Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Riti Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 7
|
Lähetetty: 22.01.2008 20:53 Viestin aihe: Hidas hirvipata |
|
|
Olen joskus maistanut jänteisistä hirvenlihoista tehtyä pataruokaa, joka oli yön yli leivinuunin jälkilämmössä. SE OLI HERKKUA. Kaikki jänteet olivat sulannet ja liha oli pehmeää ja maukasta. Valitettavasti tekijää ei enää ole, joten kyselen nyt teiltä apua. Onko kellään tuommoisen ruoan reseptiä? _________________ Riti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 22.01.2008 22:12 Viestin aihe: |
|
|
Liekköhän ollu jänteitä?????Nehän otetaan jousiin Meilläpäin pannaan pataan luullisia lihoja.......Tae oikeestaan myö syötetään luut koirille ja ite syyvään lihat |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EräÄijä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 04 Tam 2008 Viestejä: 10 Paikkakunta: keski-suomi
|
Lähetetty: 31.01.2008 19:30 Viestin aihe: |
|
|
Ota valurautapata tms. missä on kansi. Kuori ja paloittele padanpohjalle esim. porkkanaa ja sipulia. Olen joskus käyttänyt muunkin merkkisiä vihanneksia.Lirauta pieni tippa vettä padan pohjalle. Laita sulatettu,kuivattu paisti vihannesten päälle. Laita paistin päälle karkeita suoloja ja mieleisiä mausteita. Kansi päälle ja levylle. Levylle lämpöä pienin mahdollinen. Anna olla yön yli ja aamulla maistelemaan. Olen tätä tehnyt myös hirven kokonaisista kinttu lihoista ja hyvää tuli silloinkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
joop Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Maa 2004 Viestejä: 576 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 01.02.2008 08:42 Viestin aihe: |
|
|
Toimii myös uunissa, eli sipulia, porkkanaa jne (mitä nyt mieleen tulee) padan pohjalle, silputut lihat perään (tai sekaisin), mausteet (suolaa ja muuta maun mukaan muuta). Vettä. Sitten uuniin, uuni n. 80 'C ja antaa olla yön yli siellä (n. 10h, leivin uuni hoitaa asian paremmin). Aamulla, nappaa systeemin pois ja avot on niin pehmeätä lihhoo että. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EräÄijä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 04 Tam 2008 Viestejä: 10 Paikkakunta: keski-suomi
|
Lähetetty: 01.02.2008 20:26 Viestin aihe: |
|
|
ups,...Aikaisempi ohje ei toimi muun laisella vuokalla kuin sellaisella joka on suunniteltu myös liedellä piettäväksi...pahoittelen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Riti Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 7
|
Lähetetty: 02.02.2008 17:54 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos järkevistä vastauksista. Täytyy alkuviikolla kokeilla. _________________ Riti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|