Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 29.09.2008 21:54 Viestin aihe: POHJALAINEN PILKKIMIEHEN PIKAKUKKO |
|
|
Ainekset ja tarpeet.
Nyljettyjä pikkuahvenia. Amerikanpekonia. Oululaisen ruisplaoja. Kevtmaitoa.Riisiä Paistofolio
-Kastele ruispalat maidossa ja laita ne foliolle.vierekkäin 4-8 kpl
-Kylvä kerros riisiä
-Amerikanpekonia leipien päälle.
-Lado pikkuahvenet amerikanpekonien pääälle
-Jälleen kerros amerikanpekonia
-Kylvä kerros riisiä
-Päällimmäiseksi maidossa kastellut ruispalat vastakkaiseen suuntaan kuin alimmaiset
-Kiedo tiukasti folioon
-Uunii 200 asteeseen pariksi tunniksi, käännä uunissa tunnin kuluttua
Tosimaukasta ja vaivattomasti
... jovain
Viimeinen muokkaaja, Jänkäkurppa pvm 29.09.2008 21:57, muokattu 2 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ultima Thule Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Huh 2006 Viestejä: 998
|
Lähetetty: 29.09.2008 21:56 Viestin aihe: |
|
|
Ei kuulosta yhtään hullummalta. Joku vain hakis vähän ahvenia, ni vois testata. _________________ Pyydystä&Paista! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 29.09.2008 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Käy tuossa rannassa pilkillä kun jäät tuloo |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15027
|
Lähetetty: 29.09.2008 22:04 Viestin aihe: |
|
|
Olen tehnyt tuota ilman pekonia ja tilalla on ollut tavallista läskiä. Pitää kokeilla. Varmaan lanttukukkokin onnistuisi tuolla tavalla tehden. On muuten rehellisen lapinmiehenkin mieleen nämä savolaislähtöiset eväät. Pohjalaisista en sitten tiedä mutta pohjoispohjalaiset menevät. Rössypottu 4ever (isä oli Oulusta). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15027
|
Lähetetty: 29.09.2008 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Vai oliko sittenkin kyseessä peräpohjola johon itsekin kuulun. Hmm... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 29.09.2008 22:06 Viestin aihe: |
|
|
Kuiva riisi ihan ehdoton , se imee kaiken ylimääräisen kosteuden ja maustuessaan kala/pekoninesteellä kruunaa maun pehmeäksi , mutta rukiiseksi
Toki läskiäkin voi käyttää, mutta silloin ahvenet pitää suolata, amerikanpekoni suolaa kukon sopivaksi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 29.09.2008 22:10 Viestin aihe: |
|
|
Kun en ulkomaalaistuontitavaraa suosi, niin eikö tuossa saman asian ajaisi kotimaiset ohraryynit ??? _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 29.09.2008 22:25 Viestin aihe: |
|
|
Ohraryynit vielä parempia kuin riisi... vaatii vain tunnin pidemmän kypsymisajan.
-Ei ole enää pohjalainen pikakukko
-Käytän siitä nimitystä hitaampi hämäläisversio... hiljaa hyvä tulee |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|