OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Evoluutioteoria vai luomisteoria?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Torikahvila, äänestykset jne.
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Luomisteoria vai evoluutioteoria?
Luomisteoria
14%
 14%  [ 22 ]
Evoluutioteoria
66%
 66%  [ 105 ]
Vähän molempia
14%
 14%  [ 22 ]
Eos
5%
 5%  [ 8 ]
Ääniä yhteensä : 157

Kirjoittaja Viesti
S. Hankaniemi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Mar 2005
Viestejä: 433

LähetäLähetetty: 19.05.2007 05:51    Viestin aihe: Re: Jahve Vastaa lainaamalla viestiä

Jalo kirjoitti:
S. Hankaniemi kirjoitti:

1) Olemassaolon mysteeri ei selviä täysin koskaan ihmiskunnalle, eikä sillä ole niin väliäkään. Kaikkea ei tarvitse ymmärtää. Ei suurin osa ihmisistä pysty tyhjentävästi selittämään sitäkään, miten TV toimii, eikä se haittaa TV:n katselua.

2) Minä en tarvitse Jahvea mihinkään, eivätkä tarinat "maailman luomisesta" tee maailmaa yhtään sen ymmärrettävämmäksi.
Kiowa-intiaanit sanoivat aikoinaan, "ettei rohkea mies tarvitse mitään taikoja, eivätkä taiat tee pelkurista rohkeaa". Uskonto on hyödytön taikakalupussi, joilla pelkurit yrittävät rakentaa itseluottamustaan.


S. Hankaniemi, kirjoitit niin nasevasti, etten malta olla vastaamatta. Jaoin alkuperäisen tekstisi kahteen erilliseen teemaan helpottaakseni vastaamista:

1) Rehellistä ja suoraa puhetta, olen jossain määrin samaa mieltä kanssasi. Meidän tietomme ovat sittenkin suunnattoman rajalliset. Harvalla on nöyryyttä tunnustaa tätä. Olen itse opiskellut monessa yliopistossa ja tiedekunnassa. Tästä huolimatta - tai ehkä juuri tämän vuoksi - olen huomannut kuinka vähän ihmiset tietävät. Tästä huolimatta monet kirjaviisaat käyttäytyvät röyhkeän ylimielisesti kuvitellen tieteen avulla selvittävänsä koko olemassaolon mysteerin. Tiede onkin monelle uskontoon verrattavissa oleva henkisen tuen ja turvan lähde.

2) Tässä kohtaa osoitat mielestäni epäjohdonmukaisuutta. Jos kerran et usko olemassaolon mysteerin ratkeavan, miten voit sulkea Jumalan laskujesi ulkopuolelle? Mistä siis voit tietää, tarvitsetko Jumalaa? Voit ainoastaan tunteittesi ja ennakkoluulojesi pohjalta tehdä valintoja. Erään suuren suomalaisen aikakausilehden entinen päätoimittaja totesi asiasta näin: "Se, että ihminen kieltää Jumalan olemassaolon, on sama kuin koiranpaska väittäisi, ettei koiraa ole olemassa."

Usko Jumalaan ei ole pelkuruutta - päinvastoin, monelle (erityisesti miehelle) siihen vaaditaan käsittämättömän paljon rohkeutta! Usko muuten tarkoittaa 'luottamista', ja me kaikkihan harjoitamme luottamista enemmän tai vähemmän tietoisesti. Me kaikki siis olemme logiikkasi mukaisesti heikkoja, omaa pelkoamme kätkemään pyrkiviä pelkureita. Se on muuten totta! Jokaisella ihmisellä on piste, jonka yli ei jaksa kulkea, jos otetaan luottamuksen tuoma turvan tunne pois.


Kohdasta 1 olemme siis samaa mieltä, eikä siitä sen enempää. Kohtaan 2 vastaan, ettei minulla ole mitään tarvetta ottaa jumalia huomioon "laskuissani". Aivan samoin kuin seuratessani maastossa jäniksen jälkiä en ota huomioon sitä "mahdollisuutta", että seuraamani olio ei ehkä olekaan jänis, vaan jäniksen hahmon ottanut demoni. Minä en voi täysin varmasti tietää, onko se jänis vai demoni. Elän kuitenkin todennäköisyyksien mukaan ja tästä näkökulmasta minun ei kannata pohdiskella mahdollisuutta, että seuraankin demonin jälkiä. Kaikki asiat ovat mahdollisia, mutta vain jotkut asiat ovat todennäköisiä.

Jumalien olemassaolo on epätodennäköistä ja vielä epätodennäköisempää on, että kenelläkään ihmisellä voisi olla niistä mitään todellista tietoa. Tuhansia vuosia sitten eläneiden Lähi-idän paimentolaisten käsitykset näistä asioista eivät minusta ole lainkaan kiinnostavia. Heillä oli vähemmän todellista tietoa maailmasta kuin minun 9-vuotiaalla pojallani.

En usko, että kukaan todella uskoo jumaliin tai saa mitään "turvaa" moisen asian uskottelemisesta. Havaintoni ovat tässä suhteessa aivan samanlaisia kuin siteeraamillani kiowilla. Huomasin jo noin 10-vuotiaana, että jumalia huutelevissa miehissä oli jotain surullisen infantiilia. Heiltä tuntui puuttuvan kyky tai halu tehdä selkeitä havaintoja ja päätelmiä. Ajattelulta näytti katkevan lento jo varhaisessa vaiheessa. Tätä oivallusta ei ole tarvinnut muuttaa myöhempinäkään vuosikymmeninä. Mutta en yleensä ryhdy väittelemään näiden uskon miesten kanssa, elleivät he itse ryhdy tyrkyttämään uskoaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.625
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hei 2005
Viestejä: 841

LähetäLähetetty: 19.05.2007 08:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Jumalan" & hippijeesuksen yms muitten hihhulien olemassaoloa ei ole voitu todistaa, joten on sanomattakin selvää, että kyseessä on hippien salaliittoteoria Laughing

Jos ihminen on kehittynyt apinasta (mikä on paljon vankemmalla näytöllä, kun "luomis-salaliittoteoria" , kun pystytään sentään todistamaankin esim proteiinin löytämisen positiivinen kehitys suunta ihmis-apinoille, niin johan se on itsestään selvyys, että apinasta ihminen on saanut alkunsa)

Jos luomisteoria olisi totta, niin silloinhann evoluutio olisi tehnyt koukkauksen... kylkiluusta ihmiset -> ihminen apinaksi -> apinan evoluutio ja vinksalleen kääntynyt kehitys. Tämä teoria olisi uskottavampi, jos jää-aika olisi tappanut kaikki nykyiset ihmiset, ja evoluutio olisi alkanut ns tyhjältä pöydältä.


Ihminen on keksinyt aina näitä kuvitteellisia hahmoja, ja tulee keksimään edelleenkin ...se on sen luonto
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 19.05.2007 10:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jumala loi ensin Hirvimiähen, jonka kylkiluusta veistettiin kävelymiäs. Jeesus oli vouti, jolla oli seitsämän noviisia.
Pietari oli varavouti, joka kävi talvisin pilkillä. Kaikki tietänevät saaliin määrän. Tärkein tehtävä Pietarilla oli passipaikkojen jako hetsästysalueen veräjällä. Pietari jakoi passipaikat oikein tahi väärin pärstäkertoimen mukaan.
Juudas oli kuhna, joka petti voudin antaen tämän ilmi sellin baarissa.
Vouti ristiinnaulittiin peijaisissa, mutta nousi virkaan takaisin kolmantena hirvestys päivänä.
Seitsämäs päivä Jumalalle oli lihapäivä. Jumalan henki leijaili lahtiliiterissä valvoen jaon tasapuolisuutta.

Hirvikanta ammuttiin niin loppuun, että Nooa(J. Kairikko) joutui haalimaan korkeasaaresta emän ja sonnin. Nooa joutui arkillaan seilaanaan pitkin suomenlahtea Viroon kasvattamaan kunnon hirvikarjan. Piilossa tarkkakätisten suomalaisten lahtaajien.
Hirvikarja ajettiin pitkin suomenlahden pohjaa Suomeen Mooseksen kanssa, jolla oli tietämystä veden patoamisesta ja vesirakentamisesta.
_________________
Ammuin ohi !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-TE-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Lok 2005
Viestejä: 102
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 31.07.2007 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaa. Arvo Ylppö sanoi pitkän ikänsä salaisuudeksi "sopivasti kaikkea".
Niin olisko se sitten vähän molempia...
_________________
Kukaan ei ole tarpeeton, aina voi toimia huonona esimerkkinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
X-Ray
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Kes 2005
Viestejä: 97

LähetäLähetetty: 01.08.2007 00:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten raamattu voi olla jumalan sana, jos sen on tehnyt ihminen??? Jos se olisi jumalan sana, sen tulisi tulla suoraan jumalalta, vai eikö meidän jahvemme osaa kirjoittaa??? Selvittäkää, mikä tekee raamatusta pyhemmän, kuin Paasilinnan Jäniksen vuodesta, kumpikinhan on ihmisen tekemä ja tekstissä vaikuttavat ihmisten näkemykset... Miksi siis raamattu on pyhä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Torikahvila, äänestykset jne. Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com