Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 02.12.2006 23:47 Viestin aihe: Mureketta jauhetusta hirvenlihasta |
|
|
Otetaan jauhettua hirvenlihaa sellaiset 400 grammaa ja laitetaan se tuollaiseen sopivan kokoiseen taikinakulhoon.
Tuollainen sopivan kokoinen sipuli...
...pilkotaan päreiksi leikkuulaudalla.
Suolan lisäksi mausteeksi vain jauhettua mustapippuria ja paprikaa.
Kolme kananmunaa, joista kuvassa kaksi.
Vajaa desilitra maitoa.
Noin desilitra vehnäjauhoa.
Aineet pläjäytetään samaan kulhoon jauhelihan kanssa ja sekoitetaan kädellä tasaiseksi massaksi. Jos taikina jää hieman löysäksi, niin vehnäjauhoa voi lisätä hieman. Ei kuitenkaan liikaa. Nyt taikina jätetään vetäytymään noin puoleksi tunniksi. Uunin voi laittaa päälle n. 225 asteeseen.
Taikinan vetäytymisen jälkeen sulatetaan mikrossa tuollainen nokare voita ja lisätään se taikinaan sekoittaen hyvin.
Sitten voidellaan tuollainen lasinen uunivuoka...
...ja taikina laitetaan siihen. Pinta taputellaan tasaiseksi.
Seuraavaksi aletaan korjaamaan uunia, joka ei lämpenekään riittävään lämpötilaan. Hella vedetään pois paikaltaan ja käydään irroittamassa sähkökeskuksesta sen sulakkeet. Takakansi avataan ja todetaan uunin ylikuumenemissuoja vialliseksi.
Koska lauantai-iltana ei saanut varaosaa...
...tehdään ohituskytkentä ja jätetään ylikuumenemissuoja kokonaan pois käytöstä.
Nyt saadaan mureke lopultakin uuniin ja voidaan suunnitella muutaman aperitiivin ottamista.
Hieman yli tunnin ja jonkusen aperitiivin jälkeen mureke on kypsää ja otetaan se pois uunista. Annetaan sen vielä vetäytyä noin varttitunnin.
Nyt murekkeesta voidaan veistää kunnon siivut lautaselle ja vetäista se ääntä kohti vaikkapa tuollaisten uunissa haudutettujen lohkoperunoiden kera.
Huomatkaa, että tällainen herkkuruoka ei kaipaa lisukkeekseen minkäänlaisia hom... eikun vihanneksia ja kasviksia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
W450M Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2005 Viestejä: 119
|
Lähetetty: 05.12.2006 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Muuten ihan melkein herkullisen käyttökelpoinen resepti, mutta kuitenkin tuossa valmistuksessa pisti silmään pari ilmeistä terveydellistä riskitekijää: maito ja voi. Oletko kehitellyt ratkaisuja noiden eliminoimiseen? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 05.12.2006 21:26 Viestin aihe: |
|
|
Kaljalla ja läskillä voi korvata. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 05.12.2006 23:05 Viestin aihe: |
|
|
Maidon voi tosiaankin korvata oluella mutta voita ei voi korvata millään terveellisemmällä tauhkalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
W450M Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2005 Viestejä: 119
|
Lähetetty: 05.12.2006 23:41 Viestin aihe: |
|
|
Pitäisikö tehdä kaksi testiä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
HIRVIKUISKAAJA Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2006 Viestejä: 261 Paikkakunta: ROVANIEMI
|
Lähetetty: 10.12.2006 20:32 Viestin aihe: |
|
|
Tulipahan just laitettu tuomonen mureke uuniin, tunnin päästä nähään että tuliko siitä mitään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
HIRVIKUISKAAJA Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2006 Viestejä: 261 Paikkakunta: ROVANIEMI
|
Lähetetty: 10.12.2006 22:06 Viestin aihe: |
|
|
pikkusen tuli liian vähän suolaa, mutta muuten ihan hyvä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juunas Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 2397 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 14.12.2006 16:55 Viestin aihe: |
|
|
Hyvää tuli murekkeesta kun kokeilin, sattui vielä mausteitakin menemään sekaan juuri sopivasti ! _________________ Ei se ota jos ei annakkaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 03.01.2007 20:41 Viestin aihe: |
|
|
Kiitoksia puolisukeltajalle Hyvää tuli _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ronski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 08 Huh 2006 Viestejä: 28 Paikkakunta: Savo
|
Lähetetty: 06.04.2007 02:56 Viestin aihe: |
|
|
Tässäpä olis helppo hirvimureke.
(Samalla ohjeella tullee myös tosi hyvät hirvipullat, mutta tietysti kypsymisaika on lyhyempi... )
Ainekset on näin yksinkertaset:
- 400g hirvenjauhelihaa
- 2 dl kermaviiliä, ihan oikea kermakin käy
- 1 pss ranskalainen sipulikeitto-pussi
(Sipulikeittoaineksissa on tarpeeksi musteita ja suolaa, ettei tartte minun mielestä ainakaan lisätä...)
Pistä uuni päälle ja lämmöksi 225 astetta.
- Sekota kermaviili ja sipulikeittoainekset kulhossa.
- Anna turvota semmoset 10-15 min.
- Sekota jauheliha mukaan ja tee siitä tasanen taikina.
- Voitele vuoka
- Muotoile kostutetuilla käsillä vuokaan taikinasta "pötkylä".
- Pistä uuniin. Ite oon pitäny ekat 15min 225 asteessa ja lopun n.35-45min. 175 asteessa. _________________ "Hättäille ei tuu ku kusjpäetä mukuloeta"... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veikkokoponen Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Maa 2006 Viestejä: 304 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.04.2007 16:27 Viestin aihe: |
|
|
Käärikääpä sinne murekkeen sisään paketti sinihomejuustoa (tietenkin Auraa eikä mitään jaskan makuista viinin kanssa nautittavaksi tarkoitettua) ja kaltattua tomaattia ilman niitä siemeniä ja nestettä siementen ympärillä. Kylä lähtee!
Jos tekee laakeammassa astiassa tuon murekkeen, niin kannattaa kuullottaa sipuli ennen sen sekoittamista taikinaan. Näin kaakku pysyy paremmin kasassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Titsu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Huh 2007 Viestejä: 11 Paikkakunta: V-S
|
Lähetetty: 19.04.2007 14:52 Viestin aihe: Hirvimereke |
|
|
Kannattaa kokeille mureketaikinan joukkoon laittaa hienoksi paloiteltua amerikanpekonia noin 140g jos hirvenlihaa käytetään 0,5kg ja maidon voi korvata pelkällä vedellä ja rasvan eli voin voi jättää kokonaan pois ,,,nautinnollisia hetkiä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
joop Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Maa 2004 Viestejä: 576 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 20.04.2007 08:23 Viestin aihe: |
|
|
Kaikki meni tuohon saakka hyvin kunnes, joku jättää veden ja rasvan pois, ei hyvä. Kyllä kunnooon maittava eväs tarvitsee aimo ammoksen kermaa, voita ja suolaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 20.04.2007 08:40 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kermalle, voille ja suolalle maistuva eväs tosiaan tarvitsee aimoannoksen kermaa, voita ja suolaa. Onpahan tuttua ja turvallista. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MIKU04 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Elo 2005 Viestejä: 331 Paikkakunta: etelä-pohojanmaa
|
Lähetetty: 20.04.2007 08:57 Viestin aihe: |
|
|
Tohon murekkeeseen kannattaa laittaa vichy-vettä joukkoon ,niin se ei kuivahda.(toimii). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|