OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Haussa taskulamppu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 68, 69, 70  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Egsise
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tou 2004
Viestejä: 183
Paikkakunta: Kittilä

LähetäLähetetty: 15.11.2008 05:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauski kirjoitti:
^Offtopicia tai ei, mutta ihan väärin haettu vertaus.

Mielipiteestä riippumatta toyota corolla on yksi suomen suosituimpia autoja jo pitkältä ajalta.
Käsittääkseni corollan luotettavuus ja turvallisuus on erittäin hyvällä tasolla.

Kyllä epäilemättä, alkalit ovat ilmeisesti samassa asemassa kun puhutaan taskulamppujen virtalähteistä. Very Happy

Tojota=Alkalipatteri
Mersu=AW18650

Sori, oli pakko kommentoida, jatkakaa.
_________________
#metsastys.net@Quakenet
#pmr.fi@IRCnet
Lamppu ja akkutestit http://egsise.hi.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Suppo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Syy 2005
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 26.11.2008 18:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fenix L2D Q5 on ollut käytössä toista vuotta, joten voisin kommentoida sitä tälle foorumille täysin poikkeuksellisesti eli metsästyskäytön näkökulmasta. Smile

Lampun koko on juuri passeli ja vastaa kokolailla kahta 12/76-magnumia. Eli se on riittävän suuri löytyäkseen nopeasti miljoonataskuista, mutta samalla kohtuu huomaamaton ja kevyt kanniskella. Paino sanalla kevyt, koska tuohan ei tyhjänä taida paljoa yli 50 gramman painaa. Tämä on sikäli oleellista, että paras taskulamppu jahtikäyttöön on se, joka on mukana. Tuosta vielä isompi ja raskaampi kanki, niin aika herkästi se on kotona, kun sitä tarvitsisi. Pienempihän se voisi olla, mutta tuo LED-tekniikka taitaa olla vielä niin onnetonta, että toiminta-ajat jää turhan pieniksi, kun paristoja vähennetään/pienennetään. Nytkin toiminta-aika kahdella AA-kokoisella akulla on riittävän alarajoilla.

Nuo eri tehoalueet on tervetullut ominaisuus varsinkin silloin, kun jäljestyksen/kaivamisen pituudesta ei ole tietoa ja vara-akkuja ei ole mukana. Kakkosteholla tarpoo pimeässä metsässä talvella pois tiekseen. Jos vara-akut on mukana, niin käytän kyllä kolmostehoa lähes poikkeuksetta, koska silloin siirrytään välttävästä lähes mukavuusalueelle. Pari päivää sitten luolilla Fenix oli ainoa lamppu, joten siinä käytettiin kolmostehoa valaisemaan kaivuuta. Jossain vaiheessa lamppu pudotti kakkosteholle ja välittömästi suositeltiin akun vaihtoa. Smile Kyllä silläkin homma onnistuu, mutta kun tuohon kolmostehoon tottui, niin kakkosalue oli enää nippa nappa riittävä. Matalinta tehoaluetta en ole ikinä metsällä käyttänyt, koska siellä se on usein riittämätön. Minkkiloukkukierroksella käytössä on pääasiassa kolmosteho ja laajoilla alueilla napautan turbon päälle, jolloin minkin jäljet kyllä näkee niin kauas, kun ne voi varmuudella minkin jäljiksi todeta. Turbo on hyvä myös päivänvalolla, jolloin sillä voi katsoa loukun sisälle riittävän kaukaa ja todeta tilanne.

Jatkuvassa käytössä turbo on aika onneton ja periaatteessa käyttökelvoton. Lampun pää lämpenee nopeasti, joten hyötysuhde taitaa olla aika huono. Lisäksi L2D:ssä on mielenkiintoinen akun kaasuuntumisominaisuus turbon kanssa. Lähes tyhjillä akuilla kun läväyttää turbon päälle, niin lamppu hiipuu nopeasti ja valokytkimen kumista paisuu armoton pallo, koska lamppu on täynnä kaasua. Tuon jälkeen lamppua saakin ravistella, hakata, puhaltaa ja rukoilla, että se lähtisi vielä käyntiin. Joka kerta se on lopulta lähtenyt, mutta aina on jäänyt epäselväksi, että mistä homma kiikasti. Akut on kyllä entiset tuon kaasupurkauksen jälkeen. Toinen ihmeellinen tapaus tuossa lampussa on se, että kun tiputat sen maahan, niin se ei aina lähde enää käyntiin. Sitten se puretaan ja puhallellaan ja ravistellaan ja vaihdetaan akkujen järjestystä ja ihmetellään, kun mikään ei auta. Sitten manataan hetki ja kokeillaan vielä kerran, jolloin lamppu pelaa taas entiseen malliin. Olisikohan tuo seurausta noista akkujen kaasuuntumisista, koska tuollaista ongelmaa ei ole kavereiden lampuissa ollut, vaikka heilläkin näitä on ollut paljon käytössä ja pudotettu useaan kertaan betonilattialle. Nooh, ne ei käytäkään turbotehoa juuri lainkaan. Minulla ongelma on tullut, kun lamppu on pudonnut pehmeään hankeen. Smile Tälläinen tapahtuma on sattunut kaksi kertaa, mutta en ole tuosta stressannut, koska lamppu herää muutaman minuutin sisällä.

Siitä tulikin mieleeni, että Fenix Suomen takuut on aika vehkeestä. Pitäisi kai olla Suomi-leimat lampussa, että takuu toimisi. Itse olen hankkinut lamppuni tilanteessa, jossa noita ei edes saanut Suomesta, joten valaisimissa on leimaa Saksasta, Ranskasta ja Briteistä.

Vedenpitävyys lienee hyvä, koska kaasukaan ei pääse pihalle. Kaveri käyttää L1D:tä apuvalona leikkimielisessä vedenalaisessa kuvauksessa ja hyvinpä tuo asiansa taitaa ajaa. Nuo SOS- ja strobo-toiminnot ovat kohtuu vehkeestä, mutta aika nopeasti ne oppii välttämään. Turbolla saa muuten lähes päiväkuvan tasoisia kuvia kännykameralla pimeässä. Tällekin on nähtävä jotain arvoa. Smile

Valokuvio on mielestäni erinomainen metsästyskäyttöön. Kuvio on riittävän laaja kulkemiseen/jäljestämiseen ja spotti kuitenkin niin kirkas, että sillä jäljet voi tarkistaa todella kaukaa. Kahden kaivajan luolahommissakin tuolla valaisee koko alueen ilman mitään kikkailuja.

Pöydältä tuo lamppu pyörähtää aika herkästi lattialle, joten muotoilu ei sinällään oikein toimi. Tuohan on kai ratkaistu päivitetyssä versiossa.

Muihin ledivalaisimiin en ole tuota päässyt aikaisemmin vertaamaan, mutta hiljan pääsin testaamaan Led Lenseria L2D:n rinnalla. Se oli joku ladattava David. Päällimäisenä jäi mieleen LL:n täysin sininen valo, joka aiheutti hiukan hämmennystä. Siinä oli ihan näppärä valokeilan säätö, mutta laajimmillaankin siinä oli kapeampi keila kuin Fenixissa. Spottiasennossa valoon tuli kantamaa, mutta Fenixilla näki huomattavasti kauemmas.

Avainperässä minulla on L0D Q4 ja tuollakin on supikoiran perässä rymytty tuntikaupalla. Kyllä silläkin juuri pärjää, vaikka ei mikään optimaalisin lamppu tehoiltaan olekaan. Hyvä puoli tuossa on, että se on lähes aina mukana, josta päästään taas siihen, että kokoluokan täytyy olla kannettavan rajoissa. Käyttötarkoituksen mukaan tietysti, mutta yleiskäyttöisen metsästyslampun määritelmään L2D sujahtaa hienosti.

Aikanaan on tullut kannettua kaikenmoisia "vanhan tekniikan" lamppuja pienistä suuriin ja tuo L2D on ensimmäinen ledivalaisimeni. Äkkiä ajatellen Fenix on lähes täydellinen yleislamppu omiin jahtihommiin. Vielä ei ole tullut tilannetta, jossa ominaisuudet olisivat jotenkin jääneet kesken. Toki tehoa ja toiminta-aikaa saisi aina olla lisää, mutta ei kokoa tai painoa. Vielä kun löytäisi otsalampun, jossa olisi järkeä samalla mitalla kuin L2D:ssä, niin jahtihommat ei ainakaan valaisimiin kaadu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jauski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2008
Viestejä: 130
Paikkakunta: Järvenpää

LähetäLähetetty: 27.11.2008 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lisäksi L2D:ssä on mielenkiintoinen akun kaasuuntumisominaisuus turbon kanssa.


Se on nimenomaan akkujen syytä, ei valaisimen.

Itse itseäni lainaten täältä:

Lainaus:
...Aina kun käytetään useampaa kuin yhtä paristoa tai akkua on erittäin tärkeä pitää huoli, että kaikkia paristot/akut ovat samaa varaustasoa eli yhtä täysiä tai yhtä vajaita.

Koska yksikin "huono" tai tyhjä paristo siellä sarjassa aiheuttaa sen, että täydempi paristo/akku pyrkii "lataamaan" sitä.
Tämmöinen toiminta on kaikkea muuta kuin suotavaa, koska tällöin valaisinrungon sisään muodostuu kaasua ja mitä vesi/ilmatiiviimpi valaisin on kyseessä, niin sitä huonommin kaasun aiheuttamat paineet pääsevät purkautumaan ja jos ne eivät purkaudu ajoissa, voi seuraukset olla erittäin vakavat.

Muutamilla foorumeilla olen törmännyt Fenix L2D käyttäjän kommenttiin että käyttökytkimen suojakumi "turpoaa" ja käyttäjä luonnollisesti pitää tätä kyseisen lampun vikana tai huonoutena.
Todellinen syy on lampun käyttäjä joka laittanut sisälle eri varaustason paristot.


Se on käyttäjän onni, että kumisuoja yleensä antaa periksi koska jos valaisin runko ei anna mistään periksi niin seuraukset voivat olla kuten tässä videossa.


Ja jos siinä jotain ongelmia on sen jälkeen kun tiputtaa maahan tai turpoamisen jälkeen, niin katsoppa onko käyttökytkimen kiristyslevy paikallaan.

Eli se peräkappale irti ja sen sisällä näät pyöreän harmaan metallipalan.
Siinä kaksi koloa ja esim kynällä pyörität sitä että pyöriikö se?
Jos pyörii niin silloin kytkin ei toimi kunnolla. Siinä tapauksessa kiristä se, mutta ei sitä tarvitse kaikki voimilla juntata.

Tai sitten siinä voi olla jotain muutakin vikaa... kytkimessä siis.

EDIT:
Lainaus:
Pienempihän se voisi olla, mutta tuo LED-tekniikka taitaa olla vielä niin onnetonta, että toiminta-ajat jää turhan pieniksi, kun paristoja vähennetään/pienennetään.


Niinno, paristot/akut ne sitä virtaa antaa että kyseinen "onnettomuus" on ihan niiden syytä, ei ledien.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Suppo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Syy 2005
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 27.11.2008 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauski kirjoitti:
Lainaus:
Lisäksi L2D:ssä on mielenkiintoinen akun kaasuuntumisominaisuus turbon kanssa.


Se on nimenomaan akkujen syytä, ei valaisimen.

Itse itseäni lainaten täältä:

Lainaus:
...Aina kun käytetään useampaa kuin yhtä paristoa tai akkua on erittäin tärkeä pitää huoli, että kaikkia paristot/akut ovat samaa varaustasoa eli yhtä täysiä tai yhtä vajaita.

Koska yksikin "huono" tai tyhjä paristo siellä sarjassa aiheuttaa sen, että täydempi paristo/akku pyrkii "lataamaan" sitä.
Tämmöinen toiminta on kaikkea muuta kuin suotavaa, koska tällöin valaisinrungon sisään muodostuu kaasua ja mitä vesi/ilmatiiviimpi valaisin on kyseessä, niin sitä huonommin kaasun aiheuttamat paineet pääsevät purkautumaan ja jos ne eivät purkaudu ajoissa, voi seuraukset olla erittäin vakavat.

Muutamilla foorumeilla olen törmännyt Fenix L2D käyttäjän kommenttiin että käyttökytkimen suojakumi "turpoaa" ja käyttäjä luonnollisesti pitää tätä kyseisen lampun vikana tai huonoutena.
Todellinen syy on lampun käyttäjä joka laittanut sisälle eri varaustason paristot.


Se on käyttäjän onni, että kumisuoja yleensä antaa periksi koska jos valaisin runko ei anna mistään periksi niin seuraukset voivat olla kuten tässä videossa.


Olen kyllä lukenut samat asiat kuin sinä CPF:stä moneen kertaan. Jos mietit, että kuinka monella on AA-kokoisten akkujen varaustilan mittaamiseen tarkasti toimivat välineet tai ajattelet asiaa monen peruskäyttäjän näkökulmasta, niin ymmärtänet esitystapani. Julkituonti on sikäli oleellista, että ilmiö ei monellekaan ole tuttu ja esiintyy akuilla, jotka ovat aina käytetty pareina niin latauksessa kuin käytössäkin, joten välttyäkseen kaasuuntumiselta akut pitäisi aina mitata.

Pattereillahan tätä ongelmaa ei ole ja akutkaan ei vuoda niin yllättäin, kun ei turbolla hääri liian touhuissaan. Pienemmillä tehoilla ja muissa laitteissa ei varaustasojen eroilla ole ollut mitään merkitystä, mutta niin kuin sanoin, tämän lampun ja muiden 2xAA lamppujen yhteydessä on herkässä akkujen kaasuntumisominaisuus, mutta ei se lampun vika ole sikäli kuin esineitä voidaan jollain tasolla syyllistää.

Jauski kirjoitti:
Ja jos siinä jotain ongelmia on sen jälkeen kun tiputtaa maahan tai turpoamisen jälkeen, niin katsoppa onko käyttökytkimen kiristyslevy paikallaan.

Eli se peräkappale irti ja sen sisällä näät pyöreän harmaan metallipalan.
Siinä kaksi koloa ja esim kynällä pyörität sitä että pyöriikö se?
Jos pyörii niin silloin kytkin ei toimi kunnolla. Siinä tapauksessa kiristä se, mutta ei sitä tarvitse kaikki voimilla juntata.

Omassani tuo oli jo uutena melko löysällä. Kymmenkunta noita olen hankkinut kavereille, niin heillä se on ollut hyvin kiinni.

Jauski kirjoitti:
Tai sitten siinä voi olla jotain muutakin vikaa... kytkimessä siis.

Jotain vikaa lampussa lienee, mutta pimeän ajan päivittäinen käyttö ja parin kerran muutaman minuutin häiriöt ei ole minua hirveästi haitannut.

Jauski kirjoitti:
EDIT:
Lainaus:
Pienempihän se voisi olla, mutta tuo LED-tekniikka taitaa olla vielä niin onnetonta, että toiminta-ajat jää turhan pieniksi, kun paristoja vähennetään/pienennetään.


Niinno, paristot/akut ne sitä virtaa antaa että kyseinen "onnettomuus" on ihan niiden syytä, ei ledien.

Olen käsittänyt, että leditekniikka kehittyy tällä hetkellä ihan eri tahtia kuin akkutekniikka, jolloin tuon lauseen tarkoitus oli luoda odotusarvo siitä, että tulevaisuudessa ehkä voitaisiin nykyisillä tehoilla ja toiminta-ajoilla käyttää entistä pienempiä lamppuja leditekniikan kehittyessä. Ihan mielenkiintoinen suhde ledeihin silti. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Egsise
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tou 2004
Viestejä: 183
Paikkakunta: Kittilä

LähetäLähetetty: 28.11.2008 01:16    Viestin aihe: Re: Haussa taskulamppu Vastaa lainaamalla viestiä

Handee kirjoitti:
Niinkuin topici antaa ilmi haen kestävää taskulamppua. Listaan vähän odotettuja ominasuuksia, hinta pienen pelivaran kanssa plus miinus 50e.

-Vesitiivis IP-X8, josta voidaan vähän tinkiä
-Iskunkestävyys.. jos vähän kolahtelee niin sais pysyä kasassa, muuten en tarvitse sitä.
-ei mikään avaimenperä, vaan saa olla isokin, 15-20cm on jees. pienempikin saa olla.
-vyölenkki sais tulla varusteena, joskus aika käteviä nekin.
-takuuta?
-tehoista voidaan puhua lisää kun vaihtoehtoja löytyy

Ehdotelkaa hyviä merkkejä ja edes vähän rajoituksiini sopivia. Onko kellään kokemusta riistamaan myymistä Fenixeistä? Vähän pieniä, mutta jokseenkin hyvät ominaisuudet.

Pyydänkö mahdottomia tuohon hintaan, noilla ominaisuuksilla?


Posti toi Fenixin halpismallin E20, Linkki
Itseltä löytyi kaapin perältä 5-vuotta vanha UK4AA, Linkki
Ja lainaan sain Led Lenserin Hocus Focuksen, Linkki

UK4AA on ollut se kestävä ja pestävä taskulamppu mitä on tullut käytettyä tähän asti, valoteholtaan aivan eri luokkaa LL:n ja Fenixin kanssa. Keskityn siis näihin kahteen, tosin LL Hocus Focus syö 3xAAA ja Fenix E20 2xAA joten liian erilaisia nuokin ovat keskenään vertailtavaksi...
Paristot joita käytin testissä ovat halvimpia alkaleja mitä löysin, Verbatim merkkisiä, eurolla sai neljä kappaletta.

Led Lenser Hocus Focus plussia ja miinuksia:
+vyökotelo
+pieni koko
-hinta
-ainoastaan roiskesuojattu

Fenix E20 Cree Q2 plussia ja miinuksia:
+vesitiivis IPX8
+hinta
-ei vyökoteloa

Molemmille miinus toiminta-ajasta, tai oikeammin siitä että valittavana ei ole pienempää valaisutehoa.
Varsinkin tuoreilla pattereilla ulkona kun lumi on maassa, polun valaiseminen ihan siitä nokan edestä ei ollut mielekästä kovan häikäisyn vuoksi.

Kuvia en laita kuin yhden, tässä on vasemmalla Fenix, keskellä UK4AA ja oikealla Led Lenser 60 minuutin käytön jälkeen.
Fenixin ja LL:n valotehot tippuivat silmissä noin 55 minuutin käytön jälkeen, UK4AA säilyi tasaisen kellertävänä kaksi tuntia ja sitten lopetin testin, ledivalaisimet olivat hyytyneet tässä vaiheessa ala-arvoisiksi.


Hyviä kuvia ja toiminta-aikojen vertailuja Led Lensereiden ja Fenixien välillä löytyy vaikkapa täältä ja täältä.
Nuo kun lukee niin tulee melko selväksi että jos valaisimessa on regulointi kuten Fenixeissä niin kannattaa käyttää nimh-akkuja, Led Lenserit taas eivät nimh-akkujen käytöstä hyödy kovinkaan paljoa.

ps.Fenix LD10 Q5+punalinssi+valokartio tuli tilattua , siinä on sitten yhdistettynä noiden kahden hyviä puolia, ja lisäksi neljä eri tehoasetusta.
Ja tottakai käytän siinä sitten nimh-akkuja etteivät käyttökustannukset rassaa lompakkoa, mahdollisuus käyttää normi AA alkaleja on kuitenkin mielestäni melko tärkeä, niitä kun saa tarvittaessa kaupasta kuin kaupasta.
_________________
#metsastys.net@Quakenet
#pmr.fi@IRCnet
Lamppu ja akkutestit http://egsise.hi.fi


Viimeinen muokkaaja, Egsise pvm 28.11.2008 13:07, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jauski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2008
Viestejä: 130
Paikkakunta: Järvenpää

LähetäLähetetty: 28.11.2008 08:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suppo kirjoitti:
Jos mietit, että kuinka monella on AA-kokoisten akkujen varaustilan mittaamiseen tarkasti toimivat välineet tai ajattelet asiaa monen peruskäyttäjän näkökulmasta,


Ajattelin asiaa nimenomaan peruskäyttäjän kannalta eli sen jolla paristot ja akut on siellä sekalaisen seurakunnan läjässä odottamassa käyttöä, josta sitten arvotaan oikeat yksilöt päivän käyttöä varten Wink

Akkujen kohdalla ei välttämättä tarvita testeriä, kun vaan lataa kerralla täyteen ne jotka tulee käyttöön.
Jos silti täyteen ladatuilla akuilla tulee kaasuuntumisongelmia, niin sitten toinen akuista on toista "heikompi" tai huonompi.
Eli joko iän tai käyttökertojen vuoksi menettänyt virranantokykyään tai muuten vaan huonolaatuinen.

Tämä kaasuuntumis-ilmiö toistuu juuri Fenix L2D:llä siksi että max-teholla sitä ajetaan niin suurella virralla että akkujen mahdollinen epätasapaino korostuu. Alkaaliparistoilla ei ehdi tulla ongelmia, koska max-tasolla ne hyytyvät jo ennen aikojaan Smile

Käytin siellä kotisivuni loppupuolella juoksija/ravihevonen vertausta, havainnollistamaan tätä paristojen/akkujen tasapaino asiaa.
Sama koskee vaikkapa auton rengaspaineita.

Toki asiaan vaikuttaa Fenixen vesitiiviys, mutta se varsinainen syy on ne akkujen epätasapaino.

Lainaus:
kun ei turbolla hääri liian touhuissaan. Pienemmillä tehoilla ja muissa laitteissa ei varaustasojen eroilla ole ollut mitään merkitystä, mutta niin kuin sanoin, tämän lampun ja muiden 2xAA lamppujen yhteydessä on herkässä akkujen kaasuntumisominaisuus, mutta ei se lampun vika ole sikäli kuin esineitä voidaan jollain tasolla syyllistää.


Nooh, käyttöä varten se turbo siellä on, että kyllä itseäni häiritsisi jos sitä ei voisi käyttää Smile

Lainaus:
Jotain vikaa lampussa lienee, mutta pimeän ajan päivittäinen käyttö ja parin kerran muutaman minuutin häiriöt ei ole minua hirveästi haitannut.


Mitä nyt olen ledien riemujen lisäksi ollut tekemisissä niissä olleiden ongelmien kanssa (ei tosin Fenix:n) niin näppituntumalla veikkaisin että nuo käyttöongelmasi ei ole siellä etupään ledissä tai virtapiireissä, koska jos siellä on ongelmia niin valaisimien toiminta ei pitäisi palautua normaaliksi. Ehkä ?

Että kannattaa kokeilla vaihtaa se käyttökytkin sinne peräpäähän joskohan se auttaisi. Ja varmaan tiedätkin mitä kautta sähkövirta kulkee koko laitteessa eli kontaktit pitää olla puhtaat.

Jos tämäkään ei auta niin sitten vika lienee etupäässä jota ei voi korjata muuta kuin takuun kautta, ja luonnollisesti suomen maahantuoja ei tykkää korjauttaa harmaatuotuja tuotteita..

Lainaus:
Olen käsittänyt, että leditekniikka kehittyy tällä hetkellä ihan eri tahtia kuin akkutekniikka, jolloin tuon lauseen tarkoitus oli luoda odotusarvo siitä, että tulevaisuudessa ehkä voitaisiin nykyisillä tehoilla ja toiminta-ajoilla käyttää entistä pienempiä lamppuja leditekniikan kehittyessä. Ihan mielenkiintoinen suhde ledeihin silti. Smile


Niin, ledeissä kehittyy niiden tuottama valoteho suhteessa kulutettuun virtaan eli hyötysuhde, mutta kaikella kehityksellä on rajansa eli sitä valotehoa ei loihdita tyhjästä ja tehokkaat sähkölaitteet tuottavat lämpöä joten jo pelkästään näistä syistä valaisimien kokoa ei voi ihan mikrokokoon kutistaa jos haluaa että niillä näkee pidemmänkin aikaa..

Muutta... aika näyttää mitä etupäässä amerikkalaiset (cree) ja korealaiset (ssc) saavat aikaiseksi.. Smile

On tuolla akkupuolellakin pientä kehitystä nähtävissä.. ei kovin suurta ainakaan vielä.
_________________
http://jauno.nettisivu.org/tervetuloa/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jauski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2008
Viestejä: 130
Paikkakunta: Järvenpää

LähetäLähetetty: 29.11.2008 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seuraa kaupallinen tiedote:

Halutaan ostaa UK 4AA 2-tehoinen led-valaisin (zoom) eli tämä.


Uuden saa 50-70 euroon, mutta en ihan siihen hintaan tuota tarvitse joten jos joku haluaa myydä käytettynsä..
_________________
http://jauno.nettisivu.org/tervetuloa/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Suppo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Syy 2005
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 01.12.2008 16:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauski kirjoitti:
Akkujen kohdalla ei välttämättä tarvita testeriä, kun vaan lataa kerralla täyteen ne jotka tulee käyttöön.
Jos silti täyteen ladatuilla akuilla tulee kaasuuntumisongelmia, niin sitten toinen akuista on toista "heikompi" tai huonompi.
Eli joko iän tai käyttökertojen vuoksi menettänyt virranantokykyään tai muuten vaan huonolaatuinen.


Kuten edellä sanoin, kaasuuntumisongelmat ovat aina esiintyneet akuilla, joita on käytetty ja ladattu pareina. Vanhimmat ovat olleet kolme kertaa ladattuja, uusimmat ekaa kertaa käytössä.

Ongelmia oli taas viikonloppuna. Kahteen kertaan ladatut Duracellin akut sisällä ja turbo päällä minuutin verran. Neljää eri akkumerkkiä olen kokeillut, kaikkia on käytetty ja ladattu aina pareina ja kaikki ovat kaasuuntuneet turbolla.

Lainaus:
Nooh, käyttöä varten se turbo siellä on, että kyllä itseäni häiritsisi jos sitä ei voisi käyttää Smile


Kuten edellä sanoin pariinkin otteeseen, niin käytän kyllä turboa, joten en ymmärrä mitä tarkoitat. Totesin myös, että paristojen kohdalla tätä ongelmaa ei ole. Jos itselläni olisi tarvetta käyttää turbotehoa pitemmissä jaksoissa, niin käyttäisin paristoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jauski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2008
Viestejä: 130
Paikkakunta: Järvenpää

LähetäLähetetty: 01.12.2008 16:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suppo kirjoitti:


Lainaus:
Nooh, käyttöä varten se turbo siellä on, että kyllä itseäni häiritsisi jos sitä ei voisi käyttää Smile


Kuten edellä sanoin pariinkin otteeseen, niin käytän kyllä turboa, joten en ymmärrä mitä tarkoitat. Totesin myös, että paristojen kohdalla tätä ongelmaa ei ole. Jos itselläni olisi tarvetta käyttää turbotehoa pitemmissä jaksoissa, niin käyttäisin paristoja.


Kirjoitit aiemmin...

Lainaus:
Jatkuvassa käytössä turbo on aika onneton ja periaatteessa käyttökelvoton.


...josta päättelin ettet käytä turboa paljoakaan, koska se on mielestäsi käyttökelvoton.

Niin joo, tarkoitit jatkuvassa käytössä... no kaasuongelmat johtuu akuista ja lampun lämpeneminen on normaalia tehokkaan sähkölaitteen tuottamaa lämpöä ja L2D ym mallit on sen verran ohuita että valmistaja on katsonut paremmaksi suosittaa ettei turbo moodia pidetä yhtäjaksoisesti yli 15 min päällä ainakaan "lämpimissä oloissa", eli ulkona viileässä voi poltella reilumminkin.
_________________
http://jauno.nettisivu.org/tervetuloa/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quezone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Elo 2007
Viestejä: 135
Paikkakunta: Päiviön mailla

LähetäLähetetty: 02.12.2008 07:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

DarkOpsin Hellfighter X-21 on vasta lamppujen lamppu.
Samalla palikalla voi valaista tai tarpeen mukaan sokaista kohteen, voi lämmittää jäätyneet eväät lähietäisyydeltä, voi käyttää kädenjatkeena nakkikopilla ja saattaa sillä häiritä myös reittilentoliikennettäkin. Jos kiinnostaa.
500 lm valoteho on hintansa väärti.
_________________
"Julma on nylkytanner, puukko ja hanki punertaa..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Egsise
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tou 2004
Viestejä: 183
Paikkakunta: Kittilä

LähetäLähetetty: 02.12.2008 14:05    Viestin aihe: Re: Haussa taskulamppu Vastaa lainaamalla viestiä

Handee kirjoitti:
Niinkuin topici antaa ilmi haen kestävää taskulamppua. Listaan vähän odotettuja ominasuuksia, hinta pienen pelivaran kanssa plus miinus 50e.


Quezone kirjoitti:
DarkOpsin Hellfighter X-21 on vasta lamppujen lamppu.
500 lm valoteho on hintansa väärti.


tuo X-21 maksaa 235 €, joillakin on nuo "pienet pelivarat" hieman isommat. Very Happy
_________________
#metsastys.net@Quakenet
#pmr.fi@IRCnet
Lamppu ja akkutestit http://egsise.hi.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Quezone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Elo 2007
Viestejä: 135
Paikkakunta: Päiviön mailla

LähetäLähetetty: 02.12.2008 14:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla onkin hyvä ja halpa taskulamppu. Toista käytän, toista en. Cool
_________________
"Julma on nylkytanner, puukko ja hanki punertaa..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jauski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2008
Viestejä: 130
Paikkakunta: Järvenpää

LähetäLähetetty: 02.12.2008 16:25    Viestin aihe: Re: Haussa taskulamppu Vastaa lainaamalla viestiä

Egsise kirjoitti:


Quezone kirjoitti:
DarkOpsin Hellfighter X-21 on vasta lamppujen lamppu.
500 lm valoteho on hintansa väärti.


tuo X-21 maksaa 235 €, joillakin on nuo "pienet pelivarat" hieman isommat. Very Happy


Onneksi nykytekniikalla saadaan kyseisiä valotehoja paremmalla hyötysuhteella + ominaisuuksilla (ja paremmalla hinnalla) kuin "vaihda 4 x CR123:ta tunnin välein" -tekniikalla.
_________________
http://jauno.nettisivu.org/tervetuloa/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metkuvja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Maa 2004
Viestejä: 961
Paikkakunta: p-savo

LähetäLähetetty: 02.12.2008 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.kaidomain.com/ProductDetails.aspx?ProductId=5519

eipä ota paljon virtaa tämä yksilö
täysi akku 4,2 V ----> 1,13 A high, 0,16 A low
_________ 3,7 V ---->0,8 A high, 0,1 A low
_________ 3,5 V ---->0,63A
_________ 3,1 V ---->0,29A
_________ 2,7 V ----> 0,03A

lataus kesti noin 4 tuntia ennenkuin muuttui vihreällä

taidan tilata toiseksi lampuksi Auroran

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16091
tai http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14451
tai http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16092
tai http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14212

nyt vaan arpomaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jauski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2008
Viestejä: 130
Paikkakunta: Järvenpää

LähetäLähetetty: 02.12.2008 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

metkuvja kirjoitti:
http://www.kaidomain.com/ProductDetails.aspx?ProductId=5519

eipä ota paljon virtaa tämä yksilö
täysi akku 4,2 V ----> 1,13 A high, 0,16 A low
_________ 3,7 V ---->0,8 A high, 0,1 A low
_________ 3,5 V ---->0,63A
_________ 3,1 V ---->0,29A
_________ 2,7 V ----> 0,03A



Niin, mitäs tuolla tarkoitetaan? Latausta vai purkua?

EDIT: Vai siis mittasit nuo vai mitä häh Smile

Koska jotta noilla SSC P7 ledeillä loihditaan lähellekkään täyttä valotehoa, niin virta pitää olla päälle 2 A.
Eikä se valoteho ole sillonkaan luvattua 900 lumenia.. Jossain 500-600 kieppeillä käsittääkseni.
_________________
http://jauno.nettisivu.org/tervetuloa/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 68, 69, 70  Seuraava
Sivu 15 Yht. 70

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com