OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Rottatuho
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Pienpedot
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 09.05.2006 15:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tai sitten keitetään rotille puuroa, ja oikein sellaista gourmee-herkkua.
Ennen muinoin rottia hävitettiin nimenomaan tarjoamalla niille lasipuuroa, tavallista kaurapuuroa tms. keitettäessä siihen murskattiin sekaan lasinpalasia. Rottien syödessä suurella nautinnolla tätä einettä se suorastaan vei sisuskalutkin mennessään.
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
^pena^
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hel 2006
Viestejä: 170

LähetäLähetetty: 16.05.2006 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

osta piekkariin haulipaukkuja.....
_________________
Baikal ij27
Remington 700 adl
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 17.05.2006 13:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

monestako metristä luulet pena nuilla haulipaukuilla rotan jäävän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Niätämies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 711
Paikkakunta: etelä-suomi

LähetäLähetetty: 17.05.2006 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yli viidestä metristä ei paljo parane ammuskella...
_________________
God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Liide
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Hel 2005
Viestejä: 89
Paikkakunta: Mikkeli

LähetäLähetetty: 18.05.2006 01:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus tuli kokeiltua haulipaukkuja kaatopaikalla rottiin. Pääsin ampumaan suoraan alas noin metrin etäisyydeltä piipunsuusta. Siihen jäi rotta tasamaalle makoilemaan, ääntäkään ei päästänyt. Jatkoin kyttäämistä samoilta jalansijoilta. Muutaman minuutin kuluttua vilkaisin rottaa ja se oli hävinnyt. Vaihdoin samantien reikäpäät lippaaseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 18.05.2006 13:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä rotta on jo sen kokoluokan eläin etteivät piekkarin halulit siihen tehoa kuin aivan läheltä, jos sittenkään. Jos rottia on ammuskeltu, niin ei niihin oikein saa piippua kiinni, joten jätetään haulit kotiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
toni b
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2005
Viestejä: 241

LähetäLähetetty: 31.05.2006 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kunnon komposti,aivan ekaks.pienisilmäisine galvanoituine verkkoineen.

kauempaa voi hortoilla lisää rottaa,jos lähitienoolta löytyy tuota `teho`eläintuotantoa? mutta tällöin ette houkuttele yhtään enempiä niitä jäämään sijoillenne,jakamaan mökkejänne.

myrkystä en oikein tiedä,sillä rotta kyllä kuolee,mutta saattaa myös mennä ne vähät petolinnut ja muutkin pedot ja ongelma saa uutta ulottuvuutta ja kierteisyyttä?

rottien rauta/luokku pyynti vaatii välillä ketun narutukseen asti menevä harkintaa.nuoria ja muuten toheloita piisaa isossa populaatiossa,mutta se sikiävä kanta saattaa olla hyvinkin tervehenkisen paranoidia sakkia,ihmisen toimille.

yks minkä oon saanu ikäväkseni kans huomata,on se et jopa metsähiiret on tuoreen ihmispaskan perään...jotta ulkohuussit kans kuntoon.

mutta toi biojätteiden yks rajattu keräyspaikka,joka on huolella suojattu.antaa varmasti tulosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TTM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Elo 2004
Viestejä: 523

LähetäLähetetty: 04.09.2006 17:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keväällä tuli käytyä rottasotaa huvilalla, tuossa on noin kymmenkunta huvilaa pienehköllä alueella ja rottia ollut viimeiset kymmenen vuotta koko ajan lisääntyen. Olin huvilalla yksin, eikä muissakaan huviloissa ollut ketään, lupa ampua oli huviloiden omistajilta, tuosta oli puhuttu jo talvella kun tehtiin porukalla vesakon harvennusta. Rotanloukkuja oli käytössä yli kaksikymmentä, keräsin ne talvella mökkiläisiltä, lisäksi viisi pientä killeriä, pinski ja haulikko sekä koira, joka ei tykkää rotista. Viiden päivän aikana meni rotanloukkaisiin yhteensä 13 rottaa, killereillä kolme rottaa, pinskillä viisi ja haulikolla kolme, lisäksi koira tappoi muutaman. Tulos kesällä rottia yhtä paljon kuin ennenkin, vaikka mökkiläiset pitää loukkaita koko ajan ja rottia saadaan. Tuosta on kysyttyä neuvoakin viisaammiltakin, ja neuvo oli, että pitää lopettaa rottien syöttäminen, mutta jätteiden huollosta on jo vuosia huolehdittu, perkuujätteitä ei heitetä maahan jne., eikä kallioinen järven ranta muutenkaan pitäisi olla rottien suosiossa, mutta jokin niitä vetää puoleensa. Tuollaisilla järvenrannoilla rotta tekee tuhojaan aika lailla, ruovikoissa ovat syöneet pikkulintujen pesiä ja sorsalintujen munatkin kelpaavat. Lisäksi läheisellä maatilalla on rottia tapettu todenteolla jo vuosia ja sielläkin on niiden elinolosuhteita pyritty huonontamaan ja huolehdittu siitä, että sieltäkään ei ole rotille syötävää tarjolla ja lisäksi sieltä löytyy muutama rottia pyytävä kissa. Samaisella alueella oli rottaongelma 70-luvulla tuolloin rottia oli viitisen vuotta, kunnes hävisivät (myrkytettiin), 90-luvun puolivälissä taas ilmaantuivat jostain ja nyt nyt tuntuu, että harvennuksista huolimatta populaatio suurenee koko ajan. Naapuri mökin opettaja on tutkinut rottia innolla ja ihmettelee niiden pesäpaikkojen valintaa, niitä löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista, eli hyvistä pesäpaikoistakin taitaa olla jo pulaa, 70-luvulla noista rotista oli päästy eroon rajuilla myrkytyksillä, mutta siihen ei kukaan halua enää mennä, vanhemmat mökkiläiset muistavat tuon, että mökkien pihapiireistä löytyi monenlaisia metsänkulkijoita kuolleena myrkyistä. Kettuja ei tuolla alueella ole juurikaan eli nekään ei niitä harvenna, minkkejä oli joskus mutta ne on pyydetty pois, eli yksi syy tuohon populaation suuruuteen on varmaankin se, että luontaisia vihollisia ei juurikaan ole, ehkä sitä kerrankin toivoisi minkin asettuvan omaan mökkirantaan Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Reporetku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 1995

LähetäLähetetty: 05.09.2006 08:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko noita rottia alueella myös talvella?
Jos on, niin aivan varmasti jollain mokillä niille on tarjolla ruokaa yllin kyllin.

Jos ilmiö on pelkästään kesäaikainen, niin tässäkin tapauksessa lähistöllä on jokin rotille mieluisa ruokapaikka(kaatopaikka, maatila). Kesäksi monesti rottapopulaatio levittäytyy tällaisilta alueilta laajemmallekin.
Rotta on kuitenkin eläin, joka ei pelkästään Suomen luonnosta ruokaa ympäri vuoden saa. Populaatio ei ainakaan tällaisissa tapauksissa pääse kertomallasi tavalla lisääntymään.
_________________
Käytännöllisyys on kauneutta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TTM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Elo 2004
Viestejä: 523

LähetäLähetetty: 05.09.2006 09:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Talvella ei rottia ole läheskään niin paljoa, tai niitä ei ainakaan tavata, keväällä huhti-toukokuussa alkaa niitä sitten näkymään enemmän. Kaatopaikkaa lähellä ei ole ja vain yksi isompi maatila ja kuten mainitsin on tuollakin aloitettu rottasota, parin kilometrin päässä olevissa muutamassa omakotitalossa ei juurikaan tavata rottia. Nyt tänä syksynä on noita rottia ollut vähemmän kuin viime syksynä, eli luultavasti järjestelmällisellä "rottasodalla" on ollut vaikutustakin, mutta rottia on vieläkin poikkeuksellisen paljon. Kyllähän rotta on tosiaankin riippuvainen tuosta ruuan määrästä, mutta vielä ei olla pystytty määrittämään mistä nuo ruokaa saa, mutta melko varmasti ei huviloilta. Ongelman eteen on kyllä moni tehnyt töitä ja kuten mainitsin on neuvoa kysytty yliopistoltakin ja neuvoja on kyllä saatu. Pitää ensi kesään kattoa nyt kuinka käy, keväällä olisi tarkoitus jatkaa "puhdistusta" entistä tehokkaammin. Osa mökkiläisistä on varmaankin alkanut noita jo myrkyttämäänkin, mutta järjestelmällisesti sitä ei ole tehty, 342 pakkauksia on kyllä jo tienvarren roskiksessa näkynyt, mutta mökkiläisillä on koiria eli myrkytysvaara on suuri K1- vitamiinia voidaan vielä tarvita. Talvella muutama eläkeläispariskunta on pidempiä aikoja huvilalla, nuo ovat lopettaneet lintujen ruokinnan ja huviloiden aukkoja ja reikiä on tukittu, etteivät rotat pääsisi sisälle mökkeihin, mutta suojaa rotille löytyy varmasti, parin kilometrin matkalla on kymmeniä vajoja ja ulkorakennuksia. Viisi-kuusi vuotta sitten saatiin hyvä neuvo biologilta, älkää tehkö mitään rotat kyllä häviävät itsestään, tuosta luonto huolehtii, mutta alkaa jo askarruttamaan, että koska Question no ehkäpä ensi kesänä tuosta jo päästään, loppukeinona taitaa olla kuitenkin myrkytykset, jos ei tuota minkkiäkään tuonne ilmaannu, eräs eläinlääkäri tiesi samanlaisesta tapauksesta eteläisemmässä Suomessa eräässä pikkutaajamassa, tuo rottaongelma päättyi nopeasti minkin ilmaannuttua maisemiin, eli kyllä minkki on kuten kaikki tietää aika paha peto, muutama mökkiläinen on ollut jo tosissaan että siirtävät alueelle minkin kuten eläinlääkäri oli kehoittanut, mutta muutama meistä "mettämiehistä" on aika lailla vastustanut tuota ajatusta, järven jo valmiiksi heikko lintukanta romahtaisi lopullisesti, sorsiakaan ei enää ruokita, ettei ruoka päätyisi rotille, mutta kaipa tuo biologi oli oikeassa populaatio vähenee jossain vaiheessa mutta ei tuokaan olisi uskonut, että noinkin suuri populaatio jatkuisi näinkin pitkään. No merkkejä kuitenkin olisi, että rottia olisi nyt vähemmän kuin monena syksynä peräkanaa ja nyt mökkialueelle jä ainakin kahteen mökkiin asukkaita, jotka aikovat pyytää rottia koko talven jos noita näkyy. Tuosta kaatopaikastakin on juteltu, eli rottien ilmaantuminen syksyllä -96 kyllä ajoittuu kunnallisen kaatopaikan lopettamisen aikoihin, eli moni uskoo että rotat on peräisin kaatopaikalta vaikka tuonne matkaa onkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Pienpedot Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com