OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Koira mukaan hanhisuolle!??

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
hometti
Vieras





LähetäLähetetty: 02.08.2004 09:10    Viestin aihe: Koira mukaan hanhisuolle!?? Vastaa lainaamalla viestiä

Olemme lähdössä 20.8. etelä-lapin hanhisoille. Mutta emme osaa päättää kannattaako ottaa koira mukaan. Pelkääkö hanhet koiraa? vai jopa "provosoi" tulemaan kohti? Haluaisin saada saalista, ettei ainakaan koira karkota lintuja ja toisaalta koirasta olisi apua mahd. haavakon haussa ja noutamisessa. Koira on labradorinnoutaja, väriltään punaruskea ja ei kyllä saa pysymään paikallaan montakaan minuuttia, joten piilossa pysyminen ei onnistu.
Oisko jollakulla tietoa/vihjeitä/kokemuksia asiasta??
Takaisin alkuun
DARTON
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tou 2004
Viestejä: 350

LähetäLähetetty: 02.08.2004 15:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikä estää kytkemästä koiraa kiinni väijyssä ollessa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hunter80
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Hei 2004
Viestejä: 82
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 02.08.2004 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos tykkäät kävellä rimillä on koira ehdottoman hyvä apu, koska iso osa hanhista on aloitus päivänä kangas metsissä rimpien lähellä, josta koira voi ne löytää ja ajaa jopa päin. Myös noutaminen rimmestä ilman koiraa esim uimapatjalla on tuskallisen vaikeaa ja vaarallista. Nämä tekijät yhdistettynä pidän koiran mukaan ottamista kannattavana, kun olet kyttäämässä kytke koira ja anna vaikka luu tekemiseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Real_dreams
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 325

LähetäLähetetty: 02.08.2004 18:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Isännän kaveri on jonkun hanhen ampunutkin semmosilta suolampareilta ku pystykorva on niitä haukkunut, ne on käyttäytynyt hanhet sitä kohtaan vähän niinku sorsatkin, että tulevat härnäämään. En tiiä minkälainen veuhkana se tuo noutaja on, ei kyllä kärsi lähtä puljuamaan sinne vetteen luulisin, pystykorva ei ainakaan lähtenyt. Saattais ihan alotuksen aikoihin onnistuakin, riippuu vähän kuin rauhassa on hanhet muuten saanut olla jne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sammeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 532
Paikkakunta: Koillismaalla

LähetäLähetetty: 02.08.2004 19:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Otat tietysti koiran matkaan jos kerran semmoisen omistat. Jos satut puottamaan hanhen keskelle rimmokkoa on sen pois hakeminen ilman koiraa tosi riskipeliä ja saattaa siinä käydä niinkin kuin kävi yhdelle koti pitäjän hanhimiehelle: Puotti hanhen rimmikkoon ja eiku hakemaan. Lopulta matkan teko tyssäsi, eikä liikkuma varaa ollut eteen eikä taakse ja mies painui hiljalleen alaspäin eipä auttanut kuin lopulta tilata pelastushelikopteri paikalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
itä-lapin ihme
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Tou 2004
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 02.08.2004 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koirahan pitää olla ilman muuta matkassa jos meinaa rimmikoilta saada hanut pois. Kunhan saat koiralle kokemusta hanhenpyynnistä niin esim. iltapassissa ollessa koira kuulee tulevan tokan paljon ennemmin kuin ukko mutta tässäkin pitää osata "lukea" koiraa ja sen käyttäytymistä.
Joskus käy niin että hanhi saa huonon osuman ja lentää muutaman sata metriä ja tipahtaa/laskeutuu vaikka metsänreunaan niin kyllähän se aika toivotonta on hanhi löytää ilman koiraa. Koirahan ei tarvitse olla mikään käyttövalio, kunhan vain riistaviettiä löytyy niin siitä on aina apua em. tapauksessa
_________________
" Ei omenapuusta kauas putoa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kalma
Vieras





LähetäLähetetty: 02.08.2004 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehdottomasti mukaan! Niitä hanhien haavakoksi ampujia tahtoo kyllä riittää rimmikoilla. Sitte ne vouhottaa, että sain hanhen tai hanhia tiputettua, mutta ku ei ollu koiraa niin ei saanu pois. Viime vuonnaki eräs pitäjän " kokenut" hanhi mies vouhotti saaneensa 4 hanhea, mutta sitte ku aloin kysellä että saitko reppuun asti niin tunnusti saanennsa vain kaksi.

Itelläki ois viime vuonna jääny raanakkoon hanhi ilman koiraa, liiti muutamia satoja metriä mettään mistä sen koirat sitte tavotti. Tuli kyllä ammuttua ehkä hieman korkealle, mutta uskaltaa sitä kokeilla koiran kanssa hanhea vähän kaummaksi, ku koirat kyllä löytää ne jos suunnilleenki näkee mihin se tipahtaa.

Toissa vuonna alotus päivänä kierteli 40 hanhen parvi melekein tunnin ajan suoalueella 100-200 metrissä. Ite makasin kans yhen rimmikon laidalla ja koira noin viienkymmennen metrin päässä minusta seisomassa taveja. Näin että parvi käänty tulemaan korkealla minun suuntaan ja ajattelin että ei ne ainakaan matalemmalle tuu ku koiraki tuolla aukialla tököttää. No ne hanhet hoksasi koiran ja lentivät sen kohalta ja tiputtivat korkeutta johonki 40-50 metriin. Oli vain koira minusta sen verran kaukana että ei yltänyt ampumaan hanhia.

Hanhen/veilinnun metästys tulis kyllä muutenkin kieltää vaikeasti kuljetta vissa rimmikoissa ja lääseiköissä jos jahtiporukalla ei ole matkassa koiraa!!!
Takaisin alkuun
hometti
Vieras





LähetäLähetetty: 02.08.2004 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia hyvistä vinkeistä. Jo helpotti päätöstä, eli koira lähtee mukaan.
Tarkoituksena on enimmäkseen olla paikallaan ja passata, josko joku hanhi erehtys hollille. Ite ollaan kyllä hyvin piilossa ja naamioituneena, mutta koiran "naamioiminen" jopa tuntikausiksi voi olla aika vaikeaa. Arvelinkin, että jos koira välillä jaloittelee passin ympärillä, niin miten käyttäytyy hanhet mikäli sattuu parvi yhtäaikaa näköhollille? No se jää nähtäväksi...
Mikäli nyt niin onnellisesti käy että hanhi saadaan kellistettyä, niin koira kyllä hoitaa hakupuolen ja haavakoilla on piilopaikat hukassa.
Tuleepahan nyt tästäkin hommasta enemmän kokemusta ja voinpa myöhemmin heittää omatkin kommenttini asiasta. Aikanaan kyllä olen ollut hanhisuolla ja saalistakin on saatu, mutta tämä koiran kanssa hanhenjahtuu on uutta..
Takaisin alkuun
sissi1
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hei 2004
Viestejä: 39
Paikkakunta: oulunsalo

LähetäLähetetty: 02.08.2004 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

puhu lapukallesi kyllä ne ymmärtää mistä on kyse ja sano sievästi
että hiljaa jos metelöi mutta älä näytä itse hermostumisen merkkejä
jos koira on hiljaa vierelläsi palkitse aina joskus
niin kyllä se siitä
ps.ehdottomasti lapukka mukaan ja hyviä noutoja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Real_dreams
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 325

LähetäLähetetty: 03.08.2004 00:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noilla mettähanhilla, mitä meet jahtaan on monesti semmosia vinkeitä, että alkavat kierteleen sen koiran yllä, kait ne se jotenkin merkkaa siinä..
Koiras saattaa houkutella hanheja lähemmäksi kattoon, että mikä se tuo tuolla maassa on. Mutta, että tämmöstäkin tapahtuisi, niin ne hanhet eivät saa olla mitään vasta karkotettuja, hätääntyneitä jne
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ojasta allikkoon
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hei 2004
Viestejä: 71

LähetäLähetetty: 03.08.2004 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tai sit voit tehä koiralle "kopin" maastoverkosta ja komennat sen olemaan siellä rauhassa tai köytät kiinni... Smile
_________________
ei sen väliä kunhan ei oo liian väliä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com