Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
peth Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hel 2006 Viestejä: 117 Paikkakunta: pudasjärvi/kuusamo
|
Lähetetty: 21.07.2006 19:56 Viestin aihe: |
|
|
kabanossia tietenkin on grillissä sillon kun grillaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20225 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 21.07.2006 22:26 Viestin aihe: |
|
|
Lal lal laa, grilli palaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 21.07.2006 22:46 Viestin aihe: |
|
|
Perdiz kirjoitti: | oikiat hiilet rulaa! gaasurillit pannaan... |
Samaa mieltä edellisen mielipuolen kanssa.
Kaasugrillissä ei tule sapuskaan kunnon makua. _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20225 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.07.2006 08:58 Viestin aihe: |
|
|
Kaasua, kaasua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 22.07.2006 09:11 Viestin aihe: |
|
|
Terassi grilleineen on meitin perheessä toinen keittiö ja olohuone kesällä,illalla syötiin muksujen kanssa vartaita jossa oli ananasta,oliivia,hillosipulia,kanaa,nautaa,persikkaa ja amerikanpekonia rullalle käärittynä, isännällä punkku ja snapsi akvaviitista ja pennuilla limpparia,mamma oli ansiossa, kermainen lohikeittokin valmistuu nopsaan liesitasolla grillissä ja on muksujen suosikki kun vaan fiksaat kalan ruodottomaksi ja sitten muistat paiskata lopuksi sekaan kourallisen tilliä, veljet kun on hyvää!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20225 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.07.2006 09:18 Viestin aihe: |
|
|
Vartaita, vartaita... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tapiok ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 6917
|
Lähetetty: 22.07.2006 16:19 Viestin aihe: |
|
|
Tänään oli taas grillipäivä. Tälläisestä palasta aloin irroitella grilliin sopivia paloja. Hieman oli pientä epäilyä ilmassa, koska en ennen ole tätä riistaa syönyt.
Palaset parilalla, herkullinen tuoksu.
Ja lopulta lautasella.
Menu:
Grillattua karhua (medium) noin 400 g
Juustosipuliperunat pippurikastikkeella
Herkkusienet sekä hedelmämarinoidut maissit grillattuna.
Hyvää punkkua.
Ei ollenkaan pahaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Remington Model 700 Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hei 2004 Viestejä: 1167 Paikkakunta: Iitti
|
Lähetetty: 22.07.2006 20:03 Viestin aihe: |
|
|
NAM _________________ En rakasta ihmistä vähemmän,
vaan luotoa enemmän.
- George Cordon |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20225 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.07.2006 21:32 Viestin aihe: |
|
|
Tapio löi kyllä kovat grillipohjat!
Ja kaasusta:
Vai ei tule kaasulla savunmakua
Maissienisika |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tapiok ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 6917
|
Lähetetty: 24.07.2006 18:55 Viestin aihe: |
|
|
Ihan vaan vinkiksi kaikille grillaajille melkoisen monen lihakilon kokemuksella, hommatkaa grilliin kunnon parila. Tuli noita savumerkkejä aikansa läheteltyä, ennenkuin tajusi miten saadaan grilliliha mehukkaaksi.
Tuollainen parisenttinen pihvi kypsyy noin 6 minuutissa, säilyttäen mehukkuutensa. Avotulella vastaavaa joutuu liekittämään liian kauan ja se kuivuu, maku häviää.
Parilalla homma tapahtuu nopeasti ja nesteet jäävät antamaan lihaan makua. Ja lihan kypsyysasteen pystyy kellon avulla tekemään haluamakseen. Reilun paksu hirven sisäfile mediumina on aika herkkua. Ei onnistuihan perinteisellä laavakivikaasugrillillä ihan helposti.
Ero on kuin yöllä ja päivällä. En enää mielelläni valmista lihaa omaksi ruoaksi ilman parilaa. Parila ei maksa juuri mitään ja antaa intohimoisella grillaajalle paljon mahdollisuuksia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20225 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 24.07.2006 21:52 Viestin aihe: |
|
|
Kaasutusta...
Kauanko Tapio muuten kuumennat tuota parilaa, ennen kuin nakkaat lihat siihen?
Ja onko sinulla joku konsti millä saat parilan pysymään iskussa, ilmeisesti et säilytä sitä grillin sisuksissa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tapiok ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 6917
|
Lähetetty: 25.07.2006 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Grillissä on samanlainen alkeellinen lämpömittari kuin näyttää olevan sinunkin grillissäsi. Se kun osoittaa tarpeeksi oikealle, niin parila on valmis. vajaa kymmenkunta minuuttia lämmitelen kansi kiinni.
Sitten vasta öljy parilalle, ettei pala parilaan kiinni. Öljy hieman savuaa tarpeeksi kuumalla parilalla. Liian kylmällä parilalla ei tule hyvää jälkeä. Tämän oppii aika nopeasti ihan kantapään kautta. Normaali kassler-pihvi kypsyy noin 2+2 minuutissa.
Grillauksen jälkeen pesu ja takaisin grilliin säilytykseen. Valurautaparila imaisee öljyä aika hyvin sisäänsä, eikä ruostu ellei jätä suolaisia marinaadeja siihen grillauksen jälkeen hautumaan. Samat hoito-ohjeet kuin valurautapaistinpannullekin.
Parilaa käytettäessä ota laavakivet pois, niistä ei ole kuin haittaa. Ei tuollainen parila niin hirveästi maksa etteikö sitä kannattaisi hyvästä ruuasta pitävän hommata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
havu Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 3242
|
Lähetetty: 29.07.2006 22:07 Viestin aihe: |
|
|
Tässäpä tämän päivän menyy: Pikkuiset lihanpalat ovat fasaania vaikka yleensä siinä on kärisemässä hirveetä tai peuraa. Folioissa on maissia ja toisissa sipulia, kesäkurpitsaa ja kaikki Eldoradon makeassa chilikasteikkeessa. Lisäksi, tottamaar, keitetyt potut siihen tykö.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20225 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 29.07.2006 23:07 Viestin aihe: |
|
|
Noista grillausmetodeista:
Makuasiat on makuasioita, mutta ainakin itselleni on muodostunut kolme kategoriaa ja yksi wannabe-kategoria.
- Hiillos tehdään ihan puista polttamalla. Omalla kohdalla se perinteinen metodi, jota nykypäivänä tulee harrastettua enää todella harvoin. Suuritöinen, aikaavievä ja hiillos ei aina ruuanlaittoon optimaalinen.
- Säkkihiilet ja sytytysneste. Ainakin omaan kesän tuoksumaailmaan kuuluu muistojenkin kautta se sytytysnesteen ja grillauksen tuoksu tosi nostalgisena kokemuksena. Mielestäni vaivan ja makunautinnon suhteen saanto aika hyvin balanssissa ja ruoka omasta mielestäni selkeästi parempaa, mitä kaasugrillillä.
- Kaasugrilli. Paikassaan kätevä ja vaivaton. Tätäkin tulee lähinnä noiden seikkojen vuoksi aika paljon käytettyä.
- Sähkögrilli. Kiitos ei minulle...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Apple ***
Liittynyt: 25 Tou 2005 Viestejä: 1236 Paikkakunta: Lapland, home of the lap dance.
|
Lähetetty: 14.03.2007 15:03 Viestin aihe: |
|
|
Kausi aloitettu.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|