Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Gerberos Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Syy 2008 Viestejä: 3653 Paikkakunta: E-savo
|
Lähetetty: 29.12.2024 19:27 Viestin aihe: |
|
|
Kylläpään uskon sen olevan niin, että suomessa on paljon enemmän ihmiset kipeitä liian hygienia kuin liian vähäisen hygienian takia. Oikein hirvittää kun toista antibiottikuuria syön, ja ei taida jäädä vielä viimeiseksi, että mitenkähän kipee sitä vielä on tulevaisuudessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16785
|
Lähetetty: 29.12.2024 19:29 Viestin aihe: |
|
|
Gerberos kirjoitti: | Kylläpään uskon sen olevan niin, että suomessa on paljon enemmän ihmiset kipeitä liian hygienia kuin liian vähäisen hygienian takia. Oikein hirvittää kun toista antibiottikuuria syön, ja ei taida jäädä vielä viimeiseksi, että mitenkähän kipee sitä vielä on tulevaisuudessa. |
Tässä on kyllä perää. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EIVA Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2013 Viestejä: 3367 Paikkakunta: Itä-Suomi
|
Lähetetty: 29.12.2024 20:41 Viestin aihe: |
|
|
Eipä taida puisia lihanleikkuulautoja olla kellään ammattimaisessa käytössä.
Eikä tuon leikkuulaudan mahdollisen epä hygienisuuden takia liene kukaan pahemmin sairastunut, liika hygienisuus sitä vastoin on johtanut siihen että aletaan kaikelle olla allergisia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 323 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 29.12.2024 22:00 Viestin aihe: |
|
|
Heero kirjoitti: | Onko jossain ihan oikeasti todettu, että huolellisesti pestyyn lautaan jää sellainen määrä bakteereja, että asialla on merkitystä? Puhuthan sinäkin ongelmasta.
Tutkimuksessa kasvatettiin puu- ja muovilautojen pinnoilla bakteerikantoja, ei pesty niitä pois. |
Jos tää oli mulle, niin olen jotain joskus lukenut, en tiedä kuinka tarkkoja ovat. Puussa kuitenkin on antibakteriaalisia ominaisuuksia, eivät ne kovin tehokkaita ole. Eli pestä pitää oli se lauta mitä materiaalia tahansa.
Ja en tiedä kuinka paljon niitä pesun jälkeen jää ja onko sillä merkitystä lihan pilaantumiselle . Aina kuitenkin puhutaan, että hygienia ennen kaikkea.
Se mitä sanoin" tietoa on" tarkoitin materiaalin sterilointia. Tunti 100° C ja pöpöt kuolee, siinä pitää olla koko palikka sen 100 ja sitten kello käyntiin. Ei ne kaikki kuole vielä tunnissakaan, mutta saadaan riittävä F0-arvo. Käyrä nousee melko nopsaan 121.1° C riittää jo 10 min ja saadaan sama F0-arvo
Noissa raaoissa mitä leikkuulaudoilla käsitellään on tietysti eri tyyppisiä mikro-organismeja luonnostaan:
Clostridium botulinum E: kalat
Clostridium sporogenes : lihat
Staphylococcus aureus : lihat
Salmonella typhimurium: linnut ja liha
Listeria monocytogenes : kaikessa em.
Olkaa huoleti noi kaikki kuolee jo aika matalissa lämmöissä lihoja kypsentäessä lautaan niitä voi jäädä siksi se hygienia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 323 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 29.12.2024 22:35 Viestin aihe: |
|
|
Ai niin unohdin
Campylobacter jejuni : ainakin linnut
Kerran sain sen todistetusti (otettiin testi lekurissa) vaikka olin sorsat huolella kypsentäny. Oli eräkämpillä muovinen lauta jonka kyllä lintujen jälkeen olin pessyt, pilkoin samalla laudalla salaattti aineet, virhe mutta eipä ollut muutakaan. Tuli aikamoinen ripuli ja piti lähteä kesken reissun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Gerberos Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Syy 2008 Viestejä: 3653 Paikkakunta: E-savo
|
Lähetetty: 29.12.2024 22:48 Viestin aihe: |
|
|
No tuo tietysti voi käydä. Eri laudat ne pitäs olla eri ruoille, niinhän ne sanoo. Kylläpä ne meilläkin pestään eipä sillä. Ja lihan säilyvyyden takia hygienia tietty hyvä olla kunnossa. Mutta kääntöpuolena sillä on huono vaikutus terveyteen isossa kuvassa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
grizzly77 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Lok 2020 Viestejä: 50
|
Lähetetty: 30.12.2024 00:02 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole varmaan kiihkeimmällä gastronomifoorumillakaan keskusteltu näin intensiivisesti leikkuulaudoista
Oma korteni kekoon. Kärsin suolistosairaudesta jossa vatsapöpö voi olla hyvinkin paha. Käytän silti halpaa, isoa muovileikkuulauta kun paloittelen isosti, ja siirryn puuhun kun tulee hienovaraisuutta vaativaa työtä.
Muovileikkuulaudan pesen huolella ja käsittelen runsaalla kädellä desinfioivlla aineella jälkeenpäin. Se on kuitenkin nopeampaa kuin puosten leikkuuöaurojen hionta ja öljyäminen.
Muovi (ja jotkut puut) ovat pahoja veitsen terille, siksi teroitan aina keraamisella puikolla ennen ja jälkeen. Tavallaan tulee tuplat, mutta pysyypä terässä. Sir vaimo leikkaa yhdeb leipäsiivun, nakkaa veitsen tiskialtaaseen josta työntää tiskikoneeseen, ja istun taas vesihiomakivien kanssa tuskailemassa.
Ainii. Puuilosta ostin muovilaudan. On iso. Oli halpa. Ja on varmasti !&%¤#, mutta riittää mulle ja olen edelleen hengissä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35545
|
Lähetetty: 30.12.2024 08:52 Viestin aihe: |
|
|
Naisten tapa käsitellä veitsiä on prkleen turhauttava, leikataan miten sattuu ja murjotaan laatikossa teriä vastakkain eikä näy haittaavan vaikka veitsi olisi ihan terätön, joskus on kaksimetrinen taso päästä päähän leivänmuruissa kun on turattu viipaleita jollakin rupijaskalla aaltoterällä, joka on viimeksi ollut terävä joskus ysärillä, tai sitten vasta teroitetulla filetillä...lautasta vasten stana, tai viipaloidaan pizza suoraan uunipellille paloitteluveitsellä... _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4501
|
Lähetetty: 30.12.2024 09:19 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | Onhan toki hienoa, jos tomaatti siivuttuu hipaisemalla, mutta meillä ei tätä taustaa vasten riitä mielenkiintoa hinkata veitsiä tunteja teräväksi. Vaikka muovilauta epäilemättä tylsyttää nopeammin kuin kumilauta, teroittamisen helppouden takia ei tuo ole kiinnostava asia. |
Oskari kirjoitti: | Elintarviketeollisuus EI käyttäisi muovia jos bakteereja noista tulisi, eihän sellaista tuotetta voisi laittaa myyntiin eikä olisi hyväksyttävää käyttää.
Myös mitä on ollut töissä noissa lihanjalostuspaikoissa niin tormekin teroituslaitteita näkynyt niissäkin. |
Aiemmin:
Wikke kirjoitti: | Ja tähän on syynsä, nimittäin kustannustehokkuus. Mietitäänpä vaikka ammatti lihanleikkaaja, vaikkapa jossain Atrialla. Onko hänen käytössään olevat veitset & leikkuulaudat hänen oman mieltymyksensä mukaan valittu? Vaiko ihan vain niillä mennään mitä työnantaja tarjoaa? Onko hänellä aikaa, tai suodaanko sitä työsuoritteessaan vaikkapa useamman tunnin teroitus sessioon viikossa?
|
Oskari kirjoitti: | 😂😂, just näin, se leikkuulautahan sen veitsen saa tylsäksi. |
Kyllä, jos nyt puhutaan LEIKATTAVASTA MATERIAALISTA ja oikeasti terävistä veitsistä, niin iso osa tylsymisestä on juurikin laudasta johtuvaa. Eri asia sitten se luita myöden pyyhkiminen tai vaikkapa jäisen matskun leikkaaminen.[/quote]
Menee wikkellä rajusti yli, oikeasti tervävä veitsi?
Työkseen näitä käyttävät eivät omaa sun mielestä oikeasti teräviä veitsiä?
Muovi käytössä ammattilaisilla hinnan takia?
Tunnin hierominen kivellä tekee puukosta paremman kuin hyvä teroituslaite?
Vihanneksia ym jos pilkkoo ja vaikka on muovilauta niin ei juurikaan tarvitse puukkoa teroitella, pärjää vaikka halvemmilla markettikamppeilla. Kaloja kun alkaa fileoimaan tai lihoista kalvoja poistamaan niin terä pitää olla kunnossa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2444
|
Lähetetty: 30.12.2024 10:50 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: |
Heero kirjoitti: | Esitin sinulle aika yksinkertaisen kysymyksen, muttet halunnut siihen vastata, vaikka muuten mielipiteitä aiheesta riittää. |
Esitit kysymyksen minulle? Vaiko nimimerkki "longi":lle:?: Lukaiseppa nyt vähän tätä ketjua taemmaksi. Tai vaikka ajatuksella, siis ihan oikeasti ajatuksella koko ketju.
Mutta mikäli minulle, niin montako kertaa mainitsin yhtään hiton mitään leikkuulaudan materiaalia ennen kysymystäsi? Aivan yhden (1). |
Meni tosiaan kirjoittajat sekaisin sen jälkeen, kun vastasit kohtalaisen kärjekkääseen tapaan Longille esittämääni kysymykseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2444
|
Lähetetty: 30.12.2024 11:09 Viestin aihe: |
|
|
longi kirjoitti: | Heero kirjoitti: | Onko jossain ihan oikeasti todettu, että huolellisesti pestyyn lautaan jää sellainen määrä bakteereja, että asialla on merkitystä? Puhuthan sinäkin ongelmasta.
Tutkimuksessa kasvatettiin puu- ja muovilautojen pinnoilla bakteerikantoja, ei pesty niitä pois. |
Jos tää oli mulle, niin olen jotain joskus lukenut, en tiedä kuinka tarkkoja ovat. Puussa kuitenkin on antibakteriaalisia ominaisuuksia, eivät ne kovin tehokkaita ole. Eli pestä pitää oli se lauta mitä materiaalia tahansa.
Ja en tiedä kuinka paljon niitä pesun jälkeen jää ja onko sillä merkitystä lihan pilaantumiselle . Aina kuitenkin puhutaan, että hygienia ennen kaikkea.
|
Tutkimuksissa tosiaan saadaan selville monenlaisia asioita, joista osa on teoreettisia ja osa jotain muuta. Puun on todettu olevan jossain määrin antibakteerinen, mutta ilmeisesti tutkimuksen olosuhteet eivät vastanneet tavallisen leikkuulaudan käyttäjän tilannetta eli tutkimus ei anna vastausta siihen, mikä on todellisuudessa lautojen ero hygieenisyydessä. Toki esim. raakojen lintujen ja kasvisten käsittely on pesusta huolimatta viisasta hoitaa eri laudoilla ja näin viranomaisvalvonnan alaisissa kohteissa pitäisikin toimia. Kotona jokainen hoitaa asiat miten hoitaa. Riistan osalta väitän suurimman hygieniariskin liittyvän saaliin käsittelyyn ja leikkuulaudan materiaalivalinnalla olevan merkityksetön rooli tässä kokonaisuudessa.
Aika usein näen hirviä ja peuroja, joissa näkyy likaa nylkemisen jälkeen. Osa käyttää samaa puukkoa tai ilman välipesua ruhon putsaamiseen, joka on jo liattu aiemmissa nylkemisen vaiheissa. Joskus ruho sotketaan muulla tavoin. Sekin pitää muistaa, että turkin karvat eivät ole puhtaita ja niitäkin on ruhossa nylkemisen jälkeen toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Onneksi osa liasta poistuu paloitteluvaiheessa rasvan ja kalvojen poiston yhteydessä, mutta osa liasta päätyy silti leikkuulaudalle, josta leviää puhtaaseen lihaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9534
|
Lähetetty: 30.12.2024 11:52 Viestin aihe: |
|
|
No nyt menee Oskarilla asioiden vääristely jo ihan uuteen ulottuvuuteen! Ensi pokkana selität että olet esittänyt minulle kysymyksen, ja olet tuohtunut kun en siihen "aika yksinkertaiseen kysymykseen" minkä nimimerkki "longi":lle esitit vastannut. Nyt sitten lainailet siten että omat kirjoituksesi olisivat muka minun, ja taaseen että minun teksti olisi sinun kirjoittamaasi.
Mutta keskusteluun kun keskustelupalstalla kerran ollaan:
Oskari kirjoitti: | Menee wikkellä rajusti yli, oikeasti tervävä veitsi? | Voi, ei suinkaan. Ei minulla edes ole yli 10.000 grindin kiviä millä kiilloitella, ennen siirtymistä nahkoihin. Katsos, edelleen se hifistely & harrastus...
Oskari kirjoitti: | Työkseen näitä käyttävät eivät omaa sun mielestä oikeasti teräviä veitsiä? | Oikeasti terävä, ja tarpeeksi terävä suoritteeseen eivät ole sama asia. Kuten sanoin aikaisemmin, ammattilainen varmasti haluaisi työtään tehdä aivan vimoisenpäälle vehkeillä, mutta onko se tuotantotehokasta? No ei edelleenkään ole.
Oskari kirjoitti: | Tunnin hierominen kivellä tekee puukosta paremman kuin hyvä teroituslaite? | No ei taatusti. Eivät ne hiomakivet nyt mitään taikaesineitä sentään ole, vaikka toiset niitä ja niiden käyttöä jostain ihmeen syystä saattavat pelottavina ja mystisinä pitääkkin. Puukko tahi veitsi on laadultaan juuri se mikä se on valmistuessaankin ollut. Mutta melkoisen todennäköisesti niillä saa terävempää jälkeä kun mennään hienompiin (tarkoitan siis karkeutta, en fiineyttä... ) kiviin, kuin jollain rouhimella. Mikä muuten mahtaa olla teroittimesi kivien/rullien karkeus? Ihan vain mielenkiinnosta siis kysyn.
Oskari kirjoitti: | Vihanneksia ym jos pilkkoo ja vaikka on muovilauta niin ei juurikaan tarvitse puukkoa teroitella, pärjää vaikka halvemmilla markettikamppeilla. | Juu, ja soppakarkeat vihannekset pilkkoo jo ihan vaikka tavan ruokaveitsellä peltistä tiskipöytää vasten. Se että onko se mukavaa, on toki eri asia. Tokikaan en puukkoa juurikaan ruoanlaitossa muutoinkaan käytä, mikäli erästelyä ei mukaan lasketa.
Oskari kirjoitti: | Kaloja kun alkaa fileoimaan tai lihoista kalvoja poistamaan niin terä pitää olla kunnossa. | Tästä olemme samaa mieltä. Vimosen päälle terässä olevalla veitsellä se on oikeasti jo mukaavaakin touhua!
_________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4501
|
Lähetetty: 30.12.2024 11:59 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | No nyt menee Oskarilla asioiden vääristely jo ihan uuteen ulottuvuuteen! Ensi pokkana selität että olet esittänyt minulle kysymyksen, ja olet tuohtunut kun en siihen "aika yksinkertaiseen kysymykseen" minkä nimimerkki "longi":lle esitit vastannut. Nyt sitten lainailet siten että omat kirjoituksesi olisivat muka minun, ja taaseen että minun teksti olisi sinun kirjoittamaasi.
Mutta keskusteluun kun keskustelupalstalla kerran ollaan:
Oskari kirjoitti: | Menee wikkellä rajusti yli, oikeasti tervävä veitsi? | Voi, ei suinkaan. Ei minulla edes ole yli 10.000 grindin kiviä millä kiilloitella, ennen siirtymistä nahkoihin. Katsos, edelleen se hifistely & harrastus...
Oskari kirjoitti: | Työkseen näitä käyttävät eivät omaa sun mielestä oikeasti teräviä veitsiä? | Oikeasti terävä, ja tarpeeksi terävä suoritteeseen eivät ole sama asia. Kuten sanoin aikaisemmin, ammattilainen varmasti haluaisi työtään tehdä aivan vimoisenpäälle vehkeillä, mutta onko se tuotantotehokasta? No ei edelleenkään ole.
Oskari kirjoitti: | Tunnin hierominen kivellä tekee puukosta paremman kuin hyvä teroituslaite? | No ei taatusti. Eivät ne hiomakivet nyt mitään taikaesineitä sentään ole, vaikka toiset niitä ja niiden käyttöä jostain ihmeen syystä saattavat pelottavina ja mystisinä pitääkkin. Puukko tahi veitsi on laadultaan juuri se mikä se on valmistuessaankin ollut. Mutta melkoisen todennäköisesti niillä saa terävempää jälkeä kun mennään hienompiin (tarkoitan siis karkeutta, en fiineyttä... ) kiviin, kuin jollain rouhimella. Mikä muuten mahtaa olla teroittimesi kivien/rullien karkeus? Ihan vain mielenkiinnosta siis kysyn.
Oskari kirjoitti: | Vihanneksia ym jos pilkkoo ja vaikka on muovilauta niin ei juurikaan tarvitse puukkoa teroitella, pärjää vaikka halvemmilla markettikamppeilla. | Juu, ja soppakarkeat vihannekset pilkkoo jo ihan vaikka tavan ruokaveitsellä peltistä tiskipöytää vasten. Se että onko se mukavaa, on toki eri asia. Tokikaan en puukkoa juurikaan ruoanlaitossa muutoinkaan käytä, mikäli erästelyä ei mukaan lasketa.
Oskari kirjoitti: | Kaloja kun alkaa fileoimaan tai lihoista kalvoja poistamaan niin terä pitää olla kunnossa. | Tästä olemme samaa mieltä. Vimosen päälle terässä olevalla veitsellä se on oikeasti jo mukaavaakin touhua!
|
Vääristely?
Sinä lainaat useamman hlö kirjoitukset, asia rönsyilee laidasta laitaan 🫣
Rouhimella? Oletko kiihkoissasi jättänyt jotain lukematta tahi ymmärtämättä?
Kirjoitin Tormekin tahko ollut käytössä ja nahkalaikalla viimeistely.
Mikäli nämä ammatikseen tuollaista työtä tekevät pärjää niin miksi ei kotikäyttäjäkin?
Mutta hiero kiviäsi miten paljon tahdot. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9534
|
Lähetetty: 30.12.2024 12:54 Viestin aihe: |
|
|
Oskari kirjoitti: | Wikke kirjoitti: | No nyt menee Oskarilla asioiden vääristely jo ihan uuteen ulottuvuuteen! Ensi pokkana selität että olet esittänyt minulle kysymyksen, ja olet tuohtunut kun en siihen "aika yksinkertaiseen kysymykseen" minkä nimimerkki "longi":lle esitit vastannut. Nyt sitten lainailet siten että omat kirjoituksesi olisivat muka minun, ja taaseen että minun teksti olisi sinun kirjoittamaasi.
Mutta keskusteluun kun keskustelupalstalla kerran ollaan:
Oskari kirjoitti: | Menee wikkellä rajusti yli, oikeasti tervävä veitsi? | Voi, ei suinkaan. Ei minulla edes ole yli 10.000 grindin kiviä millä kiilloitella, ennen siirtymistä nahkoihin. Katsos, edelleen se hifistely & harrastus...
Oskari kirjoitti: | Työkseen näitä käyttävät eivät omaa sun mielestä oikeasti teräviä veitsiä? | Oikeasti terävä, ja tarpeeksi terävä suoritteeseen eivät ole sama asia. Kuten sanoin aikaisemmin, ammattilainen varmasti haluaisi työtään tehdä aivan vimoisenpäälle vehkeillä, mutta onko se tuotantotehokasta? No ei edelleenkään ole.
Oskari kirjoitti: | Tunnin hierominen kivellä tekee puukosta paremman kuin hyvä teroituslaite? | No ei taatusti. Eivät ne hiomakivet nyt mitään taikaesineitä sentään ole, vaikka toiset niitä ja niiden käyttöä jostain ihmeen syystä saattavat pelottavina ja mystisinä pitääkkin. Puukko tahi veitsi on laadultaan juuri se mikä se on valmistuessaankin ollut. Mutta melkoisen todennäköisesti niillä saa terävempää jälkeä kun mennään hienompiin (tarkoitan siis karkeutta, en fiineyttä... ) kiviin, kuin jollain rouhimella. Mikä muuten mahtaa olla teroittimesi kivien/rullien karkeus? Ihan vain mielenkiinnosta siis kysyn.
Oskari kirjoitti: | Vihanneksia ym jos pilkkoo ja vaikka on muovilauta niin ei juurikaan tarvitse puukkoa teroitella, pärjää vaikka halvemmilla markettikamppeilla. | Juu, ja soppakarkeat vihannekset pilkkoo jo ihan vaikka tavan ruokaveitsellä peltistä tiskipöytää vasten. Se että onko se mukavaa, on toki eri asia. Tokikaan en puukkoa juurikaan ruoanlaitossa muutoinkaan käytä, mikäli erästelyä ei mukaan lasketa.
Oskari kirjoitti: | Kaloja kun alkaa fileoimaan tai lihoista kalvoja poistamaan niin terä pitää olla kunnossa. | Tästä olemme samaa mieltä. Vimosen päälle terässä olevalla veitsellä se on oikeasti jo mukaavaakin touhua!
|
Vääristely?
Sinä lainaat useamman hlö kirjoitukset, asia rönsyilee laidasta laitaan 🫣
Rouhimella? Oletko kiihkoissasi jättänyt jotain lukematta tahi ymmärtämättä?
Kirjoitin Tormekin tahko ollut käytössä ja nahkalaikalla viimeistely.
Mikäli nämä ammatikseen tuollaista työtä tekevät pärjää niin miksi ei kotikäyttäjäkin?
Mutta hiero kiviäsi miten paljon tahdot. |
Kyllä, vääristely. Kurkkaappa tätä sivua aavistuksen ylemmäs. No miksi hitossa EN lainailisi, mikäli en niitä keskenään sotke? Ei nämä mitään "privaviestejä" ole, jossa kaikki vain sinulle kohdennettu. Miten asiat "rönsyilee"? Ainakaan enempää kuin sinulla. Mikä muuten sen sinun rouhi... Tormekin kivien karkeudet ovat, taisin kysyä? Ja kyllä, jatkan iloisena harrastustani teroittelun parissa!
Tämä on jo ihan helmeä: Oskari kirjoitti: | Oletko kiihkoissasi jättänyt jotain lukematta tahi ymmärtämättä? |
heiluri kirjoitti: | Naisten tapa käsitellä veitsiä on prkleen turhauttava, leikataan miten sattuu ja murjotaan laatikossa teriä vastakkain eikä näy haittaavan vaikka veitsi olisi ihan terätön, joskus on kaksimetrinen taso päästä päähän leivänmuruissa kun on turattu viipaleita jollakin rupijaskalla aaltoterällä, joka on viimeksi ollut terävä joskus ysärillä, tai sitten vasta teroitetulla filetillä...lautasta vasten stana, tai viipaloidaan pizza suoraan uunipellille paloitteluveitsellä... |
Ja tämäkö on sukupuoleen sidonnainen asia?
Ja kummasta tämä enemmän kertoo, siitä käyttäjästä vaiko vierestä katsojan kommuntointi kyvyttömyydestä? _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35545
|
Lähetetty: 30.12.2024 13:32 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä sitä veitsien käyttöä ja säilytystä on saanut neuvoa jokaisessa suhteessa, ei mene perille tai ainakin unohtuu välittömästi, teroittamista ei ole kukaan halunnut tosissaan opetella.
Nuorisolla ei ole edes halua opetella asiaa, "joku ne varmaan terottaa"... _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|