Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 03.10.2007 16:54 Viestin aihe: |
|
|
Ihan hyviä lähtökohtia, mutta jättäkää hyvät ihmiset nuo lihaliemikuutiot ja mitkälie marinointikastikkeet jonnekin. Ei kai kaiken tarvi maistua natriumglutamaatille ja E-koodatuille väriaineille...
Itse laitan jäisenä lastuksi vestettyä silavaa+ruokalusikallinen voita pannuun jossa ruskistat teerenpalat ja sitten kannelliseen valurautapataan. Mausteiksi jauhettua merisuolaa ja joko 5-7 (yht.) katajanmarjaa ja/tai kokonaista maustepippuria. Rehuiksi porkkanaa ja sipulia. Uunissa kypsäksi, vettä kannattaa lisätä pataan. Riiputusaika ja -lämpötila vaikuttavat uunissa vietettävään aikaan. Minulla ei olisi kanttia paistaa vakiolämmöllä koko aikaa, itse lähtisin 175:stä ja jossain puolentoista tunnin jälkeen kohdalla heittäisin 120 astetta ja lisäisin pataan pari desiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
duster Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hel 2005 Viestejä: 641
|
Lähetetty: 09.10.2007 18:07 Viestin aihe: |
|
|
No ei varsinaisesti teertä, mutta metsälintua kuitenkin. Viimeviikolla laitoin koppelon näin: Voitelin ensin öljyllä, laitoin maustetta pintaan(merisuolaa & pippuria), annoin yön olla jääkaapissa. Seuraavana päivänä täytin linnun puolukoilla, porkkanoilla ja sipulilla. Laitoin linnun pataan jossa vettä noin puolillaan, veteen myös porkkanaa ja sipulia. Uuniin 175 asteeseen ja siellä omantunnon mukaan, välillä lintu kääntäen että ei kuivu. Mausteita tuli lisättyä vielä liemeen. Ja olipa hyvää.
Vielä en oo kokeillut sotkea noita alkoholi juomia ruoanlaitossa, kyllä ne minusta kuuluu juoda erillään. Ruuan kanssa sitten maitoa...
Loput linnusta tuli eilen laitettua kiusaukseen ja syötävää tuli siitäkin.
Voin sanoa että nälkä siirtyi! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 09.10.2007 18:19 Viestin aihe: |
|
|
Vistan röstiperunat on minulle aivan uusi tuttavuus, kuinkas nuo valmistetaan ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ELLU69 Vieras
|
Lähetetty: 09.10.2007 18:31 Viestin aihe: |
|
|
Missäs Lahtinen on? Hän teki niin herkullisen näköisiä sörsseleitä...mites Lahtinen tekisi ruokaa teerestä? Laittaisitko jonkun ohjeen?
Mä olen täällä käynyt kuikuilemassa...minne on mies kadonnut? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kahka Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2004 Viestejä: 433 Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen
|
Lähetetty: 09.10.2007 21:04 Viestin aihe: |
|
|
Jäätävän pitkiä valmistusaikoja.
Viimeiset pari teeriparkaa olen kypsentänyt täten:
Rintalihat irti rangasta ja sivuun. Luut ja loput lihat voi laittaa kiehumaan jonkun kuution ynnä muiden mausteiden kanssa kunnes ovat kypsiä. Sitten lihat irti ja jos niitä ei heti tule syötyä, niin ne voi työntää kastikkeeseen, joka keittoliemestä syntyy.
Sitten ne rintalihat, jotka otetaan puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön(asiasta enemmän tietävät ovat kertoneet, että näin pitää tehdä), lyödään voin kanssa paistinpannulle, suolaa ja pippuria pintaan ja paistetaan hieman kypsemmäksi kuin naudan pihvi, eli sisältä jää kauniisti punertamaan. Paistamisen jälkeen laitetaan vielä puoleksi tunniksi foliokääreeseen(tämänkin ne enemmän tietävät kertoivat), ja sitten siivuiksi ja heti tarjolle. Kelvannut todistettavasti jopa naisväelle.
Toimii sorsalla ja teerellä ja varmaan kaikilla muillakin elukoilla. Ei ole väliä, että onko nyljetty vai kynitty elukka. Suosittelen erityisesti niille, joiden mielestä riista maistuu liian voimakkaalle. Se joidenkin riistan mausta löytämä maksan vivahde ei tässä maistu.
Ja niille jotka ovat sitä mieltä, että riistan pitääkin maistua PAHALLE, etukäteiskommenttina, että ei tätä syödessä sentään kanaa luule syövänsä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
citymies Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Hei 2007 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 11.10.2007 22:28 Viestin aihe: |
|
|
Kahka, kerroit juuri meikäläisen toisen suosikkireseptin, kiitos kun säästit vaivan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korvestaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2007 Viestejä: 1145 Paikkakunta: Marttila
|
Lähetetty: 18.10.2008 11:59 Viestin aihe: |
|
|
Nyt mulla olis yks kokonainen teerenruho valmiina. Mitäs sille seuraavaksi kannattaa tehdä? Antakaa nyt edes yksi selvä ohje _________________ -Kertalaakiyhdistys- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kulakki Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2007 Viestejä: 168 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 18.10.2008 19:58 Viestin aihe: |
|
|
Irrottele lihat mahdollisimman tarkkaan ja pieni ne. Luista ja muista roippeista voipi keitellä liemen ja vaikka pakastaa sen kastiketta, keittoa tms. varten.
Pannulle voita, sitten lihat ruskistumaan. Sitte porkkanaviipaleita ja sipulia. Hieman olutta ja vettä, jota lisätään aina kun edelliset on haihtuneet. Haudutetaan kypsäksi, nestettä ei tartte jäädä kuin pikkaisen. Suolaa ja hieman mustapippuria myllystä.
Tarjotaan perunamuusin kanssa, kyytipojaksi maitoa. Simppeliä ja h*lvetin hyvää! _________________ Pro patria semper |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kulakki Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2007 Viestejä: 168 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 18.10.2008 20:56 Viestin aihe: |
|
|
Teeri/metso kattilaan kokonaisena tai paloiteltuna. Lisäksi laakerinlehti, mustapippureita, suolaa, sipulilohkoja sekä porkkanoita pari.
Vettä niin että peittyy ja kiehumaan. Kuori verivaahto tarkkaan pois.
Keitellään niin että lihat irtoaa luista. Lihat erotellaan luista ja liemi siivilöidään. Lihat laitetaan puhtaaseen liemeen ja liedelle. Lasiin tms. hieman vettä ja pari rkl vehnäjauhoja, sekoitetaan esim haarukalla hyvin.
Vehnäjauhoseos kipataan kattilaan missä lihat kiehuu, annetaan olla n. 5 min että jauhot kypsyy.
Viillokki on valmis! Hyvää on. Metsosta tehtynä saat syödä monta päivää jos perheessä ei ole muita riistan syöjiä. Välillä perunoiden, pottumuussin tai riisin kans. Ei kyllästy! _________________ Pro patria semper |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korvestaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2007 Viestejä: 1145 Paikkakunta: Marttila
|
Lähetetty: 19.10.2008 20:08 Viestin aihe: |
|
|
Kiitoksia ohjeista! Äiti muori oli jo kerinnyt tänään taikoa teerestä hyvää soosia, ens kerralla koitetaan jotain uutta _________________ -Kertalaakiyhdistys- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 19.10.2008 20:16 Viestin aihe: |
|
|
korvestaja kirjoitti: | Kiitoksia ohjeista! Äiti muori oli jo kerinnyt tänään taikoa teerestä hyvää soosia, ens kerralla koitetaan jotain uutta | miten teki???? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 25.12.2008 20:48 Viestin aihe: |
|
|
Juuri syötiin päivälliseksi pari teertä käristyksenä oikein voisen perunamuusin ja herukkahillon kanssa. Voi tsiisös että oli hyvää.
Tavoitteena on siis mahdollisimman yksinkertainen käristys. Lihalle nopea pyöräytys runsaassa voissa pannulla ja haaleaan pataan odottamaan loppuja pannullisia. Mausteena suolaa ja jos nyt on ihan pakko niin myllystä vähän pippuria. Viimeisen pannullisen jälkeen kiehautetaan pannu puhtaaksi tilkassa vettä ja heitetään pannun sisältö pataan lihojen päälle. Sitten tehdään muusi. Tällä välin lihoja ei enää kypsennetä vaan pidetään padassa erittäin miedossa lämmössä.
Parin linnun rinnat oli erillään ilman luita pakkasessa tätä veljeltä saadun vinkin mukaista kurmettia varten. Olen sen verran laiska että pidän jäisiä käristyslihoja pöydällä hetken ennen leikkelyä niin ei ole niin hikistä hommaa. Saattaa olla että ensi syksynä menee useampi lintu samalla mallilla jäihin. Siis jos sattuu lintuja saamaan. Ja saahan niitä kun käy metällä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JoneK Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 4071
|
Lähetetty: 25.12.2008 21:19 Viestin aihe: |
|
|
Pois.
Viimeinen muokkaaja, JoneK pvm 12.01.2011 02:08, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sammal Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2009 Viestejä: 383
|
Lähetetty: 14.11.2010 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Ohhoh äsken vetäsin teertä mahan täydeltä! laitoin linnut ( 2 akka 1 kukko) pataan ruskistuksen jäleen porkkanan ja parin sipulin sekä 3 valkosipulin kanssa muhimaan. mausteina suola, pippuri ja timjamia ripaus sekä nyrkki voita. vettä sopivasti ja eikun uuniin ja tietty sellanen 10cm pitkä katajan okasa sekaan. muutama tunti muhimista 175c ja suppilovahvero-kerma soossi sekä pottumuussit siihen lintu liemeen.
puolukka hilloo kylkeen ja ähkyyn syönti oli taattu _________________ 1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle
Legalize IT! cann... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pilot61 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 576 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 15.11.2010 22:12 Viestin aihe: |
|
|
Eikös sitä sanota, että ken keitetyn paistaa sen makia maistaa.
Olkoon tuo. Minusta on eri asia miten valmistaa nuoren tai vanhan linnun.
Nuoren pyyn, teeren, metson täkkä poikkisyin puolen sentin siivuiksi siivutettuna ja voissa paistinpannulla paistettuna kypsyypi nopeasti- minuuteissa. Tärkeintä, että liha on valutettu vedestä kunnolla ja eikä paista liikaa. Pippurin ja suolan pitää lisätä aivan viimex. (Itse usein napostelen sisävileet suoraan pannulta - ne vaaleet siiven nostajalihakset)
Jos siihen päälle vielä sienet ja ruokakerman nakkaa niin vot.
Lisukkeeksi kelpaa potut tai riisi. Suolakurkut ja puolukkasose toimii lautasen täydentäjinä.
Sitte sopiva punaviini - mm. NERO - toimii hyvin juomana.
Vanha lintu (ukkometto /epävarma tapaus) kaipaa paistamisen lisäksi yleensä uunihaudutuksen. Muutoin meny sama.
Tämä vain 30 vuoden kokemuksella. Jopa anoppikin tykkää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|