OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 42, 43, 44, 45  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 05.07.2020 05:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

wildmind kirjoitti:
Homma elää Very Happy taidampas leikata tuuman paksuiksi pihveiksi, nuijia ja kuivamaustaa..
Simppeliä ja voi tehdä noita vertailuja. Tikkulihat kuivamaustettuna ei välttämättä ole se paras idea.. : Embarassed


Ei muuta ku namittelee.

Onko ollu uutisia idästä, vai onko se korona jäässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1569
Paikkakunta: Merijärvi, Tampere

LähetäLähetetty: 05.07.2020 07:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vekev kirjoitti:
wildmind kirjoitti:
Homma elää Very Happy taidampas leikata tuuman paksuiksi pihveiksi, nuijia ja kuivamaustaa..
Simppeliä ja voi tehdä noita vertailuja. Tikkulihat kuivamaustettuna ei välttämättä ole se paras idea.. : Embarassed


Ei muuta ku namittelee.

Onko ollu uutisia idästä, vai onko se korona jäässä.

Jäissä toistaiseksi, mutta yritetään uudestaan kunhan rajat aukeaa
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1569
Paikkakunta: Merijärvi, Tampere

LähetäLähetetty: 06.07.2020 08:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Molemmat mausteseokset joita tein ovat ihan ok.. Olipas paprikaa tai ei..
Aika tujua tavaraa, saa maltilla käyttää.. Jos varsinaisen maustekaarnaa tekevän RUB mausteen haluaa pitää laittaa chilejä ja pippureita vähemmän.. Mutta maltilliseen maustamiseen oikein hyvät seokset..
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 06.06.2021 18:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakastimessa oottelis peuran kylki ja siittä haluttais tehä ribssejä.
Kannattaako tuota kypsentää ensin uunissa/keittämällä/sousvide vai paiskaanko suoraan grilliin? Entäpä mitä muuta lyyään pinttaan ko suolaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21905
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 07.06.2021 06:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muistelisin, että joskus tein ”slow cookerissa” keittämällä ensin peuran vasan ribsejä ja ainakin noin meni liian pehmeiksi.

Uunittamalla olen laittanut muutamankin kerran (ei ole ollut grillausmahdollisuutta) ja joskus uuni+grilli. Itse en hevin lähde tuohon keittolinjalle enää.

Ainakin omaan makuun on sopinut yllättävänkin hyvin joku ihan perus Pirkan grillikastike, jolla olen peuran ribsejä sivellyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21905
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.03.2023 11:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänä vuonna grillin syyshuollon ja keväisen grillikauden avajaisten väli jäi todella lyhyeksi, vain tuntien mittaiseksi Smile



Jännitys tiivistyy



Aika karmealtahan se grilli näytti, kun oli syksyllä suoraan ajosta tungettu räystäsvuotoon. Ei muutakun harja ja krapa heilumaan, tulikuumaksi ja tuubisilavaa pintaan



Ribseillä varovainen grillikauden avaus.



Näitä poppiksen Rupi-marinadeja on erimoisia. Omasta mielestäni ihan ok, varsinkin kun ostaa pari erimoista ja ei semmoista kilon tjsp säkkiä samaa plaatua, kokemusta on että maku tulee korvistakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21905
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.05.2024 01:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Yleensä aina tullut ostettua läskiä grillaushommiin. Pikku hiljaa jos koittaisi ajaa tuota riistan grillaustakin repertuaariin.


Ihan syötävää on hirvikin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21905
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 19.05.2025 01:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Tölkkikanakausi avattu
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1569
Paikkakunta: Merijärvi, Tampere

LähetäLähetetty: 21.05.2025 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:

Tölkkikanakausi avattu

Tölkkikanaa tein minäkin, mutta tölkin korvasi Lidlistä muutamalla eurolla ostettu rosteriviritys. Kannan grillasin eilen, oli hyvää. Tänään jämät meni kanakeittoon, joka sekään ei maistunut hassummalta.
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21905
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.05.2025 14:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

wildmind kirjoitti:

Tölkkikanaa tein minäkin, mutta tölkin korvasi Lidlistä muutamalla eurolla ostettu rosteriviritys. Kannan grillasin eilen, oli hyvää. Tänään jämät meni kanakeittoon, joka sekään ei maistunut hassummalta.


Ite olen ottanut kanssa vähän cost reductionia mukaan grillaukseen. Noita kanojahan saa joskus kilohinnaltaan tosi järkevään hintaan. Ja varsinkin, jos onnistuu ostamaan vaikka semmosesta marketista joka grillaa itse kanoja, niin ohi prosessin "raakana". On joskus tullut melkoisia asevelihintoja.


Myös Kokoomuksen entiseltä presidenttiehdokkaalta Mika Aaltolalta on saanut hyvä säästövinkkejä grillihommiinkin. Esimerkiksi grillaus-shamppanjat voi vaihtaa ihan tavalliseen kuohuviiniin. Tavallaan keskiluokan ostovoima tuntuu sillätapaa ihan entisenlaiselta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21905
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 23.05.2025 14:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän OT:ta

Rouva siivosi mökillä kaappeja heitti ”poppamiehen roskiin”. Kuulemma parasta ennen mennyt aikoja sitten. Ja onhan se niin, että ennen noita myytiin melkoisen isoissa säkeissä.


Nuukahenki iski ja rupimarinadit pussista myös purnukoihin. Yhestä pussista tekee ihan riittävät setit pariinkin paikaan ja saa maustamisrepertuaaria kotiin ja mökille. Kumminkin tommonen 200g pussi aika tömäkänkokoinen määrä maustetta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1393

LähetäLähetetty: 23.05.2025 16:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole kuvaa, mutta leivitin viimesyksyistä sorsaa ja hiiligrillä kypsyttelin. Ei huono.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 8154

LähetäLähetetty: 23.05.2025 16:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Semmosena luonnonlihan maun ystävänä on pakko kysyä, miksi hyvä raaka-aine pitää chilillä pilata ? Tuommonen "hiki pitää tulla ottaan syödessä" on kai kuulemma jotain nykyaikaa, trendi ?

Jonka sai huomata pitkäaikainen kalakaveri. Sain pääsiäisenä pari kunnon punalihaista kalakeittoa varten jonka valmistuksessa kaveri on ollut hyvä. Nyt pani sinne chilirouhetta matkaan. Ei se huonoa ollu mutta... Sanoin syömisen lopuksi "annetaan kalan maistua kalalle, sitä ei mausteilla pilata". Varmasti oppi jotain. Chili on minusta mauste jolla peitetään pilaantuneen raaka-aineen maku. Täyttä roskaa meillä.

Grillaamista varten mulla on hirven kylki pätkittynä sopiviin palasiin ja ne meinasin suolavedessä kypsäksi keittää. Sitte grilliin, ei hiili vaan käpy. Luulen että tulee hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21905
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 23.05.2025 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samoilla linjoilla. Käytän pääasiassa Poppamiehen niitä seoksia, missä ei ole chiliä lainkaan. Sehän on aika tihrustamista kattoa speksistä.

Sen huomasin, että ilmeisesti chiliä sisältävät setit on merkattu pussiin isohkolla "tulisuusmerkinnällä". Nopeuttaa valintaa.

Onhan näissä monasti sen verran "isomaku", ettei samalla maulla kyllä vedetä koko kesää ja joka grillausta läpi...

Prosessina ite en pidä rupimarinointia ihan humpuukina. Ainakin iteä välillä melkeen etoo ne "valmismariinissa lilluvat läskinkappaleet"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 708

LähetäLähetetty: 24.05.2025 02:52    Viestin aihe: Hyvä suola ja mustapippuri riittää! Vastaa lainaamalla viestiä

Komppaan Peltsua ja olen sitä mieltä että, etenkin riista, ei tarvitse muuta kuin hyvää suolaa ja mustapippuria molempia mielellään myllystä. Puhdistamaton karkea suola siis myllyyn, sekä pippurit toiseen siitä pyörittelee lihan pintaan.

Huippukokki Kari Kape Aihinen "julistaa" samaa, että nuo kaksi maustetta riittävät ja samalla säilyttävät lihan oman maun. Siis olisiko upeampaa kuin nauttia saaliin ja sen eteen nähdyn vaivan täydellisimmillään!

PS. Toki makuasia, josta voi kiistellä, mikäli haluaa Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT - 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 42, 43, 44, 45  Seuraava
Sivu 43 Yht. 45

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com