OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mommo
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2907

LähetäLähetetty: 28.02.2023 02:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Patruuna kirjoitti:
kivalo kirjoitti:
Smile MERKILLE pantavaa huomata kuinka tälläkin foorumilla (joku tuolla kirjoitti 10%kirjoittajista on viher vassareita) mä kyl sanoisin 30 % jos ei enemmänkin, no lähinnä se kait on heidän ongelmansa. Osa yrittää kieltää sorsien ruokinnan osa taas raijoittaa ja pisteyttää kaiken mahdollisen metsästämisen osa on taas niin perse pystyssä eu:n suuntaan että pekka poikakin jää ilman. Tuossa viikolla erehdyin menemään paikallisen rhy:n vuosikokoukseen ajattelin jotta kait sitä nyt kerran 30 vuodessa edellisen kerran kävin 90 luvulla ja ai helv':%/ti hyvä jotta ilman slaakia siittäkin selvisin oli se vaan sellaanen hyväveli kokoontuminen riistakeskuksen äijällä höystettynä aivan tyhjänpäiväistä lätinää.
Eipä se kovin valoisalta näytä todellisten metsästäjien kannalta tämä nykymeno suomessa
Onneks pääsee vielä ulkomaille jahtiin siihen nää suvakit ei pysty vaikuttamaan.


Siellä taas yksi "tosimetsästäjä" ilmoittautuu. Joko viljat varattu kevääksi?

Se nyt vaan ei mene niin että mitä vähemmän pyyntiä rajoitetaan niin sitä parempaa se on. Huomaa hyvin kalastuksessa. Jos ei olisi mitään rajoituksia niin ei täällä olisi paljoakaan pyydettävää. Jännä että joillain on vieläkin niin vanhanaikaiset kuvitelmat että mikään ei lopu tai edes vähene vaikka kuinka pyydetään.


Ei muisteta historiaa. Kyllä ihminen pedoista tuhoisin on aina saanut ja tulee saamaan aikaiseksi riistan vähyyttä, tarkoituksella tai tyhmyyttään. Niin sitä pelättiin villisian leviämistäkin, ettei sitä paholaista mikään pysäytä, mutta niin vaan on kanta pienentynyt metsästyksen ansiosta tai johdosta, miten asian kukin päässään pyörittelee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14878

LähetäLähetetty: 08.03.2023 12:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lyijystä:

Jos joku vielä muistaa, niin joskus 2010 oli jokin norjalainen eläinlääkärilehti tms. joka julkaisi tutkimuksen lyijyn imeytymisestä riistaruoan kautta ihmisten verenkiertoon. Tämä julkaistiin Metsästäjä -lehdessä. Tästä alkoi metsästäjäkunnan siirtyminen pois lyijyä sisältävistä luodeista - pikkuhiljaa, mutta alkoi kuitenkin. Nykyään taitaa olla jo suurin osa ammutusta sorkkariistasta, joka saa tuta kupariluodista.

Tuo tutkimus oli mielestäni sellainen "pohjustus" sille, mitä EU:n komissiolta (ei demokraattisesti valittu) oli tulossa. Vaikka tuo tutkimus piti sisällään koko joukon asiavirheitä, niin siitä huolimatta pehmittäminen alkoi.

Tämä vastikään voimaantullut "Lyijykielto ykkönen" on siis kosteikkoalueiden kielto, jonka tuli alunperin riittää, mutta Saksassa sitten huomasivat, että kun elukoiden sisäelimiä jatettiin metsiin, niin päiväpetolintuja rupesi kuolemaan. Eli eipä riitä pelkkä haulikielto, kun onhan tätä lyijyä luodeissakin. Tarvittiin siis järeämpiä toimenpiteitä ja senpä takia nyt EU:ssa on hierottu kuutisen vuotta tätä "Lyijykielto kakkonen" pumaskaa, joka ilmeisesti toissapäivänä on lähetetty valmisteltuna takaisin komissiolle.

Itse olen viimeksi noin kolme vuotta sitten ollut kuultuna EU:n kemikaaliviraston johtajan toimesta ja tuolloin puhelu kesti noin kolmisen tuntia. Eli siinä käytiin läpi kaikkia niitä ongelmakohtia, joka lyijyn kieltämisellä on ongelma kivääripuolella. Tämä(kään) kuuleminen ja asian ilmiselvä ymmärtäminen ei painanut vaakakupissa yhtään, vaan jo ennakoidut loivennukset eivät päätyneet valmistelutekstiin, vaan se palautettiin komissiolle hyvin jyrkkänä.

Nähdäkseni tämä lyijy on päätetty siis kieltää ainakin metsästyksessä ja näkemäni ja kokemani perusteella en näe lyijyn käytöllä mitään tulevaisuutta metsästyksellisesti. Ainoa toivon pilkahdus saattaa olla FMJ ja OTM luotien käytön salliminen metsästyksessä niissä maissa, joissa saa metsästää kyseisillä luotityypeillä, mutta sitten taas siviileillä ei olisi näillä luodeilla asiaa radalle kohdistushommiin... Kaiken kaikkiaan homma etenee kuitenkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä siten, että tämä uusi lainsäädäntö tullaa jossain lähitulevaisuudessa runnomaan läpi, haluttiinpa sitä tai ei.

Teemana on tällä hetkellä "Lyijytön Eurooppa". Eli lyijy halutaan raja-arvottomana myrkkynä pois kaikkialta. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää siltä, että jos maamme kansanedustajat saavat homman käsiteltyä siten, että PV:n alle saadaan esimerkiksi reserviläisten ampumatoiminta siinä määrin, että ratapuoli saadaan tältä osin turvattua, niin se puoli saattaa olla turvattu. EU ei kuitenkaan voi puuttua jäsenmaidensa puolustusratkaisuihin, eli tämä koskee sitten myös sitä, että mitä materiaaleja PV voi luodeissaan käyttää.

Ja kun tuossa edellä sanoin, että lyijy on raja-arvoton myrkky, josta EU haluaa erilleen, on kyse juuri siitä. Esimerkiksi tämä vertaaminen kuparin myrkyllisyyteen ontuu sen takia, että kupari on pieninä pitoisuuksina ihmisille välttämätön hivenaine. Lyijy taas ei ole, vaan se luokitellaan pieninäkin pitoisuuksina aina myrkyksi.

Jos silmät ovat olleet vähääkään auki lyijyn käytön osalta, niin tämä metsästys- ja ampumapuoli tulee oikeastaan ihmeellisen jälkijunassa siihen nähden, että mistä kaikkialta muualta lyijy on jo kielltty. Eli omia harrastushommia läheltä liippaa esimerkiksi se, että jo aikoja sitten on kielletty siviileiltä lyijyä sisältävä juotostina. Myös kaikki kulutuselektroniikka täytyy olla lyijyvapaata ja tähän viittaa elektronisten laitteiden RoHS merkintä, joka pitää sisällään kyseisessä direktiivissä mainitut aineet. Näitä aineita ovat elohopea, kadmium, lyijy, kuusiarvoinen kromi sekä palonsuoja-aineet PBB (polybromattu bifenyylieetteri) ja PBDE (polybromattu difenyylieetteri). Tämä osa on lainattu Wikipediasta, kun en muistanut näitä kaikkia...

Tämän "Lyijykielto kakkosen" jälkeen on sitten tulossa vissiin vielä kolmas ja neljäs vaihe, jolla sitten katkotaan kaikki hännät pois, eli EU:n tavoitteena on todellakin se, että lyijyä ei käytetä tulevaisuudessa enää missään, ei autojen akuissa, eikä edes teollisuuden sähkökomponenttien juotoksissa jne.

Että voihan sitä toki vielä kansanedustajiin yrittää vaikuttaa, mutta väitänpä, että heillä ei ole mitään sananvaltaa ECHA:n asetusmuutokseen, joka on sitten saman tien meilläkin voimassaolevaa lainsäädäntöä. Pahimpana hommana pidän kuitenkin sitä, että esimerkiksi Suomen metsästäjäliitto on lähtenyt tähän asiaan vasta nyt, kun heikki on jo housuissa. Eli kyseessä on sellainen populistinen "kaikkemme tehdään" vääntö, jolla näytetään, että oltaisiin ajamassa metsästäjien asiaa, vaikka kyse on lähinnä näennäisestä rimpuilusta. Silloin, kun asioista olisi pitänyt puhua ja pyrkiä niihin vaikuttamaan, olivat liitot ja edunvalvojatahot vielä täysin välinpitämättömiä asioiden suhteen.

Eli jos lyijyn käytössä ei näe tulevaisuutta, niin kyse ei mielestäni ole mitenkään erikoisesta päätelmästä asioiden laidan suhteen. Toisaalta myöskään se ei ole kovin hullua ajattelua, että pohditaan etupeltoon hieman sitä, että mitä tarvittaisiin "jos" lyijy kielletään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahtireppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2005
Viestejä: 3253

LähetäLähetetty: 08.03.2023 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jossain ehkä kerrottukin, mutta mikä on .22lr tulevaisuus?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10161
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 08.03.2023 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahtireppu kirjoitti:
Jossain ehkä kerrottukin, mutta mikä on .22lr tulevaisuus?


Ensin harrastajan vitriini, sitten sulatto.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26396

LähetäLähetetty: 08.03.2023 18:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

enpä usko
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 2194
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 08.03.2023 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se 22 lr on varattu hiljaisuuden töihin.
Ja lyijyluotien tappamista ihmisistä ei tunnu välittävän kukaan pazkan vertaa.
Eikä vaikuta lyijykielto mitään rikollisiin.

Lyijyn kiellon yhtenä perusteena oli, että kun kiellosta syntyneet hyödyt olisivat haittoja suuremmat.

On se ihmeellistä, ettei tässäkään asiassa voitu jostain syystä miettiä tarkemmin mahdollisia järkeviä ja selkeitä poikkeuksia myös tuon militariakäytön lisäksi ?

Tarkoitan tällä lähinnä tuota 22 lr ja kiväärikaliberisten aseiden harjoituskäytön turvaamista myös tulevaisuudessa.

Vihreä politiikka on totalitääristä joka tavalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26396

LähetäLähetetty: 09.03.2023 07:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saksassa varmaan kielletään ah.... epäillä sopii
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5
Sivu 5 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com