OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Rotupuhtaus, Miksi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
HKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hei 2004
Viestejä: 248
Paikkakunta: SAVO

LähetäLähetetty: 03.01.2008 03:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"tiiän yhen tyypin joka meni uuden ajokkinsa kanssa mehtään. vähän aikaa istuskeli paikallaan ja lähti kävelemään, koira pyöri jossakin pusikoissa. jätkä käveli muutaman sata metriä ja koira tulee haukkuen isännän jälkiä pitkin. koira kuoli siihen paikkaan "huonona" koirana, eikä ikää ollut edes vuotta. tottakai pentu koira tulee haukkuen jälkiä pitkin jos isäntä ei vaivaudu olemaan hetkeäkään aloillaan. "

Valitettavasti tälläisiä "asiantuntijoita" on maassa pilvin pimein! Sellaisia:Olen kuullut ja kaverin kaverin tiedon pohjalta jalostajia! Hävettää olla samaa lajia heidän kanssaan! Joo ja potkimallahan se ajokoiran pentukin saadaan kiinnostumaan jäneksestä, kun yrittää isännän tykö! On ne meinaan aikamoisia "metsästäjiä"! Joo, ja koirastahan ei mitään tule, jos se on sisäkoira! Yksin talon takana tarhassa ja kerran viikossa ruokaa ja vedet se saa syömällä lunta! Sillä lailla ne metsästysvietit säilyy!

Ja koulutettu on kovasti ja nähty vaivaa; laskettu tiistaina irti ja seuraavan viikon maanantaina pieneläinsuojasta haettu! Nyt ei enää varmasti karkaa, kun on potkittu vähän järkeä päähän! Ja silleen, huh, huh!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Tou 2007
Viestejä: 1200
Paikkakunta: Halikko

LähetäLähetetty: 03.01.2008 04:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuollaisilta koiran omistajilta pitäisi kieltää koirien pito kokonaan.Vähintään ilmoitus eläinsuoleluviranomaisille niin saavat sakot...muuhunhan suomen laki ei ikävä kyllä anna mahdollisuuttakaan.Jos se koira pitää alkaa esineellistämään eli toimimaton poistetaan päiviltä,niin sitten olisi parempi olla kokonaan ottamatta sitä koiraa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 03.01.2008 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuten keskustelusta jo onkin käynyt ilmi, koirarotujen degeneratioon on yksi syy: koirabisnes, joka höylää kerran löydetyistä hyvistä vanhemmista kaiken irti. Tällä pienennetään koirakannan tehollista populaatiokokoa ja sen seuraukset näkyvät periytyvinä vikoina. Metsästyskoira ei opettele työtään sukukirjallisuuttaan lueskelemalla vaan isäntänsä mukana tosielämässä. Se vaatii peninkulmia poikineen maastossa kummaltakin. Vanhan suurmetsästäjän sanaa lainatakseni koira saa näyttää vaikka pystyyn nostetulta kirnulta, kunhan koiran työt tekee. Ellei tee, se ei meillä myöskään syö...
Koirien perimä kapenee, mutta onneksi meillä on näitä villejä koiria, susia, joista uutta perimää on saatavissa. Seokset ovatkin huippusuosittuja maailmalla. Hyvältä näyttää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
taalasmaa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Hel 2006
Viestejä: 106

LähetäLähetetty: 03.01.2008 14:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkein tärkeintä olisi koirankasvattajan osata olla käyttämättä huonoja koiria.
No kun olet isolla rahalla tuonut ulkomailta koiran niin pakkohan sitä on käyttää vaikka olisikin !&%¤#.. Shocked
_________________
Rahikainen:
Siellä se herne toverijaan ehtii, mutta turhaa on työnsä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Reporetku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 1995

LähetäLähetetty: 03.01.2008 14:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Koirien perimä kapenee, mutta onneksi meillä on näitä villejä koiria, susia, joista uutta perimää on saatavissa. Seokset ovatkin huippusuosittuja maailmalla. Hyvältä näyttää!


Kokemus on kyllä osoittanut aivan muuta. Ei noista suden sekoituksista ole moneen sukupolveen saatu mitään lisäarvoa, mihinkään koiran käyttötarkoitukseen. Päin vastoin, on saatu aikaiseksi arkoja luimuilijoita, jotka saattavat sitä paitsi olla niin luontoon karatessaan kuin kotioloissakin, paljon vaarallisempia kuin mitkään puhtaat sudet tai koirat.
_________________
Käytännöllisyys on kauneutta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hei 2004
Viestejä: 248
Paikkakunta: SAVO

LähetäLähetetty: 04.01.2008 23:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

" Metsästyskoira ei opettele työtään sukukirjallisuuttaan lueskelemalla vaan isäntänsä mukana tosielämässä."

Tässähän se tulee melko selvä totuus! Kokemuksesta koira oppii! Ihmettelen sellaisia hemmoja, jotka käy 5-6 kertaa syksyllä metsällä ja koira pitää olla! Sitten ihmetellään, miten tuo koira ei pelaa ja syytetään rotua ja kasvattajia jne. Itselleni on kokemuksen myötä onneksi selvinnyt se, että koira oppii samoin kuin ihminenkin; kokemusten myötä! Nykyinen tahtini syksyisin alkaa olla 25-30 metsästyskertaa+ harjoittelut silloin kun on mahdollista! Ainakin metsästyksen suhteen on ollut erittäin tärkeää! Koirat ovat erilaisia luonteeltaan ja niiden oppiminen ja se mitä itse opit saattavat vaatia kovasti kokemusta! Joku kritisoi esim. ulkomaan tuontien käyttöä! Ei huippukoirat tule pelkästään valioista(vaikka optimaalisessa tilanteessa hienointa olisi), vaan tietämys koirien taustoista ja sukulinjoista lienee varsin tärkeää! Suppeaan geenipohjaan saatetaan muuten joutua!

Koira on hyvä silloin kun sen isäntäkin ymmärtää sen! Parinahan työskennellään! Tiedossa on muutama koira, jotka ensimmäinen isäntä kokee onnettomiksi rakeiksi(tosin riistaviettiä kehuvat), mutta uudella omistajalla puhkeavat kukkaansa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kukkoaho
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Lok 2007
Viestejä: 938
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 05.01.2008 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

HKA kirjoitti:
"Tässähän se tulee melko selvä totuus! Kokemuksesta koira oppii! Ihmettelen sellaisia hemmoja, jotka käy 5-6 kertaa syksyllä metsällä ja koira pitää olla! Sitten ihmetellään, miten tuo koira ei pelaa ja syytetään rotua ja kasvattajia jne. Itselleni on kokemuksen myötä onneksi selvinnyt se, että koira oppii samoin kuin ihminenkin; kokemusten myötä! Nykyinen tahtini syksyisin alkaa olla 25-30 metsästyskertaa+ harjoittelut silloin kun on mahdollista!


Mikäli pidetään miniminä tuota sinun 25 kertaa syksyssä metsälle, niin itse saisin olla koko linnustus ajan lomalla, valitettavasti ainakaan oma talouteni (juu pers aukinen) ei kestäisi ihan niin pitkiä lomia syksyllä pitää.

Syksyllä tulen tekemään noin 3-5 metsästys reissua (yksi viikon, muut jopa lyhempiä), tämän lisäksi tietenkin harjoittelua (aseetta metsässä) koiralle tarjotaan niin, että kertoja tulee viikkoon noin 3-4. Tämä takaa koiralle myös riittävän levon.

Vaikka mahdollisuuteni ovat rajoittuneet pieniin, uskon silti saavani toimivan metsästys koiran.

Valitettava tosiasia on, että jos me kaikki kaupunkilaiset lakkaisimme pitämästä metsästys koiria siksi, ettemme asu välittömästi metsästys maidemme vierellä, loppuisivat koirat pian maaseudultakin geeniperimän kavetessa olemattomiin.

Toki koirani kautta jatkaa kilpailutoiminta (toivottavasti koiralle ei tulee mitään joka tämän estäisi) ja näin ollen oppimismahdollisuudet koiralla lisääntyvät huomattavasti. Lisäksi nämä mahdollistavat itselleni hyvän seuranta mahdollisuuden koiran oppimisesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com