Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 05.07.2020 05:58 Viestin aihe: |
|
|
wildmind kirjoitti: | Homma elää taidampas leikata tuuman paksuiksi pihveiksi, nuijia ja kuivamaustaa..
Simppeliä ja voi tehdä noita vertailuja. Tikkulihat kuivamaustettuna ei välttämättä ole se paras idea.. :  |
Ei muuta ku namittelee.
Onko ollu uutisia idästä, vai onko se korona jäässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1569 Paikkakunta: Merijärvi, Tampere
|
Lähetetty: 05.07.2020 07:25 Viestin aihe: |
|
|
vekev kirjoitti: | wildmind kirjoitti: | Homma elää taidampas leikata tuuman paksuiksi pihveiksi, nuijia ja kuivamaustaa..
Simppeliä ja voi tehdä noita vertailuja. Tikkulihat kuivamaustettuna ei välttämättä ole se paras idea.. :  |
Ei muuta ku namittelee.
Onko ollu uutisia idästä, vai onko se korona jäässä. |
Jäissä toistaiseksi, mutta yritetään uudestaan kunhan rajat aukeaa _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1569 Paikkakunta: Merijärvi, Tampere
|
Lähetetty: 06.07.2020 08:41 Viestin aihe: |
|
|
Molemmat mausteseokset joita tein ovat ihan ok.. Olipas paprikaa tai ei..
Aika tujua tavaraa, saa maltilla käyttää.. Jos varsinaisen maustekaarnaa tekevän RUB mausteen haluaa pitää laittaa chilejä ja pippureita vähemmän.. Mutta maltilliseen maustamiseen oikein hyvät seokset.. _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 06.06.2021 18:30 Viestin aihe: |
|
|
Pakastimessa oottelis peuran kylki ja siittä haluttais tehä ribssejä.
Kannattaako tuota kypsentää ensin uunissa/keittämällä/sousvide vai paiskaanko suoraan grilliin? Entäpä mitä muuta lyyään pinttaan ko suolaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21905 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 07.06.2021 06:59 Viestin aihe: |
|
|
Muistelisin, että joskus tein ”slow cookerissa” keittämällä ensin peuran vasan ribsejä ja ainakin noin meni liian pehmeiksi.
Uunittamalla olen laittanut muutamankin kerran (ei ole ollut grillausmahdollisuutta) ja joskus uuni+grilli. Itse en hevin lähde tuohon keittolinjalle enää.
Ainakin omaan makuun on sopinut yllättävänkin hyvin joku ihan perus Pirkan grillikastike, jolla olen peuran ribsejä sivellyt. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21905 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 11:01 Viestin aihe: |
|
|
Tänä vuonna grillin syyshuollon ja keväisen grillikauden avajaisten väli jäi todella lyhyeksi, vain tuntien mittaiseksi
Jännitys tiivistyy
Aika karmealtahan se grilli näytti, kun oli syksyllä suoraan ajosta tungettu räystäsvuotoon. Ei muutakun harja ja krapa heilumaan, tulikuumaksi ja tuubisilavaa pintaan
Ribseillä varovainen grillikauden avaus.
Näitä poppiksen Rupi-marinadeja on erimoisia. Omasta mielestäni ihan ok, varsinkin kun ostaa pari erimoista ja ei semmoista kilon tjsp säkkiä samaa plaatua, kokemusta on että maku tulee korvistakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21905 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 25.05.2024 01:10 Viestin aihe: |
|
|
Yleensä aina tullut ostettua läskiä grillaushommiin. Pikku hiljaa jos koittaisi ajaa tuota riistan grillaustakin repertuaariin.
Ihan syötävää on hirvikin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21905 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 19.05.2025 01:48 Viestin aihe: |
|
|
Tölkkikanakausi avattu |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1569 Paikkakunta: Merijärvi, Tampere
|
Lähetetty: 21.05.2025 13:20 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Tölkkikanakausi avattu |
Tölkkikanaa tein minäkin, mutta tölkin korvasi Lidlistä muutamalla eurolla ostettu rosteriviritys. Kannan grillasin eilen, oli hyvää. Tänään jämät meni kanakeittoon, joka sekään ei maistunut hassummalta. _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21905 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.05.2025 14:57 Viestin aihe: |
|
|
wildmind kirjoitti: |
Tölkkikanaa tein minäkin, mutta tölkin korvasi Lidlistä muutamalla eurolla ostettu rosteriviritys. Kannan grillasin eilen, oli hyvää. Tänään jämät meni kanakeittoon, joka sekään ei maistunut hassummalta. |
Ite olen ottanut kanssa vähän cost reductionia mukaan grillaukseen. Noita kanojahan saa joskus kilohinnaltaan tosi järkevään hintaan. Ja varsinkin, jos onnistuu ostamaan vaikka semmosesta marketista joka grillaa itse kanoja, niin ohi prosessin "raakana". On joskus tullut melkoisia asevelihintoja.
Myös Kokoomuksen entiseltä presidenttiehdokkaalta Mika Aaltolalta on saanut hyvä säästövinkkejä grillihommiinkin. Esimerkiksi grillaus-shamppanjat voi vaihtaa ihan tavalliseen kuohuviiniin. Tavallaan keskiluokan ostovoima tuntuu sillätapaa ihan entisenlaiselta. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21905 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.05.2025 14:57 Viestin aihe: |
|
|
Vähän OT:ta
Rouva siivosi mökillä kaappeja heitti ”poppamiehen roskiin”. Kuulemma parasta ennen mennyt aikoja sitten. Ja onhan se niin, että ennen noita myytiin melkoisen isoissa säkeissä.
Nuukahenki iski ja rupimarinadit pussista myös purnukoihin. Yhestä pussista tekee ihan riittävät setit pariinkin paikaan ja saa maustamisrepertuaaria kotiin ja mökille. Kumminkin tommonen 200g pussi aika tömäkänkokoinen määrä maustetta. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
viisasverneri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2008 Viestejä: 1393
|
Lähetetty: 23.05.2025 16:39 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole kuvaa, mutta leivitin viimesyksyistä sorsaa ja hiiligrillä kypsyttelin. Ei huono. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peltsu Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 8154
|
Lähetetty: 23.05.2025 16:51 Viestin aihe: |
|
|
Semmosena luonnonlihan maun ystävänä on pakko kysyä, miksi hyvä raaka-aine pitää chilillä pilata ? Tuommonen "hiki pitää tulla ottaan syödessä" on kai kuulemma jotain nykyaikaa, trendi ?
Jonka sai huomata pitkäaikainen kalakaveri. Sain pääsiäisenä pari kunnon punalihaista kalakeittoa varten jonka valmistuksessa kaveri on ollut hyvä. Nyt pani sinne chilirouhetta matkaan. Ei se huonoa ollu mutta... Sanoin syömisen lopuksi "annetaan kalan maistua kalalle, sitä ei mausteilla pilata". Varmasti oppi jotain. Chili on minusta mauste jolla peitetään pilaantuneen raaka-aineen maku. Täyttä roskaa meillä.
Grillaamista varten mulla on hirven kylki pätkittynä sopiviin palasiin ja ne meinasin suolavedessä kypsäksi keittää. Sitte grilliin, ei hiili vaan käpy. Luulen että tulee hyvä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21905 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.05.2025 23:41 Viestin aihe: |
|
|
Samoilla linjoilla. Käytän pääasiassa Poppamiehen niitä seoksia, missä ei ole chiliä lainkaan. Sehän on aika tihrustamista kattoa speksistä.
Sen huomasin, että ilmeisesti chiliä sisältävät setit on merkattu pussiin isohkolla "tulisuusmerkinnällä". Nopeuttaa valintaa.
Onhan näissä monasti sen verran "isomaku", ettei samalla maulla kyllä vedetä koko kesää ja joka grillausta läpi...
Prosessina ite en pidä rupimarinointia ihan humpuukina. Ainakin iteä välillä melkeen etoo ne "valmismariinissa lilluvat läskinkappaleet" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 708
|
Lähetetty: 24.05.2025 02:52 Viestin aihe: Hyvä suola ja mustapippuri riittää! |
|
|
Komppaan Peltsua ja olen sitä mieltä että, etenkin riista, ei tarvitse muuta kuin hyvää suolaa ja mustapippuria molempia mielellään myllystä. Puhdistamaton karkea suola siis myllyyn, sekä pippurit toiseen siitä pyörittelee lihan pintaan.
Huippukokki Kari Kape Aihinen "julistaa" samaa, että nuo kaksi maustetta riittävät ja samalla säilyttävät lihan oman maun. Siis olisiko upeampaa kuin nauttia saaliin ja sen eteen nähdyn vaivan täydellisimmillään!
PS. Toki makuasia, josta voi kiistellä, mikäli haluaa  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|