääkärissä, poliisiasemalla käydä vähintään neljä kertaa (hakemuksen jättö, haastattelu, aseen näyttö ja lupakortin haku). Ja sama rumba uudestaan ennen kuin määrä-aikainen lupa umpeutuu!
- Poliisin lupajärjestelmä ei muistuta määrä-aikaisuuden loppumisesta. Luvan uusimisen muistaminen jää omalle vastuulle. Jos lupa ehtii vaikka vahingossa mennä umpeen on ase laiton ja kyseessä ampuma-ase rikos ja seurata voi rikostutkinta ja kaikkien muidenkin lupien ja aseiden.....
- Ja jos vaikka kuukautta ennen luvan umpeutumista alkaa hakea uutta lupaa ja lupaa ei ehditä käsitellä (huom. em. prosessit) tulee ase viedä poliisin haltuun jotta ei joudu luvattoman aseen haltijaksi. Yhtä absurdia olisi, jos vaikka ajokortin vanhentuesa pitäisi viedä auto(t) poliisiasemalle, ja jos et ajoissa hae uutta ajokorttia niin kaikki autosi voitaisiin takavarikoida :wink:
- Ikärajoitus on nerokas keksintö. Laitetaan ikärjaksi vaikkapa 75 vuotta ja ns. suurien ikäluokkien osalta vuonna 2015 alkaa massiivinen aseiden sulattaminen romuraudaksi. Samalla kaikista kilpailuista voidaan poistaa "ikämiessarjat" koska aseet kerätään valtiolle kun täyttää 75 vuotta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 19.01.2009 05:30    Viestin aihe: Re: Määräaikaiset luvat johtavat kaaokseen Vastaa lainaamalla viestiä

mikko1 kirjoitti:
Poliisin lupajärjestelmä ei muistuta määrä-aikaisuuden loppumisesta. Luvan uusimisen muistaminen jää omalle vastuulle. Jos lupa ehtii vaikka vahingossa mennä umpeen on ase laiton ja kyseessä ampuma-ase rikos ja seurata voi rikostutkinta ja kaikkien muidenkin lupien ja aseiden....


Epäilemättä tämä on yksi tavoitteista esityksen takana. Varsinkin useamman eriaikoina ostetun aseen lupien uusimisen muistaminen lisää vielä aserikolliseksi päätymisen todennäköisyyttä.

- Mitäs aiot eläkkeelläollessasi harrastaa?
- En näköjään ainakaan ampumista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mili
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2006
Viestejä: 593

LähetäLähetetty: 19.01.2009 18:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä määräaikaisuudella haetaan?

Onko kyseessä lähinnä paniikkinappulan painaminen, ennen kun taas seuraavan kerran tapahtuu, ovat virkamiehet esittäneet politiikoille ainakin jotain "konkreettista"?

Vai onko kyseessä yritys paikata epäonnistuneen AYO:n vaikutuksia?

Jokelan ja Kauhajoen tapauksissa oli molemmissa kyseessä määräaikaiset luvat. Ja lopputulos on meidän kaikkien tiedossa.

Lupien määräaikaisuus ei mielestäni ole kuin keino hoitaa aseidenriisunta hitaasti, mutta varmasti.

Ja samalla voidaan hvyällä omallatunnolla unohtaa ne todelliset ongelmat, jotka ko. tapauksiin ovat johtaneet ja joiden ratkaisemiseen tarvittaisiin nopeita toimenpiteitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 19.01.2009 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokelan ja Kauhajoen tapauksissa oli molemmissa kyseessä määräaikaiset luvat. Ja lopputulos on meidän kaikkien tiedossa. Pitänee muistaa että uudessa laissahan on ekakertalaisella oltava lääkärintodistus,tällä pyritään estämään näiden pimpojen saamasta aseita. Ettei käy kuin on käynyt jokelassa,ja kauhajoella että aseen on saanut liian helpoin perustein,se vielä että jos nyt sitten joutuu luvat määrä ajan jälkeen uudelleen punnittavaksi ei ole mikään huono idea.Tämmöisiä käytäntöjä löytyy maalimalta,onhan tietenkin huomioitavaa vaikka terveyden muuttuminen viiden vuoden sisällä kuten mielenterveys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mozambique
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2004
Viestejä: 411
Paikkakunta: Kalifornische Demokratische Republik

LähetäLähetetty: 19.01.2009 19:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viisi vuotta sitten oli vuosi 2004. Kymmenen vuotta sitten oli eri vuosituhat.

Kuka muistaa, millaisia päivänpolttavia aiheita silloin oli lainsäädäntötyön alla? En minäkään.

Viiden ja kymmenen vuoden päästä tästä keväästä ei kukaan myöskään muista. Ja silloin vaikkapa päätös olla jatkamatta yhtään määräaikaista aselupaa syntyy sananmukaisesti kädenkäänteessä.

Ajatelkaa nyt vähän.
_________________
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Mili
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2006
Viestejä: 593

LähetäLähetetty: 19.01.2009 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eero kirjoitti:
...tällä pyritään estämään näiden pimpojen saamasta aseita...että aseen on saanut liian helpoin perustein,se vielä että jos nyt sitten joutuu luvat määrä ajan jälkeen uudelleen punnittavaksi ei ole mikään huono idea.Tämmöisiä käytäntöjä löytyy maalimalta,onhan tietenkin huomioitavaa vaikka terveyden muuttuminen viiden vuoden sisällä kuten mielenterveys.


Kyllä määräaikaislupakäytäntö on ollut Suomessa käytössä jo ainakin vuodesta 2002 lähtien ensiaseen ollessa kyseessä kun hakijana on alle 20-vuotias.

Määräaikaislupa ei anna mitään merkittävää lisäarvoa. Turvallisuutta sillä ei ole voitu lisätä, eikä voida lisätä.

Edelleen Optulan mukaan neljästä luvallisella ampuma-aseella suoritetusta verityöstä kolme tehdään metsästysaseilla.

Pitäisikö ajokorttikin suorittaa uudelleen aina viiden vuoden välein, jotta voitaisiin karsia nämä "pimpot" pois liikenteestä? Niitä kun näkee tien päällä lähes päivittäin.

Liikennekuolemien osalta voidaan perustellusti kysyä, miksei hallitus ole tehnyt mitään rattijuoppojen aiheuttamien onnettomuuksien määrän vähentämiseksi?

Nuorten, vasta ajokortin saaneiden henkilöiden kuolemaan, jopa usean nuoren kuolemaan, johtaneiden onnettomuuksien vähentämiseksi ei liikenneministeriö ole tehnyt mitään eikä myöskään ohjeistanut autokouluja ko. asiassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 19.01.2009 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mili kirjoitti:
eero kirjoitti:
...tällä pyritään estämään näiden pimpojen saamasta aseita...että aseen on saanut liian helpoin perustein,se vielä että jos nyt sitten joutuu luvat määrä ajan jälkeen uudelleen punnittavaksi ei ole mikään huono idea.Tämmöisiä käytäntöjä löytyy maalimalta,onhan tietenkin huomioitavaa vaikka terveyden muuttuminen viiden vuoden sisällä kuten mielenterveys.


Kyllä määräaikaislupakäytäntö on ollut Suomessa käytössä jo ainakin vuodesta 2002 lähtien ensiaseen ollessa kyseessä kun hakijana on alle 20-vuotias.

Määräaikaislupa ei anna mitään merkittävää lisäarvoa. Turvallisuutta sillä ei ole voitu lisätä, eikä voida lisätä.

Edelleen Optulan mukaan neljästä luvallisella ampuma-aseella suoritetusta verityöstä kolme tehdään metsästysaseilla.

Pitäisikö ajokorttikin suorittaa uudelleen aina viiden vuoden välein, jotta voitaisiin karsia nämä "pimpot" pois liikenteestä? Niitä kun näkee tien päällä lähes päivittäin.

Liikennekuolemien osalta voidaan perustellusti kysyä, miksei hallitus ole tehnyt mitään rattijuoppojen aiheuttamien onnettomuuksien määrän vähentämiseksi?

Nuorten, vasta ajokortin saaneiden henkilöiden kuolemaan, jopa usean nuoren kuolemaan, johtaneiden onnettomuuksien vähentämiseksi ei liikenneministeriö ole tehnyt mitään eikä myöskään ohjeistanut autokouluja ko. asiassa.
No on ainakin vanhemiten ajokorttia varten näön tarkastus, taitaa se jossain vaiheessa olla sitten tuo terveys tarkastuskin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tate
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1417
Paikkakunta: Etelä Suomi

LähetäLähetetty: 20.01.2009 18:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jänkäkurppa kirjoitti:
Jos leima pitää uusia 5-10v välein niin uusitaan sitten. Tavalliselle tervepäiselle metsästäjälle tai aseharrastajalle se on läpihuutojuttu.


Toki se on läpihuutojuttu, mutta mietippä sitä mitä se kustantaa jos perheessä on useampi ampumaharrastaja ja kalustoa useammankymmentä kappaletta.
Otetaanpa esimerkkinä, että perheessä on 4 aktiiviampujaa, joilla kalustoa yhteensä 20kpl erilaisiä aseita. 20 x 32 eur = 640 euroa, siihen lisäksi lääkärintodistukset ym. juoksevat kulut.

Ja taitaapa tuosta hommasta tulla jonkinlaista ruuhkaa myös lupakansliassakin. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 20.01.2009 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässäkin taloudessa uusimiskulut pyörähtävät tuhannen euron tuntumaan, jos pitää maksaa se 24-32 euroa/uusittava lupa. Ei kyllä tunnu yhtään kohtuulliselta jos tuollainen tuhannen euron "vero" pitää maksaa muutaman vuoden välein, ja vielä täysin tyhjänpäiväisestä asiasta. Se tekee pari kymppiä per kuukausi jos jakaa viiden vuoden lupajaksolle.

Toivottavasti tämä määräaikaisuusajatus unohdetaan viimeistään siinä vaiheessa kun joku lainvalmistelijoista laskee miten monta lupavirkailijaa pitää palkata hoitamaan näitä uusimishakemuksia. Vaikka luvanhakijoilta veloitetaankin maksu, menee se raha yhteiseen kassaan, ja lupakäsittelijöiden palkat maksetaan normaalista budjetista. Jotain valtionhallinnon kassanvartijaa alkaa hyvin pian rassata sellainen rahanmeno ja alkaa miettiä mitä oikeasti järkevää sama työntekijäjoukko voisi sen sijaan tehdä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 20.01.2009 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän vielä pari pientä laskelmaa hallintopuolen työmääristä määräaikaisten lupien takia:

300 000 käsiasetta, kymmenen vuoden lupajakso => 30 000 lupahakemusta per vuosi. 15 minuuttia per lupa, 11 kk x 20 työpäivää x 6 tehollista työtuntia => yksi henkilö hoitaa 5280 lupahakemusta vuodessa. Tarvitaan noin kuusi täysipäiväistä lupavirkailijaa. (On tosin yläkanttiin laskettu tuo työteho, joten kuusi henkilöä ei urakasta selviä.)

1 000 000 asetta eli pitkät mukana, viiden vuoden lupajakso => 200 000 lupahakemusta per vuosi. 30 minuuttia per lupa. Tarvitaan 75 lupakäsittelijää.

Tuossa on siis tarvittavien lupakäsittelijöiden virkojen karkea lukumäärä: 6-100 virkailijaa. Voisikohan tuolla panostuksella saada jotain hyödyllisempää aikaan kuin vatvoa yksinkertaisia hallintopäätöksiä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 1 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com