Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.04.2025 16:55 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | Mä taidan hitsata manuaalisesti aina. Jotenkin kaikkein selvin homma monesti. En kaipaisi automaattisaumausta. Painemittari on turha sinänsä. Että ihan kelpo vaihtoehto tommonen olis |
Automaatilla vedän ite. Monasti lyön pussin koneeseen, kun kansi pysyy paineen avulla kiinni eli suht heti, alan työstää seuraavaa pussia vakumointikuntoon.
Mittarista katon tiivisteiden vaihtotarvetta lähinnä, joskin ton näkee kyllä pusseistakin, mimmosia tulee. Ainakin omalla tyylillä tiivisteisiin ennenpitkää tulee likaa. Onhan se juhlaa vakumoida uusilla gummeilla tai tiskikone-elvytetyillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22107 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.04.2025 17:55 Viestin aihe: |
|
|
Jotenkin niin vaihtelevaa että nouseeko sieltä lihasta jotain nestettä sinne, niin jotenki muodostu sellainen tapa että seuraan sen liemen liikkeitä ja painelen hitsausta sen mukaan. Napin painamisen jälkeen, otan seuraavan pussin valmisteluun ja sen yleensä saa valmiiksi siksi kun saumaus on tehty.
Itsellä olis varmaan paljonkin oppimista nuosta laitteista ja niiden käytöstä. En ole koskaan kenenkään nähnyt vakumoivan oikein eikä koskaan ole mitään neuvoja saanut niin kaikki on taas opeteltu itse matkan varrella. Laatu on ollut hyvää kyllä ja kohtalaisen tehokkaasti olen mielestäni saanut tehtyä. Olisi kiva nähdä miten nopeasti muut esim peuran vakumoi ja tekevätkö jotain eri tavalla kuin itse tulee tehtyä. Youtube videoissa ovat ainakin hitaampia mitä itse olen. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10629 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 23.04.2025 18:17 Viestin aihe: |
|
|
Jos peura on oikein riiputettu ja leikattu, niin ei siitä juuri nesteitä irtoa.
Mulla on joku 11 vuotta vanha Foodsaverin Gamesaver ja automaatilla vedän.
Imuteho on semmonen, että rikkoo linnun rintakehän kokonaista vakumoidessa. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22107 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.04.2025 18:32 Viestin aihe: |
|
|
Juu ei semmoses tapaukses. Mutta esim hirvenliha jakoerä niin tuppaa olemaan kosteampia lihoja. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.04.2025 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Jauhelihalle saatan käyttää 300mm pitkiä pusseja, joissa on nousuvaraa.
Nyt kun on kylmiöt ja systeemit, niin aika vähän on nestehommista ongelmia.
Hommasin joskus tommosia, eri pussileveyksiin. Jos on haasteellista tavaraa, heitän suosiolla pussinsuulle. Yllättävän vähän noita on mennyt loppuviimeks.
Kokeilin jotain talouspaperivirityksiä joskus. Meni ne hermot.
https://www.vakuumtuete.de/Shop/Shop_Artikel_Anzeigen.asp?ArtikelID=377&Rubrik=89&Gruppe=11 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17403 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 23.04.2025 20:08 Viestin aihe: |
|
|
Kuten todettua en vakumoi jauhelihaa ollenkaan vaan minigrippiin ja littanaksi, mahdollisimman vähällä ilmalla.
-ylivuotisissa ei mitään kuivumista, jään muodostumista tai pakkasen makua ikinä. Toki se lähdeaine on sitten hyvin putsattua.
Sen pitempään ei jauheliha sitten jouda olemaan pakkasessa kun käytetään jo ruuaksi.... Jos kiertosi on tätäkin nopeampaa niin vielä turhempi on vakuumi. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10629 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 23.04.2025 20:29 Viestin aihe: |
|
|
Mielestäni jauhelihalle se vakuumi juuri tärkein on. Jollekin paistin murikalle sama vaikka olis kaupan muovikassissa. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17403 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 23.04.2025 20:44 Viestin aihe: |
|
|
Paistit nimenomaan vakuumiin koska niistä ei tavalliseen pussiin saa täyttöastetta samalla tapaa kuin muovailtavasta jauhelihasta.
Ja paistit kuitenkin raakakypsymässä yleensä jääkaapissa, jliha pakastetaa asap. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22107 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.04.2025 20:51 Viestin aihe: |
|
|
Myyntilihat täytyy meleki olla vakuumissa. Itse laitan oliko se 25x25 pussiin. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1312 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 23.04.2025 20:59 Viestin aihe: |
|
|
Lava 300 käytössä saa jopa maksan vakuumiin kun laittaa ensin rapisevaan pakastepussiin niin ei kerkeä liemet pilaamaan saumaa. Jauhelihat meillä menee 400g annoksiksi, olikohan 160x250 pusseihin. Ensiksi jauheliha pussin perille ja sitten vakuumiin. Vakumonin jälkeen puristellaan jauheliha tasaiseksi, loppusilaus lähimmällä kirjalla. (Jonka nimi on Alakometri)  _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 24.04.2025 08:45 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: |
Olisi kiva nähdä miten nopeasti muut esim peuran vakumoi ja tekevätkö jotain eri tavalla kuin itse tulee tehtyä. |
Ite vakumoin tyypillisesti mökillä, joten hommaa ei tarvi tehdä kelloa vastaan. Toki pyrin jonkinmoiseen optimointiin. Omasta mielestäni jos kauden mittaan tulee ”osissa” vaikka 100kg hirvenlihaa ja pari pikkusorkkaa, niin homma ei vielä tunnu työltä.
Tyypillisesti homma menee itellä seuraavasti:
- Ennen lihanleikkuuseen lähtöä, varmistan että olutta on jääkaapissa
- Putkikeittiössä vakumointi toisella seinustalla, lihankäsittely toisella
- Laitan ennalta vakuumivehkeet tikkiin, levittelen pussit hyvin saataville, ”imukankaat” jne. Ite kyllästyin siihen, että kaikissa noissa on verisiä sormenjälkiä, jos ei ole ennakkovalmisteluja tehty ja niitä on kaiveltu vakumoinnin ohessa.
- Leikkuusta tullessa jätän lihan verannalle ”viileään”
- Operoin nitriilihanskoissa, koska niihin liha ei tartu kuten paljaisiin käsiin
- Ensimmäisenä jauhelihat työstöön. Mielestäni ”herkintä lihaa”, vaatii nopeimman pakastuksen ja ilman muuta vakumoinnin
- Jauhelihat pussitan ”pohjattomalla tuopilla”, nopeuttaa hommaa ja vähentää liharoiskeita hitsisaumassa
- Haen aina ”viileästä” osan lihoista, enkä koko satsia kerralla.
- Ehjien lihojen kanssa fiilistelen tarkemmin. Siistin lihat ja järkeilen jo kokkausvaihetta, minkämoisissa seteissä pakastaa; Meneekö palviin, pihviksi, leikataanko surutta palapaistivärkkiä jne.
- Yleensä ekailtana pakastan jauhelihat ja ehjät lihat vakumoituna jääkaappiin. Joskus aikatauluhaasteita ja saatan vakumoida ehjiä lihoja jääkaappiin isoihin pusseihin työstöä oottamaan ja raakakypsymään. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17403 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 24.04.2025 09:26 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | Myyntilihat täytyy meleki olla vakuumissa. Itse laitan oliko se 25x25 pussiin. |
Tuon nyt ymmärtää, on mukavempi käsitellä sulana tai jäätyneenä noin, tässä se kammiokone on todella parempi kun ei ime nesteitä.
Tääkin tulee kasvamaan eri volyymeille tulevaisuudessa kun graniitti lisääntyy tornin alla ja nautasta ei kaupasta saa riittävästi. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 24.04.2025 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Fspitz kirjoitti: | Lava 300 käytössä saa jopa maksan vakuumiin kun laittaa ensin rapisevaan pakastepussiin niin ei kerkeä liemet pilaamaan saumaa. |
Varsinkin kalan vakumoinnissa nuo ”tamppoonit” on hyviä. Eli nestepitoisempaakin tavaraa pystyy aika surutta vakumoimaan, kun nesteraja nousee sen verran hitaasti tuossa, että poltto alkaa kuivaan saumaan. Se pitää sanoa, että ”nuukahenki” ehkä nämäkin leikkaa ohuemmiksi suikaleiksi, niin olisi kustannus muutaman sentin per pussi.
Tässä muuten ”peltipussi”, jota käytän yleensä vaan luulliseen kamaan, eli paksumpaa muovia oleva. Melkein vaatisi pidemmän polttoajan tai sitten kuva valehtelee.
Omalla kohdalla pitää sanoa, että kyllä vakumointi riittävän vakuumintekokyvyn laitteella ja asiallisilla pusseilla on nostanut omassa taloudessa käytettävän proteiinin laatutasoa selvästi, kun kumminkin suurin osa menee pakkasen kautta.
Aika hyvin kuvaa se, että en viitsinyt pääsiäisenä verkottaa kuin reissun syömäkalat, kun vakuumivehkeitä ei ollut mukana. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10629 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 24.04.2025 20:16 Viestin aihe: |
|
|
Onneksi ei ole tässä tullut langettua netissä sissimarkkinoituihin kelvottomiin kamppeisiin,
vaan hain aikoinaan Motonetistä kerralla hyvän ja halvan:
Kattiloita tullut jaettua sen verran monesti, ettei niitä enää riitä jokaiseen peuran palan suolaukseen päiväkausiksi...
Olenkin ottanut tavaksi keittää suolaliuoksen ja kaataa sen vakuumipussiin suolattavan lihan kanssa.
Sitten imetään ilmat pois. Ei mitään ongelmaa saumata, vaikka vesi välissä, aina tarttuu. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 24.04.2025 20:41 Viestin aihe: |
|
|
Tuossahan "ei ole vakumointi päällä".
Kyllähän Lavallakin polttaa saumaa vaikka porauslauttaan, jos vakumointi ei ole päällä ja neste virtaa sauman läpi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|