Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Apple ***
Liittynyt: 25 Tou 2005 Viestejä: 1236 Paikkakunta: Lapland, home of the lap dance.
|
Lähetetty: 20.07.2006 10:59 Viestin aihe: |
|
|
Aikalailla näyttä kaikki noudattavan samaa periaatetta. Itsellä olisi kanssa ensi viikonlopuksi haapana-lapasorsa wokkia. Sitten onkin hiljaista pakastimen riistalaatikossa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
vihtori ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 433
|
Lähetetty: 20.07.2006 11:23 Viestin aihe: |
|
|
Täälläkin syödään vanhat pois ennenkuin aletaan uutta yrittämään. Muutama sorsa ja kyyhkynen olisi vielä pakkasessa, täytyy kyyhkyt laittaa tänään alta pois. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Marcus82 Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 732
|
Lähetetty: 21.07.2006 15:46 Viestin aihe: |
|
|
Joo eipä sitä tule makkaraakaan ostettua kaupasta, jos sitä kotona jo valmiiksi on! Sama pätee riistaan, että entiset tuulensuojaan, ennenkuin uutta ampumaan. _________________ takaa ohi! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 21.07.2006 18:15 Viestin aihe: |
|
|
Tekaisin pienet hirvihammparit pakastinta tyhjennellessä.
Yllättävän täyttävää ”roskaruokaa” ja tuntui ihan siltä, että pihvin lihapitoisuus lähenteli Mr Hessburgerin tuotoksia tai oli jopa karvan yli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 21.07.2006 19:03 Viestin aihe: |
|
|
Nam! "Hyvä Ostos" -sinappia! Mikä kulinaristin makuhermoja kutkutteleva elämys! _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 21.07.2006 19:11 Viestin aihe: |
|
|
Pienriistaa ei tässä torpassa usein jää pakastimen pohjille pyörimään. Sama periaate kuin muilla -Pakastin syödään tyhjäksi ennen kuin uutta sinne ammutaan. Hirvenlihojen kanssa saattaa toisinaan tulla kiire.
Tänään paistuvat viimeiset jauhelihat tortillojen täytteeksi, toivottavasti parahiksi juuri tyttöystävän saapuessa töistä "kotiin".. _________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Perdiz Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 884 Paikkakunta: Mehtän puolella
|
Lähetetty: 21.07.2006 19:25 Viestin aihe: |
|
|
oha tuol pakkases sitä sun tät viel, täytyyp koittaa vientää ihan syötävää lopuistakin. mutta eikös sitä niin sanota että mink pekonii käärii ni o parast? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jani s ***
Liittynyt: 04 Kes 2005 Viestejä: 1280 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 24.07.2006 15:07 Viestin aihe: |
|
|
Hienoja aterioita pojat taikoopi!!
Itselläni on pakastin huutanut tyhjyyttä "riistasta" viime elokuusta lähtien
sillä eipä tullut ammuttua tuota syötävää kun yhden kyyhkyn verran.. _________________ "let them come close to you" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Erästäjä Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2004 Viestejä: 170 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 26.07.2006 13:49 Viestin aihe: |
|
|
Joo, pienriista ei tee ongelmaa, mutta hirven lihoja tahtoo jäädä jonkin verran, varsinkin patapaloja. Olen ottanut tavaksi purkittaa kaiken jäljelle jääneen lihan. Viimevuonna tein 36 purkkia. Niitä on kiva viedä tuliaisina kun käy kylässä, ja mettäreissuilla erinomainen repussakulkeva. Teinpä myös hirvikeittoa, jonka purkitin. Mukavasti lämmittää, kun jänispassissa ensin palelee, ja nuotiolle tullessa laittaa hirvikeittopurkin lämpeneen. Nam. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 04.08.2006 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Pakastimen alimmaisesta nurkasta löytynyt sinikko päätyi salaatiksi.
Homma alkaa rintafileitten irroittamisella. Sitten ratkotaan muut lihat pannulle sipulin kanssa tirisemään. Lisätään vettä, voita ja kanalientä. Keitetään muhennokseksi ja lisätään mustat torvisienet.
Salattipohjaan jääsalaattia, lollo rossoa ja vaikka rucolaa. Lisäksi soijapaahdettuja cashewpähkinöitä ja kirsikkatomaatteja. Kastikkeeksi hyvää oliivioljyä ja sherryetikkaa.
Fileitä paistetaan pannulla hetki molemmin puolin, maustetaan suolalla (Maldon) ja mustapippurilla ja kääräistään hetkeksi folioon huilaamaan.
Sitten vain nostellaan muheenos salaattiin, päälle viipaloitu file ja koristeeksi pari rapeaksi paistettua pekonisiivua.
Ruokajuomaksi Pfaffenheim Pinot Gris oli oikein sopivaa, kiitos siitä Alkon tädille.
Jälkkäriksi vielä mokkabrulee, niin perhesopu on pelastettu taas muutamaksi päiväksi...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 04.08.2006 11:03 Viestin aihe: |
|
|
Juha on kunnioittanu riistaa lautaselle asti. Sorsan fileekin on mediumina niin kuin pitää. Hyvä, hyvä!
Kyllä se on riistan häpäisyä kun siitä väännetään jotai mäxdonalds aterioita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.08.2006 13:08 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: |
Kyllä se on riistan häpäisyä kun siitä väännetään jotai mäxdonalds aterioita. |
Jokainen taaplaa tavallaan ja sovittaa pipon koon pään ympärysmittaan tyylillään .
Itse laitan meillä kaikki riistaruuat ja esimerkiksi vuosikymmenten saatossa hirvenlihaa on tullut melkoisia määriä, erityisesti jauhelihaa.
Meillä riista kuuluu niin arkeen kuin juhlaan ja erityisesti hirvenlihalla korvataan meidän taloudessamme "kaupan lihoja". Tuolloin riistaa käytetään myös arkisessa ruoanlaitossa ja on tuota hirveä mennyt myös purilaisiin, kebabkankeen, fetapastapannuun jne.
Itse en jaksa uskoa, että tätä metsän jumalat saaliin häpäisynä pitävät ja saalisonnen kääntävät... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 13.08.2006 13:23 Viestin aihe: |
|
|
[quote="Lahtinen
Meillä riista kuuluu niin arkeen kuin juhlaan ja erityisesti hirvenlihalla korvataan meidän taloudessamme "kaupan lihoja". Tuolloin riistaa käytetään myös arkisessa ruoanlaitossa ja on tuota hirveä mennyt myös purilaisiin, kebabkankeen, fetapastapannuun jne.
Itse en jaksa uskoa, että tätä metsän jumalat saaliin häpäisynä pitävät ja saalisonnen kääntävät...[/quote]
Aivan totta. Hirvenliha on tarkoitettu syötäväksi.
"Kaupan lihoja" ei yleensä tarvitse syödä kuin hetken aikaa ennen kuin taas pakastimet täyttyvät hirvenlihalla Tänä vuonna tosin loppuivat jo
Ja itse syön sorsafileet kypsinä.. Häpäisenkö riistaa.?
Taitaa olla kateellisten puhetta, jos joillain on lihoja sen verran, että voidaan toisinaan tehdä riistaruokaa "perinteistä poiketen"? _________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vihtori ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 433
|
Lähetetty: 13.08.2006 19:07 Viestin aihe: |
|
|
Over&Under kirjoitti: |
Taitaa olla kateellisten puhetta, jos joillain on lihoja sen verran, että voidaan toisinaan tehdä riistaruokaa "perinteistä poiketen"? |
Joskus kun vielä pääsisi sellaiseen tilanteeseen, että joutuisi joskus "perinteistä poiketen" syömään noita kaupan liloja niin alkaisi olla homma mallillaan. Mutta sitä odotellessa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 13.08.2006 19:36 Viestin aihe: |
|
|
vihtori kirjoitti: | Over&Under kirjoitti: |
Taitaa olla kateellisten puhetta, jos joillain on lihoja sen verran, että voidaan toisinaan tehdä riistaruokaa "perinteistä poiketen"? |
Joskus kun vielä pääsisi sellaiseen tilanteeseen, että joutuisi joskus "perinteistä poiketen" syömään noita kaupan liloja niin alkaisi olla homma mallillaan. Mutta sitä odotellessa... |
Hyvä on.. Pistit paremmaksi. Kateus herää sisälläni.. _________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|