OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
susihiisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2006
Viestejä: 1396
Paikkakunta: Työvoimapula

LähetäLähetetty: 10.04.2007 13:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Unohtui mainita. Ko kittilän mies nautti "vihreää" pussitupakkaa pari pussia viikossa. Sen verran kasvikunnan tuotteita Smile
_________________
Joka sialle joulu koittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 10.04.2007 18:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttäs Keski-Suomeen lupailevan viikonlopulle jo semmosia lukemia että saattaa ruveta kärpänen lentämään, joten kyllä minä jo jättäisin lihannostot ensi keväälle. Niiden joilla vielä siellä kiikkuu lihoja seinillä, ei kannata hätäillä.

Joku oli siellä maistatuttanut seinäistä tuttavillaan: sitä ei kannata tehdä, koska siitä ei voi mitään hyvää seurata. Jos maistu maistajan suussa pahalle, niin ilveillään. Jos maistu hyvälle, niin ne kinuaa sinun lihat suihinsa.

Kuivalihavelliä ei meillä sen kummemmin yleensä suurusteta. Sensijaan jos on käytetty suolalaatikossa ollutta lihaa, sitä kyllä liotetaan ensin liikojen suolojen vähentämistä varten.

Pihkatappia meikäläinen ei saa syntymään kyllä millään, reissuilla jos ruisleipää syö, niin tavara lentää äkistämättä. Kun nuo ruistuotteet omaavat meikäläisessä sen vaikutuksen.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 08.02.2008 16:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uppista..

Nyt tarvitsisi käytännön kokemuksia ja neuvoja arvon wannabii-jäkäläjoonaksilta, jotka ovat kuivalihaa tehneet perinteisten oppien mukaan täällä etelämpänä.

Muutaman paistin olen ajatellut uhrata, hirveä ja valkkaria.

Ajatuksena kiintosuolaus ämpärissä, josta täältä olen lukenut yhtä sun toista.

Lyhyt kertaus ajankohdasta ja lihojen sijoittelusta, metodeista ynnä muuta säätämistä ja maininnan arvoista.
_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 08.02.2008 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite laitoin lihat riippumaan kuunvaihteessa. On niin ihmeellinen talvi että kypsynevät hyvin jo nyt....

No joo, ite raakasuolaan. Tuli kokeiltua nestesuolaustakin, mutta jotenkin tuo raakasuolaus on helpomaa ja pidän mausta enemmän. Laitan jäiset lihat astiaan ja tiristelen kouransilmästä reilusti karkeaa suolaa päälle. Nyt laitoin 25 kiloa lihoja ja oiskohan tuota suolaa menny joku 3 pakettia. Kääntelen sitte niitä lihoja siinä astiassa sulamisen aikana ja vanhan sanonnan: "tänään aamupäivällä suolaan, huomenna iltapäivällä kuivumaan" mukaan mennään eli saavat olla astiassa huoneenlämmössä noin 30-35 tuntia. Sitten olen leikannut lihoista rasvat pois ja paloitellut semmoisiksi parin kolmen sormen vahvuisiksi paloiksi. Siihen vaan sitte narut läpi ja ulos parvalle roikkumaan. Kelien mukaan valmistuvat, kannattaa aina välillä käydä maistelemassa. Jos tekee ohuempaa palaa niin valmistuvat nopeammin, mutta itse ruukaan tehdä aika isoja paloja.

Tänä vuonna tuli laitettua 15 kiloa sydäntä ja pari paistia roikkumaan tähän ekaan satsiin. Parva on ihan täynnä. Täytyy vielä tehdä toinen satsi keväämmällä. Lihat kuivaan tosiaan parin puun väliin tehdyssä parvassa, jossa on satakunta koukkua lihojen ripustelua varten. Siihen saa sitten ympärille katiskaverkon viriteltyä ettei pääse linnut nokkimaan. Hyvää tulee.

Ai niin, lihojen kuivuusastetta voi sitten tasoitella jääkaapissa myöhemmin. Itse kuivaan lihat hieman punertavaksi keskeltä eli en ihan kuivaksi. Veristä liha ei kuitenkaan saa olla.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 10.02.2008 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Totta ne eteläsuomen miehet ketkä viime vuonna myöhästy jalon lihan teon aloittamisesta, jo marketeista suolausastiota on ostaneet ettei taas juna jätä asemalle?! Jos ei ole vielä astioita, niin lihat sulamaan ja hopihopi kauppaan astioita ja suolaa ostamaan. Ite meinasin vielä jonku viikon ootella kun täällä pitemmästä talavea piisaa.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 10.02.2008 22:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tarvi laittaa tänäkään vuonna!! 4 astetta lämmintä ja merenlahti sulana tossa vierellä!! Twisted Evil

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 11.02.2008 08:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuuhan Vilipertti pois jo sieltä Palmasista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 11.02.2008 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Ei tarvi laittaa tänäkään vuonna!! 4 astetta lämmintä ja merenlahti sulana tossa vierellä!! ]


Seli seli. Et vaan osaa. Cool
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Thome
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Mar 2007
Viestejä: 21
Paikkakunta: Vesanto

LähetäLähetetty: 15.02.2008 09:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihat on roikkumassa ja kuivauskeli vallan mainio täällä keski-suomen ja pohjois-savon rajamailla. 4 astetta pakkasta ja nasakka tuuli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 23.02.2008 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maaliskuu jo ovella kolokuttelee, mutta ei ole kelit vielä innostaneet lihoja sulaan nostamaan. Ensi viikolle lupailee selvää pakkaskeliä, joten ootellaan vielä. Kaikki enteilee seinäsen tekoon superkelejä, eli pakkaskauden jälkeen tulee semmoset aurinkoiset kelit, että räystäiltä rutina kuuluu.

Kylymäsavustuslaitteisiin värkkäilin tuuletinta ja väsäilin tasasuuntaajaa muuntajan perään. En uskonut levyllä olevan mitään vikaa vaikka linjassa ollut sulake paloi, mutta olihan se lopulta pakko kun diodilta savu nousi Embarassed On ne vaikeita nämä sähkötyöt.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 25.02.2008 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toista päivää roikkuvat. Nyt se on korkeemmassa kädessä.
Eipä tarvinnut ihmetellä siinä naruja solmiessa, että miksi se liha on niin helevetin kallista sieltä lapista ostettuna.
_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2232
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 26.02.2008 01:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään löin muutaman kilon hirvenvasan ja poron paistia roikkumaan. Pittää vielä jostakin hommata lampaan sydämiä. Viime vuonna olivat ainakin omasta mielestä kaikkein parhaita. Vedin tänä vuonna melko ohueksi siivuksi, kun meinasivat osa jäädä viimevuonna raakanlaiseksi. Pääseepähän ainakin aikasemmin maistelemaan. Suoliksi löin 4% hienoa suolaa valmiiksi leikattuihin siivuihin ja annoin imeytyä täysin. Tuli siinäkin viimevuonna semmosta kämmiä, että ei paksummat oikein suolautuneet läpi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 26.02.2008 09:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Antaahan tulla ensin kunnon kelit. Nytkin 18 astetta pakkasta eikä vielä oikeastaan yhtään auringon plussalla käyttämää poutapäivää. Kun ei hätäile, niin saa KUIVATlihat äkimmin.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 395

LähetäLähetetty: 26.02.2008 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
Antaahan tulla ensin kunnon kelit. Nytkin 18 astetta pakkasta eikä vielä oikeastaan yhtään auringon plussalla käyttämää poutapäivää. Kun ei hätäile, niin saa KUIVATlihat äkimmin.


Näyttäs, että täälläpäin on kelit just eikä melkein nyt. Tänään paisteli melko mukavasti ja nyt on pudonnut hituc alle nollan.
_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 01.03.2008 13:53    Viestin aihe: kuivaliha Vastaa lainaamalla viestiä

Löyty pakastimesta vielä kuivalihavellin aihnet Laughing

Kohta on valmista ja SYÖHMÄN.

Antheksi vaan kaikille jokka luulevat syövänsä "maailmanparasta", kun sisäfilettä syövät.....

Joop, on riippumassa nämä tämänkevhän jutut ja pääsiäisenä pitäs maistaa.
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 15 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com