Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 13.08.2006 20:35 Viestin aihe: |
|
|
Over&Under kirjoitti: |
Ja itse syön sorsafileet kypsinä.. Häpäisenkö riistaa.?
|
Tuskinpa se mitään riistan häpäisyä on. Toiset vaan haluaa jostain ihmeellisestä syystä hukata lihan mausta parhaan terän "paistamalla vielä varmuuden vuoksi minuutin toiseltakin puolelta." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 13.08.2006 21:20 Viestin aihe: |
|
|
Juha kirjoitti: | Over&Under kirjoitti: |
Ja itse syön sorsafileet kypsinä.. Häpäisenkö riistaa.?
|
Tuskinpa se mitään riistan häpäisyä on. Toiset vaan haluaa jostain ihmeellisestä syystä hukata lihan mausta parhaan terän "paistamalla vielä varmuuden vuoksi minuutin toiseltakin puolelta." |
Maistuu minulle kypsänä paremmalta... _________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kalastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2004 Viestejä: 511 Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue
|
Lähetetty: 14.08.2006 11:54 Viestin aihe: |
|
|
Mahtavia herkkuja ja hyviä kuvia (makukin taitaa olla kohdillaan)
Kuvista päätellen herrat vaan "kiduttaa" maukunystyröitä sähköliedellä? Suosittelen ehdottomasti käyttämään kaasuliettä riistaruokien valmistuksessa. Tulee muuten parempaa -ja tämä on tosi. Lämmön säätely helpompaa ja valittu kypsyys saavutetaan paremmin (helpompi näin harrastekokille hallita -tarkoitan itseäni) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 08.10.2006 17:29 Viestin aihe: |
|
|
Möyrein pakastimessa GT:hen jäitä hakien ja silmiin osui pari ylivuotista tavia. Oli siis viimevuodelta vielä jäänyt linturiistaa pakkasen kätköihin.
Jos hirvenjauhelihan käyttö hampurilaisiin saa jonkun ärsyyntymään, niin seuraava varmaan katkaisee verisuonen päästä
Tavi-tapakset Välimeren malliin… |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 19.10.2006 18:02 Viestin aihe: |
|
|
Riistan kunnioittajat ovat ilmeisesti järkyttyneet niin, etteivät ole kyenneet vastauksia kirjoittelemaan
Joka tapauksessa, nyt seuraa valitettavasti hieman offtopikkia..
Tänään mieleni teki lintupaistia, joten kaivelin pakkasesta tavin ja heinäsorsan, niillä luulisi isommankin äijän nälän helpottuvan.
Ajattelin ensin valmistaa nuo tämän maanmainion ohjeen mukaan.
http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=8479
Tämän reseptin mukainen teeri&pyy lajitelma valmistui viime viikonvaihteessa ja hyvää oli, vaikka hieman kaipailinkin ohjeeseen kuvia. Ne ovat nimittäin haihtuneet jonnekin bittiavaruuteen
Koskenlaskija-juuston vaihdoin Mustaan-Pekkaan, mutta muutoin tein aivan yo. ohjeen mukaan.
Sitten iskikin kauhistus, tajusin että tästä päivästä ei tulisikaan romanttista kynttiläillallista, vaan paikalla olisi koko lauma nälkäisiä suita.
Noin tehtynä eivät riistatarpeet riittäisi alkuunkaan. Eikä sitä raatsi näin huono-onninen (taitamaton?) metsämies kolmatta lintua esiin ottaa.
Lisäksi tuo ohjehan on mehtä/metsäkanoille eikä vesilinnuille.
Oli keksittävä muuta.
http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=11332
Tällainen iski silmääni. Kuvat ovat tuostakin hävinneet, joten aloitteleva kokki joutui taas "ostamaan sian säkissä"
No asiaan lopultakin..
[img][/img]
Sipulin pilkonta on hattumaista hommaa..
[img][/img]
Linnut leikkuulaudalle ja lihat irti luista kuten neuvotaan.
[img][/img]
Pekonin käytöstä riistan kanssa ei itselläni ole järin hyviä kokemuksia, joten nuo "valkoraitaiset possunkyljetkin" ovat jääneet kaupan hyllylle. Nyt tarvittiin kuitenkin äkkiä jotain "suurustetta" sörsseliin, ettei se jäisi mitäänsanomattoman pieneksi. Tämän aterian lisäkkeenä ei kaikkien riistan kunnioittajien harmiksi olekaan punaisen tuvan pihamaalta noukittuja perunoita, vaan kuten kuvastakin näkyy -Couscousia, tuota Ylä-Afrikan (?) vatsaa turvottavaa vehnämössöä.
[img][/img]
Tykötarpeet: Paistinpannu jossa lihat kärvennetään rusehtaviksi, pilkotut sipulit, mausteet (pippuri, sitruunamehu, suola, Ingmanin hapankermavalmiste) Kattila johon ruskistetut lihat laitetaan..
[img][/img]
Koska kaapista ei jostain syystä löytynyt sherryä, oli turvauduttava muihin juomiin.
Normaalisti tällaiset kaadetaan ihan jonnekin muualle, mutta hätä ei lue lakia.
Ja lopuksi kerma vielä hautumaan vähäksi aikaa.
[img][/img]
Ja kuten alkuperäinen ohjekin totesi, mitenkään esteettistä annosta ei tullut, mutta minkä tämä näössä häviää niin maussa kyllä voittaa..ja komeasti. Ja nuo "valkoraitaiset possunkylkisiivut" ovat todellakin ihan eri asia kuin pekoni. Suosittelen!
Ja kuten olen ehkä antanut ymmärtää , niin on todella sääli, että noista mainioista resepteistä ovat kuvat hävinneet. Tuo Petteri_N:n ohje sopii mille tahansa metsäkanalle taatusti. Ja hyvää tulee. Eikä riistaakaan ole "pilattu" mitenkään. _________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 29.10.2006 08:48 Viestin aihe: |
|
|
Hirmumyrskyn aikaan
Kunnon erämiehen ominaisuuksiin kuuluu myös se, että osaa lukea luonnonmerkkejä ja viedä perheensä kovien kelien alta suojaan turvallisen luolan lämpöön
Kokeellinen ruuanlaitto jatkuu: Teriyaki-hirvi
Kahvihifistelyä
Konjaagh
Kyytipoikaa viinille |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 01.11.2006 14:42 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilu jatkuu: Palataanpa hieman takaisin.. Seuraava lienee niitä perinteisimpiä?
Pannulla lämmitettyä teerenkinttua paistolämpimän ruisleivän kera
_________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nippon1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 1010
|
Lähetetty: 26.12.2006 23:17 Viestin aihe: tahtoo olla |
|
|
Tahtoo olla sil viissiin että hampaat irvessä pitääpi hirvet syyä ja linnut on sitten niitä piristäviä poikkeuksia. _________________ Rauhasa hissun kissun |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 25.02.2007 17:29 Viestin aihe: |
|
|
Hifistelykeittiön tuotoksia: Pekoniin käärittyä kyyhkyä, sitruunalla siveltyä avokadoa ja luumutomaatti-mozzarellasalaatti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 25.02.2007 19:25 Viestin aihe: |
|
|
Muuten yees. Mutta tuo aaltopahvi pöytäliina. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 25.02.2007 23:50 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Hifistelykeittiön tuotoksia: Pekoniin käärittyä kyyhkyä, sitruunalla siveltyä avokadoa ja luumutomaatti-mozzarellasalaatti |
Onnistuko, eli Suomeksi: Saitko?
_________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 04.03.2007 11:58 Viestin aihe: |
|
|
"Onnistuko, eli Suomeksi: Saitko? "
Kyllä kai nyt vähemmälläkin. _________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Punajalaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tam 2006 Viestejä: 3187 Paikkakunta: :)
|
Lähetetty: 05.03.2007 23:32 Viestin aihe: |
|
|
Vai ei saa hirvestä tehä hampurialaisia, onko siinä joku semmone periaate, että riistan liha pittää laittaa niin, että se maistuu pahalta? Eiköhän se oo paras kunnioituksen osotus, että sen laittaa niiku parraana maistaa.
Ite on tehty monesti tosi hyviä haapana (saattaapi siellä joku jouhari ja tavikin olla joukossa) pitsoja, niin paistetuna palotellusta, kuin jauhettuna käristetystäkin haapanasta nami nami. _________________ No ehä minä, mutta muut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 27.03.2007 12:14 Viestin aihe: |
|
|
Pakastimentyhjennysprojekti etenee edelleen kokeellisilla urilla…
Ykkösolutta…
Paprikat, täytettynä nuudelilla ja paksussa kermassa+sulatejuustossa paistetulla hirvenlihalla, odottelevat juustokuorrutusta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 27.03.2007 21:16 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen, meillä on pelottavan samankaltaisia ruokia. Noita eritavoin täytettyjä paprikoita ja jumboherkkusieniä tulee useinkin tehtyä. Avokadon käyttö esim. pisti silmään tuolla aiemmin. Kokeilepa sitä muutan paistetun lohen alla... Sitruunaa ja mustapippuria voi puristaa siihen maun lisäämiseksi. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|