Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
niksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Tam 2005 Viestejä: 164 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 09.10.2008 21:22 Viestin aihe: Kahden väriset täkät - Teeren anatomia |
|
|
Kun teerestä irroittaa raakana täkkälihat, on helppo huomata että rintalihoja onkin kaksi eri väristä. Iso tumma päällä ja vaalea pienempi "suikale" alla.
Onko maussa eroa? Eli onko vaaleampi esim. jonkin sortin erikoisherkku? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
risen Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Jou 2005 Viestejä: 124
|
Lähetetty: 09.10.2008 21:26 Viestin aihe: |
|
|
No vaaleampi siellä alla on ns. sisäfilee jokku tykkää että on ainakin mureampaa lihaa kuin ulkofilee. Minä myös. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
deadline Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2004 Viestejä: 2904
|
Lähetetty: 09.10.2008 21:30 Viestin aihe: |
|
|
Se vaaleampi file on tosiaan linnun paras osa.
Jos sen ottaa erilleen niin sen kypsytyksessä kannattaa olla tosi varovainen; kärtsää helposti. _________________ "Hän oli mahtava metsämies Herran edessä" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Termos Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Maa 2004 Viestejä: 189
|
Lähetetty: 09.10.2008 21:46 Viestin aihe: |
|
|
Sitä vaaleampaa filettähän sanotaan Napoleonin lihaksi. Erään tarinan mukaan Napoleon kelpuutti ainoastaan tämän vaalean lihan syötäväksi. Eli kyllä sitä arvokkaampana lihana on pidetty jo ammoisina aikoina.
Totuushan on se, että mitä mureampi liha, sitä mauttomampi, eli enemmän siinä isommassa rintafileessä ja muissa osissa sitä makua on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 09.10.2008 21:56 Viestin aihe: |
|
|
Laitossakin on eroa. Sitä vaaleaa lerpukkaa voi popsia lähes semmoisenaan - vain ripaus suolaa päälle. Eikä sitä tummempaakaan kannata kuin pyöräyttää kuumassa rasvassa, slurps... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pekkis Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 2362 Paikkakunta: Laukaa
|
Lähetetty: 10.10.2008 08:49 Viestin aihe: |
|
|
Jotkut sanoo sitä myös pyyn lihaksi - vaikka teerestä löytyykin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pilot61 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 576 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 10.10.2008 14:20 Viestin aihe: |
|
|
Tuo tummempi päällyslihas toimii siiven laskijana ja tuo vaaleempi siiven nostajana. Tummemmassa tarvitaan enempi voimaa ja veren kiertoa. Siitä väri. Veren(verisuonten) määrää säätelee väriä.
Pyyssä väri on haaleempi, kun lentäminen on hyvin vähästä. Isommilla kanalinnuilla tarvitaan siipiä useammin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pilot61 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 576 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 10.10.2008 14:26 Viestin aihe: |
|
|
Asiaan liityen - moni pitää vaaleaa lihaa parempana. Veri tavallaan "sotkee" lihan makua. Mitä vähempi lentää sitä parempi/mauttomampi ja altis mausteille -vrt. kana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 10.10.2008 14:49 Viestin aihe: |
|
|
Noinkohan on tuo värijuttu?
Päteekö sama porsaassa ja naudassa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
risen Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Jou 2005 Viestejä: 124
|
Lähetetty: 10.10.2008 15:51 Viestin aihe: |
|
|
Termos kirjoitti: |
Totuushan on se, että mitä mureampi liha, sitä mauttomampi, eli enemmän siinä isommassa rintafileessä ja muissa osissa sitä makua on. |
Totta. Meinasinkin jo tuonne alkuun kirjoittaa, että siinä isommassa rintafileessä on enemmän sitä "riistanmakua". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|