OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vihreä kusetus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 113, 114, 115  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jopelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Maa 2023
Viestejä: 442

LähetäLähetetty: 16.05.2024 15:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä uusimmat uutiset koskien valkoposkihanhia ja merimetsoja..

https://www.verkkouutiset.fi/a/valkoposkihanhien-ja-merimetsojen-tiukka-suojelu-paattyy-jatkossa-niita-voi-metsastaa/#665cf8fd
Lainaus:
Hallitusohjelman linjauksen mukaan ”Tarpeettomat metsästysrajoitukset elinvoimaisten lajien, kuten merimetson ja valkoposkihanhen osalta poistetaan, ja lajit siirretään metsästyslain piiriin. Huolehditaan samalla vahinkojen oikeudenmukaisesta korvaamisesta elinkeinonharjoittajille. Hallitus vaikuttaa siihen, että lajit siirretään lintudirektiivin tiukasti suojeltujen lajien listalta. Poikkeusluvalla haltuun otettujen lintujen lihaa on voitava hyödyntää”.


Nyt on perustettu työryhmä suunnittelemaan lainmuutosta ja em. lajien siirtoa metsästyslailla säädellyiksi riistalinnuiksi..

Suojeluun liittyvä oikeudellinen ongelma ei kuitenkaan ratkea vielä tällä muutoksella. Meillä on edelleen voimassaolevat korkeimman oikeuden tekemät suojelupäätökset ko. lajien osalta.
Ne ovat ns. ennakkopäätöksiä joita alemmat tuomioistuimet tietenkin noudattavat varsin kirjaimellisesti.

Työryhmässä tulisi ymmärtää (ja siellä tietenkin ymmärretään ja väännetään asiaa poliittisten näkemysten perusteella) että myös luonnosuojelulakiin tulee tehdä muutoksia joissa määritellään ja toteutetaan tosiasiallinen mahdollisuus kyseisten lajien metsästämiseksi.
- lainsäästäjät ja lait itsessään ohjaa tuomioistuimen päätöksiä.
- pykälät tulee muotoilla siten ettei oikeuslaitokselle jää mahdollisuuksia tehdä päätöksiään/ratkaisujaan (ympäristö- tai muutenkaan)poliittisin perustein.

Käytäntö on osoittanut ettei suomalainen oikeuslaitos ole päätöksissään poliittisesti riippumaton.

Siis summa summarum...karkeasti jaoteltuna.
1. Poliittinen valta kuuluu kansalle ja eduskunnalla (= lainlaatija)
2. toimeenpanovalta poliisille ja (osin myös) syyttäjälle.
3. Tuomiovalta oikeuslaitokselle.

Näistä kaksi viimeistä ei voi/saa toimia (=tehdä päätöksiään) poliittisin perustein.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 10.06.2024 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei v!ttu oikeasti:

https://mediamaailma.fi/video-elokapinan-aktivisti-menee-tolaltaan-kun-poliisi-pidattaa-teltan/

Shocked
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5799
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 18.07.2024 11:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus toisaalta:

"Erinomainen kirjoitus, kuinka Vihreät ovat yhteistyössä Kokoomuksen ja Demareiden kanssa kusseet suomalaisia silmään energiapolitiikalla, jonka perimmäinen tavoite on Suomen peruuttamaton köyhdyttäminen.
Kun vielä 2000-luvun alkupuolella käytännössä kaikki energiaratkaisut olivat kotimaisella pääomalla ja omistuksessa pyöriviä, ja tuottivat sekä energiat, voitot että verot Suomeen, viimeisten 15 vuoden aikana on suomalaisille valehdeltu, kuinka ”pääomaköyhän” maan kannattaa lahjoittaa energiainfransa sekä niiden tuottamat voitot ulkomaisten sijoittajien käsiin ja jättää verottaja Suomessa nuolemaan tyhjiä näppejään.
Puhumattakaan suomalaisista joiden sähkön+siirron kokonaishinta on 2000-luvulla kolminkertaistunut eikä kallistumisen loppua ole näkyvissä.
VIHREÄN POLITIIKAN NEROKKAIN keksintö on kuitenkin ollut sijoittaa suomalaisilta veroilla 15-vuoden aikana kerätyt noin sata miljardia euroa yritys- ja tariffitukiin, joilla on varmistettu ulkomaisen pääoman voitot, sen sijaan että ”pääomaköyhä maa” olisi sijoittanut nämä sadat miljardit suoraan itse omistamaanme energiantuotantoon tuottamaan hyvinvointia Suomelle.
Surullisinta tässä on että nyt kun olemme ensiksi maksaneet muille energiainfran rakentamisen heidän omistukseensa, jatkossa maksamme sen ylläpidon, ylivoitot sekä myös vääjäämättä käsiimme jäävät haitat ikuisesti tästä eteenpäin.
”Energiayritykset omistavat toisiaan ristiin, omistus muuttuu tiheään ja kätkeytyy rahastoihin – pääoman alkuperää ei aina tunneta. Tekemäni selvityksen perusteella suurin osa tuulivoimaloista on Luxemburgiin rekisteröityjen erikoisrahastojen hallussa.
Veroparatiisina tunnetun Luxemburgin käyttöä perusteellaan veroetujen lisäksi sen tavanomaisuudella, hallinnointieduilla ja anonyymiydellä.
Ulkomaisten erikoisrahastojen veronmaksu Suomeen on tutkitusti vähäistä ja monimutkaista. Tuulivoimaloiden verotus vaikuttaa noudattavan useissa metsärahastoissa nähtyä ilmiötä: rekisteröity ulkomaille verotuksen ulottumattomiin.
Talouskriisissä rämpivä pääomaköyhä Suomi tukee edelleen yli 1,8 miljardin euron syöttötariffituen ja preemiojärjestelmän kautta veronmaksua välttelevän alan toimintaa. Useat yhtiöt saavat suoraa tukea myös EU:n ja ministeriöiden kautta.
Ulkomaisilla omistajilla ei ole kiinnostusta pitää huolta Suomen yhteiskunnasta, taloudesta ja ympäristöstä. Hankkeiden tulo- ja verojalanjälki uhkaa jäädä kevyeksi, mutta käy lunastuksen kohteena oleville maanomistajille, lähiasukkaille, sähkön kuluttajille, veronmaksajille ja ympäristölle hyvin raskaaksi.”"


https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/044b2d8e-aee5-4923-ab96-39194d026fab
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KJJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2007
Viestejä: 2732

LähetäLähetetty: 18.07.2024 12:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tätähän olen maininnut monesti ei jää kuin känsät suomalaisten käsiin...mutta työstähän ne vain puhuukin ei rahasta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5799
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 23.07.2024 16:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus toisaalta:

"Saksa jatkaa deindustrialisaatiotaan ja kesän korkeimpina aurinkovoiman tuotantopäivinä alkuillan sähkönhinta huitelee noin 100 eur/mwh.
Itse uskon, että teollisuus tulee menettämään lisää kilpailukykyään, kun Euroopan komissio jatkaa aikaisempaa vihreän teollisuuden politiikkaansa ellei Saksa saa jotain jännää tukipaketti.
Talouskasvu tuleekin todennäköisesti jäämään Euroopassa Aasian ja Yhdysvaltojen kyydistä."


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jopelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Maa 2023
Viestejä: 442

LähetäLähetetty: 10.09.2024 14:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihmisen toimannan aiheuttaman ilmaston lämpeneminen lisääntyy. Samalla ilmaston metaanipitoisuus kasvaa. Vihreille on täysin käsittämätöntä mistä tämä kasvu aiheutuu ja miten tilanteen voisi korjata. Tällä hetkellä ihmisiä asuu maapallolla jo yli 8 miljardia ihmistä...

Joku voisi myös kysyä,
- miten ylipäänsä on mahdollista että ihmisten aiheuttama haitta yhä kasvaa?
- miten ihmisen aiheuttamaa maapallon lämpenemisen voisi kääntään toiseen suuntaan?

Olisi hyvä löytää jotain logiikkaa tilanteen korjaamiseksi.

[/quote]Vuonna 2023 maapallon ilmakehän metaanipitoisuus oli 1923 ppb eli tilavuuden miljardisosaa. Pitoisuus on nyt 2,6-kertainen esiteolliseen aikaan eli vuotta 1750 edeltävään aikaan verrattuna.

Ihmistoiminta aiheuttaa kaksi kolmasosaa kaikista metaanipäästöistä Global Carbon Project -tutkijayhteisön globaalia metaanitasetta käsittelevässä julkaisussa havaittiin myös, että fossiilisten polttoaineiden, maatalouden ja jätteiden käsittelyn aiheuttamat metaanipäästöt ovat jatkaneet kasvuaan.

– Ihmistoiminnan aiheuttamat metaanipäästöt ovat nyt 20 prosenttia suuremmat kuin kaksi vuosikymmentä sitten, Tsuruta toteaa.

Lehmien ja muiden märehtijöiden aiheuttamat päästöt kasvoivat 14 prosenttia ja kaatopaikkojen ja muun jätehuollon päästöt 24 prosenttia vuosituhannen alusta vuoteen 2020 ulottuvalla jaksolla. Fossiilisten polttoaineiden tuotannosta ja käytöstä aiheutuvat päästöt kasvoivat arviolta 18–28 prosenttia laskentatavasta riippuen.

– Jos tämä kehitys jatkuu, se voi vaarantaa metaanipäästöjen vähentämiseen tähtäävän aloitteen onnistumisen, Tsuruta sanoo.

Global Methane Pledge -aloitteessa sitoudutaan vähentämään metaanipäästöjä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Ihmistoiminta aiheuttaa vähintään kaksi kolmasosaa kaikista maailman metaanipäästöistä. Noin kolmannes maailmanlaajuisista metaanipäästöistä on peräisin luonnollisista lähteistä, kuten kosteikoista tai geologisista lähteistä.
Lainaus:

https://www.verkkouutiset.fi/a/ilmakehan-metaanipitoisuus-kasvaa-ennatysvauhtia/#665cf8fd

Maapallon populaatio saavutti puolen miljardin ihmisen rajapyykin noin vuonna 1650.

1900-luvun taitteessa maapallolla eli noin 1,65 miljardia ihmistä. Hieman alle sadassa vuodessa, vuoteen 1995 mennessä, maapallon väkimäärä kasvoi 5,76 miljardiin ihmiseen.
Lainaus:

https://www.is.fi/tiede/art-2000000561617.html

[i]Maapallon väkiluku ylittää tänään ( vuoden 2022 lopulla) kahdeksan miljardia, ja sillä on myös hyviä puolia...
....Maapallon väkiluku on ylittämässä kahdeksan miljardin ihmisen rajapyykin tiistaina.

Väestönkasvuun liitetään usein paniikkia ja kauhukuvia, jotka liittyvät erityisesti luonnon kantokykyyn. Kehityspolitiikan asiantuntjia Kamomilla Ilmonen Väestöliitosta näkee kahdeksan miljardia ylittävän väkiluvun taustalla myös hyviä puolia.

– Taustalla voi nähdä paljon hyvää. Meillä on nykyään parempaa ravintoa, parempaa terveydenhuoltoa, äitiys-lapsikuolleisuus on vähentynyt, Ilmonen luettelee[quote]
https://yle.fi/a/3-12677052
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2303
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 10.09.2024 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on vähän jännä juttu, mutta kukaan ei enää tänä päivänä näutä kantavan mitään huolta siitä, että ihmisten määrä on noussut ja nousee edelleen kestämätöntä vauhtia.

Ei se pelastusvenekään voi kantaa ylenmäärin ihmisiä uppoamatta.

Se kun ei vaan taida olla poliittisesti kovinkaan hyvä keino saada myönteistä julkisuutta, vaikka kuinka oikeassa olisikaan.

Ei kai se nyt ihme ole, jos ihmisten määrän myötä myös kaikenlaiset päästöt ja ongelmatkin lisääntyy koko ajan.

Se on helppo syyttää rikkaita ja "länsimaisia" yhteiskuntia ja järjestelmiä näistä lisääntyvistä ongelmista ja kehitellä niihin koko ajan lisää erilaisia päästöveroja rangaistuksia, jotta maailma pelastuisi.

Ja Suomenkin pitäisi yhtenä maailman metsäisimpänä maana yhä edelleen lisätä puustoaan, ikään kuin Suomi ei olisi vieläkään riittävä puun määrässä hiilinieluja pysäyttämään.

Jotain kovin vinksahtanutta tai paremminkin härskin poliittista ja mätää on koko tässä planeetanpelastus saagassa, jota nyt johdetaan tällä hetkellä maailmassa.

Valtavia määriä rahaa, aikaa ja vaivaa tuhlataan täysin järjettömiin uutuustrendeihin, joihin osallistumalla planeetta pelastuu, tai no, ainakin joidenkin omatunto tuntuu keveämmältä, vaikka tulokset olisivat marginaalisiakin.

Voisi olla aika paljon helpompi käyttää niitä resursseja sellaisiin toimenpiteisiin, joilla voisi puuttua niihin oikeasti isoihin asioihin, joihin vaikuttamalla olisi mahdollisimman tehokasta saada kunnolla tuloksia aikaiseksi.

Mutta kait se koko maailman merien muoviongelma ratkeaa EU:n tekemän muovisten juomapillien kielloilla ja tekemällä pullonkorkkiin lenkit, ettei korkit "täytä" maailman meriä.
Ja kait se lyijyluotien ja haulien kiellot pelastaa pohjavedet sekä maaperän, jottei kaikki elollinen kuole lyijymyrkytyksiin.

Kait ne eläimetkin kuolee onnellisimpina, kun joku korvaavaa materiaalia oleva aines osuu niihin ja niistä henki pakenee, eli happy ending.

Ihmisistähän nyt ei niin väliä, kuten arvata saattaa.
Ei ketään kiinnosta, jos ihmisiä ammutaan hengiltä lyijyltä tai ties millä aineilla.
Ja toisekseen, lyijykielto ei tule ikinä menemään läpi militariapuolella, koska sitä tulee vastustamaan niin laajat joukot.

Ja jos jotkut naivit saisivatkin jonkun Ottawan miinankieltosopimuksen tapaisen aivopierun läpi lyijyn käytön osalta, niin etenkin suurimmat terroristi/rosvovaltiot ei ikinä lähde tuollaiseen pelleilyyn mukaan.

Ne nauraisivat räkättäen tälläiselle hölmöilylle ja edun antamiselle itselleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13165

LähetäLähetetty: 11.09.2024 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitään lyijykieltoa armeijoille ei ole edes esitetty. Kaikissa EUn lyijykieltoesityksissä viranomaiskäyttö on nimenomaisesti suljettu kokonaan pois keskustelusta.

Viimeinen muokkaaja, Solifer pvm 11.09.2024 14:31, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2303
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 11.09.2024 13:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole esitetty mitään lyijynkäyttökieltoa viranomais- tai armeijapuolelle.
Enkä minäkään esittänyt sitä, eikä sellainen tule menemään ikinä läpi.

Lähinnähän tässä ihmetyttää se, että lyijyammusten ja haulien käyttö ollaan kieltämässä muka välttämättömänä asiana, mutta kielto koskisikin vain siviilipuolen ammuntaa.

Eli tämäkin päätös on melkoisen epämääräinen kaikkinensa, mutta tässäkin tapauksessa halutaan vain "pelastaa" jotain ihan väkisin, ikään kuin se olisi ihan välttämätöntä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13165

LähetäLähetetty: 11.09.2024 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun ymmärtää että tavoitteena on kaikin keinoin hankaloittaa ja rajoittaa siviilien aseenomistamista, niin moni järjetön esitys alkaakin näyttää loogiselta kieltäjäjengin tavoitteiden näkökulmasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 2821
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 11.09.2024 15:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Kun ymmärtää että tavoitteena on kaikin keinoin hankaloittaa ja rajoittaa siviilien aseenomistamista, niin moni järjetön esitys alkaakin näyttää loogiselta kieltäjäjengin tavoitteiden näkökulmasta.


Tätä ei pitäisi ajatella niin kuin tämä olisi jotain vihreiden horinoita vaan mielummin niin, että ryssän masinoima kampanja heikentää maanpuolustusta. Metsästäjien kannattaisi pitää meteliä siitä, että lyijykuulat ovat tärkeitä harrastamisen ja ampumataidon ylläpitoon. Suomen maanpuolustuksen kannalta tärkeää jos jokainen harrastaja voi harjoitella edullisesti. Myös pidemmille ampuma matkoille lyijykuulat ovat pakollisia.

Ryssällä on 100% varmasti maksettuja päättäjiä EU:saa niin tällaiset täysin selvät yritykset pitäisi ampua alas heti. Vaikka olisi vihreiden touhua niin tuo olisi silti toimiva puolustus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7028

LähetäLähetetty: 11.09.2024 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös vihreät ole verenhimoisimpia militantteja nyt ?

Lintukoto tais mennä rikki 24.02.2022.

Hauska juttu kun tuota valtatie 21:n remonttia suunniteltiin (huoltovarmuuden takaaminen), joku hoksas että menee soidensuojelualueen läpi, ei voi leventää. No sittemmin siitä saa tehdä riittävän leveän, eli joku vihreä tai vassari sooloili omia aikojaan mutta tilannehan oikaistiin.

Laitampa tuosta maailman vaarallisimmasta tiestä linkin lehtijuttuun...

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/valtatie-21-on-autoilijoiden-painajainen-jolle-kukaan-ei-tee-mitaan-rekkoja-ojassa-paivittain-tie-poikki-jopa-tunteja/6674970#gs.efsye4

Miksi kaikki mettässä olevat rekat on puoliperävaunuja ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rausku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hel 2018
Viestejä: 441

LähetäLähetetty: 11.09.2024 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paljon tuolla ajaa näitä litilati kilvillä olevia lohirekkoja.kuskeilla ei välttämättä ole riittäviä edellytyksiä varsinkaan talviolosuhteisiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7028

LähetäLähetetty: 11.09.2024 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rausku kirjoitti:
Paljon tuolla ajaa näitä litilati kilvillä olevia lohirekkoja.kuskeilla ei välttämättä ole riittäviä edellytyksiä varsinkaan talviolosuhteisiin.


Osatotuus, toinen osa on se että millaiset kääntöpöydän vaseliinit sattuu olemaan. Kesälaatu ei toimi. Jokainen ojarekka mitä olen tuolla tiellä nähnyt, ja niitä on, on kaikki menneet hyvällä suoralla tiellä ulos, kun kurvi on tulossa. Tai sitten pitkän loivan kurvin jälkeen. Saman panneet merkille täkäläiset rekkakuskit. Tien oikeasti huonoilla osuuksilla ei ole tapahtunut juurikaan mitään onnettomuuksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1970
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 12.09.2024 07:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rausku kirjoitti:
Paljon tuolla ajaa näitä litilati kilvillä olevia lohirekkoja.kuskeilla ei välttämättä ole riittäviä edellytyksiä varsinkaan talviolosuhteisiin.


Jonkin verran tuota ajeltu nyt muutama vuosi ja se on aina varsinkin talviaikaan hyvä veikata montako ulkomaankilvissä olevaa rekkaa on ojassa. On niitä siellä kesälläkin, yhteinen nimittäjä on ne ulkomaankilvet. Väitän, että aika usein on syynä kuskin väsymys, koska nuo on lähes poikkeuksetta suoralla osuudella tapahtuneita "ajautumisia". Siinä kun mutkaosuuden jälkeen hieman suorenee tie ja pitkä ajo takana, niin saattaa herpaantua. Suurin osa ulosajoista on pohjoiseen mennessä, eli kertoisi tuokin siitä, että on luomet puolitangossa painettu niitä viimeisiä kymmeniä kilometrejä väkisin.

Paikalliset puhuu kuskien puutteellisesta talviajotaidosta, lienee silläkin osansa. Tien leveydellä ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 113, 114, 115  Seuraava
Sivu 114 Yht. 115

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com